İşyeri, kılık kıyafet, kokoş patron

Kıyamam ya, zaten stajyer avukatları ofisboy gibi kullanıyorlar hep. Benim kardeşim de hukuk okuyor, staj zamanı nolur böyle bir yer bulmasın ya bari kıyafet olayından yırtalım hahsjsjs.
Ay inşallah düzgün bi büro bulur ya böyle bi yer bulursa evi satıp tom forddan 7-8 takım almanız gerekebilir :KK43:

Ayy salla yaa kadina bak cok sinir bozucu.
Hic parayi gidip de bir tanecik takima bayilma. Kafana gore al sen gene.
Hatta gir trendyola kumasi pamuk,keten elbiselere gomleklere aban. 50-100 liraya ohh bir dunya sey gelir o parayla. (Goruyorsunuz ruhum fakir)
Stajin bitip isten cikinca elinde cesit olmus olur en azindan.
O kadini bi sosyete pazarina gotursen ici acilir aslinda da neyse. :)

Oo kendisini bir görseniz sizin saydığınız markalar ve daha nicelerini eminim markete giderken bile giyiyordur diyeceğim ama o kadın markete gitmiyordur ya :KK70: geçen fendi çantasını yere koydu gözüm seğirdi
Zaten gerçekten bu parayla gidip yine zaradan falan alıcam nerden alıcam başka yine beğenmezse bana biraz daha para versin:deli: sizin dediğiniz markalara da bir bakayım​
Bu kadın seni pazardan giyiniyor sanmış herhalde :işsiz: 2000 TL ye şu anki kıyafetlerinden bile 3-4 takım anca alırsın gayet de kalitelisin ayrıca. Bana çok itici geldi. Kendi giyimine yaklaşmani istiyorsa kesenin ağzını açsın madem. Cins midir nedir. Ben de yüksek lisans yaptığım dönem böyle bi erkek ark.ım olmuştu. Kendisi çok iyi işi olan yakışıklı adam, ailesi yaşadığım şehrin ileri gelenlerinden. Ciddi dusunuyordu cok ilgiliydi. Arkadaşlarim oo X ailesine gelin gidiyorsun filan derdi. İsterse kraliyet ailesine gelin gidiyim acayip gıcık huyları vardı ya. Güya kibarca güneş gözlüğümü filan küçümserdi. Sana daha kalite bir gözlük alalım filan derdi, gezinirken çaktırmadan pahali gozlukculere sokardı ama hiç elini cebine atmazdı ben de ondan pahali bisey asla istemedim ama öğrenciyim 5 kuruşum yok nasıl alıcam acaba o gözlüğü?? Hem kendimi kötü hissedip hem de beğenmedim hiçbirini demek zorunda kalmıştım. O an acayip soğudum ve bi bahaneyle ayrıldım. O ayrilmak istemedi ama hiçbir zaman pişman olmadım çok şükür artık kendime istediğim gibi alabiliyorum kocam da gözlüğün en güzelini, telefonun en iyisini alıyor, çuval giysem beğeniyor allah razı olsun. Sen de bu görmemişlerle çok devam etme, yipratirlar seni. Daha mütevazi muvekilleri olan bir büroyu tercih ederdim yerinde olsam. İnşallah gönlüne göre bir iş hayatın olur

Ben bu parayla yurtdışına bile kaçarım ayol ne antalyası allahtan vizem yok :KK70:
Kendisi de öyle çok kokoş giyinmez ama gerçekten 1 km öteden gördüğünüz an zengin bu dersiniz hermes kemeri size göz kırpar chanel çantası öpücük atar falan :KK70:
2000 tl’ye Hermes’ten ne alabiliyormuş soruver kendisine. O parayla ikinci el Hermes kemer bile alamazsın. Çakma Hermes çantalar 2000 tl en az. O beğenmediği Zara’da az önce bir etek beğendim 270 tl’ydi. Bir bluz alsan 200 tl. Ayakkabı 500-600 tl. Mont, çanta, ayakkabı, takı, çorap kombinleyeyim desen 2000 tl eder zaten Zara’da. Tabii bu kombin bir tane olur. Her gün aynısını giymen gerekir, üstelik patronun da ucuz görünüyor der. Kadın uçmuş yeminlen. Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler diyen Kraliçe Marie Antoinette gibi!

Benim çalıştığım kurumsal firmada hukuk departmanı çalışanlarının kıyafet için ödeneği vardı. Belki patron düzgün anlatmamıs ama bu sektörde normal olabilir.

bizim hukuk müşaviri hep network takımlar giyerdi. Bence çirkin ve tarzı yoktu. Mango belki fazla casual kalabilir ama zara dan alacağın etek ceket takımlar vücudun da güzelse çok tarz durur. 2000 lira ile kaç parça kıyafet alabilirsin merak ettim açıkçası. Yani artık herşeye zam geldi. Sen ancak 2 takım alabilirsin bu para ile.

