İsterdim ki eşim herşeyim olsun

XsevdeX

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2010
147
0
46
Kayseri
Arkadaşlar,nerede yanlışımız var anlayamadım evleneli 5 yıl olcak artık ama inanın eşimle aramda dağlar var hissediyorum.Hepmi böyleydi yoksa sonradanmı böyle oldu diye sorarsanız hep böyle idi.İsterdim ki ben eşimle birbirimizin her şeyi olalım ama olmuyor,arkadaşım dostum olsun istedim ama başaramadık biz bunları ben bişeye üzülsem asla neyin var sorun ne diye sormaz.Ben isterdim ki bütün derdime sıkıntılarıma ortak olsun nafile derdim ne olursa olsun umurunda bile olmuyor insan sormazmı canım neden böyle üzgünsün vs.Bütün üzülmeme sebeb ailesi zaten yoksa başka derdim yok patavatsızlıkları sinirlerimi bozmaları vs.Tamam sonuçta üzen aileside olsa sormazmı ne oldu asla sormuyor hemen uyumaya gidiyor şu saat oldu uyuyamadım ve ağlamaktan içinde bulunduğum durumlara üzüldüm çıkar yol bulamadım.Bir derdim olduğunda ona derdimi döküp beni rahatlatmasını bekliyorum ama asla.İnsan eşi ile sadece karı kocamı olur başka bişey olamazmı arkadaşınız dostunuz olamazmı bunu merak ediyorum benim gibi olan yada olmayan birileri akıl versin ne yapmalıyım?Belkide benim tek hatam dünyamın merkezi onu yaptım bütün sosyalliğimi onun için sildim tüm hayatımı onu yapmakmı... Bazen aşk yokmu beni sevmiyormu diyorum ne yapmalıyım aslında yapmam gerekenleri biliyorum o zaman asi olmaktan korkuyorum benmi fazla şımarttım aceba onu bu kadar vurdum duymaz oldu bilemiyorum.Canım o kadar çok yanıyor ki anlatılmaz bi haldeyim her şeyi düşündüm bugün kefeye koydum tartıyorum tartıyorum olmuyor şuan bi bunalım içerisindeyim.Çokmu istediğim arkadaşlar arkadaşım dostum olabilmesi .((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( :2:ŞUNUDA EKLEMEK İSTEDİM ARKADAŞLAR BENİM BEBEĞİM OLMUYOR EŞİMİN AİLESİ SÜREKLİ ŞU HAMİLE BUNUN ÇOÇUĞU VAR ŞUNUN ÇOÇUĞU ÇOK TATLI HA BİRE BEBEK MUHABBETİ YAPAR AMA HER GÖRDÜĞÜMÜZDE SÜREKLİ GEBELİK MÜJDELERLER DOĞUM HABERİ VERİRLER AMA HER GÖRMEDEDE HEP BEBEK ANLATIRLAR BENİM BEBEĞİM OLMUYOR BENİM YÜREĞİM ANNE OLMAK İÇİN ÇILDIRIRKEN BU YAPILANLAR HOŞMU VE BUNDA BİLE EŞİME DİYORUM BIKTIM İNAN YORULDUM SÜREKLİ BANA BUNLARI ANLATMALARINDAN BANA DEDİĞİ SANA ÖYLE GELİYOR.... YA ANNE OLMAK İSTEYENİN YANINDA BU KADAR HABERLER HA BİRE AY ŞUNUN BEBEĞİ ÇOK TATLI AY ŞUNUNKİ ŞÖYLE VS DENİLİRMİ BUNDADA BENMİ HAKSIZIM???

Son düzenleme:
Canım bastan aman üzülmesin kırılmasın,aman yanlış anlamasın,aman ilişkimize bişey olmasın diyerekten on düşünüp bir söylemek sonucunda böyle oluyor maalesef.
Çoğu kadın ilişkilerin başında önce kadın sonra insan kimliğini gösteriyor.Sanırım sorun burda.
Siz onun sormasını beklemeyin kendiniz anlatın.En ufak bir sorununuz da olsa anlatın.Hatta onla ilgili sorunlarınızı ona değilde bir arkadasınıza anlatıyormus gibi anlatın.Konuşun.kendinizden ondan ondan bol bol konusunun.Bunun tek çaresi konuşmak.

Canım sende sormasını bekleme canın sıkkınsa kendin başla anlatmaya dinler mutlaka. Yasa Eve geldiğinde sen sonra iyimisin bişeyin varmı vs, sonrada sen anlat,
yani buda bi fikir.

