Yarışma İtalyan mutfağından Pesto Soslu Parmesanlı Tortellini-Bağdat Baharat Sponsorluğunda

Merhaba canlarrrr yetistim yarismaya sukur simdi size tarifimi sunuyrm.
MALZEMELER

Hamur için

1 yumurta
100 gram un

Ic harci
Parmesan peyniri
Cekilmis antep fistigi
Z.yagi

Pesto sosu
Taze feslegen
Şam fistigi
Parmesan peyniri
Hakiki z.yagi

Karisim icin
Krema
2-3 diş sarmisak

Eki Görüntüle 1527634 Eki Görüntüle 1527635 Eki Görüntüle 1527637 Eki Görüntüle 1527642 Eki Görüntüle 1527643 Eki Görüntüle 1527644 Eki Görüntüle 1527646 Eki Görüntüle 1527648 Eki Görüntüle 1527649 Eki Görüntüle 1527651 Eki Görüntüle 1527654

Öncelikle hamurumuz için unumuzu tezgaha döküp yumurtamızı ortasına kıralım. Bu ölçü bm2 kişiliktir. Çatalla yumurtayı una yedirelim, sonrasında hamurumuzu yoğuralım. Hamuru streçleyip 15 dk bekletelim oda sıcaklığında.Buarada pesto sosumuz icin feslegenleri yikayip kurulayalim.fistiktari tabada kavuralim ki yagindaki lezzet ciksin ortaya.Sonra bunlari bir rondoya kiyup uzerine parmesan ve z.yagi ekleyip inceltelim.Sosumuz hazir. Hamur biraz serttir elimizden geldiğince inceltelim.Ne kadar ince o kadar lezizzz.İc olarak parmesan cekilmis antep fistigi ve ay miktarda z.yagi ekleyip kenara alalim.Tezgahta acip cay bardagi ile kesip ici koyup fotodaki şekli verelim. Kaynayan suya bi tutam tuz atip kaynatalim.Italyanlar makarna suyuna yag koymazlar .Haşlanan makarnamızı suzelim.Tavaya az z.yagi ve rendeledigimiz sarmisaklari atip yakmadan krema ekleyelim. Uzerine pesti sosu ve makarnamizi ekleyelim.Az tuz karabiber super yapiyor lezzeti.
Afiyet olsun....

Bağdat Baharat
Baharat sektörünün büyüklüğü nedir? Ne kadarlık bir pazar? Sektör hakkında genel bilgi?

Sektör büyüklüğü net ölçülememekle beraber, şunu söyleyebiliriz ki; Avrupa ülkelerine bakarak henüz olması gereken noktaya gelememiştir. Sektörün büyüklüğünün ölçülememesinin en büyük nedeni açık baharat alışkanlığını her geçen gün azalmasına karşın var olması, kayıt dışı baharat satışları ( halk pazarları, açık baharat satış noktaları) ve bazı üreticilerin baharat ürünlerini yardımcı hammadde olarak kullanmasından kaynaklanmaktadır.

Her sektörde olduğu gibi Baharat sektöründe de haksız rekabet üst düzeydedir. Bizim sektörümüzde 100 ün üzerinde firma faaliyet gösteriyor. Bunların büyük çoğunluğu lokal olarak hizmet veriyor ve maalesef merdiven altı üretimi gerçekleştiriyor. Ne yazık ki sektörümüzde kontrol mekanizması ve denetleme sistemi hala yeterli değil, bu sebeple de merdiven altı üreticiler insan sağlığı ile oynayarak da olsa kendilerine fiyat avantajı sağlayarak piyasada yer alıyorlar. Bizce sektörümüzün mevcut haldeki en büyük sorunu merdiven altı üretim ve denetimsizliktir.



-Sektörde bir büyümeden, gelişmeden söz etmek mümkün mü? Büyüme veya küçülme varsa nedeni? Sektörün geleceğine ilişkin öngörüleriniz nelerdir?


Baharat sektöründe ciddi bir büyüme gelişme ve görülmektedir. Tüm gıda sektöründe olduğu gibi baharat sektöründe de tüketicilerin bilinçlenmesi ve markaya verilen önemin artmasıyla hızlı ve önemli gelişmeler yaşanıyor, gerekli denetimler ve özveri ile baharat sektöründe Avrupa standartlarını yakalamamız için hiçbir sebep yok. Ulus olarak neredeyse tüm yemeklerde baharat tüketiyoruz. Her bölgenin farklı üretim kültürü olsa da Türkiye genelinde etkin bir baharat tüketimi vardır ve artmaya da devam etmektedir.

Sektörümüzde çok yakın zamanda yıllarda taşların yerine oturacağı inancındayız.Yetkili kurumların denetimi, perakende sektörünün (marketler ve diğer satış noktaları) ve tüketicinin bilinçli tercihi arttıkça sağlıklı, hijyenik, kaliteli ve ambalajlı baharat tüketiminin artacağı ve çok kısa zamanda Avrupa standartlarının da üzerine çıkacağımızı düşünüyoruz.

