Başlık sahibi öncelikle size teşekkür ederim.
Cinsel taciz hakkında elletmek tabirini kullanabilen insanları göstermek adına bir nevi turnusol kağıdı olmuşsunuz.
Muhtemelen sevgilisine veya kocasına, ''İnanabiliyor musun Necati, ne kadınlar var, ben olsam yıkardım ortalığı, namus benim için her şeydir bıkbıkbık'' diye gösteri yapanlar dahi var aralarında.
1. Taciz edilen insanın namusla ilgili herhangi bir sorumluluğu yoktur. Namusa ne kadar küflü anlamlar yüklerseniz yükleyin.
2. Cinsel taciz, diğer taciz türlerinde de olduğu gibi ama daha ağır boyutu ile, belli psikolojik sonuçlara gebedir. Kabullenme, ses çıkaramama, şoka girme gibi. Örnek: Herhangi bir kadının dolmuşta ellendiğinde ses çıkarmama ihtimali çıkarma ihtimalinden daha yüksektir. Sebebi çok uzakta da değil aslında, nasıl idrak edilememiş anlamak mümkün değil. Sebebi sizsiniz.
3. Yakının ki bu durumda baba oluyor, çok ciddi prosedürler ve maddi destek gerektiren ölümcül hastalığı durumu taciz olmasaydı bile yoğun psikolojik baskı oluşturuyor idi konu sahibinde. Bu durumda ne yapacağınızı iddia etmeniz ise ancak üzücü oluyor.
''Baban duysa ölmeyi tercih ederdi!'' yazanları da tebrik ederim. Mesela sizin babanız da evlenmeden sevgilinizle sinema köşelerinde dayanamayıp? öpüştüğünüzü bilse ölmeyi tercih edebilirdi. Bu kararına saygı duyup ölmesine izin verir miydiniz?
Konu sahibi , psikolojik destek alın, çok zor durumda olduğunuz aşikar. İnsan bazen kendinden giden ne olursa olsun, sevdiği insan uğruna katlanabiliyor. Zaten bu forumda daha aşırıları bolca mevcut, kendinizi bir de yorumlar sebebiyle üzmeyin.