gayet normal stresin benimde olsa aynısı olurdu inşallah bende yaşarım :)
Merhabalar kızlar :)
Haftaya cumartesi erkek arkadaşım ve ailesi istemeye gelecekler ve beni şimdiden stres sardı. Ailem içinde ilk kez olacak ne isteriz ne yaparız gibi. Ailem ve erkek arkadaşımın ailesini yeni tanıştırdık. Öncelikle kahveyi nasıl alırsınız diye benim mi sormam lazım? yoksa aileden birisinin mi?, kahveden önce mi issteme merasimi olur sonra mı? Çok stresliyim valla :) Yardımcı olacağınızı umuyorum :)
Öncelikle hayırlı olsun şimdiden, Tuhaf heyecanlar bunlar, ne kadar heyecanlanma desekte heyecanlanacaksın. Ama şunu da bil ki, misafirler gittiğinde ee ne oldu ki şimdi diyeceksin.Heryerde adetler farklı aslında.Bizim şu şekilde oldu.Öncelikle, bizim isteme-söz bir arada olacağı için söz mendili hazırlandı, gelenlere hediyelik birşeyler aldık.Beyler havlu, bayanlara şal verdik. Beylerin havlularını rulo şeklinde kırmızı şefaf jelatine sardık şeker gibi, kurdele ile süsledik, bayanların şalları içinde kapitoneden çantalar yaptık.Süslü bir sepete koyarak dağıttık.Bu görevi kız kardeşim üstlendi.Bir de ikramlık birşeyler sipariş ettik, ayrıca evde de ufak şeyler hazırladık.Hazırlığımız bu kadardı.Misafirleri daire kapısında ailecek karşıladık.Çiçeği ve çikolatayı bana uzattım nişanlım.Onlar salona geçti ben mutfağa.Bizde isteme merasimi olmadan, kız misafir yanına girmez.Kalabalık olduğumuz için kahveleri nasıl alırsınız diye sorulmadı, orta şekerli yapıldı kahveler, kahveleri ben servis ettim.Tuzlu kahveyi de unutmadık tabi ki ama onu kız kardeşim yapıp nişanlıma ikram etti.Kahveler bittikten sonra, isteme merasimi oldu.Sonra beni çağırdılar içeri el öptük.Kayınvalidem söz için kelepçe bilezik taktı, nişanlım tek taş pırlanta taktı.Sonra yiyecekler servis edildi.Sohbet muhabbet falan derken geçti gitti.İsteme ve söz kesiminden sonra, zaten gençler mutfakta toplandık.Balkona falan çıktık.yedik içtik.Fotoğraf çekinme durumu oldu bir an, gideceklerine yakın hediyelikler dağıtıldı.Kalkıp giderlerken de, kapı da söz mendili nişanlımın babasına verildi.O da kız kardeşime adettendir diyerek, zarfın içinde para verdi.Ve gittiler.Ne anladın dersen, valla birşey anlamadım, ama ikramlık için sipariş ettiğimiz tekli yaş pastalar harikaydı , o günden hatırladığım en güzel şey bu galiba
Eki Görüntüle 845964 Eki Görüntüle 845965
Canim oncelikle hayirli olsn insallahhhAllah tamamina erdirsinn...isteme gunu soz olacak mi pekii??
Benm de tanisma isteme ayri oldu ve soz nisan birarada olacak yakinda.. isteme gunumu kisaca ozet geceyim kendi basligimda var resimlere de bakarsin istersen..
Geldiler cicegimi cikolatami verdiler mutfaga goturup geldim ve ellerini optum.. o gun cok fazla yanlarinda oturamadm hem adet geregi hem de servis yaptik. Bizde kahve gelmeden kiz istenmezz..abim eve gecicikince biz de kahveden once hazirladigimiz cay ve ikramlari verdik once hem biraz dinlendilerr.. sonra abim de geldii.. ben kahve icin isaret aldm annem de nasil istersiniz kahveleri diye sordu, bana soyledi biz mutfakta her seyi arkadasimla hallettik yaninda samimi bi arkin olsun cok iyi oluyor.. ama kahveleri kendi ellerimle yaptm ve sevdicegime bastim tuzu :)) digerleri hep ortaydi... buyuklerden baslayarak dagittim kahveleri once damadin neneden basbasladim kahve faslinda sadece cok heyecanladmmm..
