Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yaaa çok teşekkür ederim
Canim suan hazirlik asamasindayizz bizde haziranda dugunum evi falan tuttuk inaan sadece mobilyayla bitmiyo. Biz diyoduk ne var yani kolay diyoduk amaa inaan isin icine girince oyle olmuyo bi carsiya cikiyoruz rahat bin lira gidiyo oda ne aldin desen hic bise. Esim uzman cavus maasi cok sukur iyi inan bizde hesapliyoruzz maass bitiyo. Ama korkma Rabbim kolayligini veriyo paraya bereket geliyo. Insallaah en guzel esyalar en guzel evler senin olur canim :)Kızlar nasılsınız, nasıl gidiyor?![]()
Size bir sorum olacak. Evlilik için bu ev eşyaları, ev parası, nişan düğün yeri, çeyiz vs derken bütçeyi denkleyebiliyor musunuz? Ben tarih öğretmenliği okuyorum çalışmıyorum henüz. Erkek arkadaşımında maaşı 2300 lira civarında. Hesap yapıyoruz yapıyoruz asla yetmiyor. Ki biz ilkbahara doğru nişanlanmayı planlıyorduk. Nasıl başaracağız ki? Maaşının 2000 lirasını kenara koysa bile yılda 24 bin eder. Eşyalara bakınalım dedik bi salonu zor yaparız herhalde. Çok canım sıkılıyor gerçekten.. Biz ailelerden yardım almıyoruz maddi olarak. Siz neler düşünüyorsunuz?
Elden taksit yapan yerler var kolay ödeyebilirsiniz belki.Kızlar nasılsınız, nasıl gidiyor?![]()
Size bir sorum olacak. Evlilik için bu ev eşyaları, ev parası, nişan düğün yeri, çeyiz vs derken bütçeyi denkleyebiliyor musunuz? Ben tarih öğretmenliği okuyorum çalışmıyorum henüz. Erkek arkadaşımında maaşı 2300 lira civarında. Hesap yapıyoruz yapıyoruz asla yetmiyor. Ki biz ilkbahara doğru nişanlanmayı planlıyorduk. Nasıl başaracağız ki? Maaşının 2000 lirasını kenara koysa bile yılda 24 bin eder. Eşyalara bakınalım dedik bi salonu zor yaparız herhalde. Çok canım sıkılıyor gerçekten.. Biz ailelerden yardım almıyoruz maddi olarak. Siz neler düşünüyorsunuz?
Canım kurabiye bayatlamamış dün akşam eline geçmiş. İstiyorsan eğer gönderebilirsin güzelcene paketlemesini yapıp.
Kızlar nasılsınız, nasıl gidiyor?![]()
ŞAFAK 265 Çok şükür 100 günü geride bıraktık.
C Chharlotte canım izne mi geliyor askerin?
Benimki zeytin dalı harekatı nedeniyle 2. bir emre kadar izinler iptal komutan bile izin alıp eşini getirmek için gidemedi vs diyordu herkese sordum kuzenim askere gitti geçen hafta ona da sordurdum yok öyle bir şey dedi. Kesin süpriz yapıcak o zaman.![]()
Canim suan hazirlik asamasindayizz bizde haziranda dugunum evi falan tuttuk inaan sadece mobilyayla bitmiyo. Biz diyoduk ne var yani kolay diyoduk amaa inaan isin icine girince oyle olmuyo bi carsiya cikiyoruz rahat bin lira gidiyo oda ne aldin desen hic bise. Esim uzman cavus maasi cok sukur iyi inan bizde hesapliyoruzz maass bitiyo. Ama korkma Rabbim kolayligini veriyo paraya bereket geliyo. Insallaah en guzel esyalar en guzel evler senin olur canim :)
Elden taksit yapan yerler var kolay ödeyebilirsiniz belki.
Birde çalışmayı düşünüyor musun? Özel ders vs. Daha rahat edersiniz.
Dugundeki takılar sizde kalacaksa borcunuzun bir kısmını kapatabilrisiniz.
