İyi ki okumamışım

biraz büyük bi kapak olmuş krocana lan:icecream:
selüliti çatlaği var diye sevilmeye hakki yokmu
onunda cani var o da bi insan nihayetinde:teselli:
hey allaım ya ne günlere kaldıkkkaydirigubbakcemile2
bu manken bacumuzla aynı yollardan para kazanmaya meraklı kendini bilmez ismi lazım diil(kermit ve tcakötükedihüso) bayanlar utanmadan bana laf söylüyolar:dilcikar:

yersin şekerim yersin.tek kuruşta diil epey bişeyler yersin.ama bizim meslek biraz değişik.yani ben 10 yıl aynı yerde çalışan mimar görmedim hiç.inşaat sektörü böyle.iş varken çağırırlar,iş yokken bay bayy:mymeka:

bu lafımda genel arkadaşlara...
okuyun kızlar.
ne olursa olsun o kampüsün havasını bi alın.ne okursanız okuyun kendinizi yetiştirin.
rahmetli yılmaz güneyin bir filminde çok güzel bi repliği vardı.

kadın feryat figan mafya babası rolündeki yılmaz abimize gelir..
-para pul yok.kocam ramazan kumarda yemiş paraları.5bin lira borcumuz var.kızım aç.bende ablam gibi o....... olucam dedi:mymeka:
yılmaz güney kadına bakar ve yanındaki adamına emir verir.
-ramazanı bulun,5bin lirasını verin.bu karıyı boşasın-tatlicadiarzu-küçük kızıda yatılı okula yerleştirin. ille olacaksa okumuş o............ olsun:dilcikar:

yani okumak,okumak,okumak:lepi:

okuduğum için bugüne kadar hiç pişman olmadım
okumamın karşılığında ilaki bişey beklemedim, okumak benim için önemliydi
zaten bu mankenler hangi akla hizmet bu tür şeyler söylerler bilmem yarın birgün millet bunları örnek alıp annesine babasına ee okuyup napicam ben en iysi manken olayım derse şaşırmam

Okudugum icin cok mutluyum. Biseyleri basarabildigimi gormek hayata tutunmami sagliyor. Insallah 1,5 senem kaldi sonra pedagog oluyorummhihoyyyt

iyiki okumamışım diyebilirmiyim hiç asla demem
keşke okusaydım :mymeka:ailemin her türlü imkan sunmasına rağmen
okumadım ama kızım için elimden ne geliyorsa okuması için yaparım
aha kafam ah keşke okusaydım :mymeka:

okumak; insanın bakış açısını genişletir, kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğretir..
paranın kıymetini,açların halini anlamamıza yardımcı olur..tasarrufu öğretir..vs..vs..
ama illa da okumak gerektiğini düşünmüyorum..okumayan ama kendini çok geliştirmiş,meslek edinmiş bir çok insan var..
Okuyup da pişman olan bir insan da görmedim, belli bi dönem işsizlikten dolayı bi pişmanlık olabilir ama hayatı öğrenmek açısından okumanın ne kadar faydalı olduğunu herkes biliyordur.

Mankenin söyeldiği, kurduğu cümleler ise bir savunma mekanizması..
bence okuyaMAdığı için pişmanlık duyuyor ama "okuyanların parası yok,işsiz diyerek" kendini avutuyor..

konuunun şuanda birinci sayfasını okudum, ilerleyen sayfalarda ne konuşuldu henüz bilmiyorum, biraz sonra okuyup anlayacam, yalnız birinci sayafada dikkatimi çeken şu yoruma yorum eklemeden yapamayacağım.

ilkokul mezunu bir insanla-ünüversite mezunu bir insan arasında ne gibi farklar vardır. mesele illa bi okulu bitirmekmidir, hayatta kendini yetiştirmekmidir. okuyamayan o kadar insanı arada dağlar kadar fark var deyip (benim oyumla dağdaki çobanın oyu aynımı , diyede konuşmuştu birileri ismini hatırlamıyorum) atıl duruma düşürmekmidir maksat.

