- 26 Ekim 2015
- 513
- 833
Merhaba arkadaşlar, ablalarım. Bu yazıyı benim gibi diyet yapamayanlar ama kilo vermek isteyen ve kısa süreli bir yaşam biçimi değil de artık hayatlarına düzen getirmek isteyenler için yazıyorum. Ben 169 boyunda bir kızım ve genelde hep kilom 60-65 arası olmuştur. Hayatım boyunca aşırı zayıf bir kız asla olamadım ama memnunum halimden. Her şey mart ayında başladı bir akrabamızın yanına yurtdışına gittiğimizde kameradan yüzümü çekerken tek fark ettiğim yüzümün yuvarlaklığı oldu. Çünkü ordayken habire yiyordum. Bir cesaret tartıya çıktım ve hayatımın şokunu yaşadım. 70 kiloyu bulmuştum. Daha önce hiç 70 kilo olmamıştım. İşte o saatten sonra anladım ki artık cidden bir şekilde bu kilolardan kurtulmam lazımdı, bu bana bir uyarıydı resmen. Öncelikle tuzu kestim. Ve annemin önerisi ile sabah aç karına 1 çay kaşığı karbonat içmekle başladım. Yatmadan önce bir bardak daha içip daha fazla su içmeye özen gösterdim. Böylelikle artık ödem mi attım kilo mu verdim bilemem ama 69 kiloyu gördüm. Türkiyeye döndüğümde ise bu olayın tek karbonatla olacak şey olmadığını fark ettim. Dayımın karısı da o dönemler zayıflamak için bir şeyler yapıyordu ve kendisi de 10 kiloya yakın vermişti. Sorduğumda bana tek dediği kalori hesabı yapmaktı. Evet arkadaşlar biliyorum kim uğraşacak değil mi o kalori hesabıyla? Ben bile bunu uygular bırakırım diye düşündüm. Fakat öyle olmadı. Önce bazal metabolizma hızınızı internetten hesaplıyorsunuz bu hız sizin hiç hareket etmeden gün içinde ne kadar yaktığınızı gösteriyor. Benim bazal metabolizmam 1500 kalori çıkmıştı. Hareket edince ise günlük yakımım 1600 ya da 1700 ü buluyordu. Yani bu hesaplamaya göre her gün 200 kalori daha az yesem bile kilo verebilmem gerekti. Tabii arada 1500 kalori yediğim hatta üstüne çıktığım oldu. Fakat genellikle hep 1000-1400 arasında kalmaya çalıştım. Eylüle kadar her ay 1 er 1 er kilo verdim. Yani yavaş yavaş kilo verdim ama ayrıca bu kalori olayına da alıştım( ki kendimden hiç beklemezdim çünkü genelde kilo konusunda hiç diyet falan yapamam.) Nasıl mı yaptım kısaca bu bazal metabolizmamı hesaplayıp kalori sayan uygulama indirdim. Bu uygulamaya günlük neyi ne kadar yediğimi giriyordum. Uygulamada zaten hepsinin kaç kalori olduğu yazıyor. Ama en sevdiğim kısım ise istediğim her şeyi yiyebiliyordum. Tabii ki ölçüsünde yiyordum ama istediğimi yiyebiliyorum sonuçta. Nutellayı tamamen kestim ve onun bile büyük fark yarattığını gördüm. Bunların yanında ayda 2 kere detoks suyu yapıp içiyorum ki ödemlerim de gitsin. Yani arkadaşlar istediğimi ölçülü bi şekilde yiyerek ve aslında o 1400 kalorinşn bana gün içerisinde yettiğini görerek 70 kilodan 63.0 a düştüm. Evet yavaş yavaş verdim ama memnunum. Eğer siz de benim gibi diyetle uğraşmaktan yoruluyorsabız bence deneyebilirsiniz. Çünkü istediğimi yiyip ve sadece günlük yediklerinizi hesaplayarak böyle bir kiloyu vermek benim için bir mucize oldu. Eğer sorularınız olursa yazabilirsiniz.
Not: benim gibi kalori sayarak kilo verenler varsa hikayelerinizi duymak çok isterim
●güncelleme●
Merhaba arkadaşlar bu diyeti yapalı tam olarak 1 yıl 2 ay oldu şu anda 56 kiloyum ve 1 yılda 14 kilo verdim. İlk başlarda ben bu hesaplamalarla nasıl uğraşacağım, matematik hesaplamalarını bile sevmem derdim. Fakat şimdi bu hesaplama sayesinde hala istediğim gibi yiyebiliyorum ve istediğim kiloya da ulaştım. Eğer yardımım dokunduysa çok mutluyum biz kadınlar ömrümiz boyunca kilolara takıyoruz ve en çabuk nasıl veririm diye düşüniyoruz. Bu yazıyı benim gibi hedefleri olanlara ve aslında istediklerini yiyebilecekleri halde hala kilo verebileceğinizi göstermek istedim.■ küçük bir not: zayıfladıkça yağımız azladığı için belirli bir süre sonra daha da yavaş kilo vermeye başlarız. ■
Not: benim gibi kalori sayarak kilo verenler varsa hikayelerinizi duymak çok isterim
●güncelleme●
Merhaba arkadaşlar bu diyeti yapalı tam olarak 1 yıl 2 ay oldu şu anda 56 kiloyum ve 1 yılda 14 kilo verdim. İlk başlarda ben bu hesaplamalarla nasıl uğraşacağım, matematik hesaplamalarını bile sevmem derdim. Fakat şimdi bu hesaplama sayesinde hala istediğim gibi yiyebiliyorum ve istediğim kiloya da ulaştım. Eğer yardımım dokunduysa çok mutluyum biz kadınlar ömrümiz boyunca kilolara takıyoruz ve en çabuk nasıl veririm diye düşüniyoruz. Bu yazıyı benim gibi hedefleri olanlara ve aslında istediklerini yiyebilecekleri halde hala kilo verebileceğinizi göstermek istedim.■ küçük bir not: zayıfladıkça yağımız azladığı için belirli bir süre sonra daha da yavaş kilo vermeye başlarız. ■
Son düzenleme: