• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Isyerinizdeki Sivi Sabunlar Elinizi Kurutuyor Mu??

• Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
G

gelecekkorkusu

Ziyaretçi
isyerlerine koyulan su adi sivi sabunlar benim ellerimi kotu yapiyor, bunu kullanmayip normal sabun kullanan var mi siz ne yapiyorsunuz? normal sabunu da kutunun icine koy her wc ye girdiginde yanında gotur felan zahmet

maalesef sıvı sabun olduğu için ellerimi çok kurutuyor benimde
ellerimde hemen çatlamaya başlıyor çok sık yıkadığım içinde
sebamed sabun aldım onu kullanıyorum çokta memnunum günde 1 kremliyorum

walla bende aynı dertle karşı karşıyayım :çok üzgünüm:
elimi her yıkadığımda krem sürüyorum malesef
bigisayarımın yanına koydum kremi orda duruyor :teytey:

kurutmak ne kelime elime krem yetiştiremiyorum,iğrenç çünkü içlerinde ucuz kimyasallar ve arap sabunu varmış, ama dediğin gibi yanında da taşınmıyo,denedim olmadı,elimizdekilere devam yani

her yıkamadan sonra kolonya sıkıp kremliyorum ellerimi:((

kizlar bakin sivi sabun hakkinda bir doktor ne diyor :
Prof. Dr. Atilla Celikiz
Son zamanlarda sıvı sabunlarda görülen artışa dikkat ediniz. Kamuya
açık yerlerde ve tüm kamu kurumlarının tuvaletlerinde ekonomik olduğu için
sıvı sabunlar kullanılmakta. Elinizdeki açık yaralara temas ettiğinde
%100 cilt kanseri riski taşıdığından ve Ankara Onkoloji hastanesi'ne
yapılan başvurularda son 4 yılda "Cilt Kanseri" hastalarının sayısının %94 arttığını biliyor
musunuz?

Özellikle İsveç'ten alınan "Sterisol" isimli dezenfektan içerikli sıvı
sabun bu riski en çok taşıyanlardan. "Sterol" adıyla pazarlanan bu sıvı
dezenfektan sabuna dikkat. Umuma açık yerlerdeki sıvı sabunların hiç
bir türünü asla kullanmayınız.

bnm işyerim yok ama ellerim dışarda elimi yıkadımda hemen kuruyor we bu bnm için çok baş belası bi sorun oldu ellerm öyle kuruyor ki hiçbir şeye dokunamıorum.neutrogena el kremi kullanıorum şmdi norveçli balıkçılarınknden sırnaşık şey memnunum ama her dkda süremiorum ki çıkarıp çıkarıp puf=/

evet krem sabunlar cok kurutuyor hele dışardakiler, evdekıne özenıp alıyoruz ama dışardakiler cok kurutuyor,
ben de kolonyalı mendılle silip sonra krem sürüyorum ama gene de catlamasını önlemıyor.

mirmirmirmir

benim de ellerim çok kuruyordu ben de şubedeki tek bayan olduğum için kendime protex kremli sıvı sabun aldım lavaboma koydum.
hem içime siniyor temizlik hem de kurusa da fazla değil.
neutrogena yı ben de çok beğendim.
az bir miktar alıyorum ellerim yumuşacık oluyor.
öneririm hanımlar.

Benimde ellerim müthiş kuruyor. bir ara sabun kutusunun içinde sabun taşıyordum lavaboya.
şu aralar unuttum bile. aslında bu sıvı sabunların çok zararlı olduğu söyleniyor.
arkonun yağlı el kremini kullanıyorum. birde docteur renaud antibakteriyal temizleme jelini kullanıyorum ellerimi yıkadıktan sonra. bol bol da kolonya.
ExpireUser arkadaşımız yazmış zaten. en iyisi iyi bir marka kalıp sabun yada sıvı sabun alıp yanımızda taşımak.
birşey sormak istiyorum. evde kalıp sabunda hep duru kullanıyorum. geçen gün eve bim de satılan bir marka sıvı sabunu aldım kokusu çok hoşuma gitmişti.
bu tür sıvı sabunların zararlı olup olmadığını nasıl anlayabiliriz. içeriği kısmında olan hangi madde zararlı ?

Son düzenleme:
kesinlikle ewet
kazulet gibi yapıyor ellerimi

bu arada şimdi dikkatimi çekti de
gelecekkorkusu uzun zamandır görünmüyor ortalıkta:delphin:

kesinlikle doğru,sıvı sabunlar berbat ediyo elleri:1no2::1no2:

sıvı sabundan sonra illa krem sürmek gerekiyor maalesef

Çocukluğumdan beri alerjimin ilk başladığı yer hep ellerimdir.Kaç tane dermatoloğum oldu unuttum artık Ama hepsinin ortak uyarısı bana "sıvı sabun kullanma sakın" olmuştu.İllaki derseniz EUBOS,NEUTROGENA gibi dermokozmetik tercih etmeye çalışın.Bana kolay gelen sevdiğim bir çözümde kağıt sabunlar,şimdilerde kolayca bulunabiliyorlar.Denemekte fayda var.

Bende ellerimi yıkama hastalığı var zaten.Benim çantamda kutusunda sabun bulunmazsa olmaz.johnsons baby nin sabunlarından kullanıyorum bebkler için olsada içinde bebek losyonu var ve kurutmuyor,aksine yumuşatıyor.Deneyin derim.Kutusundanda çıkarmazsanız bulaşmıyor.;)Fiyatıda çok ucuz..Taşımakta öyle zor olmuyor.Bizim okulda sıvı sabun kullanıyor ben şmdiye kadar hiç kullanmadım onlardan.Çeşmeyi açarken bile mendil kullanıyorum düşünün.(:

Son düzenleme:
bu yıl protex kullanıyoruz iş yerinde ve kesinlikle berbat etti ellerimi.bu işin ucuz sabunlarla pek alakası yok galiba.protexin kokusu çok güzel ama elimde bıraktığı koruyucu tabaka hiç hoşuma gitmiyor.

activex kullanıyrouruz evde yada protex onlarda kurutuyor iş yerindekide ellerin çatlamaktan kanamaya başladı artık...

sıvı ve kalıp sabun olarak duru tek tercihim. ellerimi çok sık yıkamama rağmen kurumuyor ve çatlamıyor. dışardaki sıvı sabunlarıda kullanmıyorum. çantamda küçük sıvı sabunum bulunur hep a.s

Kızlar babamın ellerinde egzama yapıyor sıvı sabun yasak ya köpük sabun olcak yada beyaz sabun.. Normal renkli sabunlar bile yasaklandı babama aklınızda bulunsun

Back