İşyerindeki dedikodulardan bıktım

Esila09

Nirvana
Pro Üye
1 Ekim 2010
21.129
51.429
798
Merhabalar.. Ben 5 aydır küçük bir ilçede bir kamu kurulusunda memur olarak calısıyorum. 23 yasındayım. İşe girdikten sonra üst düzey 3 4 yöneticinin yakınlarıyla tanıştıgımızı fark ettik. Beni oradaki cok önemli 2 3 kişi cok koruyup kolluyor, bende ilk günden beri hiç bir işten kaçmadım, fotokopi, getir götür herseyi yaptım, önemli toplantılara hiç hakkım olmamasına ragmen girdim, cok kısa sürede işi kavradım.
Ama ilk günden beri özellikle muhasebe birimi ve kurumdaki cok eski bir memur benimle cok ugrasıyor.
Muhasebede 3 bayan var biri benimle baslayan 29 yasında bir kız var bekar cok baskıcı bir ailenin kızı, bizim hiç bi sürtüşmemiz olmadı ama arkamdan konustuklarını biliyorum bir kaç defa üzerine denk geldim..
Öbür calısan ise 50 yasında 30 yıllık calısan dedikoducu insanlara cok pis iftira atan dalga geçen asırı cimri bedavacı bekar ve en önemlisi kendi ailesiyle aynı evde yıllarca küs kalan babası ile aynı evin içinde barısmadan yıllarca kalıp babasını küs kaybeden bir gr merhameti olmayan bir insan.. İlk günden beri hiç bir lafına cevap vermedim ona iş sormadım Allah yardım etti ihtiyaç da duymadım bir süre sonra birden bire bizim odaya adım atmaz oldu, kim ne dedi bilmiorum ama benden elini etegini sözde çekti...
Kimsenin ne dediği umrumda değil ama asıl beni üzen mesele 2 ay önce basladı..
2 ay önce biri basladı işe, 28 yasında bekar annesini kaybetmiş, babası evli araları kötü ayrı evlerde 19 yasında kardeşi ile yasıyorlar.. Uzun zaman sonra birinden etkilendim, dupduru bi huzur verdi bana.. İlk başlarda kız arkadası olup olmadıgını bilmiordum, acıkcası cokta dokunmadım işim yogundu. Sonra gide gele gide gele biz muhabbet etmeye basladık, aklıma gelenleri yazayım, bir bahane ile erkek arkadasım olup olmadıgını sordu, calıstgım odaya cok sık gelmeye basladı, en cokta bakıslarından bişeyler hissettim ah o bakışları..
Ben matematik ögretmenliği mezunuyum, bunu ögrendiğinde kardeşi için özel ders istedi. Fakat bir sorunumuz vardı, baskan ile aynı apartmanda oturuyorlardı, ona söylememiz gerektigini söyledim. Konustugmda baskan burası seni çok üzer dedikodu yaparlar uzak dur baska arkadasını yönlendir üzülme dedi, peki ben size sormadan karar vermedim ben vermeyecegim dedim. Bu arada bizi gülerken yakaladı ve aklına tilkiler girdi, kıdemli memurumuz da herseyi dakika dakika yetiştirdiği için sorun yoktu.. :)
Sonra hem o hem kardeşi aradı ders için, kabul ettim şimdi bize geliyor kurumda kimse bilmiyor beni şüphelendirecek hiç bişey yapmadı ve bu bana daha da güven verdi. Kardeşini eve bırakıyor, ama kapıya gelmiyor kardeşi evi herseyi anlatmıs normalde hiç bişekilde konusmaz olduk ama koridorda fln transit geçtiğimizde onunla ilgili bişeyler söylüyor.. Bi kere bizi yemekte gördü bir arkadasımla yanımıza geldi, yanındaki arkadasları karsıdaki parkta bekledi. Bir kaç kere odaya girmeden kapıdan fotografımı cekti kaçtı :)

Bu arada baskan beni çağırıp kimseyle görüşüp görüşmediğimi sordu ve eger niyetim varsa biraz ertelememi istedi su akar yolunu bulur sen sakin ol acele etme dedi..
onada senin yolunu yapcam diomus cok ayrıntıda bilmiorumm...

Bu olaydan sonra biz günaydını bile kaldırdık, iş yerinde 2 düşman :) Amaa hala bakıslar aynı o kısacık bakıslar olmasa..
Amaa beni facebookta ekledi, şimdi ordan alt kattan üst kata sohbet edioruz :)
Bu sohbetler sırasında kız arkadası olmadıgını ögrendim..
Ama bi yandanda emin olamıorum ben bu konular acıldıgında önemli olan benim ne düşündüğüm fln dedim, yani hoslanmadıgımı ima ettim ama onun halinden bişey anlayamıorum.. samimi bir insan, bende öyleyim dırdırım alınganlıgım yoktur.. kardeşi ile ilgili konusuorz bazen.. benim ankarada işlerim oluo, oda özledigini söyledi gidelim dedik..
Çok uzun oldu benim içim sıkılıor, gözgöre göre bu hale geldiğimize mi yanayım yoksa bu adamın sadece ders vereyim die benimle iletişim halinde oldugunu mu düşüneyim.. ben düşünemiyorum artık..

