işyerinde tacize uğruyorum :/

Sirf okuduğun icin taciz edildigin bir yerde çalışmak çok sacma ,babanıza geçmiş olsun ama madem bu kadar paraya ihtiyacınız var hastalıktan dolayı, gerekirse konfeksiyonda calisin yada afedersiniz gidin bir yerde b.k temizleyin orda çalışmaktan iyidir. Mesleginizi yapacaginiz çok yer bulursunuz zamanla, geçici bir süre baska yerde çalışın başınıza daha kötü birşey gelmeden...

şikayet edin, hatta dava açın. Aldığınız parayla zaten üç dört ay çalışmak zorunda kalmazsınız. Bu şekilde hala orada çalışmaya devam ederseniz, adam sizin bundan hoşlandığınızı bile düşünür. Ailem ne der falan gibi 1950 ler kafasından da çıkın lütfen. Sizi istismar eden bir patronunuz var, sizin bedenizi aşağılayan, iki kuruş maaş veriyor diye üzerinizde her türlü hakka sahip olan bir adam. Aileniz size mi kızacak lütfen? Zaten hep bu aileme söyleyememler yüzünden oluyor. Tacizci suçludur, tacize uğrayan değil.

İdeallarin için ellenmek umrunuzda değil yani. Demek ki bi kaç bin lira maaş fazla verse neler yapcaksınız. Bu kadar ucuz olmayın. Demek ki derdiniz sadece babanızın tedavi masrafları değilmiş ellenmek uğruna katlandığınız idealleriniz varmış. Gidin merdiven silin temizliğe gidin ama kendinizi bu kadar paçavralaştırmayın. Bir kadın tacize uğradı tecavüze uğradı diye asla edepsiz namussuz olmaz ama eğer o kadın başka bir iş bulabilecekken(garsonluk,kasiyerlik vs) ellenmeye , tacize idealleri için başeğiyorsa ideali başbakan olmak bile olsa o kadın namussuzdur

bak o kazandığın paradan hayır gelmez. o kazandığın para babanı iyileştirmez. git namusunla küçük bir işte çalış.

Açta kalsan sokaktada kalsan ilerde bunları unutursun ama taciz evlenince bile aklından çıkmayacak. Ondan değil kendinden daha çok nefret edeceksin. 1 dk bile durma orada.
yok bayanîn idealleri varmış ellene ellene çalışacakmış. hayır yani patronu dese seni müdür yapıcam gel benimle ... dese idealleri için kabul edecek masum kızceğizimiz

Gerekirse limon satın ama asla orda durmayin!!! Ben 17 yasimdayken mahallede bi markette kasiyerlik yapıyordum. Sebze bölümünde biri vardi abi diyodum üst sokagimizda oturuyordu o Zaman'lar 34 yasinda falandı sanırım. Bazen aksam geç olduğunda onunla geliyordum sokagin basina kadar bizim oralarda serseriler olurdu içiyordu felan sokagin Basinda çünkü. Bi aksam peşimden koştu tuttu kolumdan numaranı ver bana nolur izin günlerinde gezelim. Arayayim geceleri seni dedi .. Ben cok korktum ne diyosun abi sen benim numarami ne yapacaksin ki olmaz öyle şey dedim. Bide evli çocukluydu pislik. Ertesi gün ordan ciktim onuda Oray'a rezil ettim. Ama yine kalmaya devam etmiş cikarmamislardi pisliği !

Öncellikle çok geçmiş olsun Allah şifa versin. Baban ciddi bir rahatsızlığı olduğu için sağlık kuruluna başvurmanı tavsiye ederim. Evde tek çalışan sensin ve anladığı kadarı ile maddi durumunuz iyi diil.

Herhangi bir devlet hastanesi veya Eğitim araştırma hastanesi sağlık kurulu birimine başvurup; babanız için engelli raporu çıkarırsanız , Devletimiz babanızı maaşa bağlicak bakımı ile ilgilenecek kişiyi de maaş verecektir. Babanızın sigortası var mı ? Babanızın üzerine herhangi bir gayrimenkul var mı ? Herhangi bir yerden maaş alıyor mu ? Bunlar var ise babanız maaş alamaz fakat bakıcı olacak kişi maaş alır. Size tavsiyem işten çıkmadan sağlık kuruluna gitmeniz bilgi almanız! Sağlık kurulunda bir sonuç almaz iseniz başka iş bulmaya bakın zira orada kaldığınız her saniye psikolojiniz bozulacaktır.

asla ne göğsü .. omzuma dokundu.. el kol temasları var mahrem yerime asla

bu sefer elini tisörtümden içeri sokup okşamay başladı geri çekildim dşlerimi sktım ellerimi sıktım sabrettim.

Tişörtüne sokması mahrem bölge olmuyor mu ? Adam daha napsın tecavüz mü etmesi gerekiyor bile bile lades diyorsun. İdeallerin var fakat psikolojin bozukken ideallerin kavuşamazsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tersle bidaha yaparsa ittir elini bağır.Cesaret edemesin.Korkup geri çekilir bence.Yaşı da var zaten.

