İşyeri durumu.

Kayra19

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2012
1.986
1.002
Merhabalar, Maalesef takıntılı bir insanım ve bu durumu baya kafama taktım.
İşyerinde Haziran ayı gibi istifa verdim. Okullardan sebep oğlum ilkokula başlıyor başında olmak istedim ve uzaktan eğitim vb olabilirse sıkıntı yaşayacaktim, istifa verdim. Ağustos sonuna kadar idare et dediler, ettim.
O arada benim bir tanıdığım vasitasi ile yerime birini bulduk. Sartlari anlattım benim bir calisanim var onun çok ihtiyacı var dedi, kredisi vs var ve uzun süredir issiz dedi, yönlendirdi.
Benim çalıştığım ortam da çok erkek oluyor yani bazı bayanlar rahatsız olabilir ve tek çalışıyorum. Bağlı olduğum müdürler namazli niyazli insanlar öyle lakayit bir ortam yok. Fakat orda çalışan insandan da biraz ortama göre giyinip davranılması isteniyor. Neyse az çok anlatabilmisimdir umarım.
Sonra maaş durumu (maaşlar ay ortası yatıyor) giyim kuşam herşey konuşuldu hatta eşinle bile görüş sorun olabilir hani lakayit bir ortam yok ama bay çalışan çok olduğu için sonradan sorun yaratmamasi adına. 2 yıldır issizdim benim için herşey kabul sorun olacak bir durum yok diyerek geri dönüş oldu. Bayram sonrası işbaşı yaptı.
Normalde ctesi çalışması vardı, bizim müdür jest geçti haftasonu da tatili oldu.
Öyle yoran bir iş yok biraz takip ve evrak işi var sadece. 2 ofis var masaustu ve yerleri siliyoruz başka insan yok çünkü yapacak.
İs görüşmesine geleceği gün evi baya yakınmış evin ordan geçen araç vardı aldirdim ve evine biraktirdim. Yakınlarda geçen otobüs minibüs vs yok uzaktan geçiyor biraz.
Sonra kendi iş öğrenmek icin erken bir gün gelmek istedi iş başı yapacagindan daha erken vakitte. Araç sordu, dedim yok bu sefer aldıramıyorum istersen gelmeyebilir sin yok dedi gelicem. Taksiyle geldi ve evi çok yakın dediğim gibi, diğer günde aynı oldu ve bana aldirabilir mısınız her seferinde taksiyle gelemem dedi.
Bende kibar bir şekilde şuan araç yok ama her seferinde derken istersen gelmeyebilirsin iş asi yaptiginda gelirsin dedim.
Neyse işbaşı yapıldı en ince ayrıntısına kadar anlattım. Neyi neden yaptığını mantıklı bir şekilde. Ama daha ilk günden ben onu yapamam edemem herşeyde bir onuda mi biz yapiyoruzlar felan. Neyse birşey demedim referansli diye on yargılı olmayayim ilk günden diye.
Sonra 2.gun baya dekolte birşey giymiş altında tayt ve terlik. Ben karismadim patronun arada gidip gelen bir kızı vardı o uyardı. Bende söyledim hani şirket yapısı az çok belli ve ben sana herşeyi anlattım kabul ettin ben şimdi zor durumda kalıyorum dedim. Oda ozgurlugumu kisitlayamam dedi. Neyse yine durumu açıkladım. Ağzından kaçırdı nasıl alistirirsam öyle gider dedi. Bende bilerek yapıyorsun yani dedim neyse konuştuk biraz.

Sonra kendisi rahatsızlandı tam ben işten ayrıldığım gün. Birkaç gün rapor aldı. Tamda aybaşı yapılacak işler vardı okullarda açıldı. Ben işyerine birkaç saatliğine gittim işleri yaptım. Akşamına bana mesaj atmış. İşte maaş durumu aklima takıldı neden 15 günüm içerde kalıyor benim eski işyerinde öyle değildi diye. Dedim ben sana bunu birkaç kere anlattım vs. Neden şimdi basta konuştuğumuz seyler sorun oluyor diye. İşte sonucta doğru değil bu şirket benim 15 günümü yiyemez döndüğümde konuşacağım bunu dedi.

Burda ben baya gerildim biraz da biriktirdim galiba. Referans veren arkadaşımı aradım. Durumu anlattim. Oda kıza hak verdi sanki ben durduk yere tepki veriyorum gibi. Kız öyle değilmiş de sanki ben iftira atıyorum gibi konuştu. Ona da ayrı sinirlendim.
Ben mi abartiyorum yoksa bunlar normal mi?

