• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme istemeye geldikleri gün sözlenilmiş mi olunuyor?

JiGSaW

Tell me more =))
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2008
232
1
96
İstanbul
ben pek anlamadım kusura bakmayın arkadaşlar şimdi birkaç sorum olacak

şimdi kızın kahve getirdiği allahın emri vs. olayı o istenme bu tamam ama söz kesilmesi olayı da bununla aynı gün mü olur? yüzük takılır mı? sadece kıza mı takılır? kurdele kesilir mi?

kısacası istenme ile söz kesimi aynı şey midir? yoksa söze ayrı mı geliyorlar benim çok kafam karıştı

ailene sevgiline sana size baglı seyler bunlar.. kesin bir kurali yok illa ole olur die
kimisi once gelir tanısır sonra istemeye gelir, sonra bide soz kesmek icin gelir, hatta 3 kere istemeye gelip 4. gelişte soz takan da var herkesin kendi adeti

kimiside once bi tanısmaya gelir sonra bi gun konusulur ve o gunde isteme ve sozu aynı gun yapar.. allahın emri ile istenir verildikten sonra genclere yuzuk takılır..
yuzuk konusuna gelince o da degişken

kimi kıza tektas takıyo oglana takılmıyo
kimi ince soz yuzukleri alıyo hem oglana hem kıza takılıyo
kimi de hem sozde hem nisanda alyans almak istemiyo, iyisinden bitane alyans alıyo,onu sözde takıo ve hep onu kullanıyo

umarım aydınlatabilmişimdir :34:

canım ailelerin durumu önemli rol oynar burda...mesela eğer aileler birbirlerinden farklı şehirlerdeyse ve bu mesafe uzunsa o gün kız istendikten sonra bir sonraki gün yada o gün söz yapılabilir.duruma göre değişir.mesela bizim de öyle olmuştu. arada 5 saatlik mesafe bulunan şehirlerdeydik.istemeye geldikleri günün ertesi gün yapmıştık sözü.ama aileler aynı şehirdeyse yada birbirlerine yakın yerlerdeyse kız istenir ve söz tarihi başka bir zamana kararlaştırılır.:34:

ben pek anlamadım kusura bakmayın arkadaşlar şimdi birkaç sorum olacak

şimdi kızın kahve getirdiği allahın emri vs. olayı o istenme bu tamam ama söz kesilmesi olayı da bununla aynı gün mü olur? yüzük takılır mı? sadece kıza mı takılır? kurdele kesilir mi?

kısacası istenme ile söz kesimi aynı şey midir? yoksa söze ayrı mı geliyorlar benim çok kafam karıştı

Ailene Bağlı Verirlerse; Söz Kesilir..:34:

Ya da Gün Verilir, Söylenen Günde Yüzük Takılır..:34:
Sadece Kıza Takılmaz İkinize de Takılır..:34:
Elbette Kurdelesi Olacak.. :34:
(Bekar Olan Arkadaşlarına Yutturmak İçin):60::60::60::60::60::60:

İsteme İle Söz Kesme Aynı Şey Değildir..

Back