• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşte Pelin Batu'nun o tweet'leri

Arada izliyordum programi.Bos bir kadin degil ti 'ye alindigi kadar.Muhtemelen dalginligina denk geldi.
Mustafa Denizli gibi bir duayen bir Fenerbahce-Besiktas derbisine sahaya 6 yabanci surmustu mesela.Bilmediginden mi ?Degil.Ama sonradan kivirmaya calismasi olmamis.Dalginim der ozur dilersin takipcilerinden.Oldu bitti.

Pelin Batu kimmiş diye baktım da tarih(!) programı sunuyormuş.
çünkü tarih bölümü mezunu.

Pelin Batu, babası İnal Batu emekli büyükelçi olduğu için çocukluğunu Pakistan, Çek Cumhuriyeti ve ABD gibi yabancı ülkelerde geçirdi. New York'taki Marymount Okulu'nda liseyi bitirdi ve ayrıca Mannes Müzik Koleji'nde (İngilizce: Mannes College The New School for Music) müzikal ve tiyatral yetenekler kazandı. New York Üniversitesi'nde edebiyat ve felsefeye başladıktan sonra üzerine çalıştığı bölümü tarihe çevirdi ve Boğaziçi Üniversitesi'nde eğitimini tamamladı. Doktorasını 2012 yılında Boğaziçi Üniversitesi'nden aldı.

1999 yılında çekilen Harem Suare filmiyle sinema dünyasına giriş yaptı, ayrıca birçok film ve dizide oynadı.

Ahmet Almaz ile Yahudilik Tarihi isimli bir kitap yazdı.[2] Habertürk televizyonunda Murat Bardakçı ve Erhan Afyoncu ile birlikte Tarihin Arka Odası adlı bir tarih programı yaptı. Habertürk'te Renkahenk isimli bir kültür sanat programını hazırlayıp sunmuştur. Milliyet gazetesinde Revnak adını verdiği köşede köşe yazarlığı yaptı. Aynı zamanda Okan Bayülgen'in Makina Kafa ve Muhallebi Kafa programlarının daimi konuğudur. Artı Bir kanalında Alternatif-siz programını hazırlayıp sundu. Bugün TV'de Yakın Tarihle Yüzleşmeprogramını sunmaktadır.

valla kızlar ilk okuduğumda bende doğum ölüm anladım, yanlışlık var sanırım dedim.
çünkü genelde büstlere doğum ölüm yılları yazılır. bunda bir saçmalık yapılmış. orası net

abla bilmeyenler için elbet öyle olmalıydı, ama bu kadın tarihçiyim diyor, yani bu paylaşımı yine yapıp senin yaptığın eleştireyi yazması gerekmiyormu normal şartlarda?
tarihçi olması birşey ifade etmez. bende sanat tarihçiyim ilk gördüğümde aynı pelin gib düşündüm. çünkü standartta doğum ve ölüm yazılır

valla kızlar ilk okuduğumda bende doğum ölüm anladım, yanlışlık var sanırım dedim.
çünkü genelde büstlere doğum ölüm yılları yazılır. bunda bir saçmalık yapılmış. orası net

Pelin Batu direk doğum tarihi ve ölüm tarihi olarak lanse edip tweet atınca ve o yargıyla bakınca hepimiz öyle sanıyoruz bence. Bişey demese daha hızlı algılarız :)

Pelin Batu o resimleri çekmiş, eklemiş, yorum yapmış aradan o kadar zaman geçmiş, yani acaba neden böyle diye 2 dakika kafa patlatsaymış bu hataya düşmezmiş.

Ben de bu kadının boş olduğunu düşünmüyorum ama bazen muhalefet olacağım derken saçmaladığını da kabul etmek gerek. Bence filmlerde aktris olarak daha başarılıydı, İlber Ortaylı'dan gayrısı yalan :)

tarihçi olması birşey ifade etmez. bende sanat tarihçiyim ilk gördüğümde aynı pelin gib düşündüm. çünkü standartta doğum ve ölüm yazılır
Evet doğum ve ölüm yazilir, bunu tarihten cok uzak ben belki farkedemem, (ki tarih profesoru olmaya gerek yok osmanbeye bakinca bariz belli ne tarihi oldugu) ama bunu twitter a tasimadan farketmesi gerekirdi eger tarihciyim diyorsa, ha paylasip bu ne ya doğum ölüm tarihi yerine kuruluş yıkılış tarihlerini yazmışlar ne sacma deseydi haber olmazdi ozaman.

Evet doğum ve ölüm yazilir, bunu tarihten cok uzak ben belki farkedemem, (ki tarih profesoru olmaya gerek yok osmanbeye bakinca bariz belli ne tarihi oldugu) ama bunu twitter a tasimadan farketmesi gerekirdi eger tarihciyim diyorsa, ha paylasip bu ne ya doğum ölüm tarihi yerine kuruluş yıkılış tarihlerini yazmışlar ne sacma deseydi haber olmazdi ozaman.
insanlık hali..

Yanlış anlamıştır, abartılacak bir şey degil.

Ayrıca boş bir insan da degil aslında. Düşüncelerini begenirsin ya da begemezsin ama görmüş geçirmiş kültürlü birisi.

Şurda şu kadına laf söyleyenler yarısı kadar eğitimli olsa gam yemem.

Hata yapmış evet ama büyütülecek bir mevzu değil. İnsanlık hali.

Back