Siz işten ayrılıyorsunuz sonuçta
Yerinize birini bulmak zorunda da değilsiniz
O şıklığı da yapmışsınız
Bu saatten sonra taraflar anlaşamazsa kendi arasında halletsin
Sizin sıkıntı etmeniz gereken bir durum yok bence

İşi ogretin ve çıkın gerisi sizi bağlamaz .
O değil de hem ise ihtiyacı olup hem taytla terlikle ise gelmek ne demek ki tuhaf
Ya benim bir abi dediğim bir insan çalıştığı için zor durumda kalmalarını istemem o yüzden kendime dert ettim bide ben buldum inat yapıyor gibi davranıyor

Keşke bulmasaydim böyle yapınca kendimi sorumlu hissettim

Ablam hiç dert etme bu kız kalıcı olmaz muhtemelen ama bu senin problemin değil. Üstüne düşen her şeyi yapmışsın ki yerine birini bulmak mecburiyetin yok yasal anlamda diye biliyorum. İhbar süresi desen neyse. Her istifa eden yerine birini bulup da gitmiyor ki. Sen ayrılacağın zaman ayırıl ve arkana da bakma, onlar naparlarsa yapsınlar. İnsanlar böyledir, yani bi öyle bi böyle işte.

Ya benim bir abi dediğim bir insan çalıştığı için zor durumda kalmalarını istemem o yüzden kendime dert ettim bide ben buldum inat yapıyor gibi davranıyor
Sal gitsin ya başka derdin mi yok .
Kim naparsa yapsın .
İse ihtiyacı olan adam gibi çalışsın .
Çalıştırmayacak bize uygun değil diyen de kendi düşünsün
Her şeyi dert etmeyin kendinize
Herkesin aklı fikri var

Bizim bir whatsapp grubumuz var eski çalıştığımız yerden şuan herkes ayrı yerlerde ve birşeye ihtiyaç olduğunda ordan haberlesiriz bende ihtiyacı olan birisi varsa tanıdık hani işten ayriliyorum yerime diye.

İşte sorun bende mi onda mi anlamadım. Ve burda sorun bendeymis gibi davranan arkadaşımda.

İşte sorun bende mi onda mi anlamadım. Ve burda sorun bendeymis gibi davranan arkadaşımda.
Sorun sende değil .
O arkadaşın diğer arkadaşla arası daha iyi demek ki onun tutmuş yalandan ..
Bir is yerinde disiplin olur isterse çay ocağı olsun ..ben bakkala taytla gitmiyorum .
Ayrıca çoğu iş yerinde bulunduğum yeri temizlemisimdir elime yapismadi zaten rahat edemem .
Ekmek aslanın kıçında artık iş buldum diye sevinecegine ,oradakilere ayar vermeye çalışıyor .
O yüzden benden bu kadar dediğin noktada tamamdır işi öğrettin bitti bu kadar

Keşke kendileri birini bulsaymış. Her şirketin kendine has bir ‘ortamı’ oluyor. Kimileri tesettürlü istemezken kimileri de çok açık giyinen (dar ya da dekolte) istemeyebiliyor. Her şey başta konuşulduğu halde böyle yapması saçma. Yerinizde olsam şirket sahibine durumları anlatır referans olmadığınızı bildirir ayrılırım. Bırakın kendiler çalışan bulsunlar milyonlarca işsiz var.

Bende tam çıkış vaktime denk geldi iş öğretecek birisi yok benim kalmam gerekecekti kendileri görsün diye birşey diyemedim. Çünkü daha yeni işbaşı yaptı hemen ctesi tatil yaptılar en azından bir gorselerdi nasıl çalıştığını. O yüzden kendileri görsün dedim.

Siz bulduğunuz için sizi sorumlu tutarlar muhtemelen madem arada insani ilişkiler de söz konusu (abim gibi diyorsunuz). En azından ben referans değilim kendisine insallah memnun kalırsınız ama diyebilirsiniz.

Siz bulduğunuz için sizi sorumlu tutarlar muhtemelen madem arada insani ilişkiler de söz konusu (abim gibi diyorsunuz). En azından ben referans değilim kendisine insallah memnun kalırsınız ama diyebilirsiniz.
Ben ona anlattım, oda farketmiş. Hatta müdüre kızdı daha görmeden etmeden ctesi tatil yaptı diye. Hani neden baştan bu kadar taviz verdik diye sonra hayırlısı dedi.

Kusura bakmayın da şirketten amatörlük akıyor. Siz ik’cı mısınız işe alımcı mı kim ne işi yapar ne işi yapamaz nerden bileceksiniz. Ellerini ceplerine atıp bi zahmet bari bi ik danışmanlık şirketiyle anlaşıp birini buldursalardı sonra uğraşırlar böyle. Ayrıca tüm bunlardan size ne en en en çok ihbar sürenizde 2 ay sizi tutabilirler sonra 1 dakika daha kalma sorumluluğunuz yok. Şirket sahibi sizin kadar takmıyodur.

Çok sıkıntılı bir durum. Ama siz her şeyi en başından demişsiniz o arkadaş problemli davranmış. En başından denmese hadi neyse. Bence hiç sesinizi çıkarmayın, eğer amirlerinizden bir şey diyen olursa durumu anlatırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…