- 11 Ağustos 2019
- 188
- 123
- 30
-
- Konu Sahibi Muhasebeci25
Anneniz, yakınlarınız bilmiyor mu? Böyle şeyler sizin yörenize, aile yapınıza göre değişir.Merhaba kızlar. Bı kaç hafta sonra erkek arkadaşım ailesi ve yakın akrabaları istemeye gelmeyi düşünüyorlar bizim musaitlik.durumuza göre. Bulgaristan gocmeniler ama adetlerini bilmiyoruz sorduğumuz da siz nasi isterseniz öle olur diyolar e bizimde pek tecrübemiz yok pandemiden dolayı çok yuzyuzede konuşulamadi. Zaten sevgilimin hiç bı bilgisi yok sağolsunkısaca bu isteme söz işi nasıl oluyor yakın zamanda yapanlar varsa fikir vermenizi rica ederim
Ben isteme söz beraber yapmıştım. Önce isteme merasimi sonra yüzük taktıkMerhaba kızlar. Bı kaç hafta sonra erkek arkadaşım ailesi ve yakın akrabaları istemeye gelmeyi düşünüyorlar bizim musaitlik.durumuza göre. Bulgaristan gocmeniler ama adetlerini bilmiyoruz sorduğumuz da siz nasi isterseniz öle olur diyolar e bizimde pek tecrübemiz yok pandemiden dolayı çok yuzyuzede konuşulamadi. Zaten sevgilimin hiç bı bilgisi yok sağolsunkısaca bu isteme söz işi nasıl oluyor yakın zamanda yapanlar varsa fikir vermenizi rica ederim
Annemin söylediği kendi zamanında yapılanlar onun dışında zaten yaşadığım şehirde hiç akrabamiz yok öle pek Nisan düğün katılamadık o yüzden bu tarz işlerlede hiç ilgilenmedim şimdiye kadar. Heyecan da yapıyorum nasıl bı planlama yapmalıyım bilmiyorumAnneniz, yakınlarınız bilmiyor mu? Böyle şeyler sizin yörenize, aile yapınıza göre değişir.
Peki siz nasıl hazırlandıniz ve karşı taraf ne gibi hazırlık yapıyor gelirken. Elbise seçimi nasıl olmalı? Tek bildiğim çiçek çikolata bide yüzük tepsisi.Ben isteme söz beraber yapmıştım. Önce isteme merasimi sonra yüzük taktık
Bu yüzden aile yapısı önemli dedim zaten. Biz örf adetlere çok takılmadık. İsteme ile nişan aynı gün yapıldı. Önce istediler, kahvelerini içip. Sonra da yüzük takıldı evde. Gerisi angarya iş geliyor bana.Annemin söylediği kendi zamanında yapılanlar onun dışında zaten yaşadığım şehirde hiç akrabamiz yok öle pek Nisan düğün katılamadık o yüzden bu tarz işlerlede hiç ilgilenmedim şimdiye kadar. Heyecan da yapıyorum nasıl bı planlama yapmalıyım bilmiyorum
Sordum çiçek çikolata Allah'ın emri peygamberin kavli diyorBurada sormak yerine sevgilinize sorun
Herkes örf ve adetlere önem vermiyor
Sonra abartı oluşmasın
Merhaba yöreye aileye göre değişen şeyler bunlar. Ama bizde eşimin işi gereği istemeyi ve nişanı aynı gün yaptık. Önce isteme oldu ardından yüzükler takıldı evde.Merhaba kızlar. Bı kaç hafta sonra erkek arkadaşım ailesi ve yakın akrabaları istemeye gelmeyi düşünüyorlar bizim musaitlik.durumuza göre. Bulgaristan gocmeniler ama adetlerini bilmiyoruz sorduğumuz da siz nasi isterseniz öle olur diyolar e bizimde pek tecrübemiz yok pandemiden dolayı çok yuzyuzede konuşulamadi. Zaten sevgilimin hiç bı bilgisi yok sağolsunkısaca bu isteme söz işi nasıl oluyor yakın zamanda yapanlar varsa fikir vermenizi rica ederim
Teşekkür ederim Nisan daha sonra olacak bizdeMerhaba yöreye aileye göre değişen şeyler bunlar. Ama bizde eşimin işi gereği istemeyi ve nişanı aynı gün yaptık. Önce isteme oldu ardından yüzükler takıldı evde.