ben kendini yetiştirmek istiyen , o bilince sahip herkezin okumak istedğine eminim. ama maalesef ülkemde şartlar bunun için her zaman elverişli olmuyor.kimi zaman maddiyet, kimi zaman ailevi durumlar, kimi zamanda devlet set çekebiliyor bunun önüne. bunu yapamayan insanlar bi şekild kendilerini yetiştirebiliyorlar. ünüversite okuyup kendini yetiştiremeyen, otumasını , kalkmasını, konuşmasını bilmeyen ne cahil insanlar var. bence konuyu, bu noktaya çekip gereksiz yere insanları üzmeyelim.
yorumlara biraz daha dikkat diyorum o yüzden

lisden sonra okumadım tic. meslek lisesindeydim
ve 2 senelik giriş hakkım vardı sınavsız,
ailemin onca direnişe karşı çıktım ve okumayacağım dedim,
iş buldum hem çok rahat hemde çok iyi...
ama şimdiki aklım olsa okurmuydum evet okurdum...
sırf o kampüsün havasını tenefüs etmek bile ayrı bir zevktir yaa kesin
ama şuda bir gerçekki günümüzde okumayanlar okuyanalrdan daha çok maaş alıp,
geçinip gidiyorlar,
hatta okumayanın emrinde nice üni mezunları çalışıyor,
iş bence burda kendini yetiştirip,geliştirmeye düşüyor,
üni mezunu yerinde sayarken okumamış daha bi çaba sarfedip,
başarabiliyor...çünkü güvencesi yok,
üni mezunu nasıl olsa diplomama var o yeter tarzında düşünüp yerinde saya kalıyor,
bunun öreneğini çok gördüm

kızlar tıcret meslek bıtrdım ıkı seneleık ıstanbul maltepe unıversıtesınmde okudum muhasebe babamın muhasebe burosu var 22 senelık bernde okudugum bolum muhasebe bıtrdım acık ogretımden 3 sınıftayım suan ama yaptıgım ıs suan babamın annemın uzerıne actıgı bı fatura odeme merkesı var orada fatura tahsdılatı yapıyorum sınırlerım cok bozuldu kenar mahleede fatuıra tahsılatı yapıyorum okudumda ne oldu okudugum bolumu yapma gıbbı luksumde var ımkanım var ama mesleggımı yapmıyorumm nefret edıyorumm psıkolojım bozuldu buraya gleıp fatura yatran osrunlu ınsanlarla muhattap olmaksan benım psıkolojım bozxulduuuuu

ben su an üniversite okuyorum ve HİÇÇÇÇÇte pışman falan değilim evet ıs bulmak hergecen gun zorlasıo ama o manken gıbıde iyiki okumamısım dıyemem ben manken olmak ıstemedıgım ıcın okuyacagım ve kendı ayaklarımın uzerınde durucam sonucta işiniyapmasanda elınde bı meslek olucak dıgerlerınden bı farkın olucak ya ne demek ıyıkı okumamısım kızlara bole kotu ornek oluolar farklı yollara sapmalarına sebeb oluolar bence herkesın okuması gerekıo.

okumanıın zararını görmüş değilim şu ana kadar evet belki atanamadım belki çalışmıyorum ama bu çalışmayacağım anlamına gelmiyor..bence her ortamda her zaman okumuş olmanın tadını ve farkını anlamış ve görmüş biriyim..

ben hiç öyle düşünmemiştim bu güne kadar iyi ki okudum yada keşke okumasaydım diye
ama bu manken arkadaşın yazısını okuduktan sonra evet düşündüm ve söylüyorum
'iyi ki okumuşum'
Allah'ım korusun mazallah bi de ya bu kızcağız kadar beynim olsaydı

Okumaktan derslerden nefret ederim ama hiçbir zaman böyle bir şeyi desteklemem. İyi ki okuyorum. Hayatın bize neler göstereceğini bilemeyiz, yaşam sürprizlerle dolu. Bugünün zengin konumunda olan okumamışlar belki öyle bir duruma gelir ki yaptığından pişmanlık duyar. Yani kısaca söylemek istediğim yaşam sürprizlerle dolu!

o manken hanımın havası sönünce azcık kırışınca (ki zaten makyajsız halleri iğrenç)yada yaş 35 olduktan sonra ne yapabilirim.
sürekli birilerini laf atar gündemde kalmaya calısır sabah programlarına cıkar bizde izleriz
yada sarkıcı olmaya çalışabilir
veya babasıyla annesiyle küsmüştür onlar ortaya çıkar
herşey bir yere kadar

