Bipolar hastalarda duygu değişim çok barizdir, konu sahibinin annesinde de duygu değişiklikleri anlık oluyor bence bakılmalı..
Bipolar bir duygu durum bozukluğudur, burada karakterde bir bozukluk var.
Bipolarda bir gün ak dediğine, bir gün kara demezsin, ya da arkasından kötü konuştuğun insanların, yüzüne gülmezsin. Bunlar karakter bozuklukları. İnsanın kötü huyları. Bipolarda karakter sabittir, duygu durum inişli çıkışlıdır.
Duygu durum bozukluğu, Bir gün çok mutluyken, diğer gün depresyonda, ya da sinirli olabilmek gibi durumlardır. Ya da elinde olmadan 1 ay depresyondan, ya da maniden çıkamamaktır. Bipolar Budur.
Bipolar şartlara göre iniş çıkış yaşamaz. Yani insanın kızı yardıma ihtiyacı olduğunda çok iyi, ama kendine yettiğinde oldukça negatif olmaz. Ya da yüzüne güldüğü damat tarafının, arkasından saydırmaz.
Bipolar beyindeki hormonların tetiklemesiyle iniş çıkış yaşar. İlaç kullanımıyla düzelir. Buradaki annenin karakterini ilaçla nasıl düzeltebilirsiniz? Ancak terapiyle belki bir miktar değişir. O da kendini eleştirebilen, kendine dışarıdan bakabilen bir yapısı varsa.
Bipoları bilmeyen biri için duygu durum bozukluğu ve karakter bozukluğunu ayırt edememeniz normal.
Ben de bilmesem, aynı sizin gibi bir yorum yapardım muhtemelen. Ama yakinen bildiğim için, birinci elden bilgi veriyorum. İnsanların çoğu bipoları bilmez, bipolar hakkındaki yanlış önyargıları bilir.