Aslında sadece taciz tecavüz olaylarında değil çocuğun suç işleme halinde de aynı yaşlar gözetiliyor. Çocukların yaşları 3 gruba ayrılmış durumda, 15-18 yaş grubu küçükleri algılama ve zayıf da olsa irade yeteneğine sahip sayılıyor hukuken. Muhtemelen bu sebeple onlara karşı işlenen suçlar çok daha küçük bir çocuğa karşı işlenene kıyasla hafif cezalandırılıyor ya da onlar bir suç işleriklerinde küçüklere göre ağır cezalandırılıyorlar.18 olan yaş sınırı geçen mayıs ayında 15 e çekildi ve artık mağdur 15 yaşın altında ise suçlunun cezası ağırlaşıyor eğer mağdur 15 yaşın üstü ise çocuk sayılmadığı için suçlunun cezası biraz daha hafifiyor.ancak yasalarımızda hala 18 yaş ve altı çocuk olarak kabul edilirken bunun taciz-tecavüz durumlarında 15 yaşa çekilmesi çok düşündürücü.
örneğin cansel 14 yaşında olsaydı bu şerefsiz çok daha fazla ceza alabilecekti.
millet ilerlerken biz her geçen gün geriliyoruz.
Aslında sadece taciz tecavüz olaylarında değil çocuğun suç işleme halinde de aynı yaşlar gözetiliyor. Çocukların yaşları 3 gruba ayrılmış durumda, 15-18 yaş grubu küçükleri algılama ve zayıf da olsa irade yeteneğine sahip sayılıyor hukuken. Muhtemelen bu sebeple onlara karşı işlenen suçlar çok daha küçük bir çocuğa karşı işlenene kıyasla hafif cezalandırılıyor ya da onlar bir suç işleriklerinde küçüklere göre ağır cezalandırılıyorlar.
Bu normal bence, küçüğü daha fazla koruyor kanun. 15 18 yaş grubu biraz yetişkin ile çocuk arasında bir dönemde sayılıyor.
Yoo aslında yaş arttıkça ceza arttığı için çocuğun aleyhinde bir düzenleme oluyor bu. Daha ağır yaptırımlara maruz kalıyorlar.suç işleme durumu çocuğun aleyhine olan bir durum yasalar bunu çocuğun lenhine çeviriyor orası ayrı ancak var olan 18 yaşı 15 yaşa çekmek ve bununla eş zamanlı resmi nikahtan sonra dini nikah şartını kaldırıp artık dini nikahı serbest bırakmak çocuk gelinlerin ve hatta damatların önünü açmak değil mi?
birinde küçük yaşta suç işleyen çocuğun lehine bir durum varken diğerinde tam tersi bir durum var.aynı kefede değil.
Cinsel istismar deyiminden,
On beş yaşını tamamlamamış veya tamamlamış olmakla birlikte fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği gelişmemiş olan çocuklara karşı gerçekleştirilen her türlü cinsel davranış,
b) Diğer çocuklara karşı sadece cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir nedene dayalı olarak gerçekleştirilen cinsel davranışlar,
anlaşılır.
(2) Cinsel istismarın vücuda organ veya sair bir cisim sokulması suretiyle gerçekleştirilmesi durumunda, on altı yıldan aşağı olmamak üzere hapis cezasına hükmolunur.
kadesa anladım söylediğinizi. Tck madde 103.
"Kısaca çocuğun rızası varsa.."ya getirmişler. Düşündüğüm gibi değilmiş haklıymışsın. Ama bu olayda tecavüz söz konusu sanırım, bu durumda cinsel istismar sayılacağından gereken cezayı alacaktır.
Bir şey daha fark ettim maddeyi okurken, suç çocuğun eğitimcisi tarafından işlenmiş olduğu için ceza yarı oranında artırılıyormuş. En azından bu iyi haber.
Ben de okuyunca şaşırdım baya. Çok fazla şeyin önü açılmış evet.evet 103.madde değiştirildi ve bu basına dahi yansımadı.hukukçu değilim madde madde tam bilemiyorum ancak resmen tecavüze uğrayan kişilerin tecavüzcüsü ile imam nikahı yaparak evlendirilmesinin önünü açtılar.
evet öyle oldu resmen hukukta geriye gidiş başladı.garip olansa bunları kimsenin bilmemesi.Ben de okuyunca şaşırdım baya. Çok fazla şeyin önü açılmış evet.
Evet maddede bu şık var ve umarım adalet yerini bulur...kadesa anladım söylediğinizi. Tck madde 103.
"Kısaca çocuğun rızası varsa.."ya getirmişler. Düşündüğüm gibi değilmiş haklıymışsın. Ama bu olayda tecavüz söz konusu sanırım, bu durumda cinsel istismar sayılacağından gereken cezayı alacaktır.
Bir şey daha fark ettim maddeyi okurken, suç çocuğun eğitimcisi tarafından işlenmiş olduğu için ceza yarı oranında artırılıyormuş. En azından bu iyi haber.
18 olan yaş sınırı geçen mayıs ayında 15 e çekildi ve artık mağdur 15 yaşın altında ise suçlunun cezası ağırlaşıyor eğer mağdur 15 yaşın üstü ise çocuk sayılmadığı için suçlunun cezası biraz daha hafifiyor.ancak yasalarımızda hala 18 yaş ve altı çocuk olarak kabul edilirken bunun taciz-tecavüz durumlarında 15 yaşa çekilmesi çok düşündürücü.
örneğin cansel 14 yaşında olsaydı bu şerefsiz çok daha fazla ceza alabilecekti.
millet ilerlerken biz her geçen gün geriliyoruz.
O kiz 17 -18 yasinda ogretmenine yada bi unluye asik olabilir bunlar safca duygulardir karsindaki adamsa bak kzim bunlar gelip gecici duygular sen akli basinda bi kizsin deyip rehber ogretmene aileye haber vermelidir ama boyle yavsaksa kizin saf temiz duygularindan yararlanip intahara surukler adi herif kufurler siralicam ama banlanicam olmicak cok uzgunum cok
O adi adam benim de ogretmenimdi cok basarili bi ogretmendi ams egosu cok yüksekti. Asagilar hakaret ederdi.
Kizina "azra" ismini koydugunu anlatmisti bize bizde sormustuk anlami nedir diye.
Bize üstüne bastira bastira " el degmemis temiz demek ama sizin gibi mallar bunu anlamaz " demisti adi pislik!
Kendi kizina bu ismi koyup nasil yapabildi böyle bi pisligi!
Mahvetti o kızın hayatini ailesini... ve tabi kendi ailesinide!
İyiki cehennem var yoksa orada yatip cikacagi 2 yil asla bu adamin cezasi olamaz!
Şok üstüne şok yaşadım yazdıklarından.Sadece cinsel taciz değil sözlü şiddet te uyguluyormuş öğrencilerine.Ne demek sizin gibi mallar bunu anlamaz demek.Hiç şikayet edilmede mi o zamanlar tutumundan dolayı.
İnşallah sadece Cansel kızımızdır yaptığı.Başka kızlara da yapmamıştır inşallah diye temenni ediyorumValla biz umursamadik acikcasi mezun olma derdindeydik... ve dedigim gibi cok basarili bi ogretmendi ben halaa inanamiyorum nasil yapabilir böyle bi sey aklim almiyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?