İstihare ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu çok etkileyici işte :53: o ses uyanmadan hemen önce mi oluyor ? ya gecenin bir yarısı o sesle uyanırsam ? ödüm kopar ya benim :53: neyse hayırlı ses sonuçta , ben ne kabuslar atlattım şu 1 haftadır :51:

Sabah uyanırken o sesi duyuyormuşsun canım. Herkes ses duymuyor bazısı rüya görüyor bazısı da hissediyor... Korkmayın Kuran dan bir dua okuyorsunuz Allah izin vermedikçe kötü birşey olamaz... :)

Son düzenleme:
Canım sen kuran da geçen bir sureyi okuyorsun ve Allah ' ın huzurundasın ona sığınıyorsun neden kötü birşey olsun ki. Sen sitelerde okunan herşeye inanma güvenme bence. Ama yine de sen bilirsin :)

İçimden dua ettim geçti :) Biran çok fena tırstım ya. Rabbim neden Kuranı Kerime kötü bir şey getirecek ayet koysun tövbe tövbe nasılda korkutuyorlar insanı. İlginçtir ki bugün o ayeti imzama eklemiştim. Tesadüf mü, tevafuk mu :)

Sabah uyanırken o sesi duyuyormuşsun canım. Herkes ses duymuyor bazısı rüya görüyor bazısı da hissediyor... Korkmayın Kuran dan bir dua okuyorsunuz Allah izin vermedikçe kötü birşey olamaz... :)

Korksam bile kesin yapıcam içimden bir ses mutlaka yapmalısın diyor hayırdir inşallah ... Ama bugün yapmayım di mi ... sağlıklı olmaz ....

Ne duydun arkadaşım lütfen biraz paylaşsana ...

boşver canım saçmalamışlar resmen bende saf gibi korktum rabbim kendisine sığınmamız için bize gönderdiği kitaptan bize zarar verdirir mi hiç. Biz gönlümüzü ferah tutalım. Kalbimiz temiz olursa sonucu o kadar güzel olur :16:

İçimden dua ettim geçti :) Biran çok fena tırstım ya. Rabbim neden Kuranı Kerime kötü bir şey getirecek ayet koysun tövbe tövbe nasılda korkutuyorlar insanı. İlginçtir ki bugün o ayeti imzama eklemiştim. Tesadüf mü, tevafuk mu :)

Çok ilginç :) Bence onlar korkarak yapanlar psikolojik olarak etkilenip kötü kötü şeyler görüyorlar canım biz büyü yapmıyoruz kötü birşey çağırmıyoruz Allahtan diliyoruz değil mi mantıklı düşününce korkacak birşey yok :)

Çok ilginç :) Bence onlar korkarak yapanlar psikolojik olarak etkilenip kötü kötü şeyler görüyorlar canım biz büyü yapmıyoruz kötü birşey çağırmıyoruz Allahtan diliyoruz değil mi mantıklı düşününce korkacak birşey yok :)

Ben de üç harflilerden falan çok korkarım. İlk okuyunca korktum ama Allah'ü Tealadan bir şey istiyoruz, biz hayırlı hayırsız bilemediğimizden O'ndan yardım diliyoruz, biz aciziz sen Yüce'sin her şeye Kadir'sin diyoruz.Ona güvenen kulunu Rahman kötü bir şekilde sınar mı hiç. Korkmaya hiç gerek yok bence.

boşver canım saçmalamışlar resmen bende saf gibi korktum rabbim kendisine sığınmamız için bize gönderdiği kitaptan bize zarar verdirir mi hiç. Biz gönlümüzü ferah tutalım. Kalbimiz temiz olursa sonucu o kadar güzel olur :16:

Çok güzel yazmışsın katılıyorum

Sen bilirsin canım bu gece yapsan da olur bence. Görmezsen tekrar denersin...