Sen ona öyle değer verdin ki sıkıntısı oldumu sordun sevincini paylastın ama o bunları yapmiyor ben eşim sessiz oldu mu sorardım oda anlatır yada anlatmazdı çoğunlukla anlatmazdı yeri geldi benimde yüzümün asık olduğu zamanlar oldu eşim he,men birşey olduğunu anlar sorar bende yok birşey derim ağlarım bazen de ağlamak gelir otur ağla yanında ne olduğunu soracaktir o kadar gaddar değildir herhalde o zaman başla anlatmaya

Söylediğiniz gibi, gerçekten eşini hayatın merkezine koymak kişiye kendini unutturur.
Kişi kendini unutursa karşıdaki her durumda unutur zaten.
Kişinin kendine biçtiği değer karşıdakinin sinyallerini ya yakar ya da söndürür.

Bunun haricinde, belkide eşiniz artık ailesiyle olan sıkıntılarınızı duymaktansa, görmemeyi tercih ediyor.
Hemen hemen her erkekte vardır; kaçarlar. Sorudan, sıkıntılardan, sorumluluklardan v.s

Bundan sonra değişir mi, bir fikrim yok fakat siz değişebilirsiniz.
Beklentileriniz ne kadar azalırsa, kendinize ne kadar dönerseniz o kadar mutlu olmaya başlarsınız.

Evde uyuyan bir adam varken ağlayan bir kadın olmaz artık.

Bence eşiniz problemin ailesi olduğunu bildiği için soru sormuyor..Hepsi aynı yaaaa

Değer gördüğünüz kadar değer verin.. Böylece büyük hayal kırıklıkları yaşamazsınız..

Kimseyi kendinizden fazla düşünmeyin.. İlk hatayı burada yapıyor kadınlar..

Canım benim eşimde senin eşin gibi ...Ben de evleneli 3 sene oldu.;Ama ben çabuk kabullendim durumu.Başlarda çok üzüyordum kendimi.Sevmediğini söyleyip kaç defa boşanmaya kadar götürdüm işi.Ama onu da başaramadım.baktım ki onun huyu bu ,nemrut bir adam.Dedim ki kendi kendime bu bu deveyi güdüceksin ya da bu diyardan gideceksin ve bıraktım ipin ucunu.Kendime,oğluma bakıyorum.Ondan HİÇBİRŞEY BEKLEMİYORUM .oyüzden artık CANIM ACIMIYOR...

10 evliliğin 23ünde var bu beklentiler.

alaattinin çaydanlığı yokki elimizde
parlatıp okşayınca çıkan cinden dilek dileyelim

Belkide evliliğinizde kökten çözmediğiniz,sürekli halı altına süpürdüğünüz,size göre önemli olmayan ama eşinizin moralini bozan önemli problemleriniz vardır.
Size bu kadar uzak olmasının bir sebebi vardır mutlaka.

Son düzenleme:
daha önce ailesiyle alakalı konularda çok konuşup kavga fln ettiyseniz sıkılmış olabilir....
yani sorun hep aynıysa ya sorunu çözeceksin yada bakışını değiştireceksin....
tabiki ilgi beklemenden daha normal bişey olamaz çok şey istemiyorsun normal olanı istiyorsun ama eşininde tarafından bakmaya çalış....
yada açıkça ve son kez konuşup sorunlarınızı biyere bağlayın...

Bende senin gibi hissediyordum bir zamanlar.Konuşamıyoruz paylaşamıyoruz , neden evlendim vsvsvs. Ama diyordum bu adam 4-5 senedir flört ettiğin adam şimdi ise eşin kocan hayat arkadaşın ekmeğini yemeğini yatağını paylaştığın insan.

İşte sözleri söylebilmek için birlikte konuşmak haricinde birşeyler yapmaya yöneldik. Mesela arkadaşlarımızı eve çağırdık , birlikte yemek yaptık , sinemaya gittik , film izledik ikimiz konuşmadan yapabileceğimiz bir dizi şey yapmaya başladık. Bir süre sonra birbimize birşeyler sormaya daha sık konuşmaya başladık. Sonra bir baktım ki artık yukarıda paylaştığım gibi düşünüyorum.

O benim eşim hayat arkadaşım herşeyimmm

Bakış açını değiştirmeyi dene. Biz bayanların eskiye dair yaşadıkları şeyleri affedipte unutmama huyundan kaynaklanıyor.

Bir başka önerimde eğer alkol alıyorsa güzel bir masa hazırla çokça içmesini sağla , sonra hafif kafası güzel olunca ona karşı düşünüpte söyleyemediğin ne varsa eteğindeki taşları dök.Bu seni ona karşı biraz daha olumlu yapacaktır.

