• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşyeri, kılık kıyafet, kokoş patron

Çok yakın bir arkadaşım sizin gibi bir büroda stajyerlik yapıyordu. Gerizekalı patronu da benzer şeyleri demişti. Benzer bi bütçe vermişti aynı şekilde. Network sitesinde outlet bölümü var gömlekler etekler pantolonlar çok ciddi indirime giriyor. Ancak öyle tatmin olmuştu benim arkadaşın lüzumsuz patronu. Size de network öneririm. Bu bütçeyle beymen falan zor çünkü.

Kız da aynı şekilde zara mango giyiyordu ama bunun gibiler zara mangoyu bi lcw gibi görüyorlar.

Patronun üslubu konusunda yada verdiği miktar konusunda eleştiri yapabilirsiniz ama böyle bir isteği olan patron olduğu için ‘gerizekalı’ ifadesine gerek Yok.
Çalıştıkları kesime göre olabiliyor bu tarz istekler.
Ben bir spor kliniğinde çalıştım. Gelenlerin hepsi futbolcu, basketbolcu, voleybolcu vs idi...
Adam milyon dolara transfer oluyor, karşısında düzgün birilerini görmek ister.
Sporcu kliniği de olduğu için zaten aktif onlarla çalışacak oluyoruz, babet giyip işe gidemezsiniz.
Yada ucuz bir spor ayakkabı ile.
Belli markalardan belli şeyleri çok abartmadan alıyordum. Doğrusunun da bu olduğunu düşünüyorum...yerine göre davranmak/giyinmek diye bir şey var.
Konudaki tek saçmalık 2000 lira ile mucize beklemek.

Ayni şeyi düşündüm. Artik insanlar paraya tamah eder olmus. Cok sacma bir muhabbet. Çok saçma bir beklenti. İşini doğru düzgün yapiyorsan kiyafete niye bakiyor. Kaldi ki adini bilmedigim o kadar marka kiyafet giyip de kisiligi bes para etmezse, kibirliyse kiyafetleri başına çalınsin. Gunaha da girmek istemiyorum ama bana boyle bir sey denilse zoruma giderdi. "Insanlari kiyafetine gore yargilayan bir yerde çalışmak istemiyorum" derdim.

Ayrica soyleyim herkesin gözünü bir avuc toprak dolduracak. O markalar sonradan işine yarayacak mi görsün bakalim ne diyeyim.

Ya ne kadar ajite etmişsiniz, toprak dolduracak vs...
kadın iş yerinde muhatap olduğu kişileri düşünerek daha ciddi yada daha klas giyinmesini istemiş. Bu kadar abartmayın...

Ayhh bizim millet gene abartmada bir numero :))

Bi kiyafet uberlux yerden alinmamis olabilir, ama guzel durur zarif durur şık durur. Illaki kolundaki yakasindaki markamidir yani:)) parasi olup ultralux dukkandan alip zevksiz giyinende var. Herkes ayni kalitede giyinemezki. Bole bi istekleri varsa Madem zam yapsinlar sana

Bence en güzeli paranın tamamı ile gerçek inci bir kolye alın
Bütün kıyafetlerinizi güzel ve kaliteli gösterir.
Her çeşit beyaz gömlek ile yakasını hafif açarak kombinleyebilirsiniz.

Patronun üslubu konusunda yada verdiği miktar konusunda eleştiri yapabilirsiniz ama böyle bir isteği olan patron olduğu için ‘gerizekalı’ ifadesine gerek Yok.
Ben bir spor kliniğinde çalıştım. Gelenlerin hepsi futbolcu, basketbolcu, voleybolcu vs idi...
Sporcu kliniği de olduğu için zaten aktif onlarla çalışacak oluyoruz, babet giyip işe gidemezsiniz.
Belli markalardan belli şeyleri çok abartmadan alıyordum. Doğrusunun da bu olduğunu düşünüyorum...yerine göre davranmak/giyinmek diye bir şey var.

kadın iş yerinde muhatap olduğu kişileri düşünerek daha ciddi yada daha klas giyinmesini istemiş. Bu kadar abartmayın...
Hahahaa ajite etmek oluyormus. Gerçeği soyleyince böyle oluyor demi? Ya da işine gelmeyeni soyleyince kilifi da kolay oluyor. Aynen oyle ikisi de ayni topragin altina girecek. Ne bu yüksekten bakma? Ajite etmeyim diye şanel çantalarına sarılsın işe yarayacak mi bakalim. Düzgün, temiz giyiniyorsa laf yapmaya gerek yok. İşini insan gibi yapsin yeter. Ama anlayana

Hahahaa ajite etmek oluyormus. Gerçeği soyleyince böyle oluyor demi? Ya da işine gelmeyeni soyleyince kilifi da kolay oluyor. Aynen oyle ikisi de ayni topragin altina girecek. Ne bu yüksekten bakma? Ajite etmeyim diye şanel çantalarına sarılsın işe yarayacak mi bakalim. Düzgün, temiz giyiniyorsa laf yapmaya gerek yok. İşini insan gibi yapsin yeter. Ama anlayana

Niye kılıf uydurayım? Böyle bir ihtiyacım Yok.
Böyle bir hayat tarzımda Yok. Ben keyfi bir seçim olduğunu düşünmüyorum sadece.
Görümcemin eşi uluslararası bir şirkette üst düzey yönetici. Normal giydiğinin dışında bazı görüşmeleri için ayrı kıyafetleri, saati, ayakkabısı, kol düğmeleri falan var...
O masaya oturduğunda milyon dolarlar konuşulacak. Karşısında elini sıkan adam önce saatine, kol düğmesine, yuzugune vs bakacak.
Aralarında konuşmadan bir denklik olduğunu o masaya oturmadan göstermek zorunda...
aynı şekilde burada da patron önemsemiş.
Sizin için işini yapması yeterli olabilir, bu hukuk bürosu için yeterli degil demekki.
Karşısındaki müşteri için önemliymiş demekki.. patron da onları elinde tutmak zorunda. İşi bu.

4F52CBBC-F82F-4868-A98F-C6125A455299.jpeg

Anlamadığım konu ultra lüks giyim isteyen bı patron, verdiği 2000 lira ile o markaların kapısında geçemeyeceğini bilmiyormu.?
Okurken sandım ki 10 bin TL yatıracak.
Bence siz orda çalışın güzel bı gardolap yapıp işten ayrılın :):):):)
Ben yerinizde olsam kıyafet al ikramiye vericez dediğinde.
Şöyle yapalım mı x hnm birlikte gidelim. Siz seçersiniz sizin secimlerinizi giymiş olurum :):):)

20li yaşlarının başındaki bir genç kıza ağır olmaz mı

Her yerin bir kıyafeti vardır fikri bazı mesleklerde geçerli olabilir ama avukatlıkta değil

Ben ne giyersem giyeyim beni daha önce duyup gelmiştir eğer stajyerimi ucuz bulup bana gelmeyecekse de kendi bilir

Çok büyük firmalarla çalıştım

Ceket yahut etek giymişsem aaa bugün neden farklısın denirdi casual giyinilirdi zira

Bir çok ceketim taş gibi dolapta kaldı

Süslü klas giyinenler işe alınmazdı

Şu an hepimizin bildiği bir çok markanın patronu ile çalıştım çoğu da marka değil rahatlığa bakardı avukatım 10 cm topuklu ile gözümü doldurmasın adliyeye gidip işimi yapsın derlerdi

Şu anda da deri çantam var tabii ya da ayakkabılarım deri ama üstünde marka olan hiçbir şey almam hala

