• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İyi ki okumamışım

manken kızı ele alırsak...17yaşında hayat toz pembe gelir ben de 21 yaşındayım okumak zoruna gider insana o yaşta, o yüzden vücudun da varsa hooop mankenlik kolay ve eğlenceli görünür. evet iyi para da kazanabilir aklını doğru kullanırsa ama aldığı paraların yatırımı hem kendisine bakım yapma amaçlı harcanır , belki bi ev bi araba parası koyar kenara ama sormak gerek bakalım o 17lik vücudu kalıcak mı? 45-50sine gelince nasıl geçinicek bilmiyorum.. o yüzden okumak, bir diploma sahibi olmak bence çok önemli. evet iş bulmak kolay değil ama diplomalı işsiz olmak diplomasız işsiz olmaktan iyidir her zaman.

valla arkadaşlar üniversite hayatımın 3, yılındayım bölümüm 5 senelik daha 2 yılım var ama ya üniversiteyi kazanmazsam deyipte kafayı duvarlara vurduğumu bilrim her zman iyiki okuyorum derim:teytey: mahalle komşularım boşuna okuyon sen ne gerek var o kadar masrafa alcan başını sonra kocaya gitçen elalemin adamına yedircen paralarını dediler..onları duydukça sinirden ağlıyodum. topu salak bunların geri kafalı kafamçokkarıştı gerçi istediğim bölümde olmasamda kampüs havası çekmek başka hatta vizeyle final stresini yaşamak bile başka iyiki okuşum ve halada okuyorum bana kalsa ömrümün sonuna kadar üniversite okurum vallasırnaşık şey

benim için okumak amaç değil araç olmuştur her zaman..
iyi ki okumuşum,benimde işim yok şuan evet ama ben konuya bu açıdan hiç bakmadım zaten..zengin bir cahil olacağıma,işsiz kültürlü bir birey olmayı yeğlerim

Röportajı veren her kimse,tabiri caize oyunu kuralına göre oynamayı öğrenmiş
böyle demeçler verecek ki para kazansın..sempatiksalakcinni

bence de bu şahıs her kimse iyi ki okumamış
bu kafayla topluma yararlı bir birey zaten olamazmış:kahve:

üniversite okumak demek sadece iş bulup para kazanmak için gelir kapısı açmak demek değildir
kişini kendini geliştirmesi özgüvenini sağlayabilmesi düşücelerini yönlendirip açık bir şekilde ifade etmesini sağlar
bu şekilde düşünenlere çok kızıyorum
açıkçası mankenlik bana ters kardeşim
okuyorum okuyacağım da hiç de pişman olamayacağıma eminim :lepi:

kedi ciğer meselesi....fazla da söze luzum yok.

süper bir yaklaşım gerçekten

Aynen öyle iyiki okumuşum; Elimde olsa 7 yıl öncesine dönüp istediğim bölüme girebilmek için daha fazla çaba göstermek isterdim.Okumak çok güzel,

Bende iyiki okumuşum diyorum.Üniversiteyi ailemden uzakta okudum.Yaşamına ailen olmadan yön vermek,kararlarını tek başına almak,arkadaşlıklar vs... bana bir çok olumlu şey kazandırdı.Üniversiteyi kazandığımda daha 17 yaşındaydım.Okumak bence sadece teorik eğitim almak demek değil.Kendi mahallenden çıkıp başka kültürleri görmek- tanımak -nasıl iletişim kurulacağını anlamak vs. işte bunları yapabildiğimiz zaman eğitim oluyor.Eğitimde zorunluluk yılının yükselmesi bu sebepten.Keşke herkes yeteneğine göre üniversite okusa.

Mankenlik olarak katılmıyorum belki ama okumayıp da gerçekten iyi yerlere gelen, okuyanların geçirdiği en az o 4 senelik zamanda çok güzel yerlere gelenler var. Zaman, zemin ve şans faktörü de var tabii...

bence bunu yazanın içinde okuyamamanın verdigi eziklik var onu bastırmaya çalışıyor.okumak herkese nasip olmuyo mesela ben lise biter bitmez çalışmaya başladım halada çalışıyorum..içimde hala bir uktedir okumak şimdi aöf de okuyorum seneye öss ye girip örgün egitimde okuyacam ihşallah ..

