- 1 Haziran 2012
- 6.746
- 22.432
- 598
- Konu Sahibi sosyalistpapatya
-
Anladığım kadarıyla alıntıladığınız halde mesajımdan bağımsız bir soru sormuşsunuz. Zira hangi meslek için ne tercih edilebilir ile ilgili bir yorum yapmadım.
İnsanların cinsel taciz durumunda olağan tepkilerinden ve yakınları uğruna göze aldıkları durumlardan bahsettim.
Yine de sorunuza cevap vereyim. Üst düzey yöneticinin dahi taciz karşısında mesleğini koruma sorumluluğu yoktur. Diğer insanların onu taciz etmeme sorumluluğu vardır.
Konu sahibinin tepkileriyle ilgili eleştiriler, bir mağdurun tepkileriyle ilgili eleştiriler. Genelde mağdurlar da ideal tepkiler veremezler.
tacizin hakaret versiyonuna çok uğradım ve ciddi anlamda tamamen masumdum. sürekli işe alımlar olurdu orada bu yüzden.
dayanamayıp çıktım. tamam susulur ama bu denli rahatsız eden bişey varken garsonluğu küçük görüp kabullenen birine "göze alınan durum" denemez.
hiç iş bulamaz, cv bırakır haber gelmez o zaman mecburiyetten sustu derim. ama kusura bakmayın ideallerim var diyip razı geliyorsa bi problem ararım.
bir de bir şey sormak istiyorum:) mağdur bilimci misiniz? yoksa psikoloji falan mı?
Zaten insanların kızdığı nokta sessiz kalmasından ziyade sessiz kalmaya devam etmek istemesi.Ya adama bir şey olursa diyor ama aslında önemsediği bu değil çünkü bir başka mesajında ben hakkımı nasıl alacağım diyor ee hakkını ararken de adama bir şey olabilir ona bakarsanız.
Konu sahibinin kafası karışık evet belki yorumlar da ağır olmuş,ama bir yere kadar okudum ve dayanamadım açıkçası her şeye bir bahanesi var.Bu dünyada ölümden başka her şeyin bir çaresi var ama bunun farkında değil kendisi.İdeallerinden vazgeçmek istemiyor anlayabilirim bir sapık yüzünden işinden olmak belki de kanıtlayamacak olmak çok kötüdür ama devam etmek daha da kötüdür.Namus falan değil konu öyle şeyler bana anlamsız gelir önemli olan bende bırakacağı kötü anılar.
Yaptığınız yorum düzeyinde ve bazında yorumlara ancak saygı duyarım, ve kötü anılar kısmının çok ciddi sonuçlara yol açabileceğini düşünüyorum. Bu nedenle konu sahibinin psikolojik destek almasını temenni ediyorum bir an önce.
Ben konu sahibinin kendisini değil de namusunu önemseyen insanlarla ilgili bir yorumda ve serzenişte bulundum. Bu kümeye dahil olmadığınızı görmek zaten kolayca mümkün, böyle birçok insan da mevcut başlıkta. Ama genel tavır rahatsız edici.
hayır onun için sormamıştım. gerçekten..Okuduğum kadarıyla konu sahibi iş aradığını, ancak bulamadığını belirtmiş. Zaten daha önce de söylediğim gibi konu sahibinin post travmatik stres bozukluğu sırasında yaptığı şeyleri tartışma gereği duymuyorum.
Diğer sorunuz ise mağdurbilimci kinayesi beni değil mağdurları hedef aldığı için ne yazık ki cevapsız kalacak. Zaten cevabı başkalarının da okuyabildiği bir yerde almanız sizin zararınıza olurdu.
konu gerçek dışı gibi geliyor. namus vurgusu iğrenç olmuş evet.Evet yaşanılan olaydan çok bazılarının namusa odaklanması rahatsız edici buna katılıyorum.
hayır onun için sormamıştım. gerçekten..
bir suç bilimi vardır kriminoloji bir de mağdur bilimi vardır viktimoloji.
viktimoloji çok bilinmez. ama ceza hukukuyla bağlantısı olduğu için bir dönem araştırmıştım kitaplarını bulmaya çalışmıştım vs..
kinaye yoktu yani. siz mağdurların verdiği cevaplardan bahsedip bilimsel bir dille yazdığınız için merak etmiştim.
ayrıca cevabını başkalarının okuyacağı yerde ben neden zarar göreyim asıl kinaye burada var. ne diyeceksiniz ne denebilir zararıma olacak?
mağdur bilimi diye bir bilim dalı var hanımefendi. suçtan zarar görenlerin psikolojisini, tepkilerini vs inceler. maalesef zaman bulup okuyamadığım ve hatta sahip olamadığım kitapları da var.
araştırsaydınız görürdünüz. kinaye yoktu. alınganlık etmişsiniz..
ayrıca konu sahibi iş arıyorum bulamıyorum demiş olabilir ama arada garsonluk tezgahtarlık yap diyenlere "ideallerimden vazgeçemem sonuçta okul okudum " dedi. yani seçim söz konusu.
estağfurullah ne özrü ben özür dilerim belli ki ifade edememişim.. ben size denk gelmenin sevinciyle gülücük koydum. ilgi duyduğum bir alandı. belki feyz alırım ya da tecrübelerinizden yararlanırım diye heyecan yapmışımGörüyorum ki kökten bir yanlış anlaşılma olmuş. Kinaye iddiam mağdurbilimci diye bir şey olmadığını düşündüğünüz varsayımına dayanıyordu. Sanırım gülücük koymanız bu savımı oluşturmamı kolaylaştırdı.
