İşyerimi şikayet edeceğim ama...

Deneme süresi içinde de sigorta yapmak zorunlu diye biliyorum.Çünkü 80 tane firmanın işe giriş çıkışlarını yapıyorum.İşe girişlerini bir gün önceden yapıyorum sözleşmeleri belirsiz süreli bile olsa.

Yani sonuçta çalıştırıyor göstermesinde sıkıntı yok ki

Kontrole geldiklerinde bugün izinli der geçer

Dört kişilik işi iki kişi mi yapıyor demez kimse

Bizim örneğin sekreterimiz çaycımız temizlikçimiz yok kimse de bunlar neden yok diyemez

aslında genel bir problemde insanlar elimdekini de kaybetmeyeyim diye susuyor

Bizim işyerinde şöyle.2 tane çalışan var bunlar gerçek kişi ama çalışmıyorlar bizimle.Mali müşavir 4447 sayılı teşvikten yararlanabilmek için 2 kişiyi de gerçekten bizimle çalışıyor gibi gösteriyor.Bu teşvik sayesinde benim ona sigorta maliyetim sadece 40 tl.Birini çalışıyo gibi sigortalı gösterip işyerinde çalıştırmamak suçtur

Ankara büyük bir şehir. Muhtemelen sizinki gibi şikayetler çoktur ve birkaç ay beklemek zorunda kalacaksınızdır. Önce Alo 170 ten şikayet kaydınızı oluşturun sonra da bağlı olduğunuz semtin SGK denetçilerinin olduğunu yere gidin ve derdinizi anlatın. Onlar sizin kaydınızı öne çekebiliyorlar, çünkü sizin durumunuzun aciliyeti var. Ben İstanbul'dayım. Benim görüştüğüm SGK denetmeni öyle söylemişti. Sizde görüşmelisiniz.

Eğer olmuyorsa orada durumunuzu kanıtlayacak resmi belgeler toplamalısınız. Fatura, makbuz vs. adınıza açılmış mail adresi varsa onun yedek dosyası. Sonra da iş mahkemesine gidip hizmet tespit davası açacaksınız. Ben öyle yaptım hatta Salı günü duruşmam var.

Fakat SGK denetmenlerinin yapacağı teftiş çok önemli. Eğer sizi iş yerindeyken tutanak tutarlarsa, bu size mahkemede çok büyük bir avantaj sağlar tabi.

Haysiyet yoksunu bunlar.
Ne yapılabilir bilemiyorum, yanlış yönlendirmek istemem.
Ama elinden gelen ne varsa yap , arkadaşlar demiş sgk, cimer ne varsa şikayet et.
Malum Hak Verilmez, Alınır!
Sigortanı yatırmamış olmalarından gidersin diye düşünüyorum, sigorta önemli çünkü.

Ama çalıştırmadığını ispatlayamazsınız demek istedim

Ülkemizde bolca vardır eşini kardeşini vs yanında çalıştırıyor gösteren kişi ya da şirketler

Biz sürekli resmi evrak imzalıyoruz çalışmamızın gerçek olduğunu göstermek için mesela ama fiilen çalışmayan birçok kişi var

Simdi is kanununa baktim , deneme suresinde de sigorta zorunluymus , mutlaka sikayet edin

Aynen öyle o yüzden kovulmadan müfettişlerin gelmesi lazım.Cevabınız için teşekkür ederim.Dediklerinizi yapacağım önce bi arayıp sorayım yarın.Size de kolaylıklar dilerim

Onu da araştırdım madem çalışıyosun niyr fiilen yerinde bulamadık diye soruyorlarmış sonrasında da işyeriyle ilgili bilgiler...Yani o konuda sıkıntım yok o her şekilde tamam

2 ay deneme süresi hakları var. Fakat deneme süresinde de sigorta yapmak zorundalar diye biliyorum.

İş kanjnuda deneme suresi diye birsey yok @Milana22 cım. O sadece 2 ay icinde memnun kalmazsa yasal bir yükumluluğu olmaksizin işten cikarma hakkı tanıyor. Işe başlamadan 1 gün önce sigorta girişi yapilması lazım. İş yeri suç işlemiş görünüyor.
Bu arada affiniza siginarak düzelttim :)

Çok özür diliyorum ama "yüz ifadesinden anladım" a çok güldüm. Nasıl bi ifade ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…