İtalyanca bilenler? :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Selam kizlar, ben Italyanca ogretmenligi yaptim bi sure, akliniza takilan bisey olursa :)
Kaynak v.s. de yardimci olurum.

Ciao Velvette Velvette , scusa ero impegnatissima.
Volevo dirti:

il verbo "abitare", di solito non si usa nella forma progressiva.
Quindi, la frase--> Sto abitando a Roma-->sarebbe più corretta così --> Abito a Roma.

Oh si dice che milano è veramente bella

Qui invece è sbaligato usare la forma impersonale. Dovrebbe essere -->Oh dicono che Milano è veramente bella

Ma dai dai cercha sempre!

"Cercare" quando si usa da solo, significa cercare un oggetto, cercare su google ecc. (to search)
Invece quando si usa con la preposizione "di" significa --> provare. ( to try)
In questo caso è meglio dire "prova!" (to try)

Ma anche se fosse giusto dovevi coniugare come : cerco, cerchi, cerca (senza H)

spero di averti aiutato, se hai delle domande o se non è abbastanza chiaro, sono a disposizione! :)

Ciaooo !

Hola
Ben İtalyanca öğrenmiyorum ama konu hoşuma gitti. Ben İspanyolca meraklısıyım, kendi kendime öğreniyorum evde. Bunlar birbirine benzer diller, az çok bilirsiniz. O yüzden konuyu kendime yakın hissettim, haha :))

Hola
Ben İtalyanca öğrenmiyorum ama konu hoşuma gitti. Ben İspanyolca meraklısıyım, kendi kendime öğreniyorum evde. Bunlar birbirine benzer diller, az çok bilirsiniz. O yüzden konuyu kendime yakın hissettim, haha :))

Evet ben ispanyolca anliyorum biraz cogu kelime hemen hemen ayni :) bence daha iyi yaparsin ispanyolca ogrenerek bugun secme sansi verilse tekrar ispanyolca secerdim cunku cok evrensel ve cok kisi tarafindan kullanilan bir dil, italyancadan daha kullanisli. Bir de insanin meksikali sevdicegi olunca daha bi motive oluyor :p ben de ogreniyorum haha

Evet ben ispanyolca anliyorum biraz cogu kelime hemen hemen ayni :) bence daha iyi yaparsin ispanyolca ogrenerek bugun secme sansi verilse tekrar ispanyolca secerdim cunku cok evrensel ve cok kisi tarafindan kullanilan bir dil, italyancadan daha kullanisli. Bir de insanin meksikali sevdicegi olunca daha bi motive oluyor :p ben de ogreniyorum haha
Benim Meksikalı sevdiceğim yok, bir tek sevdiğim sanatçısı var o da Thalia. Ama deli gibi Meksika'ya gitmek görmek istiyorum, ama birinin elinde kalırım diye korkudan gidemiyorum. :) suç oranı yüksek bir ülke. 2 kere Meksika'ya gittim, ama tatil beldesine gittim. Oraya gitmek beni ispanyolcaya çok özendirdi. Ben Mexico city'ye gitmek istiyorum şimdi de.

Benim Meksikalı sevdiceğim yok, bir tek sevdiğim sanatçısı var o da Thalia. Ama deli gibi Meksika'ya gitmek görmek istiyorum, ama birinin elinde kalırım diye korkudan gidemiyorum. :) suç oranı yüksek bir ülke. 2 kere Meksika'ya gittim, ama tatil beldesine gittim. Oraya gitmek beni ispanyolcaya çok özendirdi. Ben Mexico city'ye gitmek istiyorum şimdi de.

Ay cidden mi nerelerine gittin? Bir de tavsiye eder misin? Mesela konu dışı olacak ama bu konuları konuşuyoruz arada İtalyadan sonra Türkiye mi Meksika mı Almanya mı diye de sen bilirsin yakınsın oralara ve ondan daha objektif olursun sanırım, nasıl Meksikada hayat? güneyinde özellikle en güneyi :KK70:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X