İSTİHAREYE YATTIM ACİL YORUM BEKLİYORUM...

İçimi rahatlatmak için

Biz size “Mükemmel, harika bir sahih rüya bu, sakın vazgeçmeyin” desek içiniz mi rahatlayacak? Neden bu onaylanma ihtiyacı?

Boşanmayı düşündürten sorunlarınız var, siz rüyanızı tanımadığız insanlara yorumlatıp evliliğinize devam etmeyi düşünüyorsunuz.

Hoş kötü yorumlansa da bırakmam diyorsunuz.

Sorunlara eğilip, çözme yoluna baksanız?

Rüyanız guzel ama sorunlarınız varsa bi şekilde çözmemiz gerekiyor.
Bunun için ya Konuşun ya aile terapisti düşünün.

Biz size “Mükemmel, harika bir sahih rüya bu, sakın vazgeçmeyin” desek içiniz mi rahatlayacak? Neden bu onaylanma ihtiyacı?

Boşanmayı düşündürten sorunlarınız var, siz rüyanızı tanımadığız insanlara yorumlatıp evliliğinize devam etmeyi düşünüyorsunuz.

Hoş kötü yorumlansa da bırakmam diyorsunuz.

Sorunlara eğilip, çözme yoluna baksanız?
Her türlü eleştiriye açığım ama atladığın bişi var ben evliliğimle ilgili yorum yapın demedim sadece rüyamı yorumlayın dedim bu rüyayıda istihareye yattığım için gördüğümü belirttim

Her türlü eleştiriye açığım ama atladığın bişi var ben evliliğimle ilgili yorum yapın demedim sadece rüyamı yorumlayın dedim bu rüyayıda istihareye yattığım için gördüğümü belirttim

Hemfikir değilim, lakin bu size bir şey ifade etmeyecektir. O halde rüyanıza yorum yapayim.

Rüyayla amel olmaz.

İyi günler.

İslamda "istihareye yatmak" diye bir olay yok. İslamda aslolan iki rekat namaz kılıp istihare duası etmektir, bu kadar. O iş hakkında hayırlı ise Allah engelleri kaldırır, değilse engel koyar vs.

Bu rüya müya muhabbetleri hurafe, sonradan halk arasında yayılmış batıl inançlar.

Hemfikir değilim, lakin bu size bir şey ifade etmeyecektir. O halde rüyanıza yorum yapayim.

Rüyayla amel olmaz.

İyi günler.
İnancınız olmayabilir bu konuda bu namazı efendimiz a.s öğretmişti boştan gereksiz bişey olduğuna inanmıyorum, h.z yusufada allah rüya ilmini vermişti mısır kıralının rüyasını yorumladıktan sonra kıtlığın üstesinden gelmişlerdi cınımmm ayrıca rüyaa alemi bazen insana gelecekten veya geçmiştende haber verir allahında izniyle bilginiz olsun istedim sonuçta bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp :KK54:

İslamda "istihareye yatmak" diye bir olay yok. İslamda aslolan iki rekat namaz kılıp istihare duası etmektir, bu kadar. O iş hakkında hayırlı ise Allah engelleri kaldırır, değilse engel koyar vs.

Bu rüya müya muhabbetleri hurafe, sonradan halk arasında yayılmış batıl inançlar.
Ben buraya din tartışmak için açmadım bu konuyu rüya yorumu için açtım inancın yoksa yorum yapma hurafeymiş bilmem ne inanıp inanmaman umrumda değil konuyu saptırmayın

İnancınız olmayabilir bu konuda bu namazı efendimiz a.s öğretmişti boştan gereksiz bişey olduğuna inanmıyorum, h.z yusufada allah rüya ilmini vermişti mısır kıralının rüyasını yorumladıktan sonra kıtlığın üstesinden gelmişlerdi cınımmm ayrıca rüyaa alemi bazen insana gelecekten veya geçmiştende haber verir allahında izniyle bilginiz olsun istedim sonuçta bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp :KK54:

Yazılarımdan nasıl böyle bir sonuca vardınız hayret verici doğrusu. Elhamdulillah müslümanım, 18 yıldır tesettürlüyüm. Hatim sayımı hatırlamıyorum, namaz, oruç, zekat ibadetlerimi aksatmam, umreye gitmişliğim var. hayatıma ona göre yön veririm. Hadisler rehberimdir. Öyle ki; “İlim Çin’de olsa gidip alınız” hadisiyle gidip Çin’de de okudum. 31 yıldır ilmediyorum.
Benim anlatmaya çalıştığım, mantık çerçevesinde hareket etmiyor olduğunuz.

Yorumlarımdan birinde istihareye inanmadığıma dair bir emare gösterin. Yoksa, girdiğiniz kul hakkıdır ve bundan ancak hakkına girilen kişiden helallik alma suretiyle kurtulabilirsiniz.

Verdiğiniz bilgiler için ayrıca teşekkür ederim. 5 yaşındayken aldığım dersin şöyle bir üzerinden geçtiniz. Ama özet güzel yani.

