• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme isteme+söz+nişan hepsi aynı gün

gelin ve damat adayı (bizler) kendi kendine düşünüyor düşünüyor bir yol bulamıyor :S

işin içine büyükler girince kendiliğinden çözülüyor.. tabi işi onlara bırakmayı kabullenirseniz. .:)

benim babam böyle birşeyi hayatta kabul etmez. Bize de haftaya pazar gelecekler dedim babama. Üstelik ailesiyle de tanıştık ama sadece babalar tanışmadı. Babam damat adayıyla tanıştı konuştu. Ami şimdi de diyor ki neden geliyolar ben daha tanımıyorum kimseyi. İsteme falan olsun bile istemiyor. önce gelip tanışacakmış sonra birdaha gelip isteyeceklermiş sonra babam düşünüp kararını söyleceklmiş anca 4. gelişlerinde söz yüzüğü takılacakmışmışmışş :43: Ben gelsin istesinler diyorum ama pazardan domates mi alıyolar diyo yaaa:1: Ahh bu babammm :1:

benim babam böyle birşeyi hayatta kabul etmez. Bize de haftaya pazar gelecekler dedim babama. Üstelik ailesiyle de tanıştık ama sadece babalar tanışmadı. Babam damat adayıyla tanıştı konuştu. Ami şimdi de diyor ki neden geliyolar ben daha tanımıyorum kimseyi. İsteme falan olsun bile istemiyor. önce gelip tanışacakmış sonra birdaha gelip isteyeceklermiş sonra babam düşünüp kararını söyleceklmiş anca 4. gelişlerinde söz yüzüğü takılacakmışmışmışş :43: Ben gelsin istesinler diyorum ama pazardan domates mi alıyolar diyo yaaa:1: Ahh bu babammm :1:

sanki benim babamın ruh ikizi baban :90: bizde de annesi gelecek bir hafta sonu anneler tanışacak sonra istemeye gün belirlenip gelecekler babalar burda tanışacak sonra babamda düşünüp araştırıp soruşturup kararını verecek sonra söz günü kararlaştırılıp yüzük takılacak :68: konu sahibi arkadaşım hepsini bir arada halletmeniz en güzeli benim öle bir imkanım yok ne yer müsait şuan nede maddiyat mecbur ayrı ayrı yapılacak bence bunlara kafa yorma keyfini çıkar :62:

Kızlar bizimde isteme ve söz aynı gün olacak erkek arkadaşımın aileside söz nişan bi arada olsun masref olmasın diyor. :1:

ama annem masraf olsun diyor hepsi biearada olursan bişey anlamayız diyor :19:

Kızlar bizimde isteme ve söz aynı gün olacak erkek arkadaşımın aileside söz nişan bi arada olsun masref olmasın diyor. :1:

ama annem masraf olsun diyor hepsi biearada olursan bişey anlamayız diyor :19:

İyi valla masraf olmasın diye yeri gelmişken düğünü de yapın gecenin geri kalanında... :1:
Olur mu hiç yahu? :44:
Hamama giren terlermiş yok öyle kolay iş :3:

İyi valla masraf olmasın diye yeri gelmişken düğünü de yapın gecenin geri kalanında... :1:
Olur mu hiç yahu? :44:
Hamama giren terlermiş yok öyle kolay iş :3:

Tabi cnm hem isteme günü daha biz bize olucaz ama nişan kalabalık olacak okadar kalabalıkta istememi olur anlamıyacam arada gümbürtüye gidecem sonra :34:

Merhaba arkadaşlar;
Yıllardır takipçiniz olmama rağmen aranıza yeni katıldım...
Görüşlerinize ihtiyacım var. Söz ve nişan birarada olsun istiyorduk. Şimdi istemeye geldiklerinde hepsi birarada olacak. Yanlış mı yapıyoruz bilemedim ama çok masraf olsun istemiyoruz. Eve istemeye geldiklerinde yüzükleri takıverip nişanlanmış olacağız. Ailem zaten eş adayımı tanıyor ve damatları olsun istiyorlar, vermeme gibi bir durum söz konusu değil yani :) İlk o gün tanışacaklarına göre, o gün nişanlanmak garip mi olacak? Forumdan takip ettim, hep 2. veya 3. aşamada nişan olunuyor.

