isteme arefesinde annem

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.605
598
Arkadaslar
8 yillik iliskimizi güzel bir sona baglamak istedik. Aile yapilarimiz birbiriyle genel anlamda uygun. Kayinvalidem, sevgilim ve ablamla ayni meslek grubundayiz. Ailemde ayni meslek grubu ile icli dışli bir sektörde.. cokca ortak tanidigimiz var.
Sevgilimle babam 1 ay öncesinde tanistilar. Kayinvalide adayim 3 hafta önce ortak tanidiklarimizla birlikte bize geldi. Bizimle ilgili bir konu acilmadi normal bir oturma gibiydi. Annemlerin karakrerleri az cok ayni. Benim annem biraz daha soguk birisi sadece..

Dün sevgilimin annesi annemi arayacakti. Sevgilimde annen nasıl istiyorsa gönlü nasil istiyorsa öyle olsun. Sen bi agzini ara istemeye mi gelelim yoksa ailecek bi oturalim mi dedi. Bende ablam araciligi ile annemin nasil düşündüğünü sordurdum. Annem ablama babalar da tanissin öyle demis. Bende sevgilime söyledim.

Dünde annesi annemi aramis. Haftasonu size bir ziyarete gelmek istiyoruz demis. Annem bana söylemedi. Aksam söyler mi diye bekledim ancak bekledim. Bir sey söylemedi annem, morali de bozuktu.
Sabah ise geldikten sonra annemi aradim aradilar mi anne diye sordum aradilar dedi. Sonra konuşalım dedi kapatti.

Su gün gelecekler vs hic bir sey demedi annem.
Cok yakinimiz nisandan ayrildi. Güllük gulistanlik baslayan bir sey acayip sıkıntılı bir sekilde bitti. Annemin bir nevi hevesi kırıldı, zihninde düşünceler fazlalasti. Şüphe duygusu artti.
Hafifletmeye onlarin daha farkli insanlar olduğunu anlatmaya çalışıyorum ancak anlamak istemiyor. Sözel olarak bir sıkıntı yok. Mesela dün avmde bi alyans gördü cok güzelmiş ikinizde begenirseniz böyle bir sey yakisir dedi.
Yani anlayamiyorum ne hissettigini düşündüğünü..

Üzülüyodur evlenme fikrine benim annem halla evliliğime alışamadı.
Aranız cok iyiyse kaybetme korkusu yaşıyorlar

Allah allah niye öyle yapıyor ki !
İçten içe nişanlanacağınıza mı üzülüyor acaba ?

Anneniz surecten dolayi biraz gerilmlis olabilir mi? Kiz evlendirecek sonucta, benim de annem istemeye gelecekleri zaman tuhaflasmisti, endiseleri vardi, ama zamanla gecti korkulari, acik acik sorsana anne kafana yatmayan bir nokta mi var diye.

Valla bende anlattigin kadariyla annenin dusuncelerini cozemedim... belki kizini evlendirecegi icin uzuluyordur sonucts biz onlarin gozunde hep kucuguz... bilemedim insallah bi sorun cikmaz guzellikle olur herşeyiniz.

Anneniz surecten dolayi biraz gerilmlis olabilir mi? Kiz evlendirecek sonucta, benim de annem istemeye gelecekleri zaman tuhaflasmisti, endiseleri vardi, ama zamanla gecti korkulari, acik acik sorsana anne kafana yatmayan bir nokta mi var diye.

sordum. Ama cevap vermek istemiyor. Zaten biraz sert bir yapisi vardir cekiniyorum da. Acikcasi iyi karsilamis olmalarina sukrekmistim. Ancak tedirginligi beni yoruyor üzüyor biz bir dha bu vakti yasamayacagiz.

Annecğini ancak ben çok iyi anlarım,çok üstüne gitme sadece..

Üzülüyodur evlenme fikrine benim annem halla evliliğime alışamadı.
Aranız cok iyiyse kaybetme korkusu yaşıyorlar

Aslinda o kadar mükemmel bir iliskimiz yok. Yani beni kaybetme korkusu yoktur. Ben kendi sehrimde okumama ragmen ogrenci evinde kaldim aliskin evde olmama. Ancak bu olay çıktığından beri sürekli beni os yerimden alir gezdirir falan..birazcik düştü uzerime

sordum. Ama cevap vermek istemiyor. Zaten biraz sert bir yapisi vardir cekiniyorum da. Acikcasi iyi karsilamis olmalarina sukrekmistim. Ancak tedirginligi beni yoruyor üzüyor biz bir dha bu vakti yasamayacagiz.
Ya olur oyle kafana takma benim annem de oyle olmustu kadin durgunlasmisti, hem evlenip yuva kurmani ister hem yanindan gideceksin diye uzulur iste, annem soz icin geldiklerinde agliyordu gizli gizli odasinda geldiklerini bile duymamisti o kadar yani, senin annen de uzuluyordur, ceyizin falan az cok tamam mi benimki onu bile kafaya takmisti ceyizi tam degil ne yapacagiz diye.

Nasil davranayim inanin ben de cok üzülüyorum.

Bende yaşadım bu süreci,kızımla kah ters düştük,kah anlaştık diyeyim.
Annenin içinde kopan sadece fırtınadır,sonuşta kız evladı diyoruz ya..
İstemeye geldiklerinde babası tamam dediği an gözlerimden yaşlar akıp gitmişti.
Belkide onu rahatsız eden birşeyler de olabilir,belki söyleyemiyorda olabilir..

Ya içine sinmeyen birşeyler var ya da tipik kızım yuvadan uçuyor sendromu

Kızının gidecek olmasını kabullenemeyen bir anne ve iki arada kalan bir kız.
İkiniz de haklısınız ama anneni sar sarmala. Öp ve onu çok sevdiğini söyle.
Evlensen de onun biricik kızı kalmaya devam edeceğini belirt ve çokça sevgini belli et.
Böyle bir Zamanda onun en çok ihtiyacı olan şey bu.

Çocuk ve veya ailesi hakkında hoş olmayan bir şey mi duydu acaba?

Yok duymadi aksine güzel seyler duydular.
kayinvalide adayim kisilik olarak baskin ve sert onu biraz dert etti. Ancak annem ondan daha sert.. bunu ablam söyledi uzun zamandir tanidigimiz birisi oldugu icin sevgilim daha net yorumlar yapabiliyoruz.

Ceyizimde hic bir sey yok :) sadece yemek takimim ve tencerem var. Annemde onu söyledi

O zaman annen üzülüyor ama yapı gereği soğuk bir kadın olduğu için bunu belli etmek istemiyor, içten içe üzülüyor ama....Annene git, sarıl, öp, evlensen de hep yanında olacağını filan söyle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…