hangi bitkisel yağlar tüylenme yapar ,tek tek incelemek grekiyor,ama deneme yanılma yöntemiyle bugüne kadar bilinen bazı bitki yağlarının tüylenme yaptığını okuyoruz çoğumuz,mesela susam yağı ,bazı bitki yağları elde edilirken zeytinyağında çözülmeye bırakılıyor,yada başka çeşit yağlarda ,bence bu bitkisel yağları kullanmamak gerek,ama kıllar kökten alınıp sürüldüğünde özellikle kullanılmamalı diye düşünüyorum ..
bal ve yumurta alerjenik besin maddeleridir,bazı kişilerin vücutları bu besin maddelerindeki alerjenlere duyarlı olabiliyor,bunun dışında yumurta lesitin kaynağıdır,kolestrol sentezini engeller lesitin,eskiden yumurtanın kolestrolü yükselttiği iddia edilirdi ama araştırmalar sonrası görüldüki yumurta lesitin deposuyla kolestrolü düşürebiliyor yeterli tüketiminde.
balında yararları sayılamayacak kadar fazla ,ben alerjen etkisinden bahsettim ama her besin yeterli miktarda tüketildiğinde insan sağlığına faydası şüphesiz çok fazla....
sivilcelenmenin çok farklı sebepleri vardır,bazen yoğun stres bile aşırı sivilcelenmeye sebep olabiliyor,buna en iyi örnek öss hazırlık öğrencileri:)
bazende bazı hormonların normalinden fazla salgılanışı ki bu çok sık rastlanan bi durum,androjen hormonları tüylenmeye sebep olabilirken aynı zamanda sivilcelenmeyide tetikler,sonra karaciğerdeki bazı rahatsızlıklarda sivilcelenmeye sebep olabilir,sivilcelenmenin nedeni tespit edilmeliki doğru tedavi yapılabilsin ,bunun için bi hekime muayane olmak şart.