Öncelikle istihareden önce istişare derim. Eş ile ilgili anlaşamama konularında terapilerin aile büyüklerinin faydası olabilir. İstiharede Allahtan hayırlı olanı istediniz. İlla rüya yoluyla olmak zorunda değil mesela bir haber alırsınız o an bi laf söyler eşiniz filan ya boşanma ya boşanmama kararı alırsınız. Ben mesela çok kritik dönemlerimde istihare namazı kıldım öyle yedi gün filan değil tek. Kıldıktan bi kaç gün sonra bi haber geldi ve ben ona göre karar aldım çok iyi oldu onun gibi düşün. Ben evli değilim ama şu var çocuklar küçükken çok fazla sorumluluk yük var ve eşler bu ağırlık altında birbirlerine kırıcı davranıyor kavga etme eğilimleri çok. Yıllar geçip çocuklar büyüdükçe ve o sorumluluklar maddi yük azaldıkça kavgalar da azalıyor. Çocuk evden gidince eşlerin ortak olayları bile kalmıyor o yüzden yaşlılar uzun süre küs durabiliyor filan. Çünkü yıllarca o kavgalar birikti aslında ortada bir neden olmasa da yıprattılar birbirlerini ondan. Bence sabırlı olun bu günlerin de geçeceğini bilin ileriye doğru çok yük almayın üstünüze. Eşinizle sakince konuşun bazı şeyleri tolere edin. Bu sadece sizin gayretinizle olmaz eş kişisi anlayışlı olmaya yatkınsa size saygısı varsa üstesinden gelebilirsiniz.

Poison Women, yanlış anlamayın ama ben bunu anlamıyorum. Burada o kadar cok açılıyor ki istihareyle ilgili konu. İstihareye yatmak evet tamam, sonrasında gidip cok alakasız bir forumda başlık açıp rüyanın yorumunu sormak ne derece mantıklı?

İnşallah sıkıntılarınız her neyse çözülür ama istihare rüyasının tabirinin yeri burası değil gerçekten.

Bunu anlatma kimseye neden burda paylaştın ki istiharede rüyada önemli değil önemli olan istihareden sonra gelişen olaylar ve senin kalbinin ısınması veya soğuması ona bakmalısın....anlatacaksan da Allah dostu birine anlatman veya güvendiğin biri daha iyi olurdu hayırlısı olsun

İster evli ister bekâr, hayatınıza nasıl mutlu olacaksınız öyle devam etmenizi dilerim.

Ancak istihare, kökeni Sumer tapınaklarına kadar giden folklorik bir pagan gelenektir.

Hayatınıza rüyalarınızın değil mantığınızın yön vermesini temenni ederim.

Yazılarımdan nasıl böyle bir sonuca vardınız hayret verici doğrusu. Elhamdulillah müslümanım, 18 yıldır tesettürlüyüm. Hatim sayımı hatırlamıyorum, namaz, oruç, zekat ibadetlerimi aksatmam, umreye gitmişliğim var. hayatıma ona göre yön veririm. Hadisler rehberimdir. Öyle ki; “İlim Çin’de olsa gidip alınız” hadisiyle gidip Çin’de de okudum. 31 yıldır ilmediyorum.
Benim anlatmaya çalıştığım, mantık çerçevesinde hareket etmiyor olduğunuz.

Yorumlarımdan birinde istihareye inanmadığıma dair bir emare gösterin. Yoksa, girdiğiniz kul hakkıdır ve bundan ancak hakkına girilen kişiden helallik alma suretiyle kurtulabilirsiniz.

Verdiğiniz bilgiler için ayrıca teşekkür ederim. 5 yaşındayken aldığım dersin şöyle bir üzerinden geçtiniz. Ama özet güzel yani.
Rüyayla amel edilmez ne demek rüyayla hayatına yön verme .başka bi açıklaması olabilirmi söylediğinin bende buna istinaden yorum yaptım ben sizin inancınıza bişey demedim

Bunu anlatma kimseye neden burda paylaştın ki istiharede rüyada önemli değil önemli olan istihareden sonra gelişen olaylar ve senin kalbinin ısınması veya soğuması ona bakmalısın....anlatacaksan da Allah dostu birine anlatman veya güvendiğin biri daha iyi olurdu hayırlısı olsun
Haklısın hata yaptım bencede

Rüyayla amel edilmez ne demek rüyayla hayatına yön verme .başka bi açıklaması olabilirmi söylediğinin bende buna istinaden yorum yaptım ben sizin inancınıza bişey demedim

Yoo, gayet de “İnancınız olmayabilir” deyip, devamını getirmişsiniz. Ve ben hakkıma girdiğiniz konusunda ciddiyim.

Hanımefendi, bakın aynı yere geliyoruz. Rüyanız kötü yorumlansa bile bırakacak cesaretiniz yok. Siz de aslında rüyayla amel etmeyenlerdensiniz.

Son olarak, size “Siz” diyen birine ısrarla “Sen” demeniz de ayrı bir iticilik.

X