Bende aynı durumdayım bir sürü sorunum oldu bunalımlara girdim. adam bildigin odun... Bir yolunu bulalım ne derdin diyeceği yerde hicbisey yokmuş gibi isten eve geldi yemeğini yedi Televizyonunu izledi yattı uyudu. Ağladım isyan ettim bu yaptığının karşısında. Ne yaptı dersiniz.. yanımda ağlama kötü etkileniyorum psikolojim bozuluyor dedi.. Saka gibi resmen.. O böyle dedikce çıldırdım daha çok ağladım bağırdım... İnsan biraz yanımda olur bu adam kocam hayat arkadasım değilmi ben ona anlatmicamda kime anlatacağım icimi...

Malesef kendisi ile düşünlerimi anlatıncada hep eleştiriyorsun beni diyor konuşmak asla mümkün olmuyor onunla konuşmak çok zor

bir odunda bende vardı..vardı diyorum çünkü bugüne kadar çektim onu.artık çekmiycem.boşanma davası açtım bugün.1 yaşında kızıma rağmen.benimkinin yaptıklarını saysam sizinkilerin yaptıkları yanında solda sıfır kalır emin olun.şöyle özetliyim.bir gün olsun beni hiçbir konuda anlamadı hak vermedi bana.hep anası anası anası.ben sanki anasın kuma geldim.anası karısı ben kumasıyım.o hissi uyandırdı hep bende.3 senelik evliliğimde 1 defa karıcım demedi.bir konuda bana bir defa haklısın demedi.hep ben suçluyum hep ben haksızım ne hikmetse ben hariç herkes onun gözünde 4-4 lük.
anlatmakla bitmiycek adamdı benimki.o yüzden en son olayı anlatayım sadece.kızım doğuştan böbrek hastası.böbrek taşı döküyor sürekli.geen gece eve geldi ben izne çıkıyorum memlekete gidiyorum dedi geceyarısı kızımla beni koca şehirde yapayalnız bırakıp eve 5 para bırakmadan çekti gitti.koca şehirde yapayalnız diyorum çünkü ben başka şehre gelin gittim ailem 12 saat uzakta.kızım o gece böbrek taşı dökmüş.bezinde buldum.taşı gösterdim tartışırken yapma dedim çocuk hasta sen ne derdindesin dedim.çocuğun taşına bile bakmadan başını çevirip gecenin 12 sinde çekti gitti.sonuç:cehennemin dibine kadar yolu var..
haaa birde deneyimlerimden yola çıkarak söyliyim.eşlerin soğukluklarının altında mutlaka bir neden vardır.bu ya anne kurması (erkeğin annesi erkeği kurar gelinin üstüne salar) ya aldatma vardır ya başka bişey vardır.mesela bizde benim oduna dedimki sen bana 1 gün karım bile demedin dedim.itiraf ettiki beni sevmeden evlenmiş.evlendiğim gün sana soğuktum dedi.bende ona ben sana bayılmıyodum silahta dayamadım alnına.neden evlendin benle çocuğun kanına girdin dedim.benle evlenmesindeki işin özetide şu:ben bu adamı 20 milyar borcunla kabul ettim evlendim.ben üniversite mezunuyum.çalışıp onun borcunu ödiycem sandı.evlnip takılan altınları borcuna harcadı.babam onun içimkredi çekti ona verdi.karşılığında babama bir tşk bile etmedi.annemi babamı evden kovdu sonraki aylarda.borcunu kapadı benle evlenerek yani.peki en son sonuç:günahsız masum babasız büyücek dünyalar tatlısı bi kız çocuğu..ben kızımı bugünden itibaren 2 defa öpüyorum.onun babası yok artık öldü.onun yerine tek öpücüğüm.öyle baba olmaz olsun.
odunlara cehennemin dibine kadar yol verin.tabi odunluk derecesine göre arkadaşlar..benimki halis mulis 4 çarpı 4 keresteydi.ben onu ve anasını Allah a havale ettim davamı açtım.sizler içinde hayırlısı olsun.

Son düzenleme:
Ağlasamda malesef anca ağlıyorsun ağla dur diyor

Beni sevdiğine eminim sebeb çok yok sadece aile sorunumuz var normaldede evden işe işten eve gelen biri hiç kimseye bakmayan sadece gözü beni gören bi eş ama neden böyle yapıyor anlamış değilim.

evlendik evleneli onların asla hatasını görmedi gördü isede es geçti,haklı olduğum her yerde bile beni hep haksız gördü ama ben inanın çoğu şeyde haklı idim anlatsam çok şeyler var ama anlatılmıyor ailesi benim gözümde sıfır koca bi 0 menfatlerinden başka bişeyleri yokhep bana bencil insanlar daha nasıl anlatayım bunlar yetrli sanırım

Konuşmayı çok denedim dedim neden beni dinlemiyosun sorunlarıma ortak olmuyorsun diye ama hep kaçtı uyumaya gitti yada dışarı çıkıp dolaşmaya yada ses tonunu yükselttip anlamsızca kavga etmeye diyorum dinlemeyi asla istemedi hep kaçtı ne yaparsınız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…