Benimde ağustos da düğünüm var eşyaları aldık 26 tuttu. Hali ve perde yok sadece
Ama bizim aileler yapacak. Siz niye yardım almiyorsunuz
Bizim evimiz tadilat aşamasında henüz mobilyaya gecmedik ama ailelerden yardım alıyoruz sadece koltuk takımını biz alacağız onu da araştırıyorum yemek masası sandalyesiyle beraber 10bin falan yapıyor nisan ttakilarimizdan bı miktar peşinat verip elden taksit düşünüyoruz. Nişani büyük düşünüyorsanız biraz masrafiniz oluyor ama iyi de takı oluyor bizim öyleydi açıkcasi Nisan sonrası düşen takilarinizdan da bisileri alıp aradan çıkarabilirsiniz evlilik işleri zor hele hazırlık aşaması maddi yönden seçip beğenme yönünden ama rabbim kolaylığını da veriyor
Tek başınıza 24 bin ile hiçbirine yetişemezsiniz canım. Biz yatak odası misafir odası+yemek odası oturma odasını Doğtaş'tan 19 bine aldık geçen sene Ekim ayında. Önden sadece 7.500 peşinat gibi bir şey verdik kalan kısmını teslim aldığımızda vereceğiz. Ben nişanda uygun bir yer buldum küçük 2000 TLye tuttuk yanlışım yoksa kuaför 120-150 arası tuttu benimle beraber 2 kişi geldi tabi ben nişanım var demedim kuzenimin dedim. Makyajımı kuaförlerin yaptığını beğenmediğim için MAC'te yaptırdım 260 TL falandı sanırım. Bunun nişanlığı var damatlığı var. Nişanlığım 1000 TL tuttu damatlığı da 300-400 TL'ye indirimde bulduk. Salonlar güzel birşey arıyorsan 3.500 4000'den açıyorlar kapıyı. Bunun bir de nişan bohçası var dillere destan. Çarşıya çıkıyorsun artık ne kadar harcarsan size kalmış bütçe. Şuan hatırlamıyorum ne kadar tuttuğunu. En büyük masraflardan biri de çeyiz. Küçük küçük parçalar gibi görünüyor ama çok masraflı oluyor. Aa bak beyaz eşyaları unuttum. Buz dolabı ve çamaşır makinesini 4000 küsüre aldık sanırım, ankastre set (davlumbaz,ocak,fırın,bulaşık makinesi) 4500 tuttu yanlışım yoksa. Bunların hepsini siz yapacaksanız ailelerden bağımsız çok çok zorlanırsınız. Allah razı olsun eşyaların erkek tarafına düşen kısmını eşimin tarafı ödeyecek düğünde toplanan paraları vereceğiz onlara sanırım. Ben de başta ne senin ailen ne benim ailem karışmasın masraflara dedim ama işin içine girince önden para verilmesi gerekince bu düşüncem sadece düşünce olarak kaldı. E bir de benimki askerde olunca eşyaların kalan kısmını da ailesi vermek zorunda çalışmadan elde avuçta olmayınca nasıl olacak. Ufak tefek alınacakları da saymadım halısıydı perdesiydi televizyon ünitesi,orta sehpa, zigon sehpa, avizeler, süslerin mumların şamdanların vs. Düşündükçe çok eksik çıkıyor.
Zor çok zor Allah sana da, bana da, tüm evleneceklere yardımcı olsun inşallah kolaylık versin.
Ailelerin desteği olmadan olmaz ki mesela ben doğuluyum bizde yatak odasın alınmaz diye babam nişandan önce çamaşır bulaşık beğendik nişandan hemen sonra alınıcak allah nasip ederse tabii.Ben mesela eczanede çalışıyorum ve az alıyorum kendi masraflarımın dışında kenara atabildiğimm para çok komik bi rakam. E erkek arkadaşımda geldi 1 hafta sonra hemen işe girdi martın sonu gibi nişanı düşünüyoruz oda babasından birilerinden yardım alıcak bende babamdan yardım alıcam sadece bi nişan pastası baktım oda hani evde yapıcağım için masada şık dursun diye 650 tl diyolar sadece pasta bunun alyansı takım elbisesi bohçası ikramlıkları elbisesi kuaföre ayakkabıısı takısı dıdısınında dıdısıda gerekiyo.Tek başınıza altından kalkamazsınız leyloş birilerinin yardımı şart en kötü banka kredisi ama oda ağır risk taşıyo
Oyyy oyy bunlar neAileler yaşlı insanlar olunca ve kendileri zor geçinince ikimiz halletmeye çalışıyoruz. Maaşının büyük bir bölümünü altın yapıp bana verecek birikmesi için. Bu da mantıklı mı bilemiyorum ama. Gerçekten aşşırı zormuş ya, hayallerimde hiç böyle değildi:)) Her şey içinde düğün hariç ne kadar harcanıyor peki? Tabi herkeste değişir ama.. Biz bu gidişle evin sadece salonunu yapabileceğiz herhalde o derece.. Amin inşaallah
Allahım hepimize yardım etsin.. Zor işler
![]()