Asla pişman değilim.
Çok şükür belki emeğimin ekmeğimini yiyorum ondan ama,
ıstenirse herşeyin üstünden gelinir.
Okumanın kapı açtığı zamanda çok kapattığı zamanda.
Allaha şükür ki benim kapım açıldı, darısı herkeslere olsun..

Ama keşke ülkemize torpili sokmasalardı da kimse pişman olmasaydı okuduğuna.
Düşününcede pişman olmayanlar haklı, ee zenginlik içinde aptallıklarıyla yüzüyolar.
Okuyupta sürüne sürüne iş sahibi olmaktansa havadan inme cahillerdn paralı olmak tercihleridir...
(Bile bile okumayanlar için lafım, çabalayıp olmayanlar için değil kimseyi kırmak istemem)

Yazık bu hale getirenlere...

Son düzenleme:
iyiki okumuşum gene olsa gene okurum zaten üniversiteye doyamıyorum seneye yine sınava girip yine okuyacağım.
ama keşke ilkokulda derslerime daha fazla çalışsaymışım şimdi belki okumuş işsizlerden olmazdım.

İyi ki okumuşum ve okumaya da devam edeceğim:) 31 yaşındayım, ömrüm sınava girmekle geçiyor :)

ben üniversite mezunu bir entellektüelim

acaba o her hayata erken atılan için de bunu söyleyebilir miyiz???

ben de anlam veremedim kendisine, lisede müdürüm demişti buraya boş gelip boş gidicekseniz yer kaplamayın burda, amacınız sadece mezun olup bide üniversite okuyup sonra zengin olmaksa bırakın bu işi gidin bakkal dükkanı açın diye, ne kadar da haklıymış şimdi anladım
ben de üniversite mezunuyum ama mimar sinandan resim bölümü
girerken de bilerek girdim, bu okul bana para kazandırmaz dedim, mezun olunca iş imkanı sağlamaz dedim, ama yine gittim, okudum, çünkü seviyodum ve kültür sanat alanında aklıma gelmeyen kadar geliştim. ayrıca üniversite okumak manken olmaya engel değil, keşke bunu anlayabilseymiş, o zaman bize saygı duymak düşerdi, ama şimdi gülüyorum acizliğine. zaten haketmediği bi diplomaymış, alamaması isabetli olmuş

manken olmak ne büyük marifetmiş sanki..
17sinde manken olmuş en fazla 27sine kadar götürür onu..
sonra kenarda köşede kalır..
hem ömrünün ve gençliğinin en güzel yıllarını heba etmiş
oluyor hemde çevresinde hoş bir nazar bırakmıyor..:20:

okuyup okumamak kişisel bir tercihtir..okumayıp
kendini geliştiren yetiştiren kültürel insan olan çok kişi var..
ama mankenliği bir nimetmiş gibi gösterip de
aman boşverin okumayın manken olun mantığı da pek içleracısı..

Allah herkese önce kendini sonra yaşamını okuyabilme idraki versin..
okudum iyi ki okudum iş meslek sahibi oldum diyenlerdenim..

mankenliği de açıkcası bir meslek olarak görmüyorum..okusun veya okumasın..
kimse onların üzerinde gördü diye podyumda durdu diye kıyafet almıyor..
ve ayrıca onların giydiklerini nekadar insan cesaret edip giyebiliyor tartışılır..:1:

Acaba istese de okuyabilecek kapasite var mı kendinde bunu da düşünmesi lazım. Öyle basit bir şey değil üniversite okumak bir yerleri yememiştir kolay yoldan orasını burasını açıp onla bunla yatıp para kazanmak ,iş sahibi olmak daha kolay gelmiştir.

Allah ailemden razı olsun,iyiki okutmuşlar beni...keşke şimdi bi azim daha gelse ve bi üniversite daha okusam,eğitim gibisi var mı??

Back