İyi ki okumamışım

iyi ki okudum diyenlerdenim. o kadar iş bulmak için çaba sarfettim ve sonuç hüsran. ama hiç pişman değilim.

sonuna kadar okuyacağım üniversiteye hazırlanıyorum ve ev hanımıyım okumaktan yanayım

okumak gıbısı varmı bee... bır toplum ıcıne gordın mı oyle saf saf etrafa bakmıyorsun hıc degılse cogu konuda bılgın oluyor bu da statunu etkılıyor tabı...

o laf üniversite okuyamayıp ezilen grubun başını dik tutma ben daha iyiyim modunda kendini gösterme çabaları:)))

okumayıpta toplumda elbet biyerlere gelip saygı uyandıran ayaklarının üzerinde dimdik duran insanlar var.. amaa. bide işin aması var yinede bir süre okumuş yani en azından ilköğretim yada lise mezunu yada kendini geliştirmiş olacaksın.. yoksa biyerde yine karşına engeller çıkacaktır.. haaa. paran çoksa ben baba yada koca parası yerim daha rahatım diyosanız o sizin seçiminiz ama ne olursa olsun ben okuyun derim hele kızlar mutlaka okumalı .....

iyiki okumamışım diyen manken hatun haklı tabi okuyup öğretmen hemşire muhasebeci...vb..olsaydı şimdi kazandığının binde birini onbindebirini kazanamazdı... iyi ki okumamış tabi canım:)

normal olarak ele alırsak eğitim tabiki çok güzel...toplumsal değer görme statü falan filanı boşveriyorum kendi için eğiitim almalı kişi... alabildiği kadar....
zaten statüsüne işine göre değer veriyorsa insanlar birbirlerine ben onlara insan demem...ama keşke herkes istediği kadar okuyabilse.

Keşke üniversite okumasaydım...

En çok da bunu bugün söylüyorum.Mezun olalı 3 yıl oldu.

Hemen hemen her yerde iş aradım.Ama eğitim sektörünün böyle dibi gördüğü bir

zaman dilimine daha rastlanmamıştır.

Öğretmen olursunuz ilk yıl 100-200tl gibi aptal ve komik bir rakama şımarık öğrencilerin

hocam bizim paramızla burdasınız lafları arasında dersi işlersiniz.

Sonra müdür sizin insan olduğunuzu unutur ve afedersiniz ama eşek yükü kadar ders verir

Stajyerim der;susarsınız.

Bu iğrençliğe dayanamazsınız;ama mecbursunuz çünkü devlet sizi beğenmediğinden

atamanızı yapmaz.

2.Sene dershanede çalışsanız 500tl alacaksınız ve ayda en az 100 saate gireceksinizdir

Tabii etüt ve bire bir dersleri hiç saymıyorum.

En iyisi evde oturayım ders çalışayım dersiniz.Evde oturp kpss saçmasına hazırlanırsınız.

Ama kontenjan 300-500 olduğundan gene giremezsiniz.Çünkü süper zeka değilsinizdir.

3.sene olur heyecanlanırsınız ve ücretli öğretmenlikte deneyeyim şansımı der ve dua

etmeye başlasınız.Torpil olmasa da şu ücretli öğretmenliğe girip biraz para kazansam

diye..

Keşkeeee okumasaydım....

18 yaşından sonra bir işe başlasaydım şimdi 8.yılım olurdu ve ben iyi bir maaş alabilirdim

Yüzüm gülerdi,ailemden çocuk gibi para istemezdim

İstediklerimi alabilirdim

Ailemin durumu kötü değil;ama okumuşken kendi paramız kazanmak isterdim

Keşke okuyarak zaman kaybetmeseydim....

iyi ki okumuşum...kendime olduğu kadar çocuklarıma da faydam olduğuna inanıyorum...ülkemizin okuyan, düşünen insanlara ihtiyacı var...ne kadar arsız, hırsız, söven, döven çocuk varsa eğitimsiz ailenin çocukları genelde bu böyle...beni okutan babamı rahmetle anıyorum bir kez daha...

