- 3 Ağustos 2014
- 700
- 1.050
- 313
- Konu Sahibi LeydiStark
-
Kurumsal ve uzun süreli olarak ilk iş yerim ama bu dediğinizi de anladım biraz biraz zaten mesafe koymayı düşünüyodum çünkü dediğiniz gibi o samimiyetten faydalanıp kullanmaya çalışıyolar.İş yerinde kimseyle abi kardeş modunda olmayın suistimal ediyorlar
Özellikle yaşı genç olanlara “bak ben senin abin/ablan sayılırım samimiyetimize güveniyorum” diyerek iş kitleme veya laubalilik yapmayı adet bilmişler maalesef. Bunlara iki güleryüz yaramıyor.Kurumsal ve uzun süreli olarak ilk iş yerim ama bu dediğinizi de anladım biraz biraz zaten mesafe koymayı düşünüyodum çünkü dediğiniz gibi o samimiyetten faydalanıp kullanmaya çalışıyolar.
Maalesef ya o güleryüzü suistimal ettiklerini görmeye başlayınca soğudum direkt insanlar kötü ne diyim. Hele işyerinde yeniysen küçüksen herkes iş kitleme derdindeÖzellikle yaşı genç olanlara “bak ben senin abin/ablan sayılırım samimiyetimize güveniyorum” diyerek iş kitleme veya laubalilik yapmayı adet bilmişler maalesef. Bunlara iki güleryüz yaramıyor.
Anladığım kadarıyla gişe ya da operasyondasiniz , adamın müşterisinin işleminde sorun çıkmış ve ortaya kufretmis , üzerinize alınmaniza gerek yok , rahatsız olduysanız gidin x bey benim yanımda böyle konuşmayın lütfen deyin , ama şahsınıza yönelik almayın bu tarz söylemleri, banka ortamı streslidir hele ticari pazarlama aşırı streslidir
Alışırsıniz ama hatalarınızdan ders alın, ibanın kaç hane olduğu belli , talimatı aldığınızda bi kontrol edin eksiklik var mi , sorun var mı diyeEvet gişedeyim o da kobi. Müşterisi bi iban verdi oraya eft talimati alacaktim eksik iban vermis ondan sorun oldu. Ya evet yüksek ihtimal ortaya söyledi lafı ama ben alışık değilim heralde etkilendim
Iban bana eksik geldi zaten benlik bir hata yok ortada ben eksik verdiğini söyledim hata yapmadim yaniAlışırsıniz ama hatalarınızdan ders alın, ibanın kaç hane olduğu belli , talimatı aldığınızda bi kontrol edin eksiklik var mi , sorun var mı diye
Bankacılık hataya açık bir meslek değil, öğreneceksiniz hepsini , sube içindeki stresli davranışları kişisel almayın ama hataları da min seviyede tutun
Kesinlikle abi kardeş moduna girmeyinMerhaba herkese,
Bugün işyerinde yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum. Bankacılık yapıyorum kamu değil özel. Genelde yoğun ve stresli geçiyor, şubede iş çok personel az. Pazarlama kısmında çalışan bir abi var aramız iyi normalde hatta abi-kardeş gibiyiz. Ben 24 o 32 yaşında. Kendisi biraz gergin ve panik birisi özellikle iş konusunda. Bazen terslikler çıktığında küfür ettiğini falan duyuyorum bana değil tabi genel yani. Neyse bugün sabah bir iş verdi bana bende dedim ki olmuyor abi çünkü eksik var burada falan. O da geldi a*m*k (yıldız koydum aralara banlamasınlar diye asdfg) ya falan dedi ben bir irkildim hani bana mı dedi diye. Sonra yap bişey hadi olsun falan dedi gitti. Ben bi kaldım hani bana mı küfür etti yoksa iş olmadı diye sinirlendi ona mı etti falan. Erkek ağırlıklı bir şube ben ve bir kadın personel daha var o daha büyük 31 yaşında evli ben en küçüğüm bekarım falan mesela onun yanında o küfürü eder mi diye düşünüyorum etmez dikkat eder ama benim yanımda etmiyor bu da beni rahatsız etti. Acaba samimiyetin verdiği rahatlık mı bilemedim sizce uyarmalı mıyım bir daha olursa?
Anladim , ben talimati siz eksik aldınız da adam sinirlendi zannettimIban bana eksik geldi zaten benlik bir hata yok ortada ben eksik verdiğini söyledim hata yapmadim yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?