İstihare ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O ayrıntıyı hiç düşünmemiştim :26: ben tek başıma namaz kılamıyorum ki korkuyorum arkamda biri bekliyor gibi geliyor ... hele gece nasıl olcak :14:

Sakin ol zamannzaman herkese olur bu tur seyler korkariz sesler duydugumuzu falan zannederiz ama yilma, korkma, en guvenilir yerdesin rabbinin huzurundasin he birde bir ara uyusan iyi olur

Çok haklısın en güvenli olduğum yer orası bu şekilde düşünüp cesaret alabilirim

Hadi hayırlısı canım inşallah sonucunu görürsün çünkü bu çok kuvvetli bir dua. Mümkün olduğunca doğru okumaya çalış ve soracağın sorunun cevabı evet yada hayır gibi olsun. Mesela x kişisiyle evlenecek miyim? gibi Sadece rüya görmeyi bekleme uyumadan önce içinde bariz bir ferahlık hissediyorsan olumlu,yada kötü bir baskı hissediyorsan sonuç olumsuz demektir.. :34:

Genel ruh halim kasvetli bu aralar o yüzden umarım yanılmam ...

bununla ilgili çok ilginç bir anım var çok etkilemişti beni o benim için ilk ve tekti..

lise çağlarındaydım ki genelde o dönemlerde herkes tarafından cok saf ve temiz olarak biliniyordum.
komsumuzun kızı hemsire ve bir dr.bunu isteyecekmiş. kızın annesi benden rica etti anlattı ne olur istiareye yat dedi.
ben ilkkez o zaman duydum tamam dedim .abdest aldım namaz kıldım duasını okudum ve hıc kımseyle konusmadan uykuya daldım..
sabaha kadar görüp hatırladığım tek şey sürekli ambulanslar çığlıklar sedyeler ölüler yaralılar..çok korktum ama heryer hep kırmızıydı kam kırmızısı..
sabah kadına anlattım dr.ya heralde o yuzden hep ambulans falan gördüm dedim. oda kırmızıysa hayırlı değildir dedi . ve sırf bu yüzden vazgectı gelmesınler dedi. hatta ben bılsem kadının o kadar etkileneceğini kabul etmezdim bastan..

sonra kadın 3 ay sonra geldi bak dedi rüyan çıktı. noldu dedim : kızımı ısteyen dr.trafık kazası yapmıs ölmüş dedi ve sana bunu ruyanda gösterdi Allah dedi.

ben bir daha şok.

Çok etkilendim ... İnsanın içi temiz olunca daha net mi çıkıyor acaba ?

Bu iyiymiş ama ben zaten tırsak biriyim iyice mahvolurum. Ben de abdest alıp 3 salavat 10 fatiha 11 ihlas 3 salavat okunup sağ tarafa yatılıyor diye farklı bir şekilde biliyorum. Ben erkek arkadaşım için yaptım beyaz görmüştüm ama tam hatırlayamadım. Güvenemedim. Aslında başka birinin yatması daha iyi bence biz bilinçaltı yapabiliriz çünkü.

evet .. Başka biri de iyi olur . peki ama biri olumlu biri olumsuz görünce ne olcak

Canım rüyalarını görsel olarak bir şey görecekmişsin gibi düşünme. Rüya da mutlu olmak, yeşil veya beyaz ağırlıklı görmek vs bunlara dikkat etmen gerekir yani sadece görmek değil hissetmekte önemli...

Ben hiç denemedim canım, belki bu gece denerim. :) Bence ayırt edebilirsin..Dediğim gibi edemezsen de devam edersin 1 hafta. Beyaz,yeşil gibi renkler hayırlı olduğuna işaretmiş. :) Koyu renklerden kaç. :p

Renklere dikkat edicem ... tamam aklımda teşekkürler :52:

canım bugün boy abdesti aldım gündüz illa yatmadan önce mi almam gerek? Yoksa artık başka güne yapabilirim. Ne zaman memur olabilecem en büyük sıkıntım bu inşallah iyi bir sonuç alırım :107:

Gusülün hala varsa gerek yok canım normal abdestini al ve uygula inşallah bu geceden atanacağın sonucunu görürsün haberlerini bekliyoruz :16:

Canım ben bunu bir çok hocanın yazısında okudum. Sonucu uygulamak zorunlu diye birşey yok. Allah sana sonucu gösteriyor evet ama direk kestirip atamayabilirsin zamana bırakırsın zaten bitecek öyle düşün. İnternette de çok araştırmıştım zorunluluk diye bir şey yok...

