Konuya başlarken mühendis mi acaba dedim. Öyle çıktın.
Aynı şeyi yaşıyorum iş yerimde. Mavi yakaya kendimi kabullendirebildim orada sıkıntı yaşamıyorum. Sorun bende olsa işimi yaparken sorun yaşardım diye düşünüyorum ben de.
Erkek yönetici erkek çalışanlar iş çıkışı bir şeyler içmeye giderler. Hafta sonları eşli buluşmalar yaparlar ama nedense o ortama biz de eşlerimizle davet edilmeyiz. İşi sigara odasında çözerler. Ben ve diğer kadın arkadaşlarım sigara içmiyoruz. İş çıkışı gidip onlarla içki içmiyoruz diye zam bile alamıyoruz resmen.
Konu zama geldiğinde x bey in bu yıl zam aldığını duydum. Ben ondan kıdemliyim maaşı beni geçti. Vs vs diye bir diyalog yaşadım yöneticimle. Bana dedi ki o ev geçindiriyor eşi çalışmıyor çocuğu oldu. tabi ki senden yüksek alacak.
size mi sordu çocuk yaparken dedim. Benim yaşım geçiyor iş düşünmekten çocuk yapmıyorum dedim. Aman aman yapma daha senin yerine koyacak kimse yok dedi.
Bu diyalogun üzerine ben gebe kaldım 5 yıllık evliydim tabi zamanı gelmişti ama önceliğim işti bu konuşma üzerine değişti.
Yurtdışı görevi gezisi varsa mutlaka erkek tercih edilir. Yabancı dilim iyi olmasına ve defalarca gitmek istediğimi dile getirdiğim halde bir kez mecburiyetten gönderildim iş acildi vizem vardı.
Ben çözüm bulamadım buna yanlış meslek seçtiğimi düşünüyorum.