Ardindan babam da beni salona cagirdi ve soze girdilerrrr.. babamlar da hayirlisiysa olsn falan verdiler beni. Getirdikleri cikolatadan ikram ettim sonra da ve isteme fasli bittiii.. nisanlimin babasi da isterken cok heyecanlandi ama o gun herkes birbirini toparliyor merak etme senn) mesela nisanlim da cok hastaydi atesli ama herkes biliyordu pek dokunmadik ona :)
Burasi da fotolarim basligim :
http://www.kadinlarkulubu.com/kiz-isteme/659555-2-asamamizi-atlattik-kiz-verildiii.html
Kahveyi dağıtmaya büyüklerden başladım, demişsin. Büyükten başlayıp, sonra yanındakilere mi dağıttın sırayla? Yoksa büyükten küçüğe mi gittin sırayla? Benim babam da annem de sevgilimin babasından büyükler. ( annem babasından 1 sene büyük) Önce onlardan başlasam ayıp olmaz mı? Sanki benim ailem daha kıymetli der gibi?
Bir de tuzlu kahve vermek istiyorum ama utanırım gibi geliyor. Sen tuzlu kahveyi tek mi getirdin? Ozaman herkes anlar ve utanırım ben.çok hevesli gibi davranmaktan çekiniyorum galiba :)
Yok canm yas olarak buyuk degil kastim mevki olarak :) ayrica once sevdiceginin buyugune vermen lazm.. sira soyleydi once onun ananesi sonra benm babanem ardindan onun babasi ve benim babam arindan onun annesi ve benm annem sonra da benm abim ve onun kardesi en son damadaaaa :))))
Hic bi seyden cekinmene gerek yok herkes anliyo zaten tuzlu kahve oldugunu ama yapacak bi sey yok ben karisma olmasn diye tek getirdim verdm yaniiii kizi isteyen kahveyi icmek zorundaaa :))))
Tesekkürler cevap icin. Yani benim babam onun babasindan 8 yas büyük olsada, önce onun babasina ver diyorsun? Yani önce onun babasina, sonra benim, sonra onun annesine, sonra benim, sonra abisine, sonra kendisine. Baskada kimse olmayacak galiba :)
Canim oncelikle hayirli olsn insallahhhAllah tamamina erdirsinn...isteme gunu soz olacak mi pekii??
Benm de tanisma isteme ayri oldu ve soz nisan birarada olacak yakinda.. isteme gunumu kisaca ozet geceyim kendi basligimda var resimlere de bakarsin istersen..
Geldiler cicegimi cikolatami verdiler mutfaga goturup geldim ve ellerini optum.. o gun cok fazla yanlarinda oturamadm hem adet geregi hem de servis yaptik. Bizde kahve gelmeden kiz istenmezz..abim eve gecicikince biz de kahveden once hazirladigimiz cay ve ikramlari verdik once hem biraz dinlendilerr.. sonra abim de geldii.. ben kahve icin isaret aldm annem de nasil istersiniz kahveleri diye sordu, bana soyledi biz mutfakta her seyi arkadasimla hallettik yaninda samimi bi arkin olsun cok iyi oluyor.. ama kahveleri kendi ellerimle yaptm ve sevdicegime bastim tuzu :)) digerleri hep ortaydi... buyuklerden baslayarak dagittim kahveleri once damadin neneden basbasladim kahve faslinda sadece cok heyecanladmmm..
Ardindan babam da beni salona cagirdi ve soze girdilerrrr.. babamlar da hayirlisiysa olsn falan verdiler beni. Getirdikleri cikolatadan ikram ettim sonra da ve isteme fasli bittiii.. nisanlimin babasi da isterken cok heyecanlandi ama o gun herkes birbirini toparliyor merak etme senn) mesela nisanlim da cok hastaydi atesli ama herkes biliyordu pek dokunmadik ona :)
Burasi da fotolarim basligim :
http://www.kadinlarkulubu.com/kiz-isteme/659555-2-asamamizi-atlattik-kiz-verildiii.html
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?