• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz Kesimi İsteme+Söz hakkında yardım...

SessizveDerinden

Aşkımın Aşkıyım :)
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2013
325
9
38
Sakarya
Merhaba kızlar.Çok yakında evde aile arası isteme+söz merasimi olacak.Daha sonradan nişan düşünmüyoruz.
Erkek arkadaşımla aynı sokakta oturuyoruz.Ailelerimiz birbirlerini tanıyor, maddi-manevi olarakta..
İki tarafında buara maddi olarak borçlarla uğraştığı dönemdeyiz.Ama artık işi ciddiye dökme zamanıda geldi diye düşünüyoruz.
Velhasıl konuya dönecek olursak deneyimi, bilgisi olanların aşağıdaki sorularıma cvp vermelerini rica ediyorum..
Şimdiden teşekkürler :)

1.) Nişan olmayacağı için böyle bir merasimde gelin veya damat adayına takı takma adeti var mıdır? Varsa neler takılır standart olarak?
2.) Yaklaşık 20 kişilik bir merasim için evde ikram için neler hazırlanabilir?
3.) Alyansı erkek tarafı mı alır ? Kıza erkek erkeğe kız mı ?
4.) Bohça olayını hemen değil de karşılıklı anlaşılıp birkaç ay sonra halletsek olur mu ?
5.) İlk bohçayı kız tarafımı erkek tarafı mı götürür ?

Şimdilik bukadar :)

Eğer alyanslar alınacaksa birbirlerine alırlar kız erkeğe erkek kıza.
Bohça tamamen aile arası anlaşmaya bağlı ama önce erkek tarafı getirir.

Takı olarak da biz söz ayrı nişan ayrı yaptık. Ben nişanda saat taktım nişanlıma. Onun ailesi de bana set ve bilezik taktı. Ama bunlar isteğe ve duruma bağlı şeyler. Bence siz ikiniz oturup kararlaştırın bunları.

Öncelikle hayırlı olsun. En mantıklısı bence de evde yapılan nişan. Şimdiki aklım olsaydı büyük nişan yapmazdım :19:
Şimdi alyanslarınızı karşılıklı alacaksınız. Sen ona o sana. O bi de tektaşını alıcak eğer sen istersen.
Bohçalar da şöyle oluyor, kız ve erkek tarafı nişandan bir hafta sonra karşılıklı götürüyorlar. Her yerin adeti farklı olabilir bu arada. Kimileri düğüne bir hafta kala falan götürüyor. Anlaşılır o konuda.
Evde yapılabilecek birçok ikram var. İnternetten de pratik tariflere bak. Bi de pasta hazırlatırsınız :16:
Takı da olur. Altın ya da para farketmez. Gelenler gönlünden ne koparsa takıyor.
Hepsi halledilebilecek şeyler canım, dert etme. Kendi kendine akıyor her şey, stres yapma :29:

Son düzenleme:
Öncelikle hayırlı olsun. En mantıklısı bence de evde yapılan nişan. Şimdiki aklım olsaydı büyük nişan yapmazdım :19:
Şimdi alyanslarınızı karşılıklı alacaksınız. Sen ona o sana. O bi de tektaşını alıcak eğer sen istersen.
Bohçalar da şöyle oluyor, kız ve erkek tarafı nişandan bir hafta sonra karşılıklı götürüyorlar. Her yerin adeti farklı olabilir bu arada. Kimileri düğüne bir hafta kala falan götürüyor. Anlaşılır o konuda.
Evde yapılabilecek birçok ikram var. İnternetten de pratik tariflere bak. Bi de pasta hazırlatırsınız :16:
Takı da olur. Altın ya da para farketmez. Gelenler gönlünden ne koparsa takıyor.
Hepsi halledilebilecek şeyler canım, dert etme. Kendi kendine akıyor her şey, stres yapma :29:

Çok teşekkürederim :)
Bu konularda benim ve ailemin deneyimi olmadığından evham yapıyorum :)
Aslında dediğin gibi akışına bırakınca yolunu buluyor herşey..
Pastayı düşündüm evet.Birde ikram için meyvesuyu,kola vs..
Tatlı-tuzlu kurupasta, elmalı kurabiye yaparım belki, küçük börek tarzı bişiler.Onları araştırıcam internetten.
Tektaş gelende evlilik teklifinde oluyor diye biliyorum, teklifi almadım alacağımı sanmıyorum :)))
Artık kıza adet olmuş alyans yanında tektaş..Masraf olacaksa istemiyorum ama annesi laf arasında çok güzel durduğunu bana da alacaklarını söylemişti..
Alyans ben ona o bana alacak, tamam onda hemfıkiriz.Fakat takıldığım nokta şu, Soramıyorumda kimseye
Şimdi almaya gittiğimizde onunkinin parasını ben mi vericem.Ayıp olmaz mı öyle ::44:
Yada 15 gün önceden falan bikaç yer gezip hem model hem fıyat bakıp sonra onun yuzuk parasınıda erkek arkadaşıma versem sonra gidip alsak mı..
Ayyyy bilmece gibi oldu :)

neden ayıp olsun ki? Orda beğendiğinizi alırken sen onun yüzüğünün fiyatını o da seninkinin fiyatını ödeyecek. Bazı kızlar yüzüğün ikisini de erkeğe aldırıyorlar ben kızıyorum. Biraz kız da taşın altına elini koymalı bence.

neden ayıp olsun ki? Orda beğendiğinizi alırken sen onun yüzüğünün fiyatını o da seninkinin fiyatını ödeyecek. Bazı kızlar yüzüğün ikisini de erkeğe aldırıyorlar ben kızıyorum. Biraz kız da taşın altına elini koymalı bence.