Araştırmama gerek yok, zaten eleştirdiğiniz cümlem de buna dayanıyordu. Ancak insanların vaktini ve konusunu bölmek istemem. Size özelden cevap yazacağım.
Kendi adıma yanlış anladığım için özür dilerim.
konu gerçek dışı gibi geliyor. namus vurgusu iğrenç olmuş evet.
ama adam tişörtünüzden elinizi soksaydı, "olan işler bana uymuyo" "garsonluk tezgahtarlık yapamam okul okudum" diyip rıza gösterir miydiniz?
ayrıca küçümsediği işleri birçok okul okumakta olan insan yapıyor. itüde mühendislik okuyan arkadaşım tezgahtarlık yaparken hanımefendinin yönetici asistanlığını,bilinen adıyla sekreterliği, ideallerimmmmm nidasıyla seçmesini anlayamam bu şartlar altında.
Başlık sahibi öncelikle size teşekkür ederim.
Cinsel taciz hakkında elletmek tabirini kullanabilen insanları göstermek adına bir nevi turnusol kağıdı olmuşsunuz.
Muhtemelen sevgilisine veya kocasına, ''İnanabiliyor musun Necati, ne kadınlar var, ben olsam yıkardım ortalığı, namus benim için her şeydir bıkbıkbık'' diye gösteri yapanlar dahi var aralarında.
1. Taciz edilen insanın namusla ilgili herhangi bir sorumluluğu yoktur. Namusa ne kadar küflü anlamlar yüklerseniz yükleyin.
2. Cinsel taciz, diğer taciz türlerinde de olduğu gibi ama daha ağır boyutu ile, belli psikolojik sonuçlara gebedir. Kabullenme, ses çıkaramama, şoka girme gibi. Örnek: Herhangi bir kadının dolmuşta ellendiğinde ses çıkarmama ihtimali çıkarma ihtimalinden daha yüksektir. Sebebi çok uzakta da değil aslında, nasıl idrak edilememiş anlamak mümkün değil. Sebebi sizsiniz.
3. Yakının ki bu durumda baba oluyor, çok ciddi prosedürler ve maddi destek gerektiren ölümcül hastalığı durumu taciz olmasaydı bile yoğun psikolojik baskı oluşturuyor idi konu sahibinde. Bu durumda ne yapacağınızı iddia etmeniz ise ancak üzücü oluyor.
''Baban duysa ölmeyi tercih ederdi!'' yazanları da tebrik ederim. Mesela sizin babanız da evlenmeden sevgilinizle sinema köşelerinde dayanamayıp? öpüştüğünüzü bilse ölmeyi tercih edebilirdi. Bu kararına saygı duyup ölmesine izin verir miydiniz?
Konu sahibi , psikolojik destek alın, çok zor durumda olduğunuz aşikar. İnsan bazen kendinden giden ne olursa olsun, sevdiği insan uğruna katlanabiliyor. Zaten bu forumda daha aşırıları bolca mevcut, kendinizi bir de yorumlar sebebiyle üzmeyin.
İnsanın namusu insanın herşeydir şahsımca ve o pislik bunu zedeliyor lütfen oradan ayrılbenim için kolay değil zaten sonuçta okumuşum ideallerim var işimi yapıyorum böyle bir şerefsiz için herşeyimden vazgmı geçeyim
Sanırım şaka falansın sen yahu adam resmen taciz ediyor seni taciz taciz kusura bakmayın daha fazla kendimi tutamicam canım benim bana sen halinden gayet memnunsun gibi geliyor ya da konu fake imkanı yok aklı başında biri bunları bu şekilde karşılayamaz inanamıyorum imkanı yok bir bayan bu kadar basit bakamaz bu olayavicdan yaptığım tek şey sağlığı ve ailesi geri kalan umrumda değil... alacağı ceza kariyeri
Yok arkadaşlar yok bu gerçek olamaz konu fake bence bir dediği diğerini tutmuyor ve tepkileri çok enteresanGerekeni yapmak için yeterince vukuat olmuş ama.
Herkes istediği yorumu yazmakta serbesttir.herkesin düşüncesi farklıdır. kimsenin konu sahibini üzmeye niyeti yok burda.herkes kendi düşüncelerini söylüyor.zaten böyle yorumlara acık olmasa konu açmazdı.herkes iyi yorum yazcak diye bişeyde yok.her insanın üslubu farklıdır.madde madde yazmışsın oraya ama neyse yaa boşverrd
Bence yine üzerimizde deney yapiliyor, konuya zaten inanmamistim, az once cevap yazan aptalinsan dan sonra hiiiiç inanmiyorum
Benim mesajim da benim yorumum o halde, degil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?