işyerinde tacize uğruyorum :/

Zaten insanların kızdığı nokta sessiz kalmasından ziyade sessiz kalmaya devam etmek istemesi.Ya adama bir şey olursa diyor ama aslında önemsediği bu değil çünkü bir başka mesajında ben hakkımı nasıl alacağım diyor ee hakkını ararken de adama bir şey olabilir ona bakarsanız.
Konu sahibinin kafası karışık evet belki yorumlar da ağır olmuş,ama bir yere kadar okudum ve dayanamadım açıkçası her şeye bir bahanesi var.Bu dünyada ölümden başka her şeyin bir çaresi var ama bunun farkında değil kendisi.İdeallerinden vazgeçmek istemiyor anlayabilirim bir sapık yüzünden işinden olmak belki de kanıtlayamacak olmak çok kötüdür ama devam etmek daha da kötüdür.Namus falan değil konu öyle şeyler bana anlamsız gelir önemli olan bende bırakacağı kötü anılar.

Okuduğum kadarıyla konu sahibi iş aradığını, ancak bulamadığını belirtmiş. Zaten daha önce de söylediğim gibi konu sahibinin post travmatik stres bozukluğu sırasında yaptığı şeyleri tartışma gereği duymuyorum.

Diğer sorunuz ise mağdurbilimci kinayesi beni değil mağdurları hedef aldığı için ne yazık ki cevapsız kalacak. Zaten cevabı başkalarının da okuyabildiği bir yerde almanız sizin zararınıza olurdu.

Yaptığınız yorum düzeyinde ve bazında yorumlara ancak saygı duyarım, ve kötü anılar kısmının çok ciddi sonuçlara yol açabileceğini düşünüyorum. Bu nedenle konu sahibinin psikolojik destek almasını temenni ediyorum bir an önce.

Ben konu sahibinin kendisini değil de namusunu önemseyen insanlarla ilgili bir yorumda ve serzenişte bulundum. Bu kümeye dahil olmadığınızı görmek zaten kolayca mümkün, böyle birçok insan da mevcut başlıkta. Ama genel tavır rahatsız edici.

Evet yaşanılan olaydan çok bazılarının namusa odaklanması rahatsız edici buna katılıyorum.

hayır onun için sormamıştım. gerçekten..

bir suç bilimi vardır kriminoloji bir de mağdur bilimi vardır viktimoloji.

viktimoloji çok bilinmez. ama ceza hukukuyla bağlantısı olduğu için bir dönem araştırmıştım kitaplarını bulmaya çalışmıştım vs..

kinaye yoktu yani. siz mağdurların verdiği cevaplardan bahsedip bilimsel bir dille yazdığınız için merak etmiştim.

ayrıca cevabını başkalarının okuyacağı yerde ben neden zarar göreyim asıl kinaye burada var. ne diyeceksiniz ne denebilir zararıma olacak?

mağdur bilimi diye bir bilim dalı var hanımefendi. suçtan zarar görenlerin psikolojisini, tepkilerini vs inceler. maalesef zaman bulup okuyamadığım ve hatta sahip olamadığım kitapları da var.

araştırsaydınız görürdünüz. kinaye yoktu. alınganlık etmişsiniz..

ayrıca konu sahibi iş arıyorum bulamıyorum demiş olabilir ama arada garsonluk tezgahtarlık yap diyenlere "ideallerimden vazgeçemem sonuçta okul okudum " dedi. yani seçim söz konusu.

Evet yaşanılan olaydan çok bazılarının namusa odaklanması rahatsız edici buna katılıyorum.
konu gerçek dışı gibi geliyor. namus vurgusu iğrenç olmuş evet.

ama adam tişörtünüzden elinizi soksaydı, "olan işler bana uymuyo" "garsonluk tezgahtarlık yapamam okul okudum" diyip rıza gösterir miydiniz?

ayrıca küçümsediği işleri birçok okul okumakta olan insan yapıyor. itüde mühendislik okuyan arkadaşım tezgahtarlık yaparken hanımefendinin yönetici asistanlığını,bilinen adıyla sekreterliği, ideallerimmmmm nidasıyla seçmesini anlayamam bu şartlar altında.

Görüyorum ki kökten bir yanlış anlaşılma olmuş. Kinaye iddiam mağdurbilimci diye bir şey olmadığını düşündüğünüz varsayımına dayanıyordu. Sanırım gülücük koymanız bu savımı oluşturmamı kolaylaştırdı.

Araştırmama gerek yok, zaten eleştirdiğiniz cümlem de buna dayanıyordu. Ancak insanların vaktini ve konusunu bölmek istemem. Size özelden cevap yazacağım.

Kendi adıma yanlış anladığım için özür dilerim.

estağfurullah ne özrü ben özür dilerim belli ki ifade edememişim.. ben size denk gelmenin sevinciyle gülücük koydum. ilgi duyduğum bir alandı. belki feyz alırım ya da tecrübelerinizden yararlanırım diye heyecan yapmışım

teşekkür ederim:) bekleyeceğim mesajınızı..

Ben de anlayamam açıkçası hele ki taciz gibi iğrenç bir konu varken ortada.
Konu sahibi iş bir şekilde bulunur ama bazı şeyler unutulmuyor.Lütfen kendine daha fazla kötülük etme ve bir an önce çıkmaya bak.

Haberlerde böyle birsey yeni görmüstüm, bu tarz seylerde susarsan, hic bitmez ve sen psikolojik olarak her gün daha fazla yipranirsin.

Bak buna:

Ben çoğu yorumun aksine , orada kalıp işinize devam etmenizden yanayım.
Bu pislik böyle yaptı dır orayı terk edecek siz olmamalisiniz.

Ancak adama bir şey olacak deyip susup oturmak, ya da çevreye anlatıp hiç bir şey yapmamak , toplum önünde sizi suçlu gösterir. Sizi kendi gözünüzde suçlu gösterir. Kendinizi affetmezsiniz.

Önce psikolojik destek alın. Sonra kanıt toplayın ve şikayet edin o adamı.

Herkes istediği yorumu yazmakta serbesttir.herkesin düşüncesi farklıdır. kimsenin konu sahibini üzmeye niyeti yok burda.herkes kendi düşüncelerini söylüyor.zaten böyle yorumlara acık olmasa konu açmazdı.herkes iyi yorum yazcak diye bişeyde yok.her insanın üslubu farklıdır.madde madde yazmışsın oraya ama neyse yaa boşverr d

Bence yine üzerimizde deney yapiliyor, konuya zaten inanmamistim, az once cevap yazan aptalinsan dan sonra hiiiiç inanmiyorum

Tövbe yarabbim sırf para gerekli ve sen hemen iş bulamam düşüncesinde olduğun için korkarım tacizin yerini t.cavüz alacak bu gidişle o zamanda mı susacaksın çok merak ediyorum hemen ayrıl oradan

vicdan yaptığım tek şey sağlığı ve ailesi geri kalan umrumda değil... alacağı ceza kariyeri
Sanırım şaka falansın sen yahu adam resmen taciz ediyor seni taciz taciz kusura bakmayın daha fazla kendimi tutamicam canım benim bana sen halinden gayet memnunsun gibi geliyor ya da konu fake imkanı yok aklı başında biri bunları bu şekilde karşılayamaz inanamıyorum imkanı yok bir bayan bu kadar basit bakamaz bu olaya

Benim mesajim da benim yorumum o halde, degil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…