İşte Pelin Batu'nun o tweet'leri

aynı heykellerden bizim parktada var, ama tarihlere hiç dikkat etmemiştim, aklımdan geçen neden bunların hepsi aynı oldu

Kutsal kitapta hangi kişiler yüzyıl yaşamış?

Ayrıca Osmanbey 1922'de öldü bi göndermemi acaba dicek oldum hani saltanat 1922'de kaldırıldı ya, Osmanlı kurucusu Osmanbey ya. Olabiler mi dedim ama diğerleri neye gönderme ki??

gönderme değil, devletlerin kurucularının heykelleri ve devletlerin kuruluş/yıkılış tarihleri yazıyor. doğum/ölüm değil

Bak Harzemşahlılarda 1231'de yıkılmış.

Bunlar bu imparatorların doğum tarihi değil, kurdukları devletlerin kurulış ve yıkılış tarihi.

Biraz kafa patlatmak yeterli Pelincim...

ciddi ciddi sormuş yani bu soruları? inanmadım twitterden baktım. hayır engiiiinn tarih bilgisine bile gerek yok OsmanBey'in heykelinin altındaki tarihe bakınca çok net zaten :)

Ben de gerçekten paylaşmış mı diye baktım da kaldırmış paylaşımını herhalde :) Ya da ben kendi hesabını bulamadım.

Süper bir tarih bilgisine de gerek yok halbuki :)

gönderme değil, devletlerin kurucularının heykelleri ve devletlerin kuruluş/yıkılış tarihleri yazıyor. doğum/ölüm değil

Yani doğrum tarihi diye düşününce ne alaka dedim ama doğruya ulaşmak 2 dakika.

Osmanbey'in 1299 kısmına odaklanmadım direk bende d. tarihi diyince 1922'ye odaklandım. Osmanlının kuruluş ve bitişi için o iki tarihe bakmak yeterli haklısın.

Yani doğrum tarihi diye düşününce ne alaka dedim ama doğruya ulaşmak 2 dakika.
ki bu kadın tarih programlarında konuşuyor? tarihçi diyor kendine. yine dedim, hiç bişi bilmiyosa insan OsmanBey'in altındaki tarihlerden anlar :))

Ama bu hatalı bir durum, bilmeyenler onları doğum ve ölüm tarihi olarak görür ve belleğinde öyle kalır, kuruluş ve yıkılış tarihleri olduğu belirtilmeliydi.

o tarihlerin doğum tarihi değil ,kurdukları devletlerin kuruluş ve yıkılış tarihi olduğunun nasıl farkına varmamış ilginç

birde o kadar tarih programı yaptı bu kadın

Bu arada bu haberde niye link yok? Kaynak linki olmazsa konu kapatılır.

Ama bu hatalı bir durum, bilmeyenler onları doğum ve ölüm tarihi olarak görür ve belleğinde öyle kalır, kuruluş ve yıkılış tarihleri olduğu belirtilmeliydi.
abla bilmeyenler için elbet öyle olmalıydı, ama bu kadın tarihçiyim diyor, yani bu paylaşımı yine yapıp senin yaptığın eleştireyi yazması gerekmiyormu normal şartlarda?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…