o 17 yaşında mankenlik yapmaya başlayan arkadaşın iyiki okumadığı söylediği sözlerden çok belli oluyo zaten kusura bakmasın ama hakikaten saçmalamış.her üniversite mezunu sınavla atanmıyo bu bir.ikinci olaraksa okumanın kimseye zararı dokunmaz faydası dokunur.okuyarak toplum içinde sıradan bir insan olmak yerine, belirli bir kültür seviyesine ulaşmış, diğerlerinden farklı bir yere gelmiş, kendine olan güvenini kanıtlamış ve zaten kendi ayakları üzerinde durmaya çoktan başlamış, hazırlanmış bireyler haline geliriz bu da üç. kendisi mankenlik yapar, elinde diploması yok, sadece dış görünümüne güvenir, iş olursa gider çalışır ancak.onunda belli bi yaşa kadar çalışma durumu olur. ama elinde diploma varsa,bütün kapılar sana açıktır. mezun olur olmaz iş imkanları önüne dizilmese bile elbet o okumuşluk birgün bir yerden sayısız imkanı sana sunacaktır.

belli ki güvendiği şey aklı değil de başka bir şey...:icecream:

ne kadar ahlaklı olursa olsun bir mankeni kaç erkek salyasını akıta akıta izliyor bilmeyen mi var...
İyi ki canla başla ders çalışıp okumuşum da bir erkeği bile kendime döndürüp arsız düşüncelere sevketmemişim

Merhaba,
lütfen röportaj veren kızımızın ne iş yaptığını irdeleyerek veya kişiliğini zedeleyerek yorum yapmayalım,Krdi arkadaşımızın bu haberden yola çıkarak bahsetmek istediği farklı birşey,unutalım haberde konu olan kişinin mesleğini,farzedelimki sokaktaki vatandaşla röportaj yapılmış,ana tema şu:

İyi ki okumuşum aç da kalsam kültürlüyüm mü?

İyi ki okumuşum diplomasız ben bir hiçim mi?

Bende vücut da yok okumiyim napıcem mi?

Ya da yazık ki Türkiye'de okumuş olmak hem çok büyük kültür de çok büyük iş de sağlamyor... Okudum ama ömrümün o dönemini hatırlamak istemiyorum mu?

Asla pişman değilim gene olsa gene okurdum mu?

Ben meslek sahibi değilim,meslek sayılırsa eğer Ev hanımıyım,üniversiteye gitmeli miydim evet,keşke okusaydım ama gerçekten mutlu olacağım ve mesleğimi icra edebileceğim bir branşı seçme hakkı verilerek okusaydım,üniversite okumak eğitim almaktır ama kültür farklı bir şeydir bence,ben nice insanlar gördüm ki ilkokul mezunu olmasına rağmen kendini iyi yetiştirmiş ve geliştirmiş ve nice üniversite mezunu tanıyorum ki malesef senelerce okuduğu halde mesleğini yapamıyor,ya açıkta kalıyor ya bambaşka sektörlerde çalışıyor ve hak ettiği maaşı alamıyor

Demem o dur ki malesef üniversitelerimizde birçok branş olmasına rağmen bütün bu branşların ve üniversite de dirsek çürütmüş gençlerimizin değerlendirileceği sektörler ya yok ya yetersiz,birde tabii iş başvurularında hangi üniversiteden mezun oldukları soruluyor,yani genç yıllarca ülkemizin bir üniversitesinde okumuş ama malesef o üniversite iş sektöründe popülaritesi olmayan bir üniversiteyse o gencimiz isterse 5 dil bilsin işe alınmıyor.
Umarım gelecekte üniversite bitirip meslek sahibi olmuş gençlerimizin yaşadığı sorunlar ve önlerine konulan engeller ortadan kalkar.

Son düzenleme:
okumusla okumamıs arasında fark vardır ama bılemıyorum tabı kısı kendınıde pek ala yetıstırebılır..
soyle bı durum daha vardır bu kadar yıldır okuyacagıma 3 tane dılı (ıng.ıspanyolca + rusca) bu ucunu ana dılım gıbı ogrenır dıledıgım yerde calısada bılırdım..
kafayı kullanmak lazım ıste :jeyyar:

22 yıldır okuyorum, yaklaşık 1500 ytl maaş alıyorum, insan acaba diye düşünüyor, tabi her şey para değil, bunun bir saygınlığı da var ama nice okumamış insan da oturmasını, kalkmasını, konuşmasını okumayandan daha iyi biliyor.

okumak illa calişmak demek değıl kı arkadaşlar her insan çalışsın veya çalışmasın mutlaka okumalı....okumak değeri biçilmez bir hazınedıı bence ev hanımı da olsa kulturlu olmak başkadır okumak bakış açımızı geliştırır ben de asla pişman değılım ıyı kı okudum çok guzel bır duygu.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…