Ama özel soru : 13 Temmuzdan beri kanamam vardı geçti bikaç gündür ama lekelenmeler devam ediyor ... Abdest kabul olur mu ? Annem 10 günden sonrası özür sayılır rahat rahat istediğini yapabilirsin dedi ama bilemedim ki :26:

Ben de üç harflilerden falan çok korkarım. İlk okuyunca korktum ama Allah'ü Tealadan bir şey istiyoruz, biz hayırlı hayırsız bilemediğimizden O'ndan yardım diliyoruz, biz aciziz sen Yüce'sin her şeye Kadir'sin diyoruz.Ona güvenen kulunu Rahman kötü bir şekilde sınar mı hiç. Korkmaya hiç gerek yok bence.

Aynen sana katılıyorum canım Allah'a inanarak güvenerek yaptıktan sonra hiçbir sorun olacağını sanmıyorum . Ben de yapmayı düşünüyorum bu ara. Yapınca buraya yazarım inşallah :)

ya işte bizler aciz kullarız böyle şeyler duyunca ödümüz kopuyor ama Rabbim göndermiş, okuyun demiş. Ondan istemeyip başkasından mı isticez.. İnşallah dileğimin cevabını alabilirim :16:

Ama özel soru : 13 Temmuzdan beri kanamam vardı geçti bikaç gündür ama lekelenmeler devam ediyor ... Abdest kabul olur mu ? Annem 10 günden sonrası özür sayılır rahat rahat istediğini yapabilirsin dedi ama bilemedim ki :26:

Yok canım en ufak bir leke dahi olsa abdest bozuluyor diye biliyorum. Bu kuran dan bir ayet aman dikkatli olalım canım günaha girebiliriz değil mi :18:

Istihare sanildigi gibi ruyaya yatmak falan degildir. Ben de defalarca kez bu namazi kilip ruyamda gorduklerime gore hareket etmis biriyim. :) Ama yakin zaman once ogrendim ruyaya yatmak diye bir sey yokmus. Bu namazi kildiktan sonra senin icin hayirli olanin kalbine dogmasini bekleyeceksin. Ornegin; yapmayi dusundugun bir sey var kafanda. Bu namazi kildiktan sonra onu yapma istegin azaldiysa ser, israrla yapmak istiyorsan hayir vardir. Bu sekilde yorumlaka gerekiyor.

Ilahiyatci arkadaslar falan varsa daha duzgun izah edeceklerdir. Ruyaya yatarak yapilmaz istihare yani.

Bu arada, bir uygulamadan bahsetmissiniz kesin deneyecegim falan. Nedir o merak ettim. :) Telefondan giriyorum gecmis sayfalara bakmak zor oluyor.

21 kere okunan ayet hakkında hepimiz aynı sitenin yorumlarına denk geldik galiba. :) Bir arkadaş o okuduğum sitede "3 harfliler rahatsız etti uykumda." diyenlere çok güzel bir cevap vermiş. Şimdi kapattığım için aynen yazamayacağım ama hatırladığım kadarıyla aktarayım. Ayeti yanlış yorumladıklarını söylemiş. Ayette "Gözler O'nu görüp idrak edemez, O ise bütün gözleri idrak eder.O lütuf sahibidir ve her şeyden haberdardır." diyor internetten araştırdığım kadarıyla. Yani Allah'ın her şeyden haberdar olduğunu söylüyor. Bundan bize nasıl bir zarar gelebilir? Biz de Rabbim her şeyden haberdar olduğu için O'ndan yardım istemiyor muyuz zaten? İçiniz rahat olsun. :) Ben şu duayı mesaj olarak kaydedeyim de gidip abdest alıp yatayım. :) İyi geceler hanımlar, yarın bir haber alırsam buraya yazarım zaten. :10:

O zaman ben tamamen temizlenmeyi bekliyeyim :26: hem uyku düzenim de olur belki ... An itibariyle 41 saattir uyumuyorum :53: ve hala uykum yok uyuyamıyorum ....

Aaa hala neden uyumuyorsun hadi bakiyim koş koş koş yatağa :) hiçbir şeyi dert etme canım benim derdi veren Allah dermanını da verir. Bir kapı kapanırse daha iyisi açılır hiç üzülme hiç düşünme. Temizlendikten sonra yap istihareni Allah sana yol gösterecektir inanıyorum ben. Ama önce yatağa gidip uyuyup kendine iyi bakıyorsun hadi marş marş :20::29:

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X