iyiki okumuşsun geçde olsa bir işe sahipsın ya olmasaydı tamam bır işe girerdin çalışırdın en olmadık zamanda işene son verılırdı evlenınce eşinin elıne bakardın hele bu zamanda tek kişinin çalişmasıyla gecınmek o kadar zorken iyikide okumuşsun bır mesleğin var bu bile güzel

Sınavı kazanamadığım için 18 yaşında işe başladım. Tekrar çalışır girerim üniye diye düşündüm ama sonraları işimi bırakmak istemedim okadar mezun iş bulamayan arkadaşlarımız olduğu için. Şu anda açıktan okuyorum ama fırsatım olsa geçerim hemen örgün öğretime :)) Erken yaşta iş hayatına atılmak çok zormuş gerçekten ..

pişman olunur ?mu yaaaaa.....her şeyi bir kenara bırakalım insanın kendini geliştirdiği , bir çok artısı olan bir durum ......herkes imkanı elverdikçe eğitimini tamamlamalı bence........
manken arkadaşa gelince o Türkiye'nin acı gerçeklerini düşünerek bir yerde kendince yorum yapmış ...okumuş bir sürü mankende var ......herkesin yapabileceği işler bellidir az çok ...kendi fikri saygı duyuyorum...

okumadım pişman değilim:icecream:
açıktan devam ediyorum ama üniversite mezunu oldum demek için okumak istemiyoruma.s
iş yok sonuçtaşakkıdı yani mesleki bi yön verseydim sertifika gibi:1rolleyes:
her okuyanın kültürlü olduğunu düşünmüyorum:1closedeyes:

Mantık farklı
Yaklaşım farklı
Zihniyet farklı

İyi ki okumuşum sengözlerimebaksanab
Varolduğum sürece okuyacagım,okutacagım sengözlerimebaksanab

Şu an eğitimi en iyi okullardan derece ile ayrılmış arkadaşlarımın işsiz olduklarını görünce manken kıza iyi yapmışsın şanslıymışsın demekten başka bişey gelmiyor aklıma..
Sadece söylemi ters olmuş , okul için mesleğimi bırakmamakla çok iyi yapmışım deseydi bu kadar tepki almazdı belki ama sonuçta kızcaaz manken ve prim şart..

Üniversite eğitimi almak demek = para demek değildir
Tabi ki para çok önemli bir faktör ama okumak demek kaliteli bir yaşam tarzını da beraberinde getirir
Bütün bakış açınızı değiştirir / geliştirir,
Mankenlerin çoğu cahil kültürsüz olduğu için bu açığı para ile kapatmaya çalışıyorlar fakat paranın gücü herşeye yetmiyor , kağıt bebeklerin kişilikleri de ortada zaten 0 :bbo:
imkansızlıklar sebebiyle okuyamayanlara lafım yok tabi ama herkes kendini bir şekilde geliştirmeli, insan kendine saygı duyarsa , karşısındakilerden gelen tepkiler de o kadar saygılı/sevgili olur

Mantık farklı
Yaklaşım farklı
Zihniyet farklı

İyi ki okumuşum sengözlerimebaksanab
Varolduğum sürece okuyacagım,okutacagım sengözlerimebaksanab

vereliniortak

İyi ki okumuşum
Varolduğum sürece okuyacagım,okutacagım

Fazla söze gerek yok.

iki üniversite bitirdim, ( her ne kadar diplomalarımla alakasız bir mesleğim olsa da )
ülkemin kaderi bu (!) her üniversite bitiren iş bulacak diye bir şart yok ya (!) diyenlere inat hala gözüm okumada, bir fırsat yaratıp yine gireceğim sınava yine okuyacağım yine okuyacağım

"iyiki okumamışım" diyen bi kişi kesinnlikle okumadıgı için pişman olandır:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…