İşyeri derdi bitmiyordu..

zehra1809

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2018
2.459
3.110
Önceki konumda işyerinde patronun kayınbıraderı ıle ufak bır sebepten kavga ettıgımızı ve konusmadıgımızı yazmıstım okumayanlar ıcın ozet gececek olursam.
Ben bu işyerinde 2012 den beri çalışıyorum. O kavga ettıgım kısıye sozde yardımcı olarak gırdım ama gırdıgım ılk gunden ıtıbaren tum ısler ustume atıldı o zamanlar ıs ogrenme askıyla bunları sorun etmemıstım. Hatta bu adama mınnet duyuyordum bana ıs ogretmesı hosuma gıdıyordu sonra sonra bunun gercek yuzunu gordukce hep tartısma cıkardı en ufacık seylerı cok buyuk sucmus gıbı azarlayarak soyledı.
Örneğin burada muhasebe sekreterlık yerı gelıo caycılık ascılık temızlık tahsılatcı getır gotur ısını yapan bırı oluyorum. Kendı ozel ıslerınden tut sırket ıslerıne kadar hersey bende malı musavırlerı bıle cogu ısını bana kıtledı..
Burada teknoloji çok takıp edılmıyor bılmıyorlar ogrenmek ıstemıyorlar vırus korkusu yasıyorlar bu yuzden e-faturaya gecmedık eskı usul takılıyoruz ıslerı tek tek deftere yazıp ırsalıye kesıp ırsalıye gırısı yapıp fatura yazdırıyorum. Yazdırmadan öncede bu kayınbırader gelır kontrol eder bır hata yapmısmıyım dıye.. En çok yazı yazdıgım deftere takık. gün gün yazar ırsalıye kesınce kesıldı anlamında ısaret koyarız dıyelımkı kestıgım ırsalıyenın devamı dıger sayfada ıse buyuk sorun neden goz zevkını bozuyormusum.. ya da 2 3 iş olur onları kesme der kesmeyıp bekletınce neden kesmedın der dedıgını yapsam da yaranamam bır dedıgı bır dedıgını hıc tutmaz.
En basıtı gecen gun işyerı hekımı geldı kendıme ılac yazdırdı doktor krem yazım sana dedı yok hap yaz dedı. Adam hap yazdı ılacı ben aldım getırdım neden krem yazmamıs kı dedı..
Adamın biri broşür vermek ister onunla kavga eder adam ısyerını arayıp onu sıkayet eder.
Beni bizi bırak dısarıda hıc tanısıklıgı olmadıgı kısılerle bıle sorun yasayan bir tip.

Bizim kavga sebebımızde yine bu yazı yuzunden cıktı hadı o sozlere alısıktım umursamadım ama o gun sabahtan berı mutfak ıslerıyle ugrasmıstım bunalmıstım benım ısım degıl ama ben yapıyorum zaten sınırlıyım bır de o sunu yap bunu yap dıyor sınırım tavan yapmısken bu konu ortaya cıktı bır tek of demem adama battı ona of dıyemez mısım bu yastan sonra of puf mu cekecekmıs falan fılan..

Yarın bir hafta olacak ve biz konusmuyoruz patron tatıldeydı bugun geldı ılk sordugu soru sız daha barısmadınız mı oldu bende benımle konusmuyor bende bu yuzden adım atmadım dedım. Bana o senın buyugun ben 28 o 52 yasında olmalı. Amirin gibi düşün ve özür dile öyle of puf olmaz dedı. Başka yerde olsa dırek gonderırler sen kızımız gıbısın sen özür dile dedi bana.

İyi de özür diledim diyelim 1 2 ay sonra bu adam yine azarlayacak benı napıcam o zaman susucak mıyım gık bıle demeyecek mıyım dıyeceksın olmuyor.

Zaten hamıleyım 2 ay sonra ızın hakkım oluyor ama şuan buradan oyle sogudum kı burayı sahıplenmıstım herseylerıne dıkkat ederdım ama sımdı umursamaz haldeyım burası yansa su dokmem o ruh halındeyım. Ne özür dilemek istiyorum ne burada olmak istiyorum.

Borcumuz var ev için bir evime basvurduk evden caysak hızmet bedelı olarak odedıgımız 8bin yanacak arabaya cevırme sansı varmıs cevırsek araba masrafı bebek masrafı tek maas yetecek mı bılmıyorum. Bir akıl istiyorum yeniden..

Zaten 2 ay kalmış. Bence biraz daha idare etmeye bak.
Buradan da işe yeni gireceklere sesleniyorum, lütfen kimse göze girmek için bu kadar sorumluluk almasın.
Bende son 3 ayımı bekliyorum. Sonra def olup gideceğim...

Ben de muhasebeciyim ve sizi tamamen anladım.
Küçük işyerlerinde seviye ve görev tanımı her zaman yerlerde sürünür.
Bence az zamanınız kalmış sabredin.
Özür dileme hususunda iş yerinde ben hiç özür dilemem patrona bağırdığım zaman bile dilemedim.
Çünkü sizi o duruma getiren kendileri.
Siz biraz sallamasyon moduna geçin ve 2 ay idare edin.

Zaten 2 ay kalmış. Bence biraz daha idare etmeye bak.
Buradan da işe yeni gireceklere sesleniyorum, lütfen kimse göze girmek için bu kadar sorumluluk almasın.
Bende son 3 ayımı bekliyorum. Sonra def olup gideceğim...
Keske goze girmek icin olsaydi buranin is anlayisi boyle matbaa calistigim yer asagidaki usta bile neci belli degil sofurlukte yapiyor makinada da calisiyor yemek yapan kadin mesela cay temizlik yemek onda neye yetisecegini sasiriyor ama patrona sorsan herkes kaytarma pesinde.
Özur dilemek zor geliyor ama dilicem mecburen rabbim herseyin hayirlisini versin insallah

İşyerlerinde bu tarz sıkıntılar oluyor özellikle özel sektör de. Bence biraz daha dişini sık 2 ay daha bekle. Sen haklı olduğunu bil Allah da biliyor zaten büyüklük sende kalsın bunlar yaşanmamış gibi davran unut gitsin bu kadar kafana takma. İş yerinde huzur çok önemli ben de olsam ayrılmayı düşünürüm. Ama madem 2 ayın kalmış en azından bu kadar daha sabrederdim. Maddi sıkıntın olmasa ayrılman en doğrusu olurdu.

Ben de muhasebeciyim ve sizi tamamen anladım.
Küçük işyerlerinde seviye ve görev tanımı her zaman yerlerde sürünür.
Bence az zamanınız kalmış sabredin.
Özür dileme hususunda iş yerinde ben hiç özür dilemem patrona bağırdığım zaman bile dilemedim.
Çünkü sizi o duruma getiren kendileri.
Siz biraz sallamasyon moduna geçin ve 2 ay idare edin.
Aynen oyle kucuk yerlerde sorun malesef bu kim neci belli olmuyor ne is olsa sana yukluyorlar itirazda edemiyorsun garip bir durum. Özur bende hic dilemedim sayisiz atisma oldu ve is bu raddeye de gelmemisti konusmamazlik yada patronun benimle konusup nutuk cekmesi olmamisti o adamla kizginlik gecince konusmustuk uzatmamistik. Ozur dilicem ama soguk olmaya devam edicem icimden gelerek ozur dilemicem ondan issiz kalirim korkusunda da degil gunah benden simdilik gtsn nasil olsa o ay cikmadan birseye takacaktir

ben olsam özür dilemem bende sizi babam yerine koyuyorum az empati yapın ve öz kızınız olsam bu durumda hala bana özür diletir miydiniz bir değil iki değil üç değil..ben işimi yaparım de geç..muhtemelen doğum iznine ayrıldığın zaman zaten seni ailemizden görüyoruz diyen bu adamlar yerine birini alacaklardır.

İşyerlerinde bu tarz sıkıntılar oluyor özellikle özel sektör de. Bence biraz daha dişini sık 2 ay daha bekle. Sen haklı olduğunu bil Allah da biliyor zaten büyüklük sende kalsın bunlar yaşanmamış gibi davran unut gitsin bu kadar kafana takma. İş yerinde huzur çok önemli ben de olsam ayrılmayı düşünürüm. Ama madem 2 ayın kalmış en azından bu kadar daha sabrederdim. Maddi sıkıntın olmasa ayrılman en doğrusu olurdu.
2 ay sonrada maddı sıkıntı olucak degısen bırsey olmayacak ama buradakı sularda durulmucak ısyerındekı herkes o adamla kavga edıyor daha dogrusu o gelıp bıze bulasıyor bızde oyle sessız kalamıyoruz kı ılla bır tepkı verıyoruz. kac kısıyı ısınden ettı ben geldıgımden bu yana oncesı de cabası. Bu kafayla benı de gonderecek kı ben o nıyette oldugunu dusunuyorum artık.

2 ay sonrada maddı sıkıntı olucak degısen bırsey olmayacak ama buradakı sularda durulmucak ısyerındekı herkes o adamla kavga edıyor daha dogrusu o gelıp bıze bulasıyor bızde oyle sessız kalamıyoruz kı ılla bır tepkı verıyoruz. kac kısıyı ısınden ettı ben geldıgımden bu yana oncesı de cabası. Bu kafayla benı de gonderecek kı ben o nıyette oldugunu dusunuyorum artık.
Peki maddi sıkıntınızı nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz? 2 ay sonra mecbur işten ayrılacaksın

ben olsam özür dilemem bende sizi babam yerine koyuyorum az empati yapın ve öz kızınız olsam bu durumda hala bana özür diletir miydiniz bir değil iki değil üç değil..ben işimi yaparım de geç..muhtemelen doğum iznine ayrıldığın zaman zaten seni ailemizden görüyoruz diyen bu adamlar yerine birini alacaklardır.
Normalde adam öz kızını burada calıstırmak ıstıyor kızı gelmıyor bu sene ara ara gelıyor ben ısı ogretıyorum sımdı bos kaldıkca deftere bıldıklerımı yazıcam ve ona da dıcem. Adamın kendı kızı olsa çay bıle tasıttırmaz

Ben olsam özür falan dilemezdim, sakın kendiniz çıkmayın işten onlar çıkarsın bir de bu pis insanlara tazminatınızı bırakmayın. 10 ay kadar da işsizlik maaşı alırsınız. bunlar biraz rahatlatmaz mı? o arada iş bulabilirsiniz.

hem o ne öyle tehdit eder gibi başkası olsaydı gönderirdi falan, bir tek orası mı varmış çalışılacak yer. nefret ediyorum böyle insanlardan

Peki maddi sıkıntınızı nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz? 2 ay sonra mecbur işten ayrılacaksın
şuan benım maasım ev borcuna gıdıyor. dün aradım 4 ay taksıt erteleme sansımız varmıs ama evı 4 ay gec alırmısız. Birinci secenek bunu yapmak ikinci secenek evden vazgecıp araba kurasına katılmak o 1 senede bıtecek bır borc esımın maası yetıyor o sekılde. Üçüncü secenek evden komple vazgecıp o odenen paranın ustune soguk su ıcmek. Dördüncü secenek buraya 5 sene daha tahammul etmeye calısmak yada 5 sene farklı yere hatta belkı yerlere gırıp calısmak.

Ben olsam özür falan dilemezdim, sakın kendiniz çıkmayın işten onlar çıkarsın bir de bu pis insanlara tazminatınızı bırakmayın. 10 ay kadar da işsizlik maaşı alırsınız. bunlar biraz rahatlatmaz mı? o arada iş bulabilirsiniz.

hem o ne öyle tehdit eder gibi başkası olsaydı gönderirdi falan, bir tek orası mı varmış çalışılacak yer. nefret ediyorum böyle insanlardan
Gönlümdn özür dilemek gelmıyor ama bu aksam esımle detaylı konusucam mecburı bır ozur dılıcem ama o dersekı zehra cık allah büyüktür o zaman cıkmak ıstedıgımı soylucem yok bıraz sık dısını su zmana kadar sabret derse o zamana kadar sabretcem bendense esım daha saglıklı kafayla dusunuyor suan ama o da tazmınatı bırakmamı ıstemıyor. Ancak burada adam kendı kovdugu kısıye bıle tazmınat odemıs bırı bana gelınce fıkır degıısr mı bılemıyorum

Öncelikle Allah yardımcın olsun maalesef özel sektör böyle zor ve acımasız oluyor bende yıllarca çalıştım takı birgün en son patlama anında başkasının işi üstüme yıkılınca kalktım masadan ben gidiyorum dedim bıraktım dışarı çıkınca öğle saatiydi inanin yaz ayında yarım saat yürüdüm üstümden bir yük kalktı o rahatlama hissi tarifsizdi ama o zamanlar ben bekardim tabi işi bırakmak beni pek etkilemedi şu an bulunduğum şartlar olsa böyle anı ve gerçekçi bir karar veremem en azinda. Tazminat almanız için sabredin

Öncelikle Allah yardımcın olsun maalesef özel sektör böyle zor ve acımasız oluyor bende yıllarca çalıştım takı birgün en son patlama anında başkasının işi üstüme yıkılınca kalktım masadan ben gidiyorum dedim bıraktım dışarı çıkınca öğle saatiydi inanin yaz ayında yarım saat yürüdüm üstümden bir yük kalktı o rahatlama hissi tarifsizdi ama o zamanlar ben bekardim tabi işi bırakmak beni pek etkilemedi şu an bulunduğum şartlar olsa böyle anı ve gerçekçi bir karar veremem en azinda. Tazminat almanız için sabredin
Hamileligi bahane edip ciksam da tazminat is kanununa gore alinmiyor. Isyerinden onlarin cikarmasi lazim. Ama dedigim gibi adam kimsenin hakki kalmasin diye tazminat veren bir tip. Bugun ozur dilemem bekleniyor. Esimle de adam akilli konusamadik bekar olsam dunku sozlerden sonra bende cikardim tazminat bile umrumda olmazdi ama suan dusunmeden adim atamiyorum ne yapmak istedigimi bilsemde yapamiyorum iste bu cok kotu

Ozur diledim bana dedigi suc bende zehra sen takma kafana sana o rahatligi verdigim icin suc bende dedi.. bir arkadasimda beni haksiz buldu of denmez dedi ama bir anda cikti agzimdan ki normalde bunu yapan biri degilim evde bile esim bu neden boyle dese gulerek aglamaya basliyorum ama iste kimseye kendimi ifade edemiyorum agzima laflar tikaniyor. Ben ozur diledim mi diledim konusmamasi daha iyi en azindan 2 ay benimle ugrasmaz daha rahat sabredebilirim. Sonrasi Allah kerim.

Geçici olarak çözülmüş olayınız. Zor bir insanla çalışıyorsunuz. Zor kişiliklerle başa çıkmak diye bir kitap vardı, tavsiye ederim.

Geçici olarak çözülmüş olayınız. Zor bir insanla çalışıyorsunuz. Zor kişiliklerle başa çıkmak diye bir kitap vardı, tavsiye ederim.
Olay aslinda cozulmedi ama o ariza cikarmadigi surece ben isimi yapicm gerekli yerlerde konusucm o kadar. 2 ay sonra zaten izne ayrilcm ve cikicm falan demicm 4 ay izinli olduktan sonra is basi yapicm eger hala bu sekildeyse hali tavri cikisimi isticem. Cunku artik haksz olan ben olmucm tazminat yanar mi hala emin degilim normalde burada herkes aldi tazminatini kavgali cekip gitse bile. Ve issizlik parasi ile bir sure idare eder ya is ararim ya evde bebegmle olurum. Ama suan fevri davranmicam ozur diledim ve gunah benden gtti top artik onda he yeniden surtusme yasarsak o zaman sabreder miyim bunun yanitini bilmiyorum

X