- 20 Mart 2008
- 140.521
- 210.409
- 60
- Konu Sahibi HanimKelesimiGetir
Selamlar hanımlar ilk defa denediğim bir tatlı olacak umarım beğenilir.Herkese başarılar diliyorum
MALZEMELER.
1 su bardağı süt 200 ml.
1 su bardağı krema 200 ml.
1 paket jelatin.
1 pakert şekerli vanilin.
Yarım çay bardağı toz şeker.
2 yemek kaşığı pınar labne
Frambuaz sosu kendi meyvesini bulamadığım için sos aldım.
SOSU.
Frambuaz bulamadığım için sosunu aldım.
HAZIRLANIŞI.
Süt şeker jelatin labne tencereye alınır hafiften pişmeye başlanır.Burada kaynama durumu olmuyor puding gibi olmayacak.Vanilyayıda ekleyip 2 taşım kaynayıp ocağı söndürüyoruz.
Kıvamı sulu oluyor soğuyunca donuyor tabi.
Sosusa blendır ile ezip daha sıvı hale getiriyoruz.Kevgire döküp kaşıkla eziyoruz..
Kullandığımız bardakları hafif yan yatırarak önce beyaz sosu döküyoruz.
İlk sıcaklığı gidene kadar bekleyip sonra dolaba alıyoruz soğuması için.
Sos soğuyunca bu seferde frambuazlı sosu döküp dolaba tekrar aıyoruz.
Kasede olanda önce sosu dökün sıcaklığı gidince dolaba yaklaşık 2 saat kadar yeterli geldi.Tam soğuyunca üzerine frambuaz dökün istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Sonrada servise hazır olacaktır..
O kadar aksilik oldu ki bugün bardaklar kaydı hepsi yere ve tezgaha döküldü.Markete gittim tekrardan aşdım malzemeleri .
Umarım beğenirsiniz hanımlar hepimize kolay gelsin başarılar diliyorum. resim ekleme kısmını canım editörüm Nevreste sağolsun halledecek sağolsun her zaman destek oluyor bana .
MALZEMELER.
1 su bardağı süt 200 ml.
1 su bardağı krema 200 ml.
1 paket jelatin.
1 pakert şekerli vanilin.
Yarım çay bardağı toz şeker.
2 yemek kaşığı pınar labne
Frambuaz sosu kendi meyvesini bulamadığım için sos aldım.
SOSU.
Frambuaz bulamadığım için sosunu aldım.
HAZIRLANIŞI.
Süt şeker jelatin labne tencereye alınır hafiften pişmeye başlanır.Burada kaynama durumu olmuyor puding gibi olmayacak.Vanilyayıda ekleyip 2 taşım kaynayıp ocağı söndürüyoruz.
Kıvamı sulu oluyor soğuyunca donuyor tabi.
Sosusa blendır ile ezip daha sıvı hale getiriyoruz.Kevgire döküp kaşıkla eziyoruz..
Kullandığımız bardakları hafif yan yatırarak önce beyaz sosu döküyoruz.
İlk sıcaklığı gidene kadar bekleyip sonra dolaba alıyoruz soğuması için.
Sos soğuyunca bu seferde frambuazlı sosu döküp dolaba tekrar aıyoruz.
Kasede olanda önce sosu dökün sıcaklığı gidince dolaba yaklaşık 2 saat kadar yeterli geldi.Tam soğuyunca üzerine frambuaz dökün istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Sonrada servise hazır olacaktır..
O kadar aksilik oldu ki bugün bardaklar kaydı hepsi yere ve tezgaha döküldü.Markete gittim tekrardan aşdım malzemeleri .
Umarım beğenirsiniz hanımlar hepimize kolay gelsin başarılar diliyorum. resim ekleme kısmını canım editörüm Nevreste sağolsun halledecek sağolsun her zaman destek oluyor bana .
Son düzenleyen: Moderatör: