- 10 Kasım 2017
- 172
- 69
- 13
- 24
- Konu Sahibi -stargirl-
-
Dilden kazanmak eskiden çok zordu ÖĞRETMEN liselerine ek puan geliyordu o Yüzden onlar öncelikliydi dilde İngilizce'de falan bir de puanlar yüksekti . Şimdi de öyle mi Değişti mi ?Şimdi de dedi ki "hep benim başıma kakacaksan git seç o zaman"
Bunu yaparsam benimle asla konuşmayacak biliyorum. Aynı evin içinde iki yabancıdan farkımız olmayacak. Ya ben sadece benim kararıma saygı duysun istiyorum.. Kafayı yicem ya cidden duvarları parçalamak istiyorum DİL OKUMAK ISTİYORUM BEN YA
Dil bölümü belki gerçekten sana uygun değildir ben dil okumuş biri olarak söylüyorum meslek alanın o kadar da çok değil en basiti turizm rehberliği ona bile alınana kadar insanlar kaç mülakata giriyor benim çoğu arkadaşım iki sene hazırlıkta takıldı kaldı okul bitti gitti mütercim tercümanlık desen en geniş iş alanı olan ama tabanı 400 den alırsa bile öp başına koy derim türkiyede çoğu okulda dil eğitimi çok ama çok yetersiz biz els lerle hazırlanıp yds academy den çıkmadığımız halde soruları görünce sınavda nevrimiz döndü dil bölümünün en büyük sıkıntısı ya çok ezberin kuvvetli olacak ya da en iyi dil kurslarına gidecek paran olacak çünkü sınavda iki grup var ya sadece okulla yetinmiş sınavda paragrafları görünce tökezleyenler ciddiyim türkçe sorular gibi paragraflar var ya da şakır şakır yapanlar bunun ortası yok orta halli puan alanlar %10 ya var ya yok şimdi seni bölüme bile göndermeyen baban sana bu imkanları verecek mi? neyi hayal ediyorsun bilmiyorum ama iyi düşün ben hep derim insan her zaman hayallerinin peşinden koşa koşa gitmeli ben yaparım diyorsan ne yap et ikna et yoksa bu sevdayı bırak mevcut azlığı da asla gözüne avantaj gelmesin dediğim gibi ya mükemmel ya vasatlar var başka türlüsü yok ben dilden çıkıp ünide kimya ağırlıklı bölüm tercih etmiş insanım ki puanım 430 larda ama psikolojim yerlerdeydi lise hayatım boyunca terapi gördüm inan bana ve ailem için tam bir hayal kırıklığı oldu o puanla dilden tercih yapmadığımı öğrendiği anki babamın yüzü hala gözümün önünden gitmez şimdi sevmediğim iş beni mutlu eder mi diyorsun ya etmez ama ileride sevip sevmeyeceğini de bilemezsin bu yaşlar yavaş yavaş hayat tercihlerinin oturacağı yaşlar hiç belli olmaz ben okulu bitirdim bölümümü sevmiyordum mezun oldum işe girdim çok hoşuma gitti ama sonra ailevi nedenlerden dolayı bırakıp farklı işler yapmak zorunda kaldım yeni yeni meslekler edindim farklı sektörlerde bulundum ama şimdi bulunduğum şehirde kendi alanımda iş olsa koşa kpşa giderim çünkü ben işe girdiğim an maaşı statüsü ortamı saygınlığı beni tatmin etti türkiye pek toz pembe hayallerin yettiği bir yer değilAblalarım merhaba.. Daha önceden de buna benzer konular açmıştım ama cidden ne yapacağımı bilemiyorum hiç. O yüzden tekrardan açayım dedim.
Ben lise 2.sınıftayım ve babamla birlikte yaşıyorum. Bu sene alan seçimi yaptık, ben dil istedim gerçekten sevdiğim bir bölüm ve yeteneğim de var. En önemlisi benim hayalim bu. İleride dünyayı gezmek insanların yaşam şekillerini görmek istiyorum çünkü hayatın benim gördüğümden daha fazlası olduğunu biliyorum. Zaten küçüklükten beri dile ilgim var.
Babam bana zorla tm seçtirdi ama. Benim matematiğim iğrenç bir kere, iyi bir anadolu lisesinde olmama rağmen şu zamana kadar matematikten en iyi notum 50 olabildi iki senelik lise hayatım boyunca. İki senedir ucu ucuna hocalara yalvar yakar proje performanslarla geçiyorum. Gerçekten kötü bir matematiğim var ve ben bu matematikle tm'de bir şey yapamam. Psikoloji hukuk falan kafadan gidiyor zaten. Ki onlar da hayalim değil de tmde olmayı biraz isteyebileceğim mesleklerden.
Neyse ben 11de artık zorlar babamı ikna eder dile giderim diye düşünüyordum ama yok yani of emin oldum bugün. Babam bunu yapmayım diye beni temel liseye kaydettirecek. Gitmiş liseye ama adamlar beni de görmek istemiş yoksa kaydolmuştum yani. Oof ya ben istemiyorum bu bölümü.
Babam dili yapamayacağımı düşünüyor bir de, iş alanı kısıtlı deyip duruyor. Bana olan güveninin azlığını geçiyorum, bir de iş alanı kısıtlı falan da değil aslında. Bu gayet de yanlış yani. Sanki tm'nin önü çok mu açık ilk 20.000 yapamazsan açık falan değil hiç. Bence bu matematikle benim 20.000'e girme olasılığım dilde iyi bir derece yapma olasılığımdan çok daha düşük.
Bir de öğretmenlerimi de hiç mi hiç anlayamıyorum. Birisi de demiyor ki bu kız seçmek istiyor notları da gayet iyi seviyor ama babası seçtirmiyor neden yani? bunu gerçekten demiyorlar. Her gün neredeyse ingilizce öğretmenimle bu konuyu konuşuyoruz, biraz bile olsun babamı ikna etmeye çabalamadı. Ben istemediğim bi bölümde olucam ve neden birisi bile çıkıp da bir şey demiyor anlayamıyorum.
:/
Dil okuyup cidden dünyayı gezeceğine mi inanıyorsun ?
Hayallerini yıkmak gibi olmasın ama burası Türkiye . Mezun olunca en iyi ihtimalle tercüman olursunuz . Çevremden gördüğüm kadarıyla en iyi okullardan mezun dilciler bile uzun süre işsiz geziyor .
Realist olursak dolar daha şimdiden 4.50 yi görücek sen mezun olana kadar düşünemiyorum .Ailen çok zenginse gezersin ancak dünyayı maalesef maaşla dünya gezilmiyor .
Lisede meslek lisesi okudum. Asla sevemedim nefret ettim. Düz lisede dil sınıfına geçmeyi çok istedim. Babam istemedi senin baban gibi yani.
Matematiği asla anlamazdım. Hala çok çok iyi değilim.
Şimdi iyi ki diyorum.
Mühendslık okudum sen düşün o matematikle.
Insanların lisede olan mantığı ile üniversitede olan mantığı asla aynı olmuyor. Biraz gerçekçi olmak lazım.
Dünyayı cat pat bi ingilizce ile de gezebilirsin ki .
Kendini şartlandırdıgın için matematik yapamıyorsun bence.
Dil bölümü belki gerçekten sana uygun değildir ben dil okumuş biri olarak söylüyorum meslek alanın o kadar da çok değil en basiti turizm rehberliği ona bile alınana kadar insanlar kaç mülakata giriyor benim çoğu arkadaşım iki sene hazırlıkta takıldı kaldı okul bitti gitti mütercim tercümanlık desen en geniş iş alanı olan ama tabanı 400 den alırsa bile öp başına koy derim türkiyede çoğu okulda dil eğitimi çok ama çok yetersiz biz els lerle hazırlanıp yds academy den çıkmadığımız halde soruları görünce sınavda nevrimiz döndü dil bölümünün en büyük sıkıntısı ya çok ezberin kuvvetli olacak ya da en iyi dil kurslarına gidecek paran olacak çünkü sınavda iki grup var ya sadece okulla yetinmiş sınavda paragrafları görünce tökezleyenler ciddiyim türkçe sorular gibi paragraflar var ya da şakır şakır yapanlar bunun ortası yok orta halli puan alanlar %10 ya var ya yok şimdi seni bölüme bile göndermeyen baban sana bu imkanları verecek mi? neyi hayal ediyorsun bilmiyorum ama iyi düşün ben hep derim insan her zaman hayallerinin peşinden koşa koşa gitmeli ben yaparım diyorsan ne yap et ikna et yoksa bu sevdayı bırak mevcut azlığı da asla gözüne avantaj gelmesin dediğim gibi ya mükemmel ya vasatlar var başka türlüsü yok ben dilden çıkıp ünide kimya ağırlıklı bölüm tercih etmiş insanım ki puanım 430 larda ama psikolojim yerlerdeydi lise hayatım boyunca terapi gördüm inan bana ve ailem için tam bir hayal kırıklığı oldu o puanla dilden tercih yapmadığımı öğrendiği anki babamın yüzü hala gözümün önünden gitmez şimdi sevmediğim iş beni mutlu eder mi diyorsun ya etmez ama ileride sevip sevmeyeceğini de bilemezsin bu yaşlar yavaş yavaş hayat tercihlerinin oturacağı yaşlar hiç belli olmaz ben okulu bitirdim bölümümü sevmiyordum mezun oldum işe girdim çok hoşuma gitti ama sonra ailevi nedenlerden dolayı bırakıp farklı işler yapmak zorunda kaldım yeni yeni meslekler edindim farklı sektörlerde bulundum ama şimdi bulunduğum şehirde kendi alanımda iş olsa koşa kpşa giderim çünkü ben işe girdiğim an maaşı statüsü ortamı saygınlığı beni tatmin etti türkiye pek toz pembe hayallerin yettiği bir yer değil
Dil okuyup dünyayı gezmek bir meslek mi?
Hayaller bir yere kadar, bir de gerçekler var ki sorma gitsin
Matematiğim kötü deyip kenara çekilme, biraz çalışıp yükseltmeyi dene. Üzgünüm ama baban mantıklı düşünüyor. Olduğun bölümde kalmaya devam etmelisin
Dilden kazanmak eskiden çok zordu ÖĞRETMEN liselerine ek puan geliyordu o Yüzden onlar öncelikliydi dilde İngilizce'de falan bir de puanlar yüksekti . Şimdi de öyle mi Değişti mi ?
TM seç sende dilden de girersin sınava dilden de girsen puanın kesiliyor mu ?
Baba'nın düşüncesi ne o neden olmaz diyor ? Mantıklı bir açıklaması var mı ?
Ya hayır dil okuyunca dünyayı gezerim demiyorum. Ama ben zaten ülke dışına çıkmayı isteyen biriyim ve ileride bunu yaparsam dil bilmem gerekecek. En azından dil okuyarak işin o kısmını hallederim diye düşünüyorum. Çok teşekkür ederim bu arada hayallerimi realistlik sandığınız karamsarlık adı altında ezdiğiniz için. Demek istediğim tek amacım dünyayı gezmek o yüzden tek seçeneğim de dil okumak değil.
Sadece iş imkanının az olacağını düşünüyorum. Eminim daha önü açık ve seveceğin bölümler de vardır . Dünyayı bu şekilde de gezebilirsin.Ya anlamıyorum ki o cümleye bu kadar takılma nedeniniz ne? Evet ilerde dünyayı gezmek istiyorum çok saçma gelse de size ben bunu istiyorum evet dil okumak bana dünyayı gezdirmez ama dil öğretir ve bu beni adım adım hayalime yaklaştırır. Bilmiyorum eğer kızını bir sny bile dinlemeyip de sen bu seçiceksin diyip sectirmek mantıklıysa evet mantıklı tamam.
Bende onu diyorum sevdiğiniz mesleği yapacağınızın garantisi yok şimdilen dil istemeyen babanız size maddi olarak süper bir destek verir mi bunu düşünün önce yok vermez diyorsanız bir sınava girip başaramamak daha kötü bunu bilin benim lise boyunca dil okuyup diğer hocaların programda olduğu halde siz nasılsa dil sınıfısınız gerek yok test çözün diyip konu bile anlatmaya tenezzül etmediği bir yerden çıkıp kimyacı olmam ne kadar mantıklı? Dile aşık olmakla meslek edinmek farklı bunu erkenden anlayın diye yazıyorum anladığınızda iş işten geçmesin hala dile aşığım hala yeteneğim var ben ki sırf film izleye izleye neredeyse hitnçe yi günlük konuşma seviyesinde biliyorum gerçekten öğrenme konusunda yeteneğim var ama yeteneğimiz olan şeyler mesleğimiz olunca her zaman bizi mutlu etmez yaşınız ilerleyince statü maaş türü şeyler sizi mutlu edecek 2+2 nin 4 olduğu kadar kesindir bu mutluluk elektrik su faturası ödemez bir yere gittiğinizde adisyon ödetmez mutluluk size giyecek içeçek almaz ev kiranızı da ödemez benim geçen sene öğretmenlik mezunu arkadaşım atanamadığı için asgari ücretle kolejde öğretmen oldu sınıfımızın en başarılısı okuluna aşık olanıydı şimdi emeklerine acıyor bunları unutmayınEvet toz pembe değil ama tek bir hayatım var ve bunu istemediğim bir işte yaparak geçirmek istemiyorum. Çok safça yaklaşıyorsam evet öyle ama napayım, işni yaparken yüzü gülmeyen insanları görünce üzülüyorum ama onlar için. Eminim çoğunun farklı hayalleri vardı diye düşünüyorum. Evet çok sorun olabilir dilde de ama bu matematikle tm seçmem ne derece mantıklı sizce? Yapamıyorum sevmiyorum ki istemiyorum hayatımı uflaya puflaya geçirmek değil de ne kadar zorluğu olursa olsun sevdiğim meslek olduğu için güle oynaya yapmak istiyorum.
Gercekten öyle mi peki ?İş imkanı yok
Yapamazsın
dedikleri bunlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?