Zaten iş kıyafetlerimi özetleyecek olursam siyah kalem eteğim var bi tane sütlü kahve kalem eteğim var 2 tane kalem elbisem var 4 tane pantolonum var krem, siyah, kahve, lacivert bir de bunların üstüne giyecek bluz, gömlek tarzı şeylerim var ayakkabı olarak da bi tane yüksek topuklu stiletto bir tane kısa kalın topuklu, bir tane de 6-7 cm topuklu ayakkabı aldım adam olana çok bile bence ya ama patronuma yetmedi :KK70: bu arada meghan cidden bayağı iyi giyiniyo dizide
Himm bence etek ceket takım olsun istiyor. Kendi nasıl giyiniyor. Yani ceket kullanıyor mu?

Konuyu bir ben garipsemedim sanırım :)
Muhatap olduğumuz müşteriye göre bazı yerlerde bu böyledir.
4 ayda/6 ayda bir falan kılık kıyafet için ayrı bir bütçe verilir.
5000 gibi bir rakam olur genelde.
Ve Kadınlar için çoğu zaman 1 çift ayakkabı ve 1 çantadır...

Patron iyi akıl etmiş etmesine de, o verdiği bütçe ile istediği sonuç çıkmaz ortaya...
Zaten bir ayakkabı çanta alacağım deseniz, hani kaliteli görünsün ama markası aman da aman olmasın deseniz o fiyata zor alırsınız...
Bu bütçenin de dışına çıkmayacağınıza göre
seçenekler yine bahsettiğiniz magazalar...
Ama belki sizden beklentisi daha resmî olmanızdır.
Ceket giymeniz gibi mesela..
Vücut tipinizi ve kıyafet sınırlarınızı bilmeden yorum yapmak zor ama İpekyol ve Zara’dan bana göre oluru olan bir kaç look ekleyeyim :)
300-600 arası değişiyor fotoğraflardaki ayakkabı/çanta hariç parçalar.

İpekyol
928C5190-1152-40E8-ACA9-2D82733464B6.jpeg 0518B4D6-3B43-4CFB-85EF-AA17AE2C38E3.jpeg 41813B89-0DEB-43F1-806A-D9A955407F29.jpeg

Zara
9DBF0536-BBFF-407D-8452-41831894A835.jpeg 71E40647-FF2B-4F2B-B5AC-95824825421C.jpeg F23A956C-9932-43E8-A9A3-AC538CB148C5.png 9B18260A-316D-4278-846A-287B3797E9DF.jpeg 7FB718D2-ECEE-4C98-A148-3BA4D1F83298.jpeg 5816FD6C-C1D3-44DC-8B70-252B6746F921.jpeg

İpekyol

1C9647F3-7F84-49AD-ABB9-BDD296BA139C.jpeg 6C95595C-4F65-4A0F-9F61-4076EB2C3866.jpeg CD108A9E-B0C7-4048-8238-673425DDBDCC.jpeg

Kesinlikle ipekyol yargici gibi magazalarin indirimlerini takip et sezonda 300 kusure aldigim tunik 93 tlye dustu ipekyolda 200tllik ayakkabi 60tl...
Ve bence patrondan fikir alin hem yakinlasmis olursunuz hem ne istio bilirsiniz

3 ay önce bir büroda stajyer olarak işe başladım. Bir karı koca çalışıyor bir de benle birlikte bir stajyer çocuk daha. Büronun olduğu muhit çok lüks bir muhit zaten canım patronlarım da aşırı zengin allah arttırsın. Ben zaten işe başlar başlamaz gittim kendime resmi sayılabilecek kumaş pantolon gömlek topuklu ayakkabı vs aldım. Sonra da paramı aldıkça yine gidip kendime ofis tarzı kıyafetler aldım. Yani bunları da tüzün, mango ayarında yerlerden aldım indirimde de bikaç parça zaradan massimo duttiden falan aldım. Yani öyle über klas yerlerden alışveriş yapamamış olsam da kendi çapımda beni idare edecek kadar güzel ve bence kaliteli şeyler aldım. Zaten işe giderken de muhakkak topuklu ayakkabı giyerim, saçlarım hep düzgündür, makyajımı yaparım tırnaklarım hep ojelidir vs. Zira bunları daha işe başlamadan kadın olan patronum biiiir bir anlattı bana ben de okey dedim. Bu arada biz adli tatilde de çalıştık ama çok fazla müvekkil gelmedi zaten o dönem şimdi adli tatil bitti. Bugün (cumartesi cumartesi sabahın 6 buçuğunda evden çıkıp 8de mesaiye başlamış olduğum gün yani -tabi asla bundan gocunmuyorum, gocunuyor da olabilirim-) kadın olan patronumla diyaloğumuzu aktaracğım size:
Patronum: trauma biliyorsun adli tatil bitti müvekkiller artık daha fazla gelecek acaba kendine daha “kaliteli” takımlar mı alsan?
Canım kendim: ne önerirsiniz
Patronum: biliyosun bizim müvekkil çevremiz son derece üst tabaka, kıyafetlerin çok güzel yaşına uygun ama ucuz görünüyorlar büronun imajına aykırı
Zavallı kendim(o esnada üstümü başımı inceliyorumdur): yani ben kıyafetlerimi güzel buluyorum aslında ama zaten bütçeme uygun olan kıyafetler de bunlar (bu arada efenim kendisi öyle pahalı markalar giyiniyor ki 21 yıllık minnoş ömrümde daha o mağazaların önünden geçmedim)
Patronum: istersen alışveriş yapman için sana biraz ikramiye verebiliriz (ne ikramiyesi verecen ikramiye verceğin mayışıma zam yap kadınnnn diyemedim)
Yerin dibine geçesice ben: tamam

