İyi niyetli erkek kardeşim!

cilveli

pazarevinde.com
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2011
109
0
46
İstanbul
arkadaşlar benim bir saf-salak erkek kardeşim var ve malesef ben bu koca adamla ne yapacağım hiçbir fikrim yok!!! benim sorunum kardeşim türk kızlarıyla konuşamıyor, evet ya utanıyor ya naifliğinden kaynaklanıyor bilemiyorum ama ne herhangi bir yerde ne internette ne okulda bir tane adamakıllı kız arkadaş edinemedi, bugüne kadar hep sorunlu kızlarla birlikte oldu çünkü sevdiği kıza bile; ''seni seviyorum'' diyebilecek bir tip değildir, eee böyle olunca da kızlardan gelen teklifleri değerlendirdi ve malesef onlarda hiç düzgün insanlar çıkmadı, hep üzdüler kardeşimi, salak çocuk alt tarafı 2 ay ilişki yaşadı ayrılınca gitti 6 ay yas tuttu, üniversite bitirdi olmadı askerlikten sonra düzelir dedik, yok anam!!! hala saf saf takılıyor hep aynı erkek arkadaşlarıyla... onlarda pısırık çocuklar galiba?? en büyük korkum ise bu amerikaya gittiğinde orda japon bir kızla ilişki yaşamıştı ve yıllar sonra kız türkiye'ye geldi sırf bu dangalak için şimdilerde istanbulda onu ve arkadaşlarını gezdiriyor ve onunla evlenmesinden korkuyorum çünkü kız bizimkini belliki kafaya takmış...ben ne yapayim arkadaşlar bu çocuğa? nasıl bir akıl vereyim? konuşmam doğru olur mu? yanlış mı anlar? lütfen yardım edin kızlar...

Son düzenleme:
Burada yazdığın gibi onada hitap şeklin bu kadar küçük düşürücü ve aşağılayıcı ise bu durumda olmasına şaşmamak gerek!!!

Yüzüne karşı da "salak , dangalak" tarzı yaklaşırsanız yardım edebileceğinizi sanmıyorum hatta daha çok içine kapanır yazık. kardeşinize üzülmekten çok kızıyorsunuz..

arkadaşlar benim bir saf-salak erkek kardeşim var ve malesef ben bu koca adamla ne yapacağım hiçbir fikrim yok!!! benim sorunum kardeşim türk kızlarıyla konuşamıyor, evet ya utanıyor ya naifliğinden kaynaklanıyor bilemiyorum ama ne herhangi bir yerde ne internette ne okulda bir tane adamakıllı kız arkadaş edinemedi, bugüne kadar hep sorunlu kızlarla birlikte oldu çünkü sevdiği kıza bile; ''seni seviyorum'' diyebilecek bir tip değildir, eee böyle olunca da kızlardan gelen teklifleri değerlendirdi ve malesef onlarda hiç düzgün insanlar çıkmadı, hep üzdüler kardeşimi, salak çocuk alt tarafı 2 ay ilişki yaşadı ayrılınca gitti 6 ay yas tuttu, üniversite bitirdi olmadı askerlikten sonra düzelir dedik, yok anam!!! hala saf saf takılıyor hep aynı erkek arkadaşlarıyla... onlarda pısırık çocuklar galiba?? en büyük korkum ise bu amerikaya gittiğinde orda japon bir kızla ilişki yaşamıştı ve yıllar sonra kız türkiye'ye geldi sırf bu dangalak için şimdilerde istanbulda onu ve arkadaşlarını gezdiriyor ve onunla evlenmesinden korkuyorum çünkü kız bizimkini belliki kafaya takmış...ben ne yapayim arkadaşlar bu çocuğa? nasıl bir akıl vereyim? konuşmam doğru olur mu? yanlış mı anlar? lütfen yardım edin kızlar...

erkek kardeşiniz bi gün onla bigün bunla gezen hödüklerden olmadığı için salak mı
haksızlık etmeyin böyle hisli erkekler kaldı mı?
hayatına kimi isterse onu alır bırakın o karar versin
koca adam bu kadar endişelenmeyin.

arkadaşlar tabiki bu şekilde hitap etmiyorum kardeşime sadece bazen saf diyor olabilirim ama burada bu kadar kelimeyi bir arada kullanmamın sebebi resmen kafayı yiyecek olmam, hem yakışıklı hem akıllı en iyi lisede en güzel üniversitede okudu hiç bir zaman dershaneye gitmedi hiç okulunu uzatmadı ve çok efendi saygılı bir çocuk ve çok iyiniyetli zaten bu kadar iyi niyetli olmasından dolayı sürekli kaybediyor, şimdi de tutmuş japon kızla evleneceğim diyor, 2 ay kadar önce de kendisinden 5 yaş kadar büyük bir kadın kardeşimle ilgilendi ve akşamında geldi bana diyor ki ''evlensem mi acaba'' onu çok seviyorum ve iyi olmasını istiyorum, niçin yaşıtı ve aynı dilde konuşabildiği bir kız bulamıyor??? lütfen yanlış anlamayın eleştiriye de açığım tabiki ama öncelikle yardım bekliyorum arkadaşlar....

