İtalyanca bilenler? :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Velvette

💪🏋️‍♀️
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
37.830
51.657
Dai dai, vediamo che sa parlarlo

Son düzenleme:
ben de biliyor olmayı çok isterdim italyanca çok güzel gelir bana nedense

siz nerde öğrendiniz?

konsolosluğun kursları iyi mi? ben de bi süreliğine italyaya gideceğim, kursa başlamam lazım tavsiye ediyor musun?

konsolosluğun kursları iyi mi? ben de bi süreliğine italyaya gideceğim, kursa başlamam lazım tavsiye ediyor musun?

aa gerçekten mi? ne için gidiyorsun? ne zaman ve nereye?

evet kesinlikle çok iyi. en azından izmirdekine kefil olabilirim. ben 1 sene de baya baya ilerledim ve çok memnunum, herkes yardım etmek için çabalıyor

aa gerçekten mi? ne için gidiyorsun? ne zaman ve nereye?

evet kesinlikle çok iyi. en azından izmirdekine kefil olabilirim. ben 1 sene de baya baya ilerledim ve çok memnunum, herkes yardım etmek için çabalıyor

ben de istanbuldakine bakıyım o zaman. doktora çalışmamın bir kısmını romada yapıcam, onun için gidicem. ama tam kesinlik kazanmadı zaman konusu o yüzden net bişey söyleyemiyorum.
ne güzel halletmişsin sen zevk aldığın da belli.
benim keyif aldığım tek yabancı dil japonca.

amanın çok harika, ben de romaya gideceğim! eğer gelecek olursan mutlaka buraya yaz, tanıdık birilerinin olması iyi olur benim için de :)

aaaa :)))
sen ne zaman gideceksin ne amaçla ne kadar kalıcaksın?

ben de yüksek lisansa başvuracağım, ilk yıl da üniversite araştırmaya katılmayı planlıyorum
hocalarla kaynaşma tanışma fırsatım olmuş olur, kabul edilme ihtimalim artar hem de italyancamı adapte ederim diye düşünüyorum
muhtemelen aynı üniversiteye denk düşeriz

Ben de ikinci bir yabancı dil öğrenmek için dil arayışına girdim. İtalyanca hakkında bilgi verir misiniz? Mesela öğrenmesi zor mudur? Fransızca, İtalyanca ve İspanyolca arasında kaldım da.

Ben de ikinci bir yabancı dil öğrenmek için dil arayışına girdim. İtalyanca hakkında bilgi verir misiniz? Mesela öğrenmesi zor mudur? Fransızca, İtalyanca ve İspanyolca arasında kaldım da.

bence kolay. en azından esnek bir dil. pek kurallı değil tabii bu kimisi için iyi bir şey kimisi için değil.
mesela almanca kadar strict kuralları yok
soru cümlesi diye ayrı bir kavram yok vs vs
yazıldığı gibi okunuyor o da çok güzel
ben 1 sene de konuşur, anlar hale geldim

fransızcanın telaffuzu zor
ispanyolca/italyancadan birini seç derim, tabi ispanyolca italyancadan daha çok konuşulan bir dil dünya üzerinde

Fazlasıyla ilerleme göstermişsiniz o zaman, tebrik ederim. Darısı bana. İtalyanca'da da feminen kelimeler filan var mı? O beni çok zorlar... Yoksa direkt İtalyanca'ya başlayabilirim.

Fazlasıyla ilerleme göstermişsiniz o zaman, tebrik ederim. Darısı bana. İtalyanca'da da feminen kelimeler filan var mı? O beni çok zorlar... Yoksa direkt İtalyanca'ya başlayabilirim.

ama bu saydığın italyanca, fransızca ve ispanyolca hepsinde feminen-maskülen olayı var ve artikelleri :))
diğerlerini bilmiyorum ama italyancada femminile-maschile ayırt etmek kolay (sonu a ile bitiyorsa femminile, o ile bitiyorsa maschile, e le bitenleri de ezberlersin artık yavaş yavaş )
ha italyancanın istisnaları çoktur ya
hep şunla karşılaşırsın
böyle böyle bi kural var amaaa...

yine de kolay yine de kolay

İşte Fransızca ve İspanyolca'da olduğunu biliyorum belki bir umut İtalyanca'da yoktur da ona geçerim diye düşünmüştüm. Çalışana her şey kolay da azim olmalı biraz...

Buona notte.
Benim gibi yavaş yol alan bayanlar çıkarsa kendimizi geliştirebiliriz belki

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…