valla benim de isteme söz nişan nikah bir arada oldu :)) Eşimin işi nedeniyle ve ailesinin bulundugu il ile aramızda 10 saatlik bir yol oldugu için:) Eşim evlilik iznine ayrıldı ailesini aldı geldi, geldikleri sabah istediler beni öğlende gittik kuaföre akşama nişanı yaptık diğer günde nikahı yaptık 5 ay sonrada düğünümüzü yaptık :) Geçerli sebepler olunca hoş görülen şeyler bunlar ama tabiki içinde uhde olarak kalmaması gerekiyor hiçbirşeyin

Merhaba arkadaşlar;
Görüşlerinize ihtiyacım var. Söz ve nişan birarada olsun istiyorduk. Şimdi istemeye geldiklerinde hepsi birarada olacak. Yanlış mı yapıyoruz bilemedim ama çok masraf olsun istemiyoruz. Eve istemeye geldiklerinde yüzükleri takıverip nişanlanmış olacağız. Ailem zaten eş adayımı tanıyor ve damatları olsun istiyorlar, vermeme gibi bir durum söz konusu değil yani :) İlk o gün tanışacaklarına göre, o gün nişanlanmak garip mi olacak? Forumdan takip ettim, hep 2. veya 3. aşamada nişan olunuyor.

valla benim de isteme söz nişan nikah bir arada oldu :)) Eşimin işi nedeniyle ve ailesinin bulundugu il ile aramızda 10 saatlik bir yol oldugu için:) Eşim evlilik iznine ayrıldı ailesini aldı geldi, geldikleri sabah istediler beni öğlende gittik kuaföre akşama nişanı yaptık diğer günde nikahı yaptık 5 ay sonrada düğünümüzü yaptık :) Geçerli sebepler olunca hoş görülen şeyler bunlar ama tabiki içinde uhde olarak kalmaması gerekiyor hiçbirşeyin

Merhaba arkadaşlar;

Merhaba arkadaşlar;

Benim erkek arkadaşım benden 1000 km uzakta :14: ve ailesi de öyle

Bu ay içerisinde beni istemeye gelecekler ve o kadar uzaktan gelmişken biz de isteme ve sözü bir arada yapacağız mecburen.

Çünkü çok fazla kalamayacaklar da

Ailesini geçtim de sevdiceğim kalabilseydi şöyle bir süre keşke :43: :43:

Ben bu tarz törenlere dair hiç bir şey bilmiyorum, hiç bulunmadım da birinin isteme-söz töreninde

Kızlar bana yardımcı olun nolur ne yapmalıyım? Nasıl davranmalıyım?

Bu arada elbisemi bile aldım, beyaz uzun bir elbise pudra rengi ceket ve aynı reklerde kısa topuklu bir ayakkabı. Sizce uygun mudur peki?

Benim erkek arkadaşım benden 1000 km uzakta :14: ve ailesi de öyle

Bu ay içerisinde beni istemeye gelecekler ve o kadar uzaktan gelmişken biz de isteme ve sözü bir arada yapacağız mecburen.

Çünkü çok fazla kalamayacaklar da

Ailesini geçtim de sevdiceğim kalabilseydi şöyle bir süre keşke :43: :43:

Ben bu tarz törenlere dair hiç bir şey bilmiyorum, hiç bulunmadım da birinin isteme-söz töreninde

Kızlar bana yardımcı olun nolur ne yapmalıyım? Nasıl davranmalıyım?

Bu arada elbisemi bile aldım, beyaz uzun bir elbise pudra rengi ceket ve aynı reklerde kısa topuklu bir ayakkabı. Sizce uygun mudur peki?

Ooo ben cevabımı alana kadar evlendim bile :1:

