Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
vaniga ne acaba? ik defa duyuyorum. :)bayanssulusmile
ben su an onu kullaniorum ve müthissssssss
Beany biraz konu dışına çıkacağım ama sana bir soru sormak istiyorum; bu konularda bilgilisin.Hangi bitkisel yağlar ciltte tüylenme yapar? hangileri yapmaz? Bal,yumurta gibi besinler tüylenme yapar mı? Bu konularda bilgin varsa paylaşabilirsen çok sevinirim.Bir yandanda sivilcelerle uğraşıyorumda:kedi:
hangi bitkisel yağlar tüylenme yapar ,tek tek incelemek grekiyor,ama deneme yanılma yöntemiyle bugüne kadar bilinen bazı bitki yağlarının tüylenme yaptığını okuyoruz çoğumuz,mesela susam yağı ,bazı bitki yağları elde edilirken zeytinyağında çözülmeye bırakılıyor,yada başka çeşit yağlarda ,bence bu bitkisel yağları kullanmamak gerek,ama kıllar kökten alınıp sürüldüğünde özellikle kullanılmamalı diye düşünüyorum ..
bal ve yumurta alerjenik besin maddeleridir,bazı kişilerin vücutları bu besin maddelerindeki alerjenlere duyarlı olabiliyor,bunun dışında yumurta lesitin kaynağıdır,kolestrol sentezini engeller lesitin,eskiden yumurtanın kolestrolü yükselttiği iddia edilirdi ama araştırmalar sonrası görüldüki yumurta lesitin deposuyla kolestrolü düşürebiliyor yeterli tüketiminde.
balında yararları sayılamayacak kadar fazla ,ben alerjen etkisinden bahsettim ama her besin yeterli miktarda tüketildiğinde insan sağlığına faydası şüphesiz çok fazla....
sivilcelenmenin çok farklı sebepleri vardır,bazen yoğun stres bile aşırı sivilcelenmeye sebep olabiliyor,buna en iyi örnek öss hazırlık öğrencileri:)
bazende bazı hormonların normalinden fazla salgılanışı ki bu çok sık rastlanan bi durum,androjen hormonları tüylenmeye sebep olabilirken aynı zamanda sivilcelenmeyide tetikler,sonra karaciğerdeki bazı rahatsızlıklarda sivilcelenmeye sebep olabilir,sivilcelenmenin nedeni tespit edilmeliki doğru tedavi yapılabilsin ,bunun için bi hekime muayane olmak şart.
daha öncede bir topige yazmistim ama nereye yazdigimi bulamadim hatta bir arkadas ismini sormustu o zaman bilmiyordum simdi ögrendim..
benim ablam gaziantepten hamam otu aldi(bu adanada yetisen bir bitkiymis) tüylerun uzerine sürüyor gün asiri sonra eliyle avuyor baskalari bisyle kaziyor jilet degil buna ne derseniz tüy dökücülern icinde spatulalar oluyordu sanirim onun gibi bisyle,ve koltuk alti cok belirgin bir sekilde azaldi,arkadasinin annesi,annesinin arkadaslari ve arkadsi kullaniyormus kalmamis tüy..ben hic denmeedim ama ablam kullandi sonuc iyi tabi gün asiri ve düzenli kullanmak lazim..