Spor ayakkabıda bile markası küçük olsun göze sokulmasın diye bakarım

3 ay önce bir büroda stajyer olarak işe başladım. Bir karı koca çalışıyor bir de benle birlikte bir stajyer çocuk daha. Büronun olduğu muhit çok lüks bir muhit zaten canım patronlarım da aşırı zengin allah arttırsın. Ben zaten işe başlar başlamaz gittim kendime resmi sayılabilecek kumaş pantolon gömlek topuklu ayakkabı vs aldım. Sonra da paramı aldıkça yine gidip kendime ofis tarzı kıyafetler aldım. Yani bunları da tüzün, mango ayarında yerlerden aldım indirimde de bikaç parça zaradan massimo duttiden falan aldım. Yani öyle über klas yerlerden alışveriş yapamamış olsam da kendi çapımda beni idare edecek kadar güzel ve bence kaliteli şeyler aldım. Zaten işe giderken de muhakkak topuklu ayakkabı giyerim, saçlarım hep düzgündür, makyajımı yaparım tırnaklarım hep ojelidir vs. Zira bunları daha işe başlamadan kadın olan patronum biiiir bir anlattı bana ben de okey dedim. Bu arada biz adli tatilde de çalıştık ama çok fazla müvekkil gelmedi zaten o dönem şimdi adli tatil bitti. Bugün (cumartesi cumartesi sabahın 6 buçuğunda evden çıkıp 8de mesaiye başlamış olduğum gün yani -tabi asla bundan gocunmuyorum, gocunuyor da olabilirim-) kadın olan patronumla diyaloğumuzu aktaracğım size:
Patronum: trauma biliyorsun adli tatil bitti müvekkiller artık daha fazla gelecek acaba kendine daha “kaliteli” takımlar mı alsan?
Canım kendim: ne önerirsiniz
Patronum: biliyosun bizim müvekkil çevremiz son derece üst tabaka, kıyafetlerin çok güzel yaşına uygun ama ucuz görünüyorlar büronun imajına aykırı
Zavallı kendim(o esnada üstümü başımı inceliyorumdur): yani ben kıyafetlerimi güzel buluyorum aslında ama zaten bütçeme uygun olan kıyafetler de bunlar (bu arada efenim kendisi öyle pahalı markalar giyiniyor ki 21 yıllık minnoş ömrümde daha o mağazaların önünden geçmedim)
Patronum: istersen alışveriş yapman için sana biraz ikramiye verebiliriz (ne ikramiyesi verecen ikramiye verceğin mayışıma zam yap kadınnnn diyemedim)
Yerin dibine geçesice ben: tamam

Madem bana yok yere para vermek istiyor tabi ki de bunu kabul ettim. Zaten erkek patronum da aynı konuşmayı diğer erkek stajyere yapmış git kendine kaliteli takım elbiseler al demiş çocuğa. Kadın da akşam 10 gibi aradı “canım hesabına parayı yatırdım” dedi telefondan baktım 2000 lira yatırmış.

Neyse çok uzun oldu ama olay biraz canımı sıktığı için anlatıp dertleşmek istedim. Bir de ben şimdi bu parayla napcam ya:KK53:

Bir deee, benim kıyafetlerim son derece klasik ve düz şeylerdi. Acaba yine ofis tarzı ama klasiklikten biraz daha uzak şeyler alsam “elit tabaka müvekkillerimizin” göz zevkine hitap eder miyim
:KK51:
Ne güldüm . Senelerce çok lüks mühitte, çok lüks bir büroda çalıştım . Bize böyle bir teklifte bulunan olmadı . Sanırım bizim müvekkiller yeterince elit değildi . Dördüncü yılın sonunda yorgunluktan iyice salmıştım. Allahtan bişey diyen olmadı , yoksa çok bozulurdum . Ama bu uyarıların yapıldığını duydum arkadaşlarımdan . Hakimlik mülakatına gider gibi şeyler onları açmaz . Madem para vermişler , sana tavsiyem journey den al. Orada onların istediği tarz bulursun . Ben ilk yıllardaki hevesimle ordan çok güzel kıyafetler almıştım. Hakimlik mülakatına giderken ekolü tercih etmiştim . :)

Arkadaşımın patronu bu istekten bağımsız olarak tam bir gerizekalıydı malesef.