Madem bana yok yere para vermek istiyor tabi ki de bunu kabul ettim. Zaten erkek patronum da aynı konuşmayı diğer erkek stajyere yapmış git kendine kaliteli takım elbiseler al demiş çocuğa. Kadın da akşam 10 gibi aradı “canım hesabına parayı yatırdım” dedi telefondan baktım 2000 lira yatırmış.

Neyse çok uzun oldu ama olay biraz canımı sıktığı için anlatıp dertleşmek istedim. Bir de ben şimdi bu parayla napcam ya:KK53:

Bir deee, benim kıyafetlerim son derece klasik ve düz şeylerdi. Acaba yine ofis tarzı ama klasiklikten biraz daha uzak şeyler alsam “elit tabaka müvekkillerimizin” göz zevkine hitap eder miyim
:KK51:
demek ki giyimin biraz ddaha farklı olmalı o muhitte.şahsi algılama.benc bu soruyu o bayan patrona sor uslüple tekrar marka ve model versin, alıver.

Zaten iş kıyafetlerimi özetleyecek olursam siyah kalem eteğim var bi tane sütlü kahve kalem eteğim var 2 tane kalem elbisem var 4 tane pantolonum var krem, siyah, kahve, lacivert bir de bunların üstüne giyecek bluz, gömlek tarzı şeylerim var ayakkabı olarak da bi tane yüksek topuklu stiletto bir tane kısa kalın topuklu, bir tane de 6-7 cm topuklu ayakkabı aldım adam olana çok bile bence ya ama patronuma yetmedi :KK70: bu arada meghan cidden bayağı iyi giyiniyo dizide

Kalem etek ve pantolon o kadar fark etmeyebilir aslında ama bluz ve gömlekler kalitesini daha çok belli ediyor.

Gömleklerinizde polyester varsa kalitesiz gözükebilir.
Dikişler benim hemen gözüme batar mesela. Kimi kenar dikişleri sanki mahalle arasındaki tekstil atölyesinde alelacele dikilmiş gibi.
Bazı desenli şeylerde desen kayıyor ek yerlerinde, o da kötü gözükmesine sebep oluyor.

Ayakkabıda da suni deri direkt gözüme çarpar. Bazen iş arkadaşlarım alıp geliyor, güzel mi diye soruyorlar. Ne diyeceğimi bilemiyorum gerçekten. Basit duruyor. 5 tane bu basit ayakkabılardan giyeceklerine bir tane hakiki deri ayakkabı giyse daha iyi.

Çantanın ofis içinde çok önemli olduğunu düşünmüyorum. O yüzden ona şimdilik yatırım yapmanıza gerek yok bence.

Bir defasında Zara’dan bir pantolon almıştım, çok rahattı, gittim başka rengini aldım, hemen tüylendi. Zara deyince aklımıza hemen kalite gelmesin. Üründen ürüne fark ediyor.

TV’de izlerken ünlülerden birinin avukatı bir kadını gördüm. Hermes çantasıyla duruşmadan çıkmış, basına demeç veriyorlardı. Vaayy dedim, üst düzey avukat böyle işte. Benim buna param yeter mi acaba, ne kadar ister diye içimden geçirdim.
İşvereniniz haklı olabilir. Günümüzde imaj ne yazık ki çok şey.

Senin yerinde olsam o elit zengin müşterilerimden birini tavlamaya çalışırım ve işi bırakırım şaka tabi... 2 bin tl ye patronun dediği kaliteli şeyler almak için az bence . İpekyol da Machka da güzel marka

Keske verdigi 2bin tl nin istedigi gibi seyler almaniza yetmeyecegini soyleseniz. Gidip gene benzer yerlerden benzer seyler alacaksiniz ve begenmeyecek cunku.

O 2000’in üzerine konu sahibinin de aynı tutarı ekleyip alışveriş yapmasını beklemiş bence işyeri sahibi.

X