Müsait zaman olsa idi isteme ayrı yüzük takma ayrı olurdu ama.
Hayırlı olsun şimdiden
Bizimde öle oldu tanışmaya geldiler bı kere ama istemeye gelince nasıl bir hazirlik yapmamız gerekiyor bizim onu bilemiyorum onlarda topluca gelicekler1 kere usülen tanışmaya geldiler ailece..
Sonra da amcasını teyzesini falan alıp istemeye geldiler o gün yüzükleri taktık; sen sağ ben selamet.
Ne güzel anlattınız teşekkür ederim. Çay yanına ikramlık tarzı hazırladınız yani. Ozaman isteme kahveler sonra yüzükler ve yeme içme olacak. Evde olacağı için bende sade ve şık bı elbise dusunuyorumPasta, börek, kısır, yaprak sarma, bol bol çay :) kahveler içilip isteme faslı bittikten sonra geriye çok katılımlı, açık büfe gün misali tıkınmaca kalıyorailede servis yapacak gönüllü bir üyeniz yoksa dışarıdan yardım alabilirsiniz. İmece usülü herkes bir çeşit meze, yemek vb getirsin. Bir de pasta kesersiniz, oldu da bitti işte :)
Kıyafet genelde rahat hareket etmek için uzun olmayan şık bir elbise, damat da sade bir takım elbise. Misafirler de misafirliğe gider gibi giyinir, ev gezmesi gibi. Fazla bir abartı olmaz. Ne kadar güzel yemek, o kadar hoş sohbet olur. Malum kalbimize giden yol midemizden geçiyor :)
Evet aynen öyle, her şey çaya uygun oldu. İsterseniz masa hazırlamayıp mutfaktan da servis edebilirsiniz ama masayı gören yaşı büyüklerin uzatmayıp sadede gelmesi işinize gelecektir :))) şimdiden hayırlı olsun :)Ne güzel anlattınız teşekkür ederim. Çay yanına ikramlık tarzı hazırladınız yani. Ozaman isteme kahveler sonra yüzükler ve yeme içme olacak. Evde olacağı için bende sade ve şık bı elbise dusunuyorum
Pasta, börek, kısır, yaprak sarma, bol bol çay :) kahveler içilip isteme faslı bittikten sonra geriye çok katılımlı, açık büfe gün misali tıkınmaca kalıyorailede servis yapacak gönüllü bir üyeniz yoksa dışarıdan yardım alabilirsiniz. İmece usülü herkes bir çeşit meze, yemek vb getirsin. Bir de pasta kesersiniz, oldu da bitti işte :)
Kıyafet genelde rahat hareket etmek için uzun olmayan şık bir elbise, damat da sade bir takım elbise. Misafirler de misafirliğe gider gibi giyinir, ev gezmesi gibi. Fazla bir abartı olmaz. Ne kadar güzel yemek, o kadar hoş sohbet olur. Malum kalbimize giden yol midemizden geçiyor :)
Çiçek çikolata alıyorlar şimdi birde organizeler meşhur istersen sende yaparsın organize masa falan süslüyorlar görmüşsündür. Bizde adet söz nişan öncesi alışverişe çıkılır. Erkek tarafı elbise alır takı alır takmaya gücü varsa. Yüzükler alınır erkeğünkini sen alırsın. Bohça vs olur örf adet böyle bizde herkeste farklıdır. Birde baklava çerez vs getirirlerPeki siz nasıl hazırlandıniz ve karşı taraf ne gibi hazırlık yapıyor gelirken. Elbise seçimi nasıl olmalı? Tek bildiğim çiçek çikolata bide yüzük tepsisi.
Bizde çay ve ikramlık verdik pasta börek sarma vs vs şeyler işteÇiçek çikolata alıyorlar şimdi birde organizeler meşhur istersen sende yaparsın organize masa falan süslüyorlar görmüşsündür. Bizde adet söz nişan öncesi alışverişe çıkılır. Erkek tarafı elbise alır takı alır takmaya gücü varsa. Yüzükler alınır erkeğünkini sen alırsın. Bohça vs olur örf adet böyle bizde herkeste farklıdır. Birde baklava çerez vs getirirler