Elbette hepimiz kendimize göre araştırmışızdır . Sonuçtan kişi sorumludur buna katılıyorum. Fakat sonucuna iştirak etmeyeceğin birşeyin neticesini bilmeye çalışmak fala bakmak gibi bişeydir . Mantıksızlık geliyorsa elbette sana anlatıldığı gibi değerlendirmelisin canım. Ben nacizane bildiğim birşeyi mantıklı bir şekilde anlatmaya çalıştım. Neyse hepimizin bildiği kendine :))))

Sonucu kesin uygulamak zorundasınız . Düşün bir kere sen sıkıntın için Allah'tan bir işaret istiyorsun lutfedip sana bir rüya gösteriyor . Sonra biz de işime gelmedi diyip neticeyi uygulamazsak bunun adı kısmen de olsa falcılığa girer.
Yeri geliyor nişanlara fikir danışıyoruz . Uygulamadığımızda ya kardeşim madem bildiğini okuyacaksın o zaman ne diye bana geliyorsun benm de vaktimi çalıyorsun diyorlar. Kaldı ki Allah'a danıştığın bişey bu .

Öyle bir zorunluluk yok canım. Dinimizde istişare istihareden önemlidir. Rüyayı gördükten sonrada bilgili büyüklerle istişare yapılması uygun görülür.

gusül abdesti olmayanların alması gerekiyor herhalde olan herkes için bir sorun yok sanırım.bir de bir duası vardı kitaplarda yazan onu okumak yeterli mi

bismillahirrahmanirrahim. la tüdrikühül ebsaru ve hüve yedrikül ebsar ve hüvel latifül habir. enam suresi 103. ayetidir..
Yatağına gir sağ tarafına yat kıbleye dönük bir şekilde sadece bu duayı 21 kere okuyup niyet etmen yeterli canım

Elbette hepimiz kendimize göre araştırmışızdır . Sonuçtan kişi sorumludur buna katılıyorum. Fakat sonucuna iştirak etmeyeceğin birşeyin neticesini bilmeye çalışmak fala bakmak gibi bişeydir . Mantıksızlık geliyorsa elbette sana anlatıldığı gibi değerlendirmelisin canım. Ben nacizane bildiğim birşeyi mantıklı bir şekilde anlatmaya çalıştım. Neyse hepimizin bildiği kendine :))))

Ben kendim yorumlamadım canım din adamları böyle söylüyor. Yine de dediğin gibi herkesin bildiği kendine iyi geceler :)

bismillahirrahmanirrahim. la tüdrikühül ebsaru ve hüve yedrikül ebsar ve hüvel latifül habir. enam suresi 103. ayetidir..
Yatağına gir sağ tarafına yat kıbleye dönük bir şekilde sadece bu duayı 21 kere okuyup niyet etmen yeterli canım

Ben de birazdan abdestimi alıp bunu uygulayacağım. İnşallah şu zor günlerimde bana yol gösterir.. :)

bende yapıcam canım iki rekat yeterli sanırım.benim bildiğim başka bir duaydı sanki istihare duası diye geçiyordu:S

bende yapıcam canım iki rekat yeterli sanırım.benim bildiğim başka bir duaydı sanki istihare duası diye geçiyordu:S

Evet canım senin dediğin normal istihare. Ben bunu kesin sonuç veren bir şey diye duymuştum onu paylaştım. Namaz ister kıl ister kılma bu duayı 21 kere okuyunca kesin sonuç veriyormuş. Yapanlar böyle söylüyor..

Gusülün hala varsa gerek yok canım normal abdestini al ve uygula inşallah bu geceden atanacağın sonucunu görürsün haberlerini bekliyoruz :16:

ya bu 21 kere yapılan istihare hakkında bir sitedeki yorumları okudum çok korktum :14: keşke okumasaydım ya şuan bile tırsağım :14:

cnm bende istihareye yatmıştım.çok kararsız olduğum bir dönem sevgilimle ilgili olarak denemiştim ilk kez..çok inanarak yatmıştım.o gece rüya gördüm evet ama herahangi bir renk görmedim.zaten renkten ziyade rüyada nasıl hissettiğin önemliymiş diye biliyorum.ben sabaha karşı sıkıntılı bir şekilde uyandım.bi uçağa yetişmeye çalışıyorum eski hoşlandgım cocugu falan görüyorum ailemi falan goruyorum bi koşturmaca bi telaş vardı.sonra baya bi etkisinde kaldım sevgilimden ayrılmadım.şimdi ayrıyız.daha sonralarıda yattım aynı kişi için ama bişey görmedim ama o kdrda inanarak yani o geceki iman gücümü gösteremedim ne yalan söyleyim.sonucu kesin uygulamak zorunda değilsin yine senin kararın.ama bak sen 39 saattir uyumuyorum diyorsun bu şekilde olmaz dinlen iyice normal bi sekilde banyo yap abdest al namazını kıl duanı et sonra inanarak allaha sığınarak bunu yap.sonucunuda bize yaz.umarım dilediğin gibi olur herşey.

