İyi ki sezeryan yapmışım diyen var mı aranızda?

gebeliğim süresince kan sulandırıcı iğne olduğum için doktorlarım (biri profesör) normal doğum önermedi aşırı kanama riskinden dolayı ve genel anesteziyle sezeryan oldum 8 ay önce, zaten normal doğumdan aşırı korkan biri olarak cesaret edemezdm sanırım normal doğuma ve iyi ki sezeryan olmuşum çok kolay oldu doğumum ilk gün zorlandım 2. gün taburcu oldum zaten 3. gün eşimle birlikte kimliğini çıkarmaya gittim kızımın...10. gün araba sürdüm ve 120 km. yol yaptım :) kimisi zor geçirse de benm doğumum ve sonrası çok kolay oldu...

ben 2 doğumumdada epidural sezeryan oldum.inanılmaz rahattı.çok memnunum.bi bakıma birazda doktorumdan kaynaklandı.belden aşağısı falan uyuşmadı.tamamen epiduraldi.çok rahat ayaklandım hemen.

Sezaryenden sonra hemen ayaklanmak cabucak toparlanmak kisinin bünyesiyle ck alakali bende ocakta dogum yaptim acılmam olmadigi icin sezaryen oldum kac ay oldu hala dikis yerim agriyor ck hizli hareket edemiyorum rahat egilip kalkamiyorum 1 ay zaten yataktan wc ve banyo disinda hic kalkamadim simdi olsa gunlerce açılmam olsun diye bekler yine normal dogurmaya calisirdim

aaaaa çok şaşırdım canım.gemiş olsun.ama anne oldun.bu yanı güzel.tebrik ederim.hastanede bi kalktım o kalkış.hele ilk sezeryanımda annelerde gitti 4 günlük bebekle yalnız kaldım.oturmak yatmak ne mümkün.eşime yemek yap bebeğimin bakımları derken hiç yatmadım.ve hiç dikiş acısı hissetmedim.ikincide aynı yerden kesilmiş.şimdide yok dikiş acısı.çok şükür.
haklısın kişiden kişiye sanırım değişen bi durum bu

Teşekkürler canim demek 4 günlük bebekle yalniz kaldin ve tüm herseyi yapabildin valla tebrik ederimben 27 ocakta dofum yaptim annem hala yanimda bebegime bana bakiyor bende ck gucsuzmusum demekki cok gec iyilesiyor yaralarim ck da dermansiz biriydim zaten gunluk hayatimda cabuk yorulurdum

5 saati suni olmak üzere 18 saat doğum sancısı çektikten sonra 9 cm açıklıkla bebeğim aşağıya inemedi 4 kiloydu, sancım düzensizdi, epidural sezeryan oldum. Anestezi doktoru yüzünden baş ağrısı çektim 3 gün işkence gibi. Normal doğursaydım eğer bebeğimi ikincide kesinlikle sezeryan isterdim bir daha doğum sancısını yaşamamak için. Şimdi iyiyim çok şükür 9 gün oldu doğum yapalı..

gözün aydın.hayırlı olsun

Kesinlikle sezaryeni öneririm. İyi bir doktor seçin. Bu çok önemli. Hastanede aynı gün yürütüyorlar. Ertesi sabah fotorafçı gelecek diye mecburen kendini topluyorsun:) ayağa kalkıp saç baş makyaj yapıyorsun :) çünkü ömür boyu bu fotolara bakacaksın. Öğlen eve geldik. Evde çeşitli şehirlerden bana bakmak için gelen bir sürü misafir, birbirleri ile hasret gidermekten beni unuttular :) gece sohbetleri ve atılan kahkahalardan sürekli uyandım. Oysa ne çok ihtiyacım vardı uykuya o gece. Ben en azından teyzem 15 gün falan kalır sanıyordum ama hepsi ziyarete gelmiş meğer :) üçüncü gün oğluşumla başbaşa kaldık:) oturup kalkarken acı çekiyorsun ama bu zamanla geçiyor. Alt değiştirme üniteleri bu günlerde en büyük yardımcın oluyor. Sağolsun arkadaşlarım uğrayıp günlük İşleri yaptılar. Buzluğa daha önce stokladığımız köfte vs. yardımımıza koştu. Günler böyle geçti. Şimdi sanki hiç doğum yapmamış gibiyim. Hiç bir sıkıntım yok. Zaten normalde de şişman olduğum için fazla kilolarımı sezaryene mal edemem

2 kez epidural sezeryan doğum yaptım kendi tercihim değildi sağlık sebebiyle ve sizinle tecrübelerimi paylaşmak istiyorum
her ikisinde de acı vardı acı çekmedim diyen yalan söyler hastaneden sonrası evde ilk 2 gün kabus gibi beliniz ağırıyor birisinin yardımı olmadan dönemiyosunuz bile ameliyata girerken yaşadığınız o korku zaten başka bir kabus en iyi hastanede en ünlü doktora oldum hiç şüphesiz ancak şunu unutmayın hangi ilaç verilirse verilsin karnınızın altında 7 kat bir kesik oluyor ve bu öyle basit bir operasyon değildi en azından benim için öyleydi .sadece şunu belirtmek istiyorum eğer sağlık problemi gibi bir mecburiyetiniz yoksa asla düşünmeyin allah ın bize uygun gördüğü normal doğumu tercih edin daha az acı çekersiniz doğurup çıkarsınız tertemiz benim gibi sıkıntı çekmezsiniz...

Evt katılıyorum 1 hafta birilerini muhtaç oluyorsunuz psikoloji alt üst ne en güzeli normal doğum ben iki yıl oldu doğum yapalım ssvd istiyorum ama destek olcak doktor lazim

Ben mecburi sezeryan oldum.. Çok rahattı 3. Gün turp gibiydim.. Herkesi evine yolldım bebeğime kendim baktım.. Normal doğurmayı isterdim ama yaşayamadığım için nasıl olduğunu söyliyemiyeceğim.. Ablamın normal doğumdan sonrada alttan çok dikişi olmuştu çok zorlanmıştı.. Herkesin doğum hikayesi ve bünyesi farklıdır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…