Haklısınız, ben o konuda ''bazı kızlar'' gibi olmamaya çalışıyorum.Ödeyeceğim elbette, usulü nedir diye kafam karışmıştı sayenizde öğrendim teşekkürederim.. :)

Haklısınız, ben o konuda ''bazı kızlar'' gibi olmamaya çalışıyorum.Ödeyeceğim elbette, usulü nedir diye kafam karışmıştı sayenizde öğrendim teşekkürederim.. :)

Bizde yüzüğü erkek tarafı alır gelir, bana da "sen onu al, ben bunu alayım" durumu tuhaf geliyor. Birlikte gidip seçtik, erkek arkadaşım yaptırıp o gün getirecek. Bu elini taşın altına sokmamak değil ki, biz herşeyimizi ikimiz yapıyoruz, bir yüzüğün lafı olamaz aramızda. Bana düğün hediyesi aldığı gelinlik takılarımı da o gün getirecek. Biz de ona saat takacağız. Bunun dışında herhangi bir takı töreni de olmayacak.

Merhaba kızlar.Çok yakında evde aile arası isteme+söz merasimi olacak.Daha sonradan nişan düşünmüyoruz.
Erkek arkadaşımla aynı sokakta oturuyoruz.Ailelerimiz birbirlerini tanıyor, maddi-manevi olarakta..
İki tarafında buara maddi olarak borçlarla uğraştığı dönemdeyiz.Ama artık işi ciddiye dökme zamanıda geldi diye düşünüyoruz.
Velhasıl konuya dönecek olursak deneyimi, bilgisi olanların aşağıdaki sorularıma cvp vermelerini rica ediyorum..

1.) Nişan olmayacağı için böyle bir merasimde gelin veya damat adayına takı takma adeti var mıdır? Varsa neler takılır standart olarak?
4.) Bohça olayını hemen değil de karşılıklı anlaşılıp birkaç ay sonra halletsek olur mu ?

o işlemleri yeni yapmış biri olarak hemen söylüyorum isteme söz gün günü belli oldu daha sonra alışverişe çıktık biz ona alyans aldık onlar bana alyans aldı bohça için iç çamaşırı filan alındı bana o akşam giymek için elbise ayakkabı alındı bana o takım elbise istemedi bende var onu giyerim dedi sadece ayakkabı ve kemer aldık ona söz ve isteme akşamı bana alınanlar sandık ve bohçada geldi yüzükler takıldıktan sonra kayınvalidem taşlı bi bileklik taktı kaynım kolye taktı sözde ne isterlerse onu takıyolar bana da onları taktılar bizde nişan yapmıcaz sizin gibi isteme söz nişan hepsi bi arada oldu evde aradan 1 hafta geçmedi onun için alışverişe çıktık yine benzer şeyleri aldık iç çamaşırı pijama terlik vs sonra bizde adettir bi tepsi baklava yaptırıyoruz içine küçük altın saklıyoruz damat baklavaları yiyerek altını bulmaya çalışıyo alışverişten bi kaç gün sonra onları götürdük işlem bitti ikramlara gelincede patatesli kıymalı börek cevizli lokum yaprak sarma 2-3 çeşit tatlı kuru pasta aldık başka bişey var mıydı hatırlamıyorum bizde 30-35 kişi filandık evde ikramlık ne istiyosanız on yapın illa şu olur bu olur diye bişey yok

Bizde yüzüğü erkek tarafı alır gelir, bana da "sen onu al, ben bunu alayım" durumu tuhaf geliyor. Birlikte gidip seçtik, erkek arkadaşım yaptırıp o gün getirecek. Bu elini taşın altına sokmamak değil ki, biz herşeyimizi ikimiz yapıyoruz, bir yüzüğün lafı olamaz aramızda. Bana düğün hediyesi aldığı gelinlik takılarımı da o gün getirecek. Biz de ona saat takacağız. Bunun dışında herhangi bir takı töreni de olmayacak.

Bu konuda aynı fikirlere sahibiz canım..Şuan çalışmıyorum maalesef söz faslını şöyle yada böyle ailemin desteğiyle atlatmak istiyorum.
Daha sonrasında inan düzgün çeyizim yok.Allah izin verirse kimseye yük olmadan kendim alıcam.
Ekim sonu düşünüyoruz bayramdan 1 hafta sonra falan.
Ailesiyle şimdiden konuşsak iyi olur sanırım.
Birde yüzüğü 1 ay önceden alsak olurmu yoksa erkenmi sizce? Bide uğursuzluk diyorlar :S

Merhabalar, bizde de aynı durum var ama 20 kişilik değil de sadece 8 kişilik bir tören olacak. Burası farklı.
Takı takılması 20 kişi olacağından muhtemelen takacak biri çıkacaktır. Bu nedenle bence hazırlıklı olmakta yarar var.

İkram için bence 20 kişi olacağından sipariş vermenizi tavsiye ederim. Kafanıza göre belirlediğiniz ikramlıkları bir siparişle halledersiniz.

Biz sevgilimle her şeyi beraber hallediyoruz. Ortak bütçemiz var yıllardır, öğrenciyken de böyleydi şimdi çalışırken de. O nedenle alyansı da beraber aldık ama adetlerimiz dermiş ki herkes birbirine alır yüzükleri. Siz adetlere uyacaksanız böyle bir ayrıntı var.

Bohça meselesini bence önceden kayınvalidenizle konuşmak en doğru olan. Ben mesela öyle yapmayı planlıyorum. Herkesin adeti bir olmuyor. Onlar ne istiyor siz ne istiyorsunuz belirleyin, halledin derim.

Şimdiden mutluluklar.

Back