İsveç Diyeti 2018 yorum ve sonuç

elvnnn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2018
1
0
Selam arkadaşlar bu konu başlığını açma, en önemlisi üye olma sebebim yaptığım diyet ile ilgili doğru bilgi ve sonuç vermektir. Öncelikle isveç diyeti hakkında ne kadar konu başlığı ve geçmiş tarihli yorum varsa okudum ve edindiğim sonuç şudur ki; ya diyet ilk yenik düşmüş ya da erkenden bitirmelere. Amacım sizlere düzgün bir bilgi sağlama ve de uygulama noktasında sizlere kendi deneyimlerimle yardımcı olmak..

Senelerdir kilo problemi yaşayan sürekli kilo alıp-alıp veren biriyim. Bir çok başarısız diyet, dukan uygulamaları, 2 günlük şok detoxlar derken olmam gereken ideal kilodan oldukça uzaklaştım. Forumlarda araştırırken isveç diyeti ile karşılaştım.

Öncelikle tüm listeyi ve uygulamada yapabileceğiniz değişiklikleri paylaşmak isterim;

İsveç Diyeti Kuralları
isvec-diyeti-yapanlar.jpg

İsveç diyetini yapanlar aşağıdaki kurallara uymalı. Bunlar:

• Çay, kahve ve meşrubat içilmemeli.
  • Günde 2 litre su içilmeli.
  • Diyet 13 günden fazla sürdürülmemeli.
  • Diyeti ancak 6. günde kesebilirsiniz.
  • Üç aydan kısa bir sürede diyeti tekrarlanmamalı.
  • Aynı gün içinde öğle ve akşam yemeklerinin yerini değiştirebilirsiniz.
İsveç Diyeti Tavsiyeleri
isvec-diyeti-nasil-yapilir.jpg

• Brokoli bulamazsanız karnıbahar yiyebilirsiniz.
  • Kolesterolü yüksek olanlar yumurtanın akını yiyebilir.
  • Ölçü ve miktar belirtilmeyen yiyecekleri abartmamak koşuluyla istediğiniz kadar yiyebilirsiniz. (İdeali 1 porsiyon olmalı)
  • Diyet ağır gelirse 6. günde kesip 3 ay sonra 6 gün daha uygulayabilirsiniz.
İsveç Diyet Listesi
isvec-diyeti.jpg

İsveç diyeti 1. gün
Sabah: 1 Fincan kahve, 1 Kesme şeker
Öğle: 2 katı yumurta, 1 porsiyon haşlanmış ıspanak, 1 domates
Akşam: 1 biftek(200 gram,) zeytinyağlı ve limonlu yeşil salata

isveç diyeti 2. gün
Sabah: 1 fincan kahve, 1 kesme şeker
Öğle: 1 dilim salam, 100 gram yoğurt
Akşam: 1 biftek (200 gram), yeşil salata, 1 meyve

isveç diyeti 3. gün
Sabah: 1 fincan kahve, 1 kesme şeker, 1 dilim kızarmış ekmek
Öğle: Haşlanmış ıspanak, 1 domates, 1 meyve
Akşam: 2 katı yumurta, 1 dilim salam, yeşil salata

isveç diyeti 4. gün
Öğle: 1 katı yumurta, 1 rendelenmiş havuç, 25 gram yağsız beyaz peynir
Akşam: 200 ml portakalın suyu, 100 gram yoğurt

isveç diyeti 5. gün
Sabah: 1 büyük rendelenmis havuç (limonlu)
Öğle: Haşlanmış yağsız balık (200 gram, limonlu ve tereyağlı)
Akşam: 1 biftek (200 gram), salata ve brokoli

isveç diyeti 6. gün
Öğle: 2 katı yumurta, 1 büyük rendelenmiş havuç
Akşam: Derisi alınmiş tavuk (200 gram), salata

isveç diyeti 7. gün
Sabah: Şekersiz çay
Öğle: Izgara et (200 gram), taze meyve
Akşam: Hiçbir şey

isveç diyeti 8. gün
Sabah: 1 fincan kahve, 1 kesme seker
Öğle: 2 katı yumurta, 1 porsiyon haslanmış ıspanak, 1 domates
Akşam: 1 biftek(200 gram), zeytinyaglı ve limonlu yeşil salata

isveç diyeti 9. gün
Öğle: 1 dilim salam, 100 gram yoğurt
Akşam: 1 biftek (200 gram), yeşil salata, 1 meyve

isveç diyeti 10. gün
Öğle: Haşlanmış ıspanak, 1 domates, 1 meyve
Akşam: 2 katı yumurta, 1 dilim salam, yeşil salata

isveç diyeti 11. gün
Öğle: 1 katı yumurta, 1 rendelenmiş havuç, 25 gram yağsız beyaz peynir
Akşam: 200 ml portakalın suyu, 100 gram yoğurt

isveç diyeti 12. gün
Sabah: 1 büyük rendelenmis havuç (limonlu)
Öğle: Haşlanmış yağsız balık (200 gram, limonlu ve tereyağlı)
Akşam: 1 biftek (200 gram), salata ve brokoli

isveç diyeti 13. gün
Öğle: 2 katı yumurta, 1 büyük rendelenmiş havuç
Akşam: Derisi alınmiş tavuk (200 gram), salata

Diyet listesi ve kurallari yukaridaki gibi ayrica bilgi isterseniz yorumlariniza memnunuyetle cevap verecegim.

