Doğuma Hazırlık İtiraz edilemeyecek isim aranıyor♥♥

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
İşte isim konusu da çok çetrefilli. Kimi klasik isim seviyor kimi yeni isimleri. Kimi dini olsun istiyor kimi öztürkçe olsun. Örneğin siyasi görüşe göre isim konuluyor, çocuk büyüyünce sırıtabiliyor. Risksiz isimler seçilmeli biraz bence. Kulağa hoş gelsin, anlamsız olmasın, ilk çocukluk döneminde dalga geçilebilir olmasın, yaşlandığında çocuk ismi gibi, gençliğinde yaşlı ismi gibi durmasın vs.

Ay çok zor cidden. Allah sıhhatle kucağınıza almayı nasip etsin. Ben çocuğum olursa bir gün Öykü ismini düşünüyorum. Hem ismimle uyumlu hem çok sevdiğim bir isim. Erkek hiç düşünmemişim sanırım

Kv kp ismi koymaya israr edelerse siz de ikinci isim annemle babamin olsun soyleyin:) belki kabul etmezler.onlarin isim begenip begenmemesi cok onemli degil.esinizle siz karar vereceksiniz.
Fatih,ali,ahmet
ipek,zehra,inci,leyla
nasil?

Ayy bir de o kadar uğraştım ki yavrularim icin düsundukce daha da sinirleniyorum.guzel temennilerin icin tesekkurlet

vala dinlerine düşkün kişiler ise sülale yegane itiraza kapalı isim erkek için peygamber efendimizin ismi kız için ise eşlerinden birinin ya da kızının ismi olur.
ben bu isimlerin çocuklar üzerine ağır sorumluluk yüklediğine inansam da sizin kv kp tarafı başka her türlü isme hayır diyecek siz ne kadar uğraşırsanız uğraşın.

Ayy bir de o kadar uğraştım ki yavrularim icin düsundukce daha da sinirleniyorum.guzel temennilerin icin tesekkurlet
Koymayin yani ,ikiz bir de. Doğunca daha zor olacak. Bir de isim çok önemli. Anlamına bakıp koymalısınız isimleri ve güzel isimler olsun,eski püskü isim olmamali. Çocuklar isminden utanmamali. İkiz bebekle siz ugrasacaksiniz,onlar yavrum kuzum sevme kısmında olacak en fazla. Mahsus duygu sömürüsü yapın,en beğendiğiniz isimleri eskiden beri bu isimleri koymak istemiştim ,her türlü eziyetini ben çekiyorum bu çocukların diyip yalandan aglayin.
Benim kuzenim, kızına kendi annesinin adını ve istediği başka bir ismi koydu. Millete rüyamda gördüm ,kızına su ismi koymazsan onu sana vermeyeceğiz diye korkuttular dedi. Doğru mu degil mı bilemem,ama doğru değilse güzel taktik (kuzenim annesi çocuğun bu arada)

sevgili konu sahibi,

evveliyatla evlatlarinizi bedelsiz kucaginiza almanizi ve huzurlu bir omur gecirmenizi temenni ederim.
bebekler isimlerinin oykulerini yarinlari belirlerler benim inancima gore.
siz nasil bir oyku isterdiniz evlatlariniz icin, o onemli.
benim iki oglum var.
biri en buyuk askla sevildigine inandigim bir ismi tasiyor, Sems.
digeri en buyuk askla sevdigine inandigim bir isim tasiyor, Kays. ( mecnun'un gercek adi)

siz de kendi hikayenize gore bir isim secin. R __rapunzell__

Mehlika niyeyse bu aralar favorim oldu benim. Kızıma Begüm düşünüyordum Betül e karar vermiştim. Erkek olarak hiç aklıma gelmiyor isim:)

Ayy cok hosuma gitti bu fikir ama beni gulme tutar katılırım gülmekten anlatırken

Bayıldım ben isimlere oğullarınızın. Allah hep iyi insanlarla karşılaştırsın... Öykülerdeki gibi .

Kız için elif alya zeynep eflal efsa beysun nida ceren
Erkek için ege efe yiğit mihrali enez aden der giderim :)

Ne isim koyarsaniz koyun itiraz edecekleri varsa her isme bahane bulup itiraz ederler. Sizin kararli durmaniz onemli esinizinde. Nufus mudurlugune esiniz basvuru yapacak buyuk ihtimal. İsimlerini istediginiz gibi yazdirin. Esiniz kayit ettirdi sonucta denir. Onemli olan esinizide ikna etmeniz. Doymadilarmi ayni isim koymaktan

Babam 2. Torunu erkek olunca adı konabilir heyecanina düştü.. bişey demedi ama bekledi.. öyle bişey olmadı ama tesadüf onun adının ilk harfi de T.. torununun adı da T İle başlıyor.. ablam aynı harfle başlasın diye koydu dedim duygusal ses tonu ve bakışla ve yok öyle bisey:) nasıl mutlu oldu babam..
Diyeceğim o ki istediginiz isimleri koyun.. 12. Toruna kadar konmamissa ismi bunu da atlatir.. tabi kalp kirmadan..

Canım cahilliğimin kusuruna bakma, merakımdan soruyorum. Ahirette ismin hesabının babadan sorulması nereden geliyor?

Ay cinsleree bak, iki tane birden doğuracağım, bi de bana isim dayatacaklar!! Hössst yaniii.

Maşallah hem de bir kız bir erkek, ne güzel, sağlıkla, kolay bir doğumla kucağınıza alın yavruları inşallah
Aynen ya butun yuku sıkıntiyi anne cekiyor aylarca ona sorulmuyor bile. Kadin istiyorsa karsi taraftan tmm ama anne eger koymak istiyorsa niye kabul edilmez. Hala boyle tipler var demek

Benim şahsen hayallerim arasında kızım olursa Zeynep İnci veya Zeynep sultan koymak var erkek arkadaşımın hayali Zeynep sultan çünkü kızını sultanım diye sevicekmiş erkek olursada iki isim koyma taraftarıyım çocuğumun kendi babasının ismini koyarım yanında bir başka isim mesela erkek arkadaşımın ismi Oğuz ve bende oğlumun adını Oğuz Kemal koymak istiyorum

Aynen ya butun yuku sıkıntiyi anne cekiyor aylarca ona sorulmuyor bile. Kadin istiyorsa karsi taraftan tmm ama anne eger koymak istiyorsa niye kabul edilmez. Hala boyle tipler var demek
İnan ben kendi sülalemde hiç görmedim; ismini miras bırakıyorsun, zorlaa, bu neyin adeti aklım almıyor? Hatta bizde ayıp bile karşılanır, çocuğuna KP'in ismini vereceksin, sonra KP yanında yine o isimle sesleneceksin... Ahmet aşağı Ahmet yukarı

Kuzenimin eşinin ailesinde aynı isimden bir düzine var belki, ee erkeklerde soyisimlerde aynı... nedir bu ya, tek tip insan yumurtluyorsunuz sanki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…