O salak dangalak dediğiniz insan üniversiteyi bitirmiş, askerliğini yapmış kocaman bir adam. Bırakın kendi kararını kendisi versin ama zor sanırım biraz yüzüne karşıda böyle konuşuyorsanız özgüvenini yitirmiştir, yazık... :58: :58:

neden icine kapanik ve konusmayan biri oldugu cok acik, benim kuzenimde ayni boyle kendi ailesi icinde bu tip sifatlarla aniliyo ama ailesi hala bu cocuk niye boyle diyip vahlaniyolar yetiskin bi erkek cocugundan bahsediyorummm inssllah onada boyle hitap etmiyosunuzdur bu ozguven eksikliginden baska hic bir etki yapmaz

Kardeşinizin ikili ilişkilerde sorunlu olduğunu düşünüyorsanız ve kardeşiniz de aynı fikirdeyse, psikoloğa gidin...

Son düzenleme:
erkek kardeşiniz bi gün onla bigün bunla gezen hödüklerden olmadığı için salak mı
haksızlık etmeyin böyle hisli erkekler kaldı mı?
hayatına kimi isterse onu alır bırakın o karar versin
koca adam bu kadar endişelenmeyin.

o zaman daha açık konuşayım da siz anlayın;

bir önceki ilişkisi 20 yaşında bir kızdı, kıza patronu tecavüz etmiş ve metresi gibi yaşatıyordu kardeşim o kızı aldı o adamdan kurtardı o işten çıkardı ve başka iş buldu hatta kızla evlenecekti, ancak kızın kafası karışıktı ve adama geri döndü yani kardeşimi aldattı:59: aldattığı adamda 50 yaşında bir sapık. ama zengindi adam ve kızda para almaya alışmış, neyse kızın geri dönmesiyle çocuğun hayatı karardı ama kızdan vazgeçti hatta hala arıyormuş kız ama bizimki görüşmüyor..ama kızı ilk gördüğüm gün söylemiştim ben ona ve yediğim paparayı ben bilirim!!!!

bu kızdan bir önceki ilişkisi 9 yaş büyük bir bayandı ve duldu onunla evlenecekti ama kadın kıskançlık krizlerini ve bebek istediğini frenleyemediği için allah'ın da yardımıyla çocuk kurtuldu...

şimdi de japon var...amerika da zaten bir amerikalı kadından zor kurtulup türkiye'ye dönebildi...

cidden korkuyorum arkadaşlar...bu çocuğa yardım etmez isem doğru dürüst bir yuva kuramayacak...çok mu şey istiyorum??? yaşıtı olsun aklı başında, güzel, iyi niyetli bir türk kızı olsun..hepsi bu!!!

onun mutlu olması beni de mutlu eder, o benim canım:69: çok seviyorum onu ama yanlış bir evlilik yapacak diye aklım çıkıyor.... önümüzde ki kış rusya'ya tatile gitmeyi düşünüyor, ondan önce evlendirmem veya doğru dürüst bir ilişki bulmam lazım bu çocuğa, yoksa karım diye rus gelini getirir istanbula:59:

Burada yazdığın gibi onada hitap şeklin bu kadar küçük düşürücü ve aşağılayıcı ise bu durumda olmasına şaşmamak gerek!!!

katılıyorum sana canım :):) gercektende bir insanın kardeşine böyle bir sıfatı yakıstırması çok kötü bir durum . ayrıca bunun salaklıkla ne alakası war ? yapısı öyle biraz çekıngen ve saf bir insan çok doğal olabilir. düzelir ama kardeşine bu şekılde hitap etmenı doğru bulmuyorum.