Benim erkek arkadaşım İstanbul' da nasıl yapıcaz die karar karar düşünüyorz?
Hepsi bir arada nasıl olur ki diye düşünüyorum çıkamıyorum işin içinden :(
Bana bir yardım etseniz arkadaşlar :(:2::2::2::2::2::2:

istemeden önce damat tarafı üç defa geldi ilki tanışma, sonrasında biz onlara gittik. ikinci sefer de yemeğe geldiler üçüncü seferde ise isteme gününü belli etmek için geldiler bu arada aileler bayağı kaynaştı tabi sözde yaklaşık otuz kırk kişi vardı evimizde rahat geçti tuzlu kahvemi gönlümce pişirdim. Büyüklerimiz akrabaların nişana gelmek isteyeceklerini söylediler hali ile evde böyle bir şey olmaz bizde salon tuttuk 4 şubatta gerçekleşti nişanımız düğün gibi oldu bohçalar alındı verildi. Karşınızdaki ailenin ve sizin ailenizin imkanı varsa salon nişanını tavsiye ederim.Ama çok yüklü masraf olacağını düşünüyorsanız evde de yapılabilir bunlar ama isteme söz nişan üçü aynı gün olmasına karşıyım nişan ile arada bir hafta da olsa şartlarınız uygunsa mesafe bırakın. Her şey formalite gibi geliyor ben nikahtan da olsa giderim masraf olmasın demek kolay görünüyor ama bence para kazanılır ama bu anılar tekrar yaşanmaz tekrar nişan kıyafeti giyemezsiniz isteme esnasındaki heyecanı aynı duygularla yaşayamayız gönlünüzce imkanlarınız elverdiğince herşeyi yapmaya çalışın şimdiden mutluluklar dilerim^^

istemeden önce damat tarafı üç defa geldi ilki tanışma, sonrasında biz onlara gittik. ikinci sefer de yemeğe geldiler üçüncü seferde ise isteme gününü belli etmek için geldiler bu arada aileler bayağı kaynaştı tabi sözde yaklaşık otuz kırk kişi vardı evimizde rahat geçti tuzlu kahvemi gönlümce pişirdim. Büyüklerimiz akrabaların nişana gelmek isteyeceklerini söylediler hali ile evde böyle bir şey olmaz bizde salon tuttuk 4 şubatta gerçekleşti nişanımız düğün gibi oldu bohçalar alındı verildi. Karşınızdaki ailenin ve sizin ailenizin imkanı varsa salon nişanını tavsiye ederim.Ama çok yüklü masraf olacağını düşünüyorsanız evde de yapılabilir bunlar ama isteme söz nişan üçü aynı gün olmasına karşıyım nişan ile arada bir hafta da olsa şartlarınız uygunsa mesafe bırakın. Her şey formalite gibi geliyor ben nikahtan da olsa giderim masraf olmasın demek kolay görünüyor ama bence para kazanılır ama bu anılar tekrar yaşanmaz tekrar nişan kıyafeti giyemezsiniz isteme esnasındaki heyecanı aynı duygularla yaşayamayız gönlünüzce imkanlarınız elverdiğince herşeyi yapmaya çalışın şimdiden mutluluklar dilerim^^

canım teşekkürler deneyimlerini paylaştığın için
bizde aynı şeyi düşündük ama
her gidiş geliş sonuçta harcanan bir yol parası ve yapılan masraf olacak
acaba diyoruz geldiklerinde burda kalacakları kimse olmadığı için
öğretmen evi falan mı tutulsa die düşündüm
çok kalabalık olacağımız için zaten bir salon tutulacak
ama işte isteme-söz-nişan nasıl gelişecek hala düşünüyorum bulamıyorum :25::25::25:
dediğin gibi zaten defalarca gelinip gidiliyor
bilmiyorum walla nasıl olcak
dediğin gibi hepsinin ayrı bir anısı olacak ileride :21::21::21::21::21:

Son düzenleme:
canım teşekkürler deneyimlerini paylaştığın için
bizde aynı şeyi düşündük ama
her gidiş geliş sonuçta harcanan bir yol parası ve yapılan masraf olacak
acaba diyoruz geldiklerinde burda kalacakları kimse olmadığı için
öğretmen evi falan mı tutulsa die düşündüm
çok kalabalık olacağımız için zaten bir salon tutulacak
ama işte isteme-söz-nişan nasıl gelişecek hala düşünüyorum bulamıyorum :25::25::25:
dediğin gibi zaten defalarca gelinip gidiliyor
bilmiyorum walla nasıl olcak
dediğin gibi hepsinin ayrı bir anısı olacak ileride :21::21::21::21::21:

bunu damat adayı ile detaylıca konuşursanız daha iyi olur her şey sizin için sonuçta hem bırak biraz zorlansınlar kızı almadan önce kız evi naz evi ^^ inşallah her şey gönlünce olur

Back