- 13 Ağustos 2015
- 746
- 1.257
- 113
- 37
Kaç tane bilimsel araştırmada 15 yaş grubu çocuklara öğretmenleriyle ilişki yaşamanın iyi ve kötülüğü sorulmuş ve yalnış cvplar alınmış.Evli bir öğretmenle özel görüşmemesi gerektiğini 14 15 yaşındayken bile bilebilir.
Yani ki lise çağındaki ergenleri hiç birşeyi düşünüp kestiremeyen bebekler yaparsanız yine biz zararlı çıkarız.
bilebilir ama çocuk olduğu için davranışları yetişkin gibi değildir.
idrakı o kadar gelişmemiştir.
bunu bütün dünya kabul ediyor ,sen ve senin gibi bir kaç tane etmiyor.
dünyadada, bunu söyleyenler sen ben değil konunun uzmanları ,bilim insanları..
Ben senin ne demek istediğini anladım canım.Öğretmen suçlu ama kızın da aklına getirebilmesi gerekirdi o ihtimali diyorsun esasında.Belki o ihtimal gelmiştir ama sevdiği için zorla yapacağı ihtimali aklına gelmemiştir .Bir kere belki isteğiyle olmuştur,daha sonralarında zorlamıştır belki,pişmanlık yaşamıştır,korkudan vazgeçememiştir.Bu olay başkasının başkasına gelseydi belki Cansel kızımızda hangi akılla arabasına bindin de ,ıssız yere gittin diyecekti.Kaç tane bilimsel araştırmada 15 yaş grubu çocuklara öğretmenleriyle ilişki yaşamanın iyi ve kötülüğü sorulmuş ve yalnış cvplar alınmış.
Kaç tane araştırmada yine bu gruba arkadaşının beğendiği bir kolyesini çalmasının yada ona zarar vermesinin iyiliği kötülüpü sonuçları sorulmuşta yalnış cvp alınmış ?
Dogduğundan beri akıl ile öğrenme başlamıyor mu? Sırasıyla çocuklarımıza bu iyidir bu kötüdür diye öğretiyoruz.18 yaşını doldurmasını beklemiyoruz öğrenmesi için.Yada siz buyrun bekleyin.Ki bunların üzerine birde din eğitimi dediğimiz olayın günah sevap gibi mesuliyet boyutunuda ekleyerek anlatıyoruz.
Yinede hata ve günaha düşebilirler ama mükellefiyetten sonra düşerlerse bu hataya daha 18 inden küçüktü diye aklayamayz.
Yada buyrun siz aklayın.
Bu olay üzerinden genel konuşuyorum.Burada bulgular üzerinden düşüncemi belirttim aksi olsaydıyıda söyledim.Gene anlamadınız demi : p
kadesa m caaanım gecikme dön bana :)
O dediğin kankilerim nerede niye yoklar ben göremiyorum.Sen zanda buluyo olmayasın..
bana cevap ver o zaman neden 15 yaşındaki kızların evlendirilmesi yasak. ve neden o yaşta evlenen kız çocuklarına çocuk gelin deniyor.Kaç tane bilimsel araştırmada 15 yaş grubu çocuklara öğretmenleriyle ilişki yaşamanın iyi ve kötülüğü sorulmuş ve yalnış cvplar alınmış.
Kaç tane araştırmada yine bu gruba arkadaşının beğendiği bir kolyesini çalmasının yada ona zarar vermesinin iyiliği kötülüpü sonuçları sorulmuşta yalnış cvp alınmış ?
Dogduğundan beri akıl ile öğrenme başlamıyor mu? Sırasıyla çocuklarımıza bu iyidir bu kötüdür diye öğretiyoruz.18 yaşını doldurmasını beklemiyoruz öğrenmesi için.Yada siz buyrun bekleyin.Ki bunların üzerine birde din eğitimi dediğimiz olayın günah sevap gibi mesuliyet boyutunuda ekleyerek anlatıyoruz.
Yinede hata ve günaha düşebilirler ama mükellefiyetten sonra düşerlerse bu hataya daha 18 inden küçüktü diye aklayamayz.
Yada buyrun siz aklayın.
Bu olay üzerinden genel konuşuyorum.Burada bulgular üzerinden düşüncemi belirttim aksi olsaydıyıda söyledim.Gene anlamadınız demi : p
kadesa m caaanım gecikme dön bana :)
O dediğin kankilerim nerede niye yoklar ben göremiyorum.Sen zanda buluyo olmayasın..
Beni anlayanların olduğunu biliyorum.Bunları kafamadan uydurmuyorum çünki.Ben senin ne demek istediğini anladım canım.Öğretmen suçlu ama kızın da aklına getirebilmesi gerekirdi o ihtimali diyorsun esasında.Belki o ihtimal gelmiştir ama sevdiği için zorla yapacağı ihtimali aklına gelmemiştir .Bir kere belki isteğiyle olmuştur,daha sonralarında zorlamıştır belki,pişmanlık yaşamıştır,korkudan vazgeçememiştir.Bu olay başkasının başkasına gelseydi belki Cansel kızımızda hangi akılla arabasına bindin de ,ıssız yere gittin diyecekti.
Burada yanlış olan öğretmenin öğrenciyle yakınlık kurmasının yanlış olması.Aşık ta olsa etik değil hoş olmaz diye vazgeçmeliydi.
Öyle bir mesajım yok.Dediğim 18 inden küçük olup kendi rızası olarak yani sevdiği aşık olduğu için evlenen çoluk çocuğa karışanlar var.Hepside mutsuz olmuyor.Demiştim.bana cevap ver o zaman neden 15 yaşındaki kızların evlendirilmesi yasak. ve neden o yaşta evlenen kız çocuklarına çocuk gelin deniyor.
ve neden o yaştaki çocuklarla kendi isteğiyle de olsa cinsellik yaşayan kendini hapiste buluyor.
çünkü onları hepimiz çocuk görüyoruz. bunu ben değil tekrarlıyıorum hukuk ve bilim söylüyor.
ama hatırlıyorum . sen çocuk yaşta evlenmeyede normal bakıyordun değilmi. yanlışım varsa kusura bakma. ama böyle bir mesajını okudumdu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?