Son düzenleme:
Merhaba Sonuç veren bir diyet olduğunu duydum sizde işe yaradımı

Bende yapmıştım bunu 85 kiloydum 13 günde 8 kilo verdim sonrasında o gazla normal diyet yapıp gidiyosun bu 4 yıl önceydi tabi ( simdiyi sorma insülin direnci kolestrol psikolojik sorunlarda yiyerek devam etme v.s. yarın doktor randevum var mide ameliyatı için)

Bende yapmıştım bunu 85 kiloydum 13 günde 8 kilo verdim sonrasında o gazla normal diyet yapıp gidiyosun bu 4 yıl önceydi tabi ( simdiyi sorma insülin direnci kolestrol psikolojik sorunlarda yiyerek devam etme v.s. yarın doktor randevum var mide ameliyatı için)
Merhaba gecmiş olsun,zaten stres de kilo yapıyor ya..Umarım guzel haberlerle donersiniz
85 ten sonra kaca kadar inebildiniz peki o zamanlar? İsvecin faydası olmusmuydu?

Merhaba gecmiş olsun,zaten stres de kilo yapıyor ya..Umarım guzel haberlerle donersiniz
85 ten sonra kaca kadar inebildiniz peki o zamanlar? İsvecin faydası olmusmuydu?
16 kilo vermiştim toplamda ramazan tüm direncimi kıran nokta oldu. İsveç diyetine 2 gün sabır göster gerisi gerçekten geliyor benim eğer fazlaliginiz 10 -15 kiloysa hemen yarın baslayin

16 kilo vermiştim toplamda ramazan tüm direncimi kıran nokta oldu. İsveç diyetine 2 gün sabır göster gerisi gerçekten geliyor benim eğer fazlaliginiz 10 -15 kiloysa hemen yarın baslayin
Tesekürler,evet 20 kilo vermk istiyorum. Mide ameliyatına cesaretim yok

Tesekürler,evet 20 kilo vermk istiyorum. Mide ameliyatına cesaretim yok
Sağlık ocaklarında bile yapılan insülin direnci tahlilini yaptır eğer yüksek çıkarsa ilaç veriyor doktor gün boyu sekerini dengede tutuyor ve acikmiyorsun ilaç deyince korkma ergenlere adet düzenlemesi için bile verilen bi hap ki etrafından duyduğuma göre bazı diyetisyenler bunu insülin direnci olmasa da veriyorlarmis çünkü kesinlikle zayıflatıyor. Ben doktor verdiğinde ilk bı haftada 4 kilo verdim( hap tutmadigim için kullanamiyorum) arkadaşım benden görüp gidip eczaneden aldı 73 kiloydu şuan 60 kilo rastgele kullanılmasını tavsiye etmiyorum ama 20 kilo fazlan varsa kesinlikle insülin direncinde vardır

glikopajdan mı bahsediyorsun? bu arada bir insan isvec diyeti ile 2 gunde en az 1 kilo verebilirken hatta daha az kiloda iken bile, ben sadece 900 gr vermişim :KK43:

T Tiniminihanimmm bu arada yeni kan tahlili yaptırdım devlette, doktor hersey normal dedi, sadece insülün ve sekere bakılmıs fkt dirence bakılmamıs yazmıor, ben de internetten hesabını buldum baktım, yok direncim 1,60

Ben hastalandığım için yarıda bıraktım 3.günde bıraktım tekrar başlayabilirim dimi

Ben hastalandığım için yarıda bıraktım 3.günde bıraktım tekrar başlayabilirim dimi
Bence baslayabilirsin ama hani 1 seferlik boyle olsun cunku sanırım bu dıyeti baslayıp yarı yolda bozup durmak metabolizmayı bozuyor, bitsin reglinde son gunden sonra baslıcam die kendine gun koy, alısverısını bırgun onceden yap, motivasyonun tam olsun :eğlence:

Merhaba arkadaşlar benimde bugün 3. Günüm bitti isveçle ama bende cok yavaş zayıflıyorum 5 yıl önce yapmıstım gayet güzel gitmişti suan toplamda 1.200 g verdim bu yüzden cok mutsuzum ama bırakmamak için direniyorum hızlanır insallah motivasyon a cok ihtiyacım var

Sağlık ocaklarında bile yapılan insülin direnci tahlilini yaptır eğer yüksek çıkarsa ilaç veriyor doktor gün boyu sekerini dengede tutuyor ve acikmiyorsun ilaç deyince korkma ergenlere adet düzenlemesi için bile verilen bi hap ki etrafından duyduğuma göre bazı diyetisyenler bunu insülin direnci olmasa da veriyorlarmis çünkü kesinlikle zayıflatıyor. Ben doktor verdiğinde ilk bı haftada 4 kilo verdim( hap tutmadigim için kullanamiyorum) arkadaşım benden görüp gidip eczaneden aldı 73 kiloydu şuan 60 kilo rastgele kullanılmasını tavsiye etmiyorum ama 20 kilo fazlan varsa kesinlikle insülin direncinde vardır
İlacın ismi nedir bende duymustum

X