Kardeşinizin ikili ilişkilerde sorunlu olduğunu düşünüyorsanız ve kardeşiniz de aynı fikirdeyse, psikoloğa gidin...

benimle aynı fikirde değil! konuşmak istemiyorum diyor ve ilk giriş muhabbetlerini yaptıktan sonra ne diyeceğim diyor?? ben birşeyler anlatıyorum ama uygulayabildiğini zannetmiyorum, evet yediği kazıklardan dolayı özgüven eksikliği de yaşıyordur hatta türk kızlarınada güvenini yitirmiştir ama bilmiyor işte yine ne varsa ülkemizde var!! anlamıyor, dinlemiyorda..

ayrıca lütfen saf-salak kelimelerine takılmayın artık çünkü aramızda bu şekilde hitaplarımız olur ne o nede ben gocunuruz, birbirimizi ne kadar sevdiğimizi ikimizde biliriz..yani benden yana özgüveni zedelenecek bir adam değil çünkü bugüne kadar hiç problemini bizimle paylaşmış değildir, her işini kendisi yapar tüm sorunların altından kalkar, parasız kalırsa pazara çıkar aç kalırsa patlıcan alır musakka yapar..bu özgüven eksikliği değil kesinlikle!!! bu benimde anlayamadığım başka bir durum...çok naif ve duygusal ama kafasında sorular var demekki??? bende bilemiyorum işte...o yüzden yardım bekliyorum kızlar lütfen...

kardeşine olan sevgin yüzünden böyle endişelenmen çok normal otur açık açık konuş önceki ilişkilerini hatırlat yanlış yapmasından o nu ne kadar çok sevdiğinden bahset bence anlar bir ikide tekrarladınmı ufaktan ufaktan mutlaka aklına yer eden bişey olur sözlerinin arasında ....

ayrıca kardeşine hitap şeklinide kınadığımı söyleyemem senden küçük olduğu için ve sevginden kaynaklandığı besbelli

benimle aynı fikirde değil! konuşmak istemiyorum diyor ve ilk giriş muhabbetlerini yaptıktan sonra ne diyeceğim diyor?? ben birşeyler anlatıyorum ama uygulayabildiğini zannetmiyorum, evet yediği kazıklardan dolayı özgüven eksikliği de yaşıyordur hatta türk kızlarınada güvenini yitirmiştir ama bilmiyor işte yine ne varsa ülkemizde var!! anlamıyor, dinlemiyorda..

ayrıca lütfen saf-salak kelimelerine takılmayın artık çünkü aramızda bu şekilde hitaplarımız olur ne o nede ben gocunuruz, birbirimizi ne kadar sevdiğimizi ikimizde biliriz..yani benden yana özgüveni zedelenecek bir adam değil çünkü bugüne kadar hiç problemini bizimle paylaşmış değildir, her işini kendisi yapar tüm sorunların altından kalkar, parasız kalırsa pazara çıkar aç kalırsa patlıcan alır musakka yapar..bu özgüven eksikliği değil kesinlikle!!! bu benimde anlayamadığım başka bir durum...çok naif ve duygusal ama kafasında sorular var demekki??? bende bilemiyorum işte...o yüzden yardım bekliyorum kızlar lütfen...

Yapısı o şekildedir, ilk gördüğü insana kanıyor demek ki. Geçmişindeki örneklerden belli... Anlattıklarını uygulamıyor, konuşmak istemiyorsa zor bir durum açıkçası. Tanıdığın düzgün biri varsa, aralarını yapabilirsin belki, aklıma ilk gelen bu oldu.. Buarada kardeşin kaç yaşında?

neden icine kapanik ve konusmayan biri oldugu cok acik, benim kuzenimde ayni boyle kendi ailesi icinde bu tip sifatlarla aniliyo ama ailesi hala bu cocuk niye boyle diyip vahlaniyolar yetiskin bi erkek cocugundan bahsediyorummm inssllah onada boyle hitap etmiyosunuzdur bu ozguven eksikliginden baska hic bir etki yapmaz

aile içinde bu şekilde hitap edilmiyor tabiki gerçi babamın ağzı bozuktur biraz ama bize göre her zaman başarılı ve işini tam yapan bir çocuk olmuştur kardeşim, tüm akrabalarımız her zaman ondan övgü ile bahseder ve onda ki espri kabiliyeti, zekası ve başarıları her zaman tüm aile içinde dillere pelesenk olmuştur, amerika'ya gideceğini; gideceği gece öğrendik orada ne kalacak yeri armış ne işi ama hepsini halletti para kazandı geri geldi, hatta lise de kendi veli toplantısına gitmişti:52: ben kendimin velisiyim 18 yaşındayım, kendimle ilgili eleştirileri dinlemeye hazırım tarzında birşeyler söylemiş hocasına:51:

eğer konuşmuyorsa yokmu hiç tanığınız çevrede istediğiniz tarza uygun birisi onunda anlaşabileceği tanıştırın biraz görücü usulü çalışın bence olabilir....