şu anda adım atsam imalar geliyor iş sorumlulugum cok agır ve kaçmıyorum seve seve calısıyorum ama "buraya calısacaksanız gelin baska işlere burada yer yok" diyor manyak, ne bilgi sızdırdıgım kaldı ne baska bişeyim kaldı.. Asagıdan telefon acıyor direk anlıyorum onun aradıgını öyle bi bakıolar ki ..
Ben hiç bişey yapmadım ki o geldi odama, o ekledi facebookta, yemekte o gördü geldi.. Ben ne yaptım.. Ben onu kaybetmek istemiorum, tanımak istiyorum... Korkumdan facebooktaki paylasımlarını bile ellemiyorum begenmiorum bişey yazmıorum.... bu arada o ne yapsam varlıgını belli ediyor ya yorum ya begenme..

valla bilemedim ne desem anlattıklarına bakılırsa hoşlanıyo senden
ah yokmu şu baskıcı toplum
huzurun için bişeyleri geride bırakmak zorunda kalman zor
zaman lazım gibi size
yanlişmıyım

oda benim gibi düşünüor sanırım ben su anda nereye ceksen oraya gidecek durumdayım, ztn özel bir durumum var ve güven istiyorum bu durumu karsımdakine anlatmadan bir ilişkiye baslayamam. bu durum işime geliyor yani hem birbirimizi tanımıs hem uzak kalmıs oluyoruz. ama bu seferde ben kararsız kalıyorum.. daha cok yeni hersey 2 aydır tanıorum 15 gün selamm bile yoktu.. bu konular acıldıgında hiç görmedin selam vermedin die konustugumuzda kafa karıstırorum seni görmezden gelerek dior.. bugün bir cümlesi içimi yaktı, ben muhasebedeki kız için akraba dedim ama sana bi çözüm bulamıorum dedi.. beni onunla aynı cümlede kullandı.. of of.. ki o kızı yakıstırmıslar o hiç oralı olmadı, muhasebedn cıkmıordu sonra bizim yanımıza cıkmaya baslayınca biz tanıstık.. bu arada oda facebookta ekli birbirilerine ama kim kimi ekledi bilmiorum

Son düzenleme:
daha açık yazabilirmisin ne sorduğunu canım
yazdıklarını okudukça kafam karıştı

benim kafam öyle karısıkki..

kimseyle konusamıorum, içimde büyüdü büyüdü..

ben aslında içgüdülerime güvenmekle güvenmemek arasında kararsızım..

gayet resmi bi şekilde ondan adımmı beklesem, kardeşi derse gelse gitse..

yada orda görüşemiorsak bi şekilde bir bulusmamı ayarlasam programmı yapsam .. Örnegin kardeşiyle muhabbetimizden çay ısmarlama sözüm var ona ama iş yerinde imkansız, sen buraya gel ben onun yanına gideyim dioruz kalıyor.. facebooktan nereye kadar..

valla hepsinide okudum tam anlayamadım bi türlü
sana bişey hissettiğini düşünüyorsan bi adım atmanda sakınca yok gibi

çok karışık anlatmışsın tek anladığım çocuk senden hoşlanmış

haklısınız arkadaslar cok karısık yazdım cünkü o kdr karısık ki aklım..

o kdr cok sorumlugum varki, ona karsıda böyle davranıorum galiba..

kız arkadası yok eminim, şimdi brzcık emin olsam hoslandıgından vallaha akısına bırakcam..

bildiğim kadarıyla mobbing denen bir olay var ve hukuken bir ceza alma olasılıkları büyük. mobbing işyerindeki her türliü psikolojik taciz yıldırma vs. demektir. 6 ay devam ettiği zaman ispatlama şansınız varsa mahkemeye başvurun.

anladıysam arap olayım başlığı atmışsın sonra yazdıkça yazasın geldi sanırım ki ,konu tamamen değişmiş.En sonunda hoşlandığım çocukla nolacağıza gelmiş konu..

evet ilk etapta bende düşündüm, ama üst düzey yöneticiler bana destek ben her türlü işimi görüorum yani onları takmıorumm...

benim asıl derdim hoslandıgım bir insanı sacma sapan dedikodular yüzünden kaybetmek..

İşyerinde hoşlandığı bir genç var ama dedikodulardan korktuğu için geri çekilmişler. Şimdi de kaybetme korkusu yaşıyor.

En azından bir şans verseydim diyor arkadaş.

En güzeli facebooktan açık açık konuşmanız. Varsa bir yanlış anlama düzeltelim, deyin.

tüm cevap yazan herkese teşekkür ederim, ama en son yazana ayrı bi teşekkür ederim, düşüncelerime derman oldugu ifade ettiği için ..

tüm cevap yazan herkese teşekkür ederim, ama en son yazana ayrı bi teşekkür ederim, düşüncelerime derman oldugu ifade ettiği için ..

rica ederim.

umarım aklınızdaki karmaşa sona erer.

Tam anlamadim yazini.

Memurlarin dunyasinida dedikodu, birbirini cekememe, giybet, cok olur. Hele genc, guzel, sirin, bekarsan cook dusmanin olur. Sebebini bilmezsin, dikkat edersin ama cay icisin dahi dedikodu olur.

Sana tavsiyem daima kendine guven dolu olmalisin, dik durmalisin ki cesaretleri kirilsin cekinsinler senden.

Anlattigin hoslanma hikayesi de ilginc. Ama sunuda bilki o tarz kucuk ortamlarda kazanova tiplerde cok olur. Bir bakar bir gormezden gelir. Bir vardir yaninda bir yoktur vs.

Hayatta haz etmem bu tarz erkeklerden. Erkek dedigin mert olur yigit olur. Sevdigine toz konduramaz, harbi bir sekilde benim icin sensin der. Cizgisini belli eder.

Bence hiic orali olma. Yasinda genc. Kafandan sil ekilenmelerini siradan davran. O senin pesinden kossun. O merak etsin sendeki degisiklikleri.

Merhaba arkadaslar.. Bazı arkadaslar yasadıklarımı daha net anlatmış..Bu aralar rahatım iş yerinde selamı tamamen kaldırdık. Günaydın bile ya diorum ya demiorum.. Bizim odaya pek gelmiyor.. Facebooktan görüşüoruz muhabbeti keyifli fakat cok dikkatli olmam gerektiğini ve dikkat cekebilecegini biliorum.. 23 NİSANDA evlerine hırsız girmiş onu bile konusmadımm.. Biz tatile gittik ailemle, bu ara ondan cok tatil gündemde olacaktıır.
Bugün sabah ondan iş ile ilgili evrak aldım, odaya cıkınca nie kaçtın insan azıcık oturur cay içer dedi Ben öyle heryerde çay içmem dedim :) Çok bozuldu.. :) Öglen ben yanlızdım onunda yemege cıktıgı arkadasının toplantısı vardı nereye gidecegimi sordu. Cenazemiz vardı oraya mevlüte geçtik, geç kalmıs oldu :) İkinciye bozuldu :)
Aksam merkeze gelecekmiş sizide bırakayım dedi iş arkadasımı aramıs oda ben cıkmayınca odadakilere söylemiş, ben telefonla görüşüordum.. :) Hayatta gitmem dedim bu arada amirimiz de avaz avaz bagırıyor yazıklar olsun die :) Yarında beni cagırsın dimi yazıklar olsun die dedim güldüler.. Sonra düşündüm bana acıkca uyarı gelmediki onun ismine, gitmesem daha büyük sıkıntı. Çıkısta tüm bina topluca cıktık, olacak ya, herkes mi aynı anda cıkar.. Kimse görmeden kendimi arabaya attım, camlarda siyah cam var acaba görülmüşmüyümdür die düşünüorumm..

Şimdilik gelişmeler bunlar.. Ben gün geçtikçe karsımdaki insanın yanında kendimi rahat hissediorum, ama bunu söylemek iiçinde cok erken oldugunu biliorum.. Ne yapacagım konusunda da ufacık bi fikrim yok :)

Bu arada yolda cok yavas geldik, genelde işten konustuk ve beni rahatsız edecek hiç bişey olmadı. Kardeşi de vardı, oda garibim agznı acamadı. 3 gün önce beni yemek yerken görüp abla abim nerde die sorduktan sonra fena haşladım :)

arkadasim neden iliskini kacak köcek yasiyosun ki ilk önce su dedikodularin icabina bakman gerek
madem senin arkandan dedikodu yapildigini biliyosun ve tam dedikodu yaparken gelmissin neden haslamadin biliyorum senden
büyükler ama onlarda büyüklüklerini bilip dedikodu yapmasinlar
hem arkadasaim nasil katlanabiliyosun ya sana laf sölediklarinde sende ayni sertlikte onlara cevap versene neden eyiyolar seni isine sarildigin icin mi
valla sen agizlarinin payini vermessen daha cok sevdigini belli edemezsin.hem baksana sirf onlar arkandan konusuyo diye sen söle bi agiz tadiyla iliskide yasayamiyosun.bence yapman gereken onlari geri püskürtmek sana lafmi carpiyolar ayni sertlikte sende carp.onlarin dedikodu yaptigini anladigin an ayni sertlikte haslaki birdaha yapamasinlar seni kücük bilip sana yüklenemesinler

yani aslinda gaz vermek istemem ama yapman gereken basta bu bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…