• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşte evimiz :)

SouvveniR

❤+❤ = ❤❤
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Mart 2012
11.481
8.058
448
İstanbul
Kızlar sonunda ev işini hallettik... Gönlümüze ve içimize sindi.
Tabii içinde daha ne eşya var, ne elektrik, ne su...
Tam takır kuru bakır hesabı :9:

Kısmetse hepsini halledeceğiz. Buyrun bakalım dairemizi boş olarak ilk tutulduğu hali ile görün :34:

$IMG-20120619-00076.webp$IMG-20120619-00071.webp$IMG-20120619-00072.webp

Salon neyseki geniş, zaten camlarından da belli oluyordur.
Bu camları silmeye de insan gerekecek vallahi :9:

Daireye girince ufak bir alan var, ayakkabı dolabı koyulabilecek kadar geniş.
Bu alandan ilk girildiğinde yemek odası takımının konulacağı bölmeye giriliyor.
Salon L şeklinde sayılır.

Uzun bir holü var, holden girince sağda banyo, solda mutfak bulunuyor.
Biraz daha ilerleyince de boş odamız var. Onun fotoğrafları elimde olmadığı için ekleyemedim.
$IMG-20120619-00073.webp$IMG-20120619-00074.webp

Evimiz 2 + 1, 110m2 civarı sanıyorum.
Daracık bir evde oturacağız korkusu ile içim bunalmıştı, ama çok şükür korktuğum gibi olmadı.
Yatak odası ne ufak, ne de kocaman. Tam ideal benim düşünceme göre.
Balkonunun olması ve balkonun kapalı olması benim için avantaj oldu.
Balkonsuz ev düşünemiyorum doğrusu, fakat kapalı balkon kışın daha çok işime yarayacak o kesin. :34:
Karanlık odası yok, bir tek mutfak hava boşluğuna bakıyor ve banyo karanlıkta kalıyor, ama zaten o da sorun değil.

Ay kızlar sonunda bu da halloldu ya... Şimdi sıra geldi diğer işlerin yapılmasına... :32:
İnşallah sorunsuz herşeyin üstesinden geliriz, Allah bana ve tüm yuva kuranlara yardım etsin inşallah...

Güle güle oturun canım evinizde.. (: Satınmı aldınız kiramı birde nerde bu ev sanırım sıfır daire değil ama beğendim çok ferah aydınlık..

Güle güle oturun canım evinizde.. (: Satınmı aldınız kiramı birde nerde bu ev sanırım sıfır daire değil ama beğendim çok ferah aydınlık..

Malesef satın alamadık, dar zamanda bu işi yapmayalım dedik.
Kiralık şimdilik. Evimiz Fatih'te ve Fatih muhitine göre şaşılacak bir daire...
Gördüğüm evleri anlatmaya bile içim almıyor, yarabbim nasıl evlerdi onlar... :53:

Güle güle oturun çok beğendim evinizi sanırım cadde üzeri ferahta bir görüntüsü var.Mutluluğunuz kocaman olsun sıcak yuvanızda..

Sağolasın canım, evet aydınlık ve geniş bir sokakta, ama caddede değil tam olarak.
Ulaşım açısından rahat ve yer olarakta nezih bir sokak.
İnşallah bakalım, Allah hayırlısı ile ağız tadıyla oturmayı nasib etsin inşallah... :16:

güle güle otur canım gayet güzel bir ev huzur içinde oturun inş. bende yarın evime eşyalarımı yerleştiricem inş. gerçi buugun olcaktı ama eşyalar yarın gelcekmiş yarın yerleştiricez inş. bende çeker eklerim :) benim çok geniş değil benimde ev kiralık ama evmi çok seviyorum :) bazı rötüşları var ama olsun :) biz olcaz canımcımla :) bakalm yarından sonra bende konu açarım inş. :):)

güle güle otur canım gayet güzel bir ev huzur içinde oturun inş. bende yarın evime eşyalarımı yerleştiricem inş. gerçi buugun olcaktı ama eşyalar yarın gelcekmiş yarın yerleştiricez inş. bende çeker eklerim :) benim çok geniş değil benimde ev kiralık ama evmi çok seviyorum :) bazı rötüşları var ama olsun :) biz olcaz canımcımla :) bakalm yarından sonra bende konu açarım inş. :):)

:46::46:

Çok sevindim canım.. Hayırlı uğurlu olsun.
Fotoları mutlaka bekleriz, merak ettim şimdiden.
İnşallah gönlünüze göre mutlulukla yaşayın evinizde :16:

Bizim evinde rütüşlara ihtiyacı var, olucak o kadar.
İlla bi badana ufak bir tadilat yapmadan olmuyor.
Ama olsun, onlar hallolur... Önemli olan evinde mutlu olduğunu hissetmen :34:

Güle güle oturun düğünden sonra takıları da koyup istediğiniz semtten bir ