İtiraflaR (alıntıdır:)

casper87

mutluyuzzzz
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2010
825
24
["Hayat paylaşınca güzel" şarkısını dinleyip, cesaret alıp derdimi paylaşayım dedim. Daha üçüncü cümlede insanların benden daha dertli olduğunu anladım ve susma kararı aldım. Hayat paylaşınca falan değil, susunca güzel..
.
Maddi hasarlı kaza sonucu sigortadan, aracının değerinden fazla para koparan hemşehrisini görünce iştahlanıp; "Ulan biri de bağa geçirse arhadan keşke!" diyen hacı dayıya alkış.

3 yaşındaki yeğenim ablamla birlikte okula ziyaretime geliyor. Binanın büyüklüğünden ürktüğünden olsa gerek bir eliyle annesinin, diğer eliyle benim elimden tutmuşken uyarısını yapıyor: "Teyze, sakın elimi bırakma, kaybolursun!"

Israrlı bir şekilde benle evlenmek isteyen ama reddettiğim şahıstan anneme bahsediyorum, sevgili anneciğimin yorumuysa," Elin g.tü b.klu kızı için ne diye çırpınıyor bu çocuk, pek bir üzüldüm." oluyor. E be annecim, böyle mi denirdi?

Yeğenimi alıp sinemaya götürüyorum. İki saat boyunca çizgi film izliyor, film arası sonraki filmin fragmanında bir anlık öpüşme sahnesi görünüyor ve eve geldiğinde bilin bakalım hangi sahne aklında kalıyor? İnsan anneannesine: "Staunton Amca beni pis filmlere götürüyor" der mi ya! Gel de anlat şimdi...

"Çocuk istiyor musunuz?" diye sorulan bir aylık, yeni gelinimiz; "Ay ne diyorsun sen, tabiki de hemen istemiyoruz, daha erken, hele biraz bekleyelim, acelemiz ne?" dedikten sonra son noktayı da koydu: "Önümüzdeki ay başlayacağız çalışmaya, herkese söyledik, öbür aya kadar bize kimse sormasın!" Sarışın da değil ama yaşı küçük, ondan böyle heralde.

"Nasıl çişim geldi anlatamam" dediğimde, "Anlat bebeğim, büyük bir keyifle dinlerim, o kadar da anlayışlı ve modern bir erkeğim aynı zaman da'' diyen bir sevgiliye sahibim. Çok şanslı hissediyorum kendimi, çook...

Bana önce "Bu gece gelip yatağımı ısıtır mısın?" diye mesaj atan, hemen sonrasında da "Yatağımı değil beni ısıtır mısın diyecektim, ayrıca yanlışlıka sana yollamışım mesajı, kusura bakma" diyen ilkokul arkadaşım, tamam sen hep ilginç bir kızdın ama bu biraz fazla oldu. Isınma konusuna gelince, zaten magmanın sıcaklığı ziyadesiyle ısıtır seni merak etme.

43 yıllık evli Mümtaz Amca'ya soruyorum "Evlilik nasıl. güzel mi? Tavsiye eder misin bana?" diye. "Tabi oğlum, evlen bence de. Yaşın başın da geldi zaten, ama ilk 25 yıla dayanabileceğine inanıyorsan ancak o zaman evlen" diyor. Ben de sabırlı mıyım diye düşünmeye başlıyorum o günden sonra...

Bir gün önce sevgilisinden ayrılan arkadaşım aradı, ''Kızım öyle bir şey oldu ki inanamazsın'' dedi, ne olduğunu sordum, ''Onunla karşılaştık'' dedi. Aşktan aynı işyerinde çalıştıklarını unuttu sanırım...

Babam yanıma gelip "Ben seni kimselere veremem, bak sana güzel bir araba alalım, gez dolaş, hem evlilik için çok erken" dedi. Üzülmesin diye "Olur, öyle yapalım" dedim. Mutfakta annemle konuşurken duydum, "Bana bak, sakın bu kıza evlen diye baskı filan yapma, araba alacakmış, çok özeniyormuş, kızın hayalleri var" diye anlatıyordu. Baba sen var ya sen...

"Telefonuma mesaj atma, bir daha seninle görüşmek istemiyorum" dedim. Telefonuma gelmeyen mesaj Facebook'tan geldi, "Buradan atabilirim değil mi?" diye. Salak mı ne, anlamadım. Biri lütfen arkadaşı dürtsün hayrına...

Yan binada bizim katın tam karşısına yeni evli bir çift taşındı. Ne zaman haşne fişne yapacak olsalar önce bir saate yakın Ankara misket havasıyla şıkıdım şıkıdım bir güzel oynuyorlar. Görmek gerek, sanki yeni evleniyorlar! Devamında ışıklar ve müzik kapanıyor, yatak odasının beyaz ışık veren florasanın yerine odanın her yanını boğan kıpkırmızı bir ışık açıyorlar. 20 dakika süren bir kırmızı ışık seansı… Sonra derin bir sessizlik… Esas mesele ne zaman malum kırmızı ışık yansa, üstümüzde oturan yaşını hafiften almaya başlamış teyzenin hınzırca gülmesi. Artık kadının aklına ne getiyorlarsa? Üst komşumuzun attığı kahkahalardan yan binaya bakmadan kırmızı ışığın yandığını anlayabiliyorum. Pek geç kalmış sayılmazsın be teyzem. Onların yaptıkları senin içini bu denli kaynatıyorsa evlendirelim seni. Ama evlenince lütfen üstümüzde oturma! Kocanın evine git! Olayın içinde değilken bu kadar kıkırdıyorsun bir de full aksiyon bir filmde başrol oynadığı düşünüyorum da ilk seferinde olmasa bile ikinci filmde kesin evi başımıza yıkarsın sen.

Konu olarak nerede olduklarını öğrenmek için "Matematikte neredesiniz anneciğim?" diye sorduğum birinci sınıf öğrencisi kızımın cevabı: "Matematikte tabi ki sınıftayız anne. Başka nerede olacağız?"

X