- 10 Ekim 2009
- 1.127
- 634
- 648
- Konu Sahibi sosyalistpapatya
-
bak o kazandığın paradan hayır gelmez. o kazandığın para babanı iyileştirmez. git namusunla küçük bir işte çalış.merhaba herkese hayırlı ramazanlar,
buraya içimi dökmek istiyorum anlatamadıklarımı ve sadece birkaç arkadaşımın bilmesi dışında..
1 yıldır aynı firma da çalışıyorum patronum 60 yaşlarında 12 yaşında kızı var mecburen odasına gidiyorum imza fatura vs için asistan olduğumdan dolayı yanın agittiğimde oturduğumda faturaları kesmeye başladığımızda önceleri tembih gibi bacağıma vururdu kızım diye ama sonralaraı işin boyutu değişti ve elli okşamaya dönüşt
kendimi geri çektim rahatsızlığımı belli ettim ve bi cumartesi işe geldim normalde gelmıyoruz ofiste tek bayanım buarada içerde fatura işlerini ve raporu yazmaya çalışırken yanıma geldi yine kızımlı cümleler bu sefer elini tisörtümden içeri sokup okşamay başladı geri çekildim dşlerimi sktım ellerimi sıktım sabrettim çünkü kalp hastası ve ameilyatlı biri ve o anda ani sinirle tepki veriektim biliyorum sonu kötü yerlere gidicek aileme sıçrayacaktı o hafta pazartesi işe geldim çıkmam kararı aldım bunuda içerdeki çalışan arkadaşlara söyledim sebebinide anlattım lafta erkekler alayı..!
çıkacağımı söyliceğim hafta babamın kolon kanseri olduğunu öğrendim artık işten çıkma gibi bir lüksümde yok çünkü ameilyat masraf vs derken ve evin tek çalışanıyken piyasadada iş yok doğru düzgün...
şimdi konuyu aileme açamıyorum babam büyük bir ameliyat geçirdi ve kemoterapi görmekte işten çıksam iş yok çok baktım olsada uymayanlar çıkıyor çıkıp dava açsam nasıl kanıtlayacağım ses kaydı görüntü yasak ve bu adamın küçücük kızı var kızım kelimesi adı altında yaşadıklarım...
iki ucu b*klu değnerk dedikleri...
her geçen gün psikolojim bozuluyor çöküyorum huzursuzum işyerinde korkuyorum kimse olmadığında el kol hareketleri mide bulandırıcı durumda ne yapmalıyım bilmiyorum davada açmak istiyorum süründürmek istşiyorum ama yaşadığım psikolojiyide artık kaldırmaıyorum...
yok bayanîn idealleri varmış ellene ellene çalışacakmış. hayır yani patronu dese seni müdür yapıcam gel benimle ... dese idealleri için kabul edecek masum kızceğizimizAçta kalsan sokaktada kalsan ilerde bunları unutursun ama taciz evlenince bile aklından çıkmayacak. Ondan değil kendinden daha çok nefret edeceksin. 1 dk bile durma orada.
merhaba herkese hayırlı ramazanlar,
buraya içimi dökmek istiyorum anlatamadıklarımı ve sadece birkaç arkadaşımın bilmesi dışında..
1 yıldır aynı firma da çalışıyorum patronum 60 yaşlarında 12 yaşında kızı var mecburen odasına gidiyorum imza fatura vs için asistan olduğumdan dolayı yanın agittiğimde oturduğumda faturaları kesmeye başladığımızda önceleri tembih gibi bacağıma vururdu kızım diye ama sonralaraı işin boyutu değişti ve elli okşamaya dönüşt
kendimi geri çektim rahatsızlığımı belli ettim ve bi cumartesi işe geldim normalde gelmıyoruz ofiste tek bayanım buarada içerde fatura işlerini ve raporu yazmaya çalışırken yanıma geldi yine kızımlı cümleler bu sefer elini tisörtümden içeri sokup okşamay başladı geri çekildim dşlerimi sktım ellerimi sıktım sabrettim çünkü kalp hastası ve ameilyatlı biri ve o anda ani sinirle tepki veriektim biliyorum sonu kötü yerlere gidicek aileme sıçrayacaktı o hafta pazartesi işe geldim çıkmam kararı aldım bunuda içerdeki çalışan arkadaşlara söyledim sebebinide anlattım lafta erkekler alayı..!
çıkacağımı söyliceğim hafta babamın kolon kanseri olduğunu öğrendim artık işten çıkma gibi bir lüksümde yok çünkü ameilyat masraf vs derken ve evin tek çalışanıyken piyasadada iş yok doğru düzgün...
şimdi konuyu aileme açamıyorum babam büyük bir ameliyat geçirdi ve kemoterapi görmekte işten çıksam iş yok çok baktım olsada uymayanlar çıkıyor çıkıp dava açsam nasıl kanıtlayacağım ses kaydı görüntü yasak ve bu adamın küçücük kızı var kızım kelimesi adı altında yaşadıklarım...
her geçen gün psikolojim bozuluyor çöküyorum huzursuzum işyerinde korkuyorum kimse olmadığında el kol hareketleri mide bulandırıcı durumda ne yapmalıyım bilmiyorum davada açmak istiyorum süründürmek istşiyorum ama yaşadığım psikolojiyide artık kaldırmaıyorum...
asla ne göğsü .. omzuma dokundu.. el kol temasları var mahrem yerime asla
merhaba herkese hayırlı ramazanlar,
okumuşsun ideallerin var tabii ki vazgeçme sekreterlik gibi yüksek kariyerde bi iş için meme elletmekten daha mı iyi garsonluk allasen. bırak sen ideallerinin peşinden git. bariz fakesin.benim için kolay değil zaten sonuçta okumuşum ideallerim var işimi yapıyorum böyle bir şerefsiz için herşeyimden vazgmı geçeyim
garsonluğu beğenmeyip idealim var diyerek yönetici asistanlığına bi insan neden tahammül eder? üst düzey yönetici olsa derim emeklerine acıyo. sekreter altı üstü.Başlık sahibi öncelikle size teşekkür ederim.
Cinsel taciz hakkında elletmek tabirini kullanabilen insanları göstermek adına bir nevi turnusol kağıdı olmuşsunuz.
Muhtemelen sevgilisine veya kocasına, ''İnanabiliyor musun Necati, ne kadınlar var, ben olsam yıkardım ortalığı, namus benim için her şeydir bıkbıkbık'' diye gösteri yapanlar dahi var aralarında.
1. Taciz edilen insanın namusla ilgili herhangi bir sorumluluğu yoktur. Namusa ne kadar küflü anlamlar yüklerseniz yükleyin.
2. Cinsel taciz, diğer taciz türlerinde de olduğu gibi ama daha ağır boyutu ile, belli psikolojik sonuçlara gebedir. Kabullenme, ses çıkaramama, şoka girme gibi. Örnek: Herhangi bir kadının dolmuşta ellendiğinde ses çıkarmama ihtimali çıkarma ihtimalinden daha yüksektir. Sebebi çok uzakta da değil aslında, nasıl idrak edilememiş anlamak mümkün değil. Sebebi sizsiniz.
3. Yakının ki bu durumda baba oluyor, çok ciddi prosedürler ve maddi destek gerektiren ölümcül hastalığı durumu taciz olmasaydı bile yoğun psikolojik baskı oluşturuyor idi konu sahibinde. Bu durumda ne yapacağınızı iddia etmeniz ise ancak üzücü oluyor.
''Baban duysa ölmeyi tercih ederdi!'' yazanları da tebrik ederim. Mesela sizin babanız da evlenmeden sevgilinizle sinema köşelerinde dayanamayıp? öpüştüğünüzü bilse ölmeyi tercih edebilirdi. Bu kararına saygı duyup ölmesine izin verir miydiniz?
Konu sahibi , psikolojik destek alın, çok zor durumda olduğunuz aşikar. İnsan bazen kendinden giden ne olursa olsun, sevdiği insan uğruna katlanabiliyor. Zaten bu forumda daha aşırıları bolca mevcut, kendinizi bir de yorumlar sebebiyle üzmeyin.
garsonluğu beğenmeyip idealim var diyerek yönetici asistanlığına bi insan neden tahammül eder? üst düzey yönetici olsa derim emeklerine acıyo. sekreter altı üstü.
tacizin hakaret versiyonuna çok uğradım ve ciddi anlamda tamamen masumdum. sürekli işe alımlar olurdu orada bu yüzden.Anladığım kadarıyla alıntıladığınız halde mesajımdan bağımsız bir soru sormuşsunuz. Zira hangi meslek için ne tercih edilebilir ile ilgili bir yorum yapmadım.
İnsanların cinsel taciz durumunda olağan tepkilerinden ve yakınları uğruna göze aldıkları durumlardan bahsettim.
Yine de sorunuza cevap vereyim. Üst düzey yöneticinin dahi taciz karşısında mesleğini koruma sorumluluğu yoktur. Diğer insanların onu taciz etmeme sorumluluğu vardır.
Konu sahibinin tepkileriyle ilgili eleştiriler, bir mağdurun tepkileriyle ilgili eleştiriler. Genelde mağdurlar da ideal tepkiler veremezler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?