Tabi ki bunlarla birlikte biz üreticilere de çok iş düşüyor. Daha çok çalışacağız ve standardımızı her geçen gün daha da arttıracağız.


-Şu anda en çok hangi baharatlara ilgi var? Hangi bölgede en çok hangi baharat çeşidi tüketiliyor?



Ülkemizde baharat kültürünün tam olarak oluşmamasından dolayı baharatların tüketimi yöresel olarak farklılıklar göstermektedir. Bunun en büyük sebebi de yöresel yemek farklılıklarıdır. Örneğin; Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizde Pulbiber en çok kullanılan baharat iken. Akdeniz bölgesinde Karabiber ve diğer çeşitler ön plana çıkmaktadır. Ancak bu yöresel faklılıkların, baharat kültürünün oluşması ile beraber son yıllarda olumlu olarak değiştiğini gözlemlemekteyiz.

Bizde lider olma sorumluluğumuzla, baharatın insan sağlığına faydalarını yiyeceklere kattığı katma değerleri ön plana çıkaran pazarlama aktivitelerimizle de baharat kültürünü artırmak için ciddi çalışmalar yapmaktayız ve yapmaya devam edeceğiz.

Türkiye’de en fazla tüketilen baharat kırmızı – pul biberdir. En çok tüketilen baharatlar olarak Pulbiber başta olmak üzere, Karabiber, Kekik, Nane ve Kimyon ve diğer baharat çeşitlerini sayabiliriz..


-Yöresel baharat çeşitlerini tüketiciye ulaştırmak, gün yüzüne çıkarmak konusunda sektör ne durumda? Bu konuda başarılı olduğunu söylemek mümkün mü?


Yukarıda da bahsettiğimiz gibi her yörenin kendi damak tadı ve baharat kültürü bulunmaktadır. Bizde sektörün lider ve öncü markası olarak yöresel lezzetleri çok yakından takip edip ar-ge ve ür-gr departmanlarımızla gerekli çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bu konuda oldukça başarılı olduğumuzu söyleyebiliriz.


-Bağdat Baharatın, sektördeki yeri, pazar payı vs nedir? Önümüzdeki dönem projeleri, hedefleri vs hakkında bilgi…



Bağdat Baharatları Türkiye’nin teknolojik birikiminin oldukça yetersiz olduğu dönemde Ankara Samanpazarında Mustafa Danacı tarafından kurulmuştur.

1991 yılında Sincan Organize Sanayinde Türkiye’nin ilk ve tek baharat fabrikasını kurarak sektörün gelişimine öncülük etmiştir. İkinci yatırımını 2005 yılı sonlarında Kahramanmaraş Türkoğlunda 18.500 kapalı, 30.000 metrekare açık alan üzerine kurduğu yine Ortadoğu ve Türkiye’nin en büyük ve en modern tesisiyle Türk tüketicisine daha yüksek standartlarda ürün sunmanın yanı sıra biber ihracatının durma noktasına geldiği dönemde ihracata tekrar hız kazandırarak ülke ekonomisine katkı sağlamıştır. Bugün sektörün öncü ve lider kuruluşu olarak üretimine devam eden Bağdat Baharatları yarım asırlık bir süreçte kadrosuyla bütünleşerek disiplinli ve özverili çalışmasıyla önce kalite ve insan sağlığını ilke edinmiş üretiminde de daima çevreye saygılı ve çevre dostu bir sistem oluşturmuştur.

Bağdat baharat Türkiye’de perakende ve endüstriyel pazarda lider konumdadır.Organize perakende pazarında % 90’nın üzerinde toplamda %55-60 civarında bulunurluğa sahiptir

Şu anda Türkiye’de sektörün lideri olan firmamızın öncelikli hedefi, globalleşen dünya trendlerine ve değişen tüketici taleplerine uygun kategori ve ürünler oluşturarak geleneksel pazardaki yerini koruyarak global bir marka olabilmek için hizmet ve mücadele vermeye devam etmektir.



‘‘Bağdat baharatları önce insan sağlığı ilkesiyle , geleneksel değerlerini geleceğe taşımaya kararlıdır.’’
basarılar canım
 
Harika gorunuyor pesto sosu cok severim ki ben.Pesto sosu ben spagetti ile yapip kurutulmus domates ve mozzarelle ile servis ediyorum oda cok guzel oluyor.Ellerinize saglik ve bol sanslariniz olsun...:KK36::KK36::KK36:
 
Çok lezzetli görünüyor.Ellerinize sağlık.Başarılar dilerim.
 
Bayilirimmmm.pesto sosu ekmege surup bile yerim ben yaa.kalbimden vurdun beni suan.ellerine saglik.
 
Ayý bende senin yemegine bayildim.Bogaz sakini olarak deniz mahsulu yemeyeni doveriz:KK11:
:KK70::KK70:
Hele balik pazarinin fotosuna ayri bi bayildim:kk77:

Tesekkurler canim.pazari gormen lazim gercekten hayatimda hic gormedigim deniz urunlerini gordum burda.basarilar diliyorum tekrar:KK36::KK36::KK36:
 
X