benimde var senin gibi bir arkadaşımm yıllarca sevdi çocuk içti,gezdi,aldattı ama kızı bırakmadı neden bizim kız elde bir, seviyo katlanıyo, düzgün evlenilecek kız, şimdi noldu evlendiler hemen çocuk yaptılar kız evde çocuk bakıyo , oğlan geziyo,içiyo aldatıyor...Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyliyim demişlerr, bence arkadaş çevresi çok önemli, arkadaş çevresini bırakamıyor demişsin yanlış sevgilin o hayatı seviyor, bırakamıyor, aslında herşeyi görüyosun ama sevginden konduramıyosun,okuyomuşsunn okuluna hayatına bak derimm .... aşk evlilik zamanı gelince olur zaten...
Kendine düzgün evlenilecek kız bulmuş işte daha ne olsun.İyi bir bölümdeyim diyorsun anladığım kadarıyla sözlerinden gayet naif ve anlayışlı da bir insansın.Daha ne olsun tabi ki ister seninle evlenmek.Ama bence sen düşünmelisi bana layık mı diye? Sadakatsizlik oldu diyorsun haketmediğin şeyler yaşama dikkat et..
merhaba arkadaşlar..
Ben namazında abdestinde,üniversitede güzel bir bölümde okuyan,ailesine çok düşkün 24 yaşında bir kızım.Ama hayatım boyunca hiç doğru düzgün mutlu olamadım buna rağmen şükürler olsun sağlığım,ailem,okulum,derslerim iyi diye dualar ediyorum.Ama hep mutsuzum,mutsuzluğum nedenleri de çok iyi niyetli olduğum için kötü düşünmediğim için insanlar hep bunu kullanıyorlar.Gerek üniversitede arkadaşlar olsun,gerek erkek arkadaşım olsun.Hep dua ediyorum iyi insanlar karşıma çıkar Allah ım diye.Şuan ki en büyük sıkıntım erkek arkadışım.Beni zamanında çok üzdü,psikiyatristlere gittim,herkes ayrılmamın doğru olacağını söyledi işin içinde sadakatsizlik,saygısızlık vardı.Ailesine çok düşkün biri bende öyleyim ama evlenince bunun böyle olması beni çok korkuttu.Ailesine hiç ısınamadım,o kadar kavgadan sonra ailesi bana sende de var hata dedi.Benim gerçekten hatam yoktu,hep alttan alan ,susan,bir şekilde düzeleceğine inandım..Ama olmadıAilesinde öyle bir sistem oluşturmuş ki babası,kazanılan tüm para babaya veriliyordu,dükkan babanın olduğu için.Erkek arkadaşımın para biriktirmesi düğün için onları rahatsız ediyordu sanki.Artı kendilerininde borçları var ev aldılar,onlardan da bir yardım gelmeyecek bize.Tüm bu sıkıntılara rağmen ben ondan ayrıldıktan 1 ay sonra barıştım,çünkü ağladı o kadar çok yeminler etti ki sen ne istersen öyle olacak dedi.İçkisi vardı haftada bir,sonra hep kız arkadaşlarını aldatan,hırsızlık yapan kötü arkadaşları vardı.Bir türlü onlardan uzaklaşamadı.Bana söz vermişti artık onlarla görüşmeyeceğim diye ama şimdi de diyor ki onların bana bir zararı yok,onlar sana ne yaptı da onları istemiyorsun.Şimdi bana diyeceksiniz madem sen namazında,Allahtan korkan dua eden birisin böyle bir adamla ne işin var..Oldu işte..nasıl oldu bende bilmiyorum,üç yıldır güzel zamanda geçirdik.Yedik içtik gezdik eğlendik..Ama ben bu adamın niyetini anlayamıyorum hala acaba diyorum benimle neden bu kadar evlenmek istiyor..Aklıma şüpheler düşüyor,çünkü biraz paraya düşkün olduğunu düşünmüştüm zamanında.Bu yüzden mi diyorum,benim geleceğim iyi olduğu için,aileminde durumu iyi olduğu için mi diyorum.Çünkü rahatına eğlencesine çok düşkün bir insan.Hep ağzında evlenince araba alalım,ev alaım takılarla diyor.Kendi kazanıp almayacak yani..Tüm bunlar beni çok korkutuyor.Bir de şöyle bir olay var babası rahatsız,ve ona bakmak zorunda hep.Ve sadece 1 oğluna bağlı yaşıyor diğer oğlu kendi eğlencesinde hiç takmıyor.Bende acıyorum ona diyorum ,ben olmasam kim katlanır ona.Ya babasına bişey olursa yanında ne abisi olur ne annesi.Ben bari olayım diyorum.Ama ya acınacak duruma kendim düşersem bu da korkutuyor..O kadar çıkmazdayım ki..Dua ediyorum Allahım bana doğru yolu göster diye.Çok gösterdi aslında onun hatalarını..Ama bir kere daha göster ayrılmak için nedenim olsun diyorum.Kendime o kadar çektiriyorum ki..Yorumlarınızı bekliyorum,zahmet olmazsa...
Canım sanırım seni çok iyi anlıyorum desem yanlış olmaz.Ben de senin gibiyim namazında niyazında biriyim üni okuyorum.Fakat erkek arkadasım da içki içen rahatına düşkün eğlenceyi seven hayatı umursamayan biriydi.Verdiği sözleri tutup sonra tutmaktan vazgeçen biriydi.Evlenmeyi çok istiyordu ben de senin gibi anlam veremiyorum.Hep sustuğumdan belki de bukadar sürdü.Bu arada bizim de 3 yıldı.Ama rabbime çok dua ettim hayırlıysa olsun dedim ve allahım cevap verdi sanki bana.İçki içen biriyle evlenmek nasip olmasın dedim ve ondan sonra ayrıldık.Ne yazık ki ben senin de sonunu göremiyorum çünkü değişeceğine inanıyorsan hemen vazgeç inanmaktan.Asla değişmiyorlar.Gerçekten çok zor bi durum.Bir yandan çok seviyorsun fakat bir yandan olmayacağını biliyorsun, işte beni kahreden buydu
Arkana bakmadan kaç kurtul.
Bir süre için de evlenmeyi filan düşünme, çok toy ve çok deneyimsizsin. Kiminle evlenirsen evlen çok yıpranırsın. Hele bu veya bunun gibi bir adamla evlenirsen yaşayan cenazeye dönersin.
haklısın cnm bu olayı bir bitirebilsem üç sene falan kafamı dinlicem eğitimime bakacağm ama o olmadan da mutsuz oldum çok..yalnız kaldım,ağladım
haklısın cnm bu olayı bir bitirebilsem üç sene falan kafamı dinlicem eğitimime bakacağm ama o olmadan da mutsuz oldum çok..yalnız kaldım,ağladım
ömür boyu ağlamak mı 1 yıl 2 yıl ağlamak mı bunu sorun kendinize derim
Burada çok konular okuduk, çok sorunlar duyduk, yeri geldi yorum yaptık..
Öğrendiğim birşey varsa, ablalarına kulak vermen.
Hakkında en hayırlısı olsun inşallah, ama istemeyeceğin, seni üzecek şeyler yaşamak istemiyorsan bir daha gözden geçir derim.
Gerçekten seni hak ediyor mu? Hayatını ona adamaya değecek bir insan mı?
Sana senin ona verdiğin değeri veriyor mu? Ailene layık bir insan mı?
Bunları iyi düşün tart, zaten doğru kararı vereceksindir, Allah yardımcın olsun inşallah...
haklısın cnm,ömür boyu ağlamak istemem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?