Sonucu kesin uygulamak zorundasınız . Düşün bir kere sen sıkıntın için Allah'tan bir işaret istiyorsun lutfedip sana bir rüya gösteriyor . Sonra biz de işime gelmedi diyip neticeyi uygulamazsak bunun adı kısmen de olsa falcılığa girer.
Yeri geliyor nişanlara fikir danışıyoruz . Uygulamadığımızda ya kardeşim madem bildiğini okuyacaksın o zaman ne diye bana geliyorsun benm de vaktimi çalıyorsun diyorlar. Kaldı ki Allah'a danıştığın bişey bu .

Hangisi doğru :26: kafam çok karıştı :26:

İstihare cidden hayatımın dönüm noktalarında uyguladığım ve sonuç aldığım yöntem. Çok şükür önemli kararlarımda istihareye danıştığımda hiç hata yapmadım. İstihare tabi rüyada renk vs ya da kalkınca his önemli ama daha çok bir soru sordunuz hayırlısını istediniz illaki o hayırsız olandan uzaklasıyorsunuz hayırlı olanı seçiyorsunuz. Bazen direkte görebilirsiniz sonucu misal ben ilk kez atanacağım zaman tayin konusunda istihare yaptım ve cidden hiç alakasız bir yeri gördüm resmen gidiyorum yerleşiyorum vs orayı yazdım ve atandım o kadar hayırlı oldu ki. Ama diğer istiharelerimde direk rüyada görmedim ama hayırlıysa olduğunu hayırsızsa kısa zamanda bi engel cıkıp olmadığını gördüm. Yaptığınızda eğer rüyada filan görmezseniz haber bekleyin sizi yöneltecektir doğru kararı almaya.

İnşallah ben de sonuç alırım :)

Canım yapan bir arkadaş var o hiç korkunç bir ses değil diyor. %100 Sonuç veriyor diyor. Hatta bi keresinde ev arıyormuş çok bunalmış istihareyi yapmış ne zaman ev bulacağım diye o ses 3 kere 6 hafta 4 gün kaldı demiş. Kız tam da o gün ev bulmuş :53:

Bu çok etkileyici işte :53: o ses uyanmadan hemen önce mi oluyor ? ya gecenin bir yarısı o sesle uyanırsam ? ödüm kopar ya benim :53: neyse hayırlı ses sonuçta , ben ne kabuslar atlattım şu 1 haftadır :51:

İnşallah canım benim Allah'tan başka geleceği kim bilebilir ondan başka kimimiz var ki.. Sen inanarak güvenerek yap eminim bir yol gösterecektir. Sonucunu bana da bildir canım :)

Mutlaka buraya yazarım. :) Bugünlerde inancım her zamankinden daha kuvvetli. Duaların gücünü yaşayarak gördüm diyebilirim. Çok zor bir durumdan, çok çaresizim dediğim bir durumdan yalnızca duayla kurtuldum. Şükürler olsun Allah'ıma. :)

Evet canım senin dediğin normal istihare. Ben bunu kesin sonuç veren bir şey diye duymuştum onu paylaştım. Namaz ister kıl ister kılma bu duayı 21 kere okuyunca kesin sonuç veriyormuş. Yapanlar böyle söylüyor..

bir kere yapmak yeterli mi yoksa kaç kere yatcaz bunu mu okumalıyım benim dediğimi mi

ya bu 21 kere yapılan istihare hakkında bir sitedeki yorumları okudum çok korktum :14: keşke okumasaydım ya şuan bile tırsağım :14:

Canım sen kuran da geçen bir sureyi okuyorsun ve Allah ' ın huzurundasın ona sığınıyorsun neden kötü birşey olsun ki. Sen sitelerde okunan herşeye inanma güvenme bence. Ama yine de sen bilirsin :)

Mutlaka buraya yazarım. :) Bugünlerde inancım her zamankinden daha kuvvetli. Duaların gücünü yaşayarak gördüm diyebilirim. Çok zor bir durumdan, çok çaresizim dediğim bir durumdan yalnızca duayla kurtuldum. Şükürler olsun Allah'ıma. :)

:) İnşallah gönlündeki hakkında hayırlı olandır canım haberlerini bekliyorum :16:

Ben kendim yorumlamadım canım din adamları böyle söylüyor. Yine de dediğin gibi herkesin bildiği kendine iyi geceler :)

yardımın için çok teşekkür ederim Allah razı olsun :16:

Ben de birazdan abdestimi alıp bunu uygulayacağım. İnşallah şu zor günlerimde bana yol gösterir.. :)

Sonucu bize de bildir :16:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X