Her yerin bir kıyafeti vardır fikri bazı mesleklerde geçerli olabilir ama avukatlıkta değil

Ben ne giyersem giyeyim beni daha önce duyup gelmiştir eğer stajyerimi ucuz bulup bana gelmeyecekse de kendi bilir

Ceket yahut etek giymişsem aaa bugün neden farklısın denirdi casual giyinilirdi zira

Şu an hepimizin bildiği bir çok markanın patronu ile çalıştım çoğu da marka değil rahatlığa bakardı avukatım 10 cm topuklu ile gözümü doldurmasın adliyeye gidip işimi yapsın derlerdi

Şu anda da deri çantam var tabii ya da ayakkabılarım deri ama üstünde marka olan hiçbir şey almam hala

Buna çok katılıyorum, beklentiye göre değişiyor.
Sizin çalıştığınız adamlar akıllı adamlarmış.
Bunların ellerinde tutmaya çalıştıkları müşteri profili de böyle demekki.
Ben boşanacağını zaman avukatının arabasının markasını beğenmedi diye avukat değiştiren gördüm.
Sebep? Kadın iyi avukat olsa yeterince kazansa, arabası da iyi olurdu.
Hitap ettiğiniz kesime göre şekilleniyor bazı şeyler.

Evet haklısınız ama konu sahibinin işvereni bizim gibi düşünmüyor

Şu anda onun sorununa çözüm bulmaya çalışıyoruz.

Iki bin ile networkden iki tane şık ceket ve 2 fular al
Diger kiyafetlerini o ceketlerle kombinle
Surekli sık goruneceksin o zaman

Niye kılıf uydurayım? Böyle bir ihtiyacım Yok.
Böyle bir hayat tarzımda Yok. Ben keyfi bir seçim olduğunu düşünmüyorum sadece.
Görümcemin eşi uluslararası bir şirkette üst düzey yönetici. Normal giydiğinin dışında bazı görüşmeleri için ayrı kıyafetleri, saati, ayakkabısı, kol düğmeleri falan var...
O masaya oturduğunda milyon dolarlar konuşulacak. Karşısında elini sıkan adam önce saatine, kol düğmesine, yuzugune vs bakacak.
Aralarında konuşmadan bir denklik olduğunu o masaya oturmadan göstermek zorunda...
aynı şekilde burada da patron önemsemiş.
Sizin için işini yapması yeterli olabilir, bu hukuk bürosu için yeterli degil demekki.
Karşısındaki müşteri için önemliymiş demekki.. patron da onları elinde tutmak zorunda. İşi bu.
Iyi de hadi o kol dugmelerini, takimlari alamayan insan ne yapsin? Alamiyor diye ihtiyaç duydugu bir iste de calismasin mi? Stajyer çocuk var diyor. Şimdi yana yakila düşünüyordur. Niye bu sekilcilik? Niye bu üst tabaka olma gayreti? Kapitalizm dedikleri bu işte. Herkesi markalasmaya yonlendiriyorlar. Diyorum ki guzel giyinmesi için illa marka giymesine gerek yok. Paspal sekilde gideni herkes uygun dille uyarsin. Ama zaten düzgün, özenli giyiyorsa kendi gibi bu kadar "zengin" olmayan birine niye mobbing baskı yapiyor? Soylenmesi, uyari verilmesi bana göre de onur kırıcı

Konu 10 sayfa olmuş :/
2 bine bi şey alınmaz ki doğru düzgün.
İlla hazır almak zorunda mısınız?
Kumaşı seçip, markanın çıkardığı modellerde düz elbise diktirseniz 3-4 tane, para arttırabilseniz bi de ceket? Tutup enseden marka arayacak değiller ya; çok kaliteli kumaşlar var. İyi dikim yapan bi yer bulduğunuzda en azından 2 bini 2 parçaya vereceğinize 4-5 parça çıkarırsınız. Kumaşın-dikişin güzelliği zaten kurtarır hepsini.

bence patron hakkında kötü düşünüp moralini bozma arkadaşım özel okula gidiyordu arkadaşımla dışarıda buluştuk onun arkadaşları da geldi içlerinden 2si zengin kimden bahsederlerse bilmem ne marka pantolon bilmem ne marka saat üzerinden kişiyi betimliyorlardı zenginlerin bir kısmı gerçekten öle istediğiniz kadar güzel giyinmiş olun etikete bakıyorlar patronunuz da bunun farkında ve bence size gayet güzel ve kibar dille konuşmuş tamam etikete önem vermeyen müvekkilleriniz olabilir ama içlerinde önem verenler de çok ki şirketinizin böyle bir politikası var

Back