Son düzenleme:
kardeşine olan sevgin yüzünden böyle endişelenmen çok normal otur açık açık konuş önceki ilişkilerini hatırlat yanlış yapmasından o nu ne kadar çok sevdiğinden bahset bence anlar bir ikide tekrarladınmı ufaktan ufaktan mutlaka aklına yer eden bişey olur sözlerinin arasında ....

ayrıca kardeşine hitap şeklinide kınadığımı söyleyemem senden küçük olduğu için ve sevginden kaynaklandığı besbelli

beni anladığın için teşekkür ederim tatlım ancak konuşmanın fayda getirceğini zannetmiyorum, bir kere çok asi ve aile içinde cidden sır küpü gibidir bu anlattığım şeyleri o kadar zor öğrendim ki, ağzından alabilmek için yıllar geçti, kim bilir daha ne garip ilişkiler yaşadı benim bilmediğim??? çok üzülüyorum ona, cidden tertemiz bir kalbi var bunu hak eden bir insanın sahiplenmesini istiyorum,kendi değerinin farkında değil bizimkisi.. bazen yemek yemeğe, bazen sinemaya gidiyoruz birlikte, etrafımızda güzelmi güzel kızlar var, kızlar buna bakıyor( çünkü yakışıklı eşşek) ama bu kafayı eğiyor gidiyor!! kız geliyor alakasız birşeyler soruyor bu kibarca yere bakarak cevabı veriyor sonra ağzını açabilene aşk olsun!!! kız daha ne yapsın???

bu çocuk nasıl konuşacak arkadaşlar??? ben anlayabilmiş değilim???

maalesef insanlar ögütlerle degil bir takim seyleri yasayarak ögreniyorlar.Kardesinize hayati kitaplardan degil böyle ögrenecek.Kardesiniz icin bol bol dua edin.Hatta öyle dua edinki kendinize bile ettiginizden fazla olsun.Ben öyle yaptim kücük kardesim icin.Bazi seyler biraz biraz düzelmeye basladi hayatininda.dahada edecegim.bunu sakin hafife almayin.Bu mu yardiminiz demeyin.Duanin ne kadar cok seyi degistirdigine hayret edeceksiniz.

Yapısı o şekildedir, ilk gördüğü insana kanıyor demek ki. Geçmişindeki örneklerden belli... Anlattıklarını uygulamıyor, konuşmak istemiyorsa zor bir durum açıkçası. Tanıdığın düzgün biri varsa, aralarını yapabilirsin belki, aklıma ilk gelen bu oldu.. Buarada kardeşin kaç yaşında?

26 yaşında ve malesef benim arkadaşlarımın hepsine ABLA DİYOR!!!! hatta sadece bir yaş büyük olanlara bile...görücü usulu de olsun istemiyorum, bu yaştan sonra doğru kadını alıp, al bu senin karın olacak insan demek istemiyorum, sadece doğru yolu gösterebilirim, evleneceği insanı kendisi bulmalı ama kendi yaşında bir türk kızı olsun lütfen:84:

26 yaşında ve malesef benim arkadaşlarımın hepsine ABLA DİYOR!!!! hatta sadece bir yaş büyük olanlara bile...görücü usulu de olsun istemiyorum, bu yaştan sonra doğru kadını alıp, al bu senin karın olacak insan demek istemiyorum, sadece doğru yolu gösterebilirim, evleneceği insanı kendisi bulmalı ama kendi yaşında bir türk kızı olsun lütfen:84:

Ozaman kardeşinizle tekrar tekrar konuşun, o istemese de konuşmaya devam edin. Ve bol bol dua edin bence de... Özellikle bugün kadir gecesinde... Rabbim hakkında hayırlısını versin inşallah...

Hayatı yaşayarak öğreniyor ne var bunda ?
Vakti gelince yuvasını kurar,bu kadar müdahale çok garip.
askerliğini yapmış ya üni bitirmiş o çocuk değil bildiğin adam olmuş
Elbette çok iyi bir yuvası olsun istersiniz de anneniz yok da annelik görevini falan mı üstlendiniz
tahminen 25-26 yaşında bir erkek,gezsin tozsun takılsın ne var bunda..
iyi ki görümcem yok ya,herşeye dahil oluyorlar anne gibi

Back
X