• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İyi ki okumamışım

bu tatmin olmakla alakalı birşey.

maddi durumumuz yerinde,her türlü şeye sahibim allaha şükür,ama ben bişeyleri farkına vardığımdan beri yani yaklaşık 15 yaşımdan beri özel okullardan burs almak için çalıştım,dershanelerden de aynı şekilde.en iyi sınıflarda olup,benden zeki insanlarla muhabbet ederek birşeyler öğrenmeyi,düşünce gücümü geliştirmeyi öğrendim,bundan keyif aldım.hiç bir zaman baba parasıyla geçinmeye çalışmadım,ya da kendi paramı kazanmanın kolay yollarını aramadım.çünkü ben bu şekilde mutlu oluyorum.

"kıroyum ama para bende" hesabı olmuş onunki.

kolay yoldan para kazanma yolları her zaman risklidir.o mankenin güzelliğine en ufak bir zarar gelse,kilo alsa,kazayla bi yeri kesilse yansa kırılsa,kullandığı ilaç leke sivilce gibi yan etkiler etse, -bitmiştir- onu da geçin,evlilik çocuk gibi faktörler mankenlik kariyerine çoğu zaman etki eder.yani yanlız bir hayat gerektirir.

ama üniversite mezunu daha doğrusu,kültürlü bir insan,bu ülkede olmasa da mutlaka yaşayacak barınacak ekmek parasını kazanacak bir yer bulur.eğitim evrensel ve kalıcıdır,en karlı yatırım eğitimdir.

her kadının kendi ayakları üstünde durması ve başarabiliyorum demesi için okuması gerekli bence fırsatı olan herkes okumalı okumak kitapları değil hayatı da öğretiyor.

vallahi söz konusu kişi mankense zaten zeka kokmasına pek gerek yok...bu ülkede malum...tabi aralarında sitisnalarda var...bildiğiniz her kelime bu dünyada sizin için artı değerdir...iki lafı biraraya getirmeyeceksem,ben konuşurken etraaımdakiler bana bir taraflarıyla gülecekse öleyim daha iyi...

iyi ki okumuşum ve iyi ki meslek sahibiyim...
iyi ki aklım var ve kendimi geliştirmek için uğraşıyorum..
evet ,manken bir hatun kadar çok kazanmıyorum işimde,kimse de bana vucudum güzel,çok iyi salınıyorum podyumlarda...diye para vermiyor...
kafayı çalıştırdıgım için devletin verdiği paraya da o manken kızımız güle geçer herhalde..
ama ben hep diyorum,hep te diyeceğim: iyi ki okumuşum ve iyi ki ayaklarımın üzerinde durup kendımı geliştirecek bir kafam var....

kadromun bile olmadığı, kendilerini büyük sayanların nereye koyacağını bile bilemediği sürekli hata üstüne hata yapılan köreltilmek için belgeleri yok edilen bir bölümde okudum ama iyiki okumuşum. iyiki yıllarımı harcamışım mesleğim için. belki çok büyük meblalar kazanamıyorum, belki işsisz kaldığım çok zaman oluyor, belki ne olduğumu anlatmak için bile çok çaba harcıyorum ancak gerektiğinde konuşup karşımdakinin ağzını tıkayabilecek durumdayım buda bana yetiyor. ayrıca kazancı ne olursa olsun en azından alnımın terile helal yiyorum. aklımı meze etmiyorum, bir yerlerimi deşifre etmek zorunda değilim ve en önemliside saygı görüyorum , ve hayata dair çok şey kazandırdı bana okul hayatı.
hem atalarımız ne demiş biliyorsan konuş alim sansınlar, bilmiyorsan sus adam sansınlar. haberde geçen gibiler ikisinide beceremeyen boş teneke gibi orda burda tıngırdayıp el eğlendiriyorlar işte.

biraz sert konuşmuş olabilirim ancak göz önünde olan kadınlarımızın böyle saçmalamasını kaldıramıyorum afedersiniz.

Hanımefendi manken olmus! Ama ya olmasaymıs ne olucaktı?
Ya da o parlayan yıldızı bir gün sönerse?
Bir gün ayakları yere basarsa?
Bide kalkmıs iyi birsey diyormus gibi acıklama yapmıs!
Güvenme güzelligine bir sivilce yeter!
Güvenme zenginligine bir kıvılcım yeter!
O bu sözleri unutmus olmalı. :27:

ben lise mezunuyum.ama keşke üniversite okuyabilseydim
iş olsun olmasın bir insanın okuyup kendini geliştirmesi kültürünü görgüsünü arttırması kadar iyi birşey olamaz
ve keşke herkes emeğinin karşılığını alabilsede eğitimli hiç kimse işsiz kalmasa
ama yinede her zaman için iyi ki okudum demeli böyle insanlar.eğitimi sadece para kazanmak için bir araç olarak görmeyelim

arakdaşım sana katılmıyorum ve çok kızdım yazdıklarına bende üni okuyanlardanım ama şunu iyi bilmek gerekir üni bitirmek demek kültürlü demek değil üniye gitmedende kültürünü geliştirebilirsin illa okumakla alakalı değil benm tanıdığım çoğu arkadaşlarım var lise mezunu ama bir görsen üni mezununa taş çıkartırlar bilgi ve kültür açısından o yüğzdn üni sadece bir basamak ha iyikide okumuşum memnunum olsa birdaha okurdum ama insana üni olmak yada başka birşey olmak kültür katmaz kültürü sen kendin alırsın buda nasıl olur beynini geliştirmekle kitap okumakla gazete okumakla araştırmakla vs...çok örnek verebiliriz sen şimdi tekrar başka illa ünide okumak zorıunda değilsin eğitimli ve kültürlü olmak istiyorsan bol bol oku

para kazanmak için değil kendine birşeyler katabilmek, hayatta bir değer üretebilmek için yaşamalı bir insan...
para pazarda limon satarak, kendi vücudunu satarak da kazanılabilir.. ama ya kendine saygı, değer üretebilmek ve topluma faydalı olmak?
bunları parayla satın alamazsın..
mankensin diye ekstra bir saygı sevgi görmezsin.. çünkü bu gösterilecek ilgi, kişiliğe değil et parçasına olan ilgidir..
sonrasında çalışmayacak da olsa üniversite okumalı insan. o tozu yutmalı.
lise kültüründen uzaklaşmalı, o zinciri kırmalı, kendinin dünyanın merkezi olmadığını anlamalı insan.

okumak gibisi varmı ya.iyiki okumuşum şu sayısal dersler olmasa dahada okuyacaktım ama sayısala kafam basmıyor ne edeyim.hem okudum hemde çalışıyorum şükürler olsun.

ben fiziğimle güzelliğimle değilde beynim kültürüm düşüncelerim çabalarım ile bi yerlere gelmek isterim.
olması gerekende budur diye düşünüyorum. ona göre kolay 60 yaşına gelincede mankenlik yapar arkadaş (!) :1: akılsız.

Okumadığı için böyle cahil cahil konuşuyor işte.Hem kendini geliştirememiş hemde okumamış vücuduyla para kazanıyor ve buna seviniyor iyi ki de okuyorum kendimi geliştiricem ve böyle cahillere sadece gülüp geçicem.

evet şuanda zirvede ona aşağı inmeyeceğinin garantisini vermemem ama,
çok cahil kaldığının garantisini verebilirim..

her ne kadar matematik öğretmenliği okuyup da, 3 seferdir girdiğim kpss yi kazanamayıp evde oturuyor olsam da; İYİ Kİ OKUMUŞUM !!!

edebiyat öğretmeniyim, 5 yıllık fakültemi 4 yılda bitirdim, 2.kez kpssye girdim, 81 puanla atanamadım, ama yine olsa , yine seni ünv.e alalım ama atanamayacaksın deseler gene okurum gene okurum. İYİ Kİ OKUMUŞUM!

üni mezunuyum..suan calısmıorum bebebgım olacagı ıcın..ama olsun kültürlü bır anne olurum :))
kesinlikle iyiki okumusumm!!!!!

Evet günümüüzn şartlarında okumak pek fayda etmeyebiliyor...

Ama iyiki okumuşum gene olsa okurum örgünden mezunum şimdide aöfde farklı bir bölüm okuyorum bulunsun hatta imkanım olsa örgüne tekrar gider gelirim okurum....

Bu arada eşimin ailesinde kadınalr okumamış hepsi ilk okul mezunu bir eltim lise ben ünv ve okadar el üstünde ve okadar örnek gösteriliyorum ki okuyup çalıştığım için ve kaynanam diğer gelinlere kök söktürürken bana çıt çıakrtamıyor sebebide ben okumuşum ya ondan zihniyete bak....

Üniversite öğrencisiyim, hayatımda aldığım en iyi kararlardan bir tanesi okumayı seçmek. Pek çok arkadaşım hemen ellerine mesleklerini alıp para kazanmak istedikleri için üniversiteyi okumadılar, biraz zor geldi onlara. Bir grup içinde, okuyan birisi olarak gösteriliyorum. Pek çok tanıdığım, üniversite okumamışlığın eksikliğini çekerken bana daha farklı davranılıyor. Birde akademik kariyer düşündüğümü söylediğimde şimdiden prof. diyorlar bana.

Bunun hazzı bambaşka, tamam parasız olmuyor ancak ilimsiz de olmuyor. Lise mezunu veya üniversite terk zenginler veya işadamları ise eğitimin ne kadar gerekli olduğunu söylüyor sürekli.
Beyin bedava, kullanmakta öyle.

Son düzenleme:
keşke bende okumasaydım şu anda okulda bizimle beraber çalışan ilkokul mezunu yardımcı hizmetli benden çok maaş alıyor bense başuna yıllarımı ailemden uzak yurtlarda bi dünya masraf yaparak geçirmişim

Back