• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşyerinde laf işitmekten bıktım artık...Ayrılmalı mıyım?

ask2009

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2011
636
4
66
Diğer
Kısaca durumu anlatayım.Ben yarı resmi bir yerde 2 yıldır sekreter olarak çalışıyorum.Ama inanılmaz anlayışsız ve dengesiz bir patronla.1000 tl maaş alıyorum.Haftasonları tatil ve akşamda saat 17.30 da çıkıyorum.Evliyim ve 3 yaşında bir oğlum var.Şartları iyi diye dişimi sıkıyorum ama artık patlama noktasına geldim.Sürekli agresif ve sinirli bir yapısı var patronun.Bir dediği bir dediğini tutmuyor.haksız yere durmadan herkesin içinde yada yanlız laf söylüyor kızıyor.Gerçekten bir hatam olsa tamam der yutarım ama haksızken bu duruma düşmek çok sinirlerimi yıprattı.Kendimi savunmama bile izin vermiyor.Tecrübesiz değilim 32 yaşındayım.Daha önce belediyede özel kalemde çalıştım.Özel sektördede çalıştım.Kolay pes etmem zorluklara göğüs gererim dayanırım ama olmuyor burada olmuyor.psikolojim bozuldu resmen.Sizce devam etmeli miyim yoksa ayrılmalı mıyım?Annem ve eşim her işin bir zorluğu var diyorlar.Eşim işi bırakmamı istemiyor.Zaten biraz arkamda dursa anında bırakırım.tabi tek maaşla geçinmek kolay değil onuda düşünüyorum.Ne yapıcam bilmiyorum kendimi hiç bu kadar ezik işe yaramaz hissetmemiştim.Öyle olmadığımı biliyorum ama sürekli azar işitince özgüvenim gidiyor.Siz olsanız benim yerimde bu işyerinde bu şartlarda devam edermisiniz?

Kısaca durumu anlatayım.Ben yarı resmi bir yerde 2 yıldır sekreter olarak çalışıyorum.Ama inanılmaz anlayışsız ve dengesiz bir patronla.1000 tl maaş alıyorum.Haftasonları tatil ve akşamda saat 17.30 da çıkıyorum.Evliyim ve 3 yaşında bir oğlum var.Şartları iyi diye dişimi sıkıyorum ama artık patlama noktasına geldim.Sürekli agresif ve sinirli bir yapısı var patronun.Bir dediği bir dediğini tutmuyor.haksız yere durmadan herkesin içinde yada yanlız laf söylüyor kızıyor.Gerçekten bir hatam olsa tamam der yutarım ama haksızken bu duruma düşmek çok sinirlerimi yıprattı.Kendimi savunmama bile izin vermiyor.Tecrübesiz değilim 32 yaşındayım.Daha önce belediyede özel kalemde çalıştım.Özel sektördede çalıştım.Kolay pes etmem zorluklara göğüs gererim dayanırım ama olmuyor burada olmuyor.psikolojim bozuldu resmen.Sizce devam etmeli miyim yoksa ayrılmalı mıyım?Annem ve eşim her işin bir zorluğu var diyorlar.Eşim işi bırakmamı istemiyor.Zaten biraz arkamda dursa anında bırakırım.tabi tek maaşla geçinmek kolay değil onuda düşünüyorum.Ne yapıcam bilmiyorum kendimi hiç bu kadar ezik işe yaramaz hissetmemiştim.Öyle olmadığımı biliyorum ama sürekli azar işitince özgüvenim gidiyor.Siz olsanız benim yerimde bu işyerinde bu şartlarda devam edermisiniz?

Eğer sizin maaşınız geçinmeniz için çok elzem değilse bırakabilirsiniz bence,
Bu şartlarda başka bir iş bulana kadar kafanızı dinlersiniz hem.
İşyerini sevmeden gelmenin ne olduğunu çok iyi bilirim.
Psikolojim bozuldu demişsiniz,hiçbirşey sağlığınızdan önemli değil.

Ben de bugünlerde bu durum yüzünden çok bunaldım anlatsam destan olur koca bir offfffffffffffffff çekiyorum
Bazen herşeyi bırakıp kızımla kaçmak istiyorum

Kimsenin size bağırma hakkı yoktur bu patronunuz bile olsa. Sesinizi şimdiye kadar çıkartmadığınız için zaten bir yüzgözlük söz konusu. Hemen işi bırakmadan yeni bir iş arayışına girin ve işinizi sağlama alana kadar sabredin. Sizi mutsuz eden hiç bir iş yerinde çalışmayın çünkü sizinde dediğiniz gibi özgüveni yerlebir ediyor...bunun ilerisi depresyona kadar gider hem aile işi huzursuzlukların başlar. Kimse kimseyi çekmek zorunda değildir.

kendimi buldum sanki sende;benhiç memnun değilim patronummdan ama çekiyorum işte,haftasonum tatil 1250 tl maaş alıyorum 6 dedim mi çıkıyorum,bu imkanlardan dolayı dişimi sıkıyorum,4 yaşında bir kızım var yeni ev aldık kredi ödüyorum mecbur çalışıcam,burdan çıksam başka yere girsem ne farkedecekki heryer aynı..benim 2 patronum var bide :( ofiste her işi ben yaıyorum sekreterlik muhasebe satış satınalma çay dağıtma temizlik vs..ama yaranamıyorum ..canıma tak ettiği çok zamanlar oluyor ama kalmak zorundayım,başka yerde bu şartlarda bu parayı bulmak zor hemde patron her yerde aynı,31 yaşıma geldim her iş yeri aynıydı..takma kafanı boşver kafaya taktıkça insan daha çok sinirleniyor..

İnanın çok yoruldum.Senelerdir çalışma hayatının içindeyim.Çok zor şartlarda çalıştım ama pes etmedim.Başkası olsa 2 ay bile durmaz ama ben 2 yıldır çalışıyorum.Sırf haftasonları tatil olduğu için.Diğer yerler genelde cmt. çalıştırıyorlar.Ayrılıp 1 yıl falan hiç çalışmamak ,çocuğumla ilgilenmek istiyorum.Ama bir yandan da borçlarımız var sıkışacağız ufff ne yapıcam ben.Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık hesabı

kendimi buldum sanki sende;benhiç memnun değilim patronummdan ama çekiyorum işte,haftasonum tatil 1250 tl maaş alıyorum 6 dedim mi çıkıyorum,bu imkanlardan dolayı dişimi sıkıyorum,4 yaşında bir kızım var yeni ev aldık kredi ödüyorum mecbur çalışıcam,burdan çıksam başka yere girsem ne farkedecekki heryer aynı..benim 2 patronum var bide :( ofiste her işi ben yaıyorum sekreterlik muhasebe satış satınalma çay dağıtma temizlik vs..ama yaranamıyorum ..canıma tak ettiği çok zamanlar oluyor ama kalmak zorundayım,başka yerde bu şartlarda bu parayı bulmak zor hemde patron her yerde aynı,31 yaşıma geldim her iş yeri aynıydı..takma kafanı boşver kafaya taktıkça insan daha çok sinirleniyor..

Evet neredeyse aynı durumdayız.Kafaya takmayayım diyorum ama artık olmuyor.Doluyor insan bir müddet sonra.Şunamı kızacak bunamı bişey diyecek diye resmen diken üstündeyim.Ne zaman ne tepki vereceği belli olmuyor.Sanki işe yeni girmiş acemi iş bilmeyen biri gibi hissettiriyor kendimi.

Madem çıkmayı bile düşünüyorsunuz o zaman kaybedecek birşeyiniz olmadığına göre alttan alan konumunda olmayın canı istediğinde size kızamayacağını hissettirin.Sizin de bir yere kadar sabrınızın olduğunu hissettirin ve hoşunuza gitmeyen bir yaklaşımda tepkinizi verin görüceksiniz gitgide hareketlerine çeki düzen verecek.
İşten ayrılmak asla çözüm değildir,başka bir işe de girseniz bu tarz insanlar olacak emin olun.
Şimdiye kadar çok kez,bu tarz insanlarla muhatap olmuş biri olarak şunu söyleyebilirim ki siz izin vermeden karşınızdaki insan asla size kaba davranamaz,tavrınızı koyun!
Sevgiler...

Son düzenleme:
aynı durumu bende yaşadım ve sadece 2 ay çalışdım demedikleri laf kalmıodu ve performansım düşüordu işyerinde herkeze karşı aynıydı müdürler rezil herifler çıkdım sonra tekrar çağırdılar falan değerlendim çıkmak isteince 10 gün falan daha çalışdım daha önce başka bi yere başvurmuşdum ordan haber gelince hemen ayrıldım ordan şimdiki başlayacağım iş oranın 50 katı daha kaliteli daha az çalışma saati ve herkez birbirine daha saygılı oh be kurtuldum sanki orası okuldu 15kişi falan çalışıodu müdürlerde öğretmen durmadan azarlıolar hiçbi yapdığın işi beğenmiolar salak adamlar işte durmadan eleman değişdiiryolar o yüsden

arkadaşın dediği gibi iş bul ve çık yada patronunla konuş neden çıkmak istediğini anlat falan benmki bana şunu demişdi çok bağırıyosunuz dediğimde benim mizacım böle herkeze karşı böyleyim sen anlayamadınmı falan filan yerim onun mizacını

kimsenin kimseye bağırmaya hakkı yoktur iyi sabrediyorsun,maddiyat elimizi kolumuzu bağlıyor
benimde iş konusunda şansım gülmedi danısmada calısıyorum ne maasım iyi ne şartlarım
kredi ödediğim için ayrılamıyorum sürekli iş arastırıyorum bakalım zaman ne gösterecek

sevgili arkadaşım,

hem özel, hem de iş hayatımızdaki kişiler biz bize nasıl davranmalarını istersek o şekilde davranıyorlar
hele iş hayatında hiçbir zaman hatır, gönül nezaketi geçerli olmadığı için karşısındakini birazcık sessiz gördüklerinde yüklenebildikleri kadar yükleniyorlar
sana tavsiyem, öncelikle yeni bir iş bulana kadar işten çıkmaman, çünkü maddi olarak zor duruma düşeceğinizi hissettim
ve şartları daha iyi bir iş bulduğunda değerlendirip, yeni iş yerinde kendini değiştirmen olacaktır
şu anki patronuna artık bitakım şeyleri söyleyemezsin, söylesen bile artık senin onun gözünde 'her lafı kaldıran kişi' imajını silmeyecektir
yeni iş yerinde daha kendine güvenli, daha ciddi durduğun takdirde kimsenin sana laf söyleyeceğini sanmıyorum

ınan bana herkes ısınden sıkayetcıdır.kımısı maasından kımısı ıs arkadasından kımısı calısma saatlerınden kımısı yolun uzaklıgından kımısı de patronundan.aldıgın maas senın ıcın cok onemlı degılse ısten ayrılabılır ya da ısını degıstırebılırsın.ayrılsan gecınebılır mısınız?ısını degıstırsen belkı cumartesı calısacaksın maası ıyı olacak.belkı maası kotu olup patronun mudurun ıyı olacak.ama hepsı bırden asla ıyı olmayacak.

Canm seni çok iyi anlıyorum birebir olmasada yaşadıklarımız benzer benim patronumda böyleydi.ilk zamanlar hep sabrettim hazmettim geçicektir vs alışma sürecidir dedim derken yıl oldu bu adam hala dengesizce davranıyor artık geçtim karşısına konuştum.birkeresinde yine bi problem olmuştu bu ters ve azarlar tavırla konuştu birşey demedim sustum ama ağrıma gitti.ben dayanamadım artık yeter ne olucaksa olsun dedim asla ezdirmeyeceğim kendimi dedim ve karşılıgında ergun bey işimi elimden geldiğince iyi yapmaya çalışyıorum ama hata nerede anlam veremedim farkındamısınız bana sürekli kötü davranıyorsunuz dedim eğer bezdirme çabasındaysanız böyle birşeye grek yok çekip gidebiliirim burada emek veriyorum canla başla çalıştıgımada eminim baslarda alışma sürecidir deyip sabırlı oldum ama anlaşılan siz benden memnun değilisiniz dedim ters davrandım çıkıp gidibeilirim dedim ve gerçektende bırakıcam işi artık dolmuştum sonrasında tepkilerimee baktı haklı olduğumu anlamış olmalıki biz sizinle çalışmaktan çok memnunuz falab filan ben size kötü davranıyorum öylemi öyle birey yok siz yalnış anlıyorsunuz sizinle çalışıp daha iyi yerlere gelmeniz biiz mutşu eder dedi ve ben ondan sonra ters davransa dahi lafımı esirgemedim ve birdaha aslaa öyleee ezemedi canım nekadar susarsan ezmeye çalışıyorlar.

Ne kadar erken çıkarsan o kadar iyi derim. Ben böyle bir yernden ayrıldım, 1 yıl gaçti hala etkisi üzerimde, psikolojimi nasıl bozmuşlarsa artık :53:

Eğer çalışmaya mecbursan çalışırken iş bak derim.

her isin zorlugu vardır evet ama dayanılmayacak gibiyse seni en onemlisi psikolojik olarak yıpratıyorsa dayanılmaz patronlar hep haklıdır kendilerine gore arada sırada haksızlıklar yapılır tamam ama sna cehenneme ceviriyorsa orayı cekme tabi biyandan baska bir is ara valla esininde seni anlaması gerekiyor hic degilse alternatif sunsunlar baska is arastırsın falan bu hep boyle cekilmezki

Aslında bi anne için çalışma şartları çok uyugun
Devlet memuru gibi,hafta sonu yok akşam 17:30da bırakıyosunuz
Artık baş edemiyorum derseniz bırakın tabi ama bu devirde iş bulmakta zor bunuda düşünün

Vakit ayırıp düşüncelerinizi yazdığınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar.
Şirines,sana sonuna kadar katılıyorum bundan sonra tepkide versem faydası olmayacaktır.
Çalışmasam geçiniriz ama biraz sıkıntı çekeceğimiz kesin çünkü bu ara ev aldık araba değiştirdik falan borçlarımız var.
Aysekrem, patronumla konuşmayı düşünmüyorum.Çünkü bu işyerinden iyice soğudum.En iyisi başka bir iş aramak gibi geliyor.Ama birkaç ay dinlenmek istiyorum.

Aslında bi anne için çalışma şartları çok uyugun
Devlet memuru gibi,hafta sonu yok akşam 17:30da bırakıyosunuz
Artık baş edemiyorum derseniz bırakın tabi ama bu devirde iş bulmakta zor bunuda düşünün

Zaten bu zamana kadar sırf bu yüzden sabrettim ama artık ezildiğimin özgüvenimin gittiğinin farkındayım.Bu da bana zarar veriyor.İstekli gelmiyorum işe.Şehir dışına gitse diye bakıyorum.2-3 gün dışarı gitse nasıl seviniyorum anlatamam.Normalde böyle olmamalı.İşimi ve çalıştığım iş arkadaşlarımı sevmiyorum.

canım benım de oyle bır calısma ortamım olmusdu .senı cok ıyı anlıyabılıyorum ,ınsan da gurur fılan bırakmıyorlar .

bızım calıstıgımız sırektte buyuk ,sadece bızım departmanımız da 100 kısı vardı .

bızım sef de oyle olur olmayacak herseye bagırır assaglar herkesın onun de yapardı bunları bıde .

ama varya hakıkatten bagırdıgı sey degecek bırsey olsa anlayacagım ,o kadar eften pufden seylere takardı kı kafayı

senı rezıl rusva ederdı resmen .artık ıyıce kadın kafayı yemıstı sankı okula gıdıyor musum gıbı

sacımı salmama ızın vermezdı saclarımı toplatırdı ,oje surmek asla yok ,makyaj yapmak zaten mumkun degıl

yaparsan senı rezil edıyordu zaten .oyle asırı makyaj da yapmazdım ama az da olsa yuzumde canlılık olsun ısterdım

ona bıle ızın yokdu .bı kere masama geldı bana mılletın ıcın de dedıgını hıc unutmam "numunelerın dosyasını ıstedı

geldı masama laf yapıyor ,bu masa duzenı neden boyleymıs neden bu sekıl de degılmıs

yahu herkesın bı calısma duzenı var bırak buda benım calısma duzenım ben boyle yaptım karısma dımı yok karısıyor

sonra gelmıs bana dıyor kı ;"sashamıacım nasıl o kırpıklerını kıvıra kıvıra uzatıp guzelce nasıl boyuyorsan bu masana da

bu ozene goster tamam mı canım "dıye laf ettı mılletın ıcın de .agzını da yayarak konusuyordu ıyy aklıma geldı sınırlendım .

bı kere de ıs yerınden arklarım dogum gunu ıcın toplanıp topuklu ayakkabı almıslar bana .ben de nezaketten deneyeyım dedım

hedıye almıssın bakmassan olmaz .neyse denedım ,bu sef benı kolumdan bı hısımla odaya bı cektı neye ugradıgımı sasırdım

mıllet de sokda tabıkı bana dedını "senın amacın ne bu kadar erkegın ıcın de kımı tahrık etmeye calısıyorsun sen "dedı :53:

anlayacagın sekerım benım kıo tam bı pıskopattı .benım resmen pıskolojım bozulmustu .hergun evde aglıyordum .

aılem o ısı bırakacaksın dedı ama ,ben de ınat vardır kolay pes etmem .ınat ettım cıkmadım

ama hergun heba oldum o ayrı .baktım olacak gıbı degıl ,ıs ılanlarına basvurdum bır yandan ıs aradım bı yandan calıstım .

sonra ısı bulunca da ıstıfayı bastım

Back
X