İşyerinde küfürlü konuşan arkadaş.

LeydiStark

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2014
700
1.050
313
Merhaba herkese,

Bugün işyerinde yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum. Bankacılık yapıyorum kamu değil özel. Genelde yoğun ve stresli geçiyor, şubede iş çok personel az. Pazarlama kısmında çalışan bir abi var aramız iyi normalde hatta abi-kardeş gibiyiz. Ben 24 o 32 yaşında. Kendisi biraz gergin ve panik birisi özellikle iş konusunda. Bazen terslikler çıktığında küfür ettiğini falan duyuyorum bana değil tabi genel yani. Neyse bugün sabah bir iş verdi bana bende dedim ki olmuyor abi çünkü eksik var burada falan. O da geldi a*m*k (yıldız koydum aralara banlamasınlar diye asdfg) ya falan dedi ben bir irkildim hani bana mı dedi diye. Sonra yap bişey hadi olsun falan dedi gitti. Ben bi kaldım hani bana mı küfür etti yoksa iş olmadı diye sinirlendi ona mı etti falan. Erkek ağırlıklı bir şube ben ve bir kadın personel daha var o daha büyük 31 yaşında evli ben en küçüğüm bekarım falan mesela onun yanında o küfürü eder mi diye düşünüyorum etmez dikkat eder ama benim yanımda etmiyor bu da beni rahatsız etti. Acaba samimiyetin verdiği rahatlık mı bilemedim sizce uyarmalı mıyım bir daha olursa?

Ağız alışkanlığı yapmış şuan sen gelip o ağzı törpüleyemezsin malesef, etrafındaki herkes de samimi olduğu iş arkadaşları olduğu için rahat rahat ağzına geleni söylüyor. Çok çirkin bir davranış tabi siz isterseniz uyarın ama ortamı samimi bulup yine edecektir max pardon falan der bir iki defa sonra unutur diye düşünüyorum

Kurumsal ve uzun süreli olarak ilk iş yerim ama bu dediğinizi de anladım biraz biraz zaten mesafe koymayı düşünüyodum çünkü dediğiniz gibi o samimiyetten faydalanıp kullanmaya çalışıyolar.
Özellikle yaşı genç olanlara “bak ben senin abin/ablan sayılırım samimiyetimize güveniyorum” diyerek iş kitleme veya laubalilik yapmayı adet bilmişler maalesef. Bunlara iki güleryüz yaramıyor.

Özellikle yaşı genç olanlara “bak ben senin abin/ablan sayılırım samimiyetimize güveniyorum” diyerek iş kitleme veya laubalilik yapmayı adet bilmişler maalesef. Bunlara iki güleryüz yaramıyor.
Maalesef ya o güleryüzü suistimal ettiklerini görmeye başlayınca soğudum direkt insanlar kötü ne diyim. Hele işyerinde yeniysen küçüksen herkes iş kitleme derdinde

Kendi arkadaşlarımla ben de küfürlü konuşuyorum ama bu zamana kadar iş ortamında hiç kullanmadim tabii. Çok küfürbaz bir yabancı yöneticim olmuştu ama o sayılmaz.
Şimdi siz asıl sorun bence bu abi kardeş ortamına zemin oluşturan gevşek iş ortamı. Siz uyarsanız bile kardeşim sen kusuruma bakma ağzımdan kaçıyor der.
Tabii ki bunun için iş değiştirilmez ama şunu sakın gözden kaçırmayın; alenen böyle ağır küfürler edilen bir ortamda profesyonellik yoktur ve ikili ilişkilerde çok dikkatli ve planlı hareket edin.

mesafe candır, kimseyle abi kardeş falan olma. ayrıca ne münasebet abi kardeş olmaya gerek de yok bence. gereksiz samimiyetin etkisiyle çok suistimal oluyor. küfür konusunda onu sen düzeltemez, değiştiremezsin. etmese daha iyi tabii ama düzelmez.

Rahatsız edici bir durum bir daha olursa uyarın uygun bir dille ama düzeleceğini sanmadığımdan ben olsam mesafeli olurdum herkese karşı olması gerektiği gibi.

hiç muhattap olup uyarma bence çünkü zeytin yağı gibi üste çıkacaktır muhtemelen. onun o pis ağzını sen düzeltemezsin maalesef. duymazdan gel, duvar gibi ol. hiç yüz verme, buz gibi sessizlik olsun. belki o zaman anlar ne kadar saçma bir duruma düştüğünü.

Anladığım kadarıyla gişe ya da operasyondasiniz , adamın müşterisinin işleminde sorun çıkmış ve ortaya kufretmis , üzerinize alınmaniza gerek yok , rahatsız olduysanız gidin x bey benim yanımda böyle konuşmayın lütfen deyin , ama şahsınıza yönelik almayın bu tarz söylemleri, banka ortamı streslidir hele ticari pazarlama aşırı streslidir

Evet gişedeyim o da kobi. Müşterisi bi iban verdi oraya eft talimati alacaktim eksik iban vermis ondan sorun oldu. Ya evet yüksek ihtimal ortaya söyledi lafı ama ben alışık değilim heralde etkilendim

Evet gişedeyim o da kobi. Müşterisi bi iban verdi oraya eft talimati alacaktim eksik iban vermis ondan sorun oldu. Ya evet yüksek ihtimal ortaya söyledi lafı ama ben alışık değilim heralde etkilendim
Alışırsıniz ama hatalarınızdan ders alın, ibanın kaç hane olduğu belli , talimatı aldığınızda bi kontrol edin eksiklik var mi , sorun var mı diye
Bankacılık hataya açık bir meslek değil, öğreneceksiniz hepsini , sube içindeki stresli davranışları kişisel almayın ama hataları da min seviyede tutun

Iban bana eksik geldi zaten benlik bir hata yok ortada ben eksik verdiğini söyledim hata yapmadim yani

Kesinlikle abi kardeş moduna girmeyin
Ben olsam çok sert tepki verirdim

Isyerinde Abi kardes, arkadas olmaz, bu bir. Ikincisi bizde de var Boyle biri, makine teknikeri, saglam soylenir saglam kufur Eder, bunun onun karakteri oldugunu kabullenene dek gecen surede epey sarsildim. Benim gibi birine ne munasebet diye yedim bitirdim kendimi. Sonra oyle bir noktasini kesfettim ki, benim yanimda degil kufur etmek, sesini degil yukseltmiyor, hatta yardimci oluyor, tesekkur ediyor vs.

Oncelikle mesafeni tekrar ayarla. Sonra da benim yaptigim gibi, herkesin yaninda saydirsa bile senin yaninda yapamayacagi noktaya getir olayi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…