Allah babanıza acil şifalar versin.seni çok iyi anlıyorum bacım.bende 21 yaşındaki kuzenimi ve dayımı kaybettim kanserden.seni üzmek istemem ama kanserin geri dönüşümü yok.çok azdır kurtalan.benim babamda koa hastası..baba candır.bir kızın ilk aşkıdır baba.şuan babanın haberi olsa senin bu durumundan kahrından ölmezmı zaten?git bulaşıkcılık yap git merdiven sil ne bileyim git cocuk bak.ama orda çalışma.o serefsizide karısına söyle.mahkemelerde uğraşma.bacım bu tacizden tecavüze dönüşebilir sen böyle sessiz kalırsan.o zaman namusunu ordan aldığın 2 kuruş geri getirmez

Başlık sahibi öncelikle size teşekkür ederim.

Cinsel taciz hakkında elletmek tabirini kullanabilen insanları göstermek adına bir nevi turnusol kağıdı olmuşsunuz.

Muhtemelen sevgilisine veya kocasına, ''İnanabiliyor musun Necati, ne kadınlar var, ben olsam yıkardım ortalığı, namus benim için her şeydir bıkbıkbık'' diye gösteri yapanlar dahi var aralarında.

1. Taciz edilen insanın namusla ilgili herhangi bir sorumluluğu yoktur. Namusa ne kadar küflü anlamlar yüklerseniz yükleyin.

2. Cinsel taciz, diğer taciz türlerinde de olduğu gibi ama daha ağır boyutu ile, belli psikolojik sonuçlara gebedir. Kabullenme, ses çıkaramama, şoka girme gibi. Örnek: Herhangi bir kadının dolmuşta ellendiğinde ses çıkarmama ihtimali çıkarma ihtimalinden daha yüksektir. Sebebi çok uzakta da değil aslında, nasıl idrak edilememiş anlamak mümkün değil. Sebebi sizsiniz.

3. Yakının ki bu durumda baba oluyor, çok ciddi prosedürler ve maddi destek gerektiren ölümcül hastalığı durumu taciz olmasaydı bile yoğun psikolojik baskı oluşturuyor idi konu sahibinde. Bu durumda ne yapacağınızı iddia etmeniz ise ancak üzücü oluyor.

''Baban duysa ölmeyi tercih ederdi!'' yazanları da tebrik ederim. Mesela sizin babanız da evlenmeden sevgilinizle sinema köşelerinde dayanamayıp? öpüştüğünüzü bilse ölmeyi tercih edebilirdi. Bu kararına saygı duyup ölmesine izin verir miydiniz?

Konu sahibi , psikolojik destek alın, çok zor durumda olduğunuz aşikar. İnsan bazen kendinden giden ne olursa olsun, sevdiği insan uğruna katlanabiliyor. Zaten bu forumda daha aşırıları bolca mevcut, kendinizi bir de yorumlar sebebiyle üzmeyin.

benim için kolay değil zaten sonuçta okumuşum ideallerim var işimi yapıyorum böyle bir şerefsiz için herşeyimden vazgmı geçeyim
okumuşsun ideallerin var tabii ki vazgeçme sekreterlik gibi yüksek kariyerde bi iş için meme elletmekten daha mı iyi garsonluk allasen. bırak sen ideallerinin peşinden git. bariz fakesin.

garsonluğu beğenmeyip idealim var diyerek yönetici asistanlığına bi insan neden tahammül eder? üst düzey yönetici olsa derim emeklerine acıyo. sekreter altı üstü.

garsonluğu beğenmeyip idealim var diyerek yönetici asistanlığına bi insan neden tahammül eder? üst düzey yönetici olsa derim emeklerine acıyo. sekreter altı üstü.

Anladığım kadarıyla alıntıladığınız halde mesajımdan bağımsız bir soru sormuşsunuz. Zira hangi meslek için ne tercih edilebilir ile ilgili bir yorum yapmadım.

İnsanların cinsel taciz durumunda olağan tepkilerinden ve yakınları uğruna göze aldıkları durumlardan bahsettim.

Yine de sorunuza cevap vereyim. Üst düzey yöneticinin dahi taciz karşısında mesleğini koruma sorumluluğu yoktur. Diğer insanların onu taciz etmeme sorumluluğu vardır.

Konu sahibinin tepkileriyle ilgili eleştiriler, bir mağdurun tepkileriyle ilgili eleştiriler. Genelde mağdurlar da ideal tepkiler veremezler.

tacizin hakaret versiyonuna çok uğradım ve ciddi anlamda tamamen masumdum. sürekli işe alımlar olurdu orada bu yüzden.

dayanamayıp çıktım. tamam susulur ama bu denli rahatsız eden bişey varken garsonluğu küçük görüp kabullenen birine "göze alınan durum" denemez.

hiç iş bulamaz, cv bırakır haber gelmez o zaman mecburiyetten sustu derim. ama kusura bakmayın ideallerim var diyip razı geliyorsa bi problem ararım.

bir de bir şey sormak istiyorum:) mağdur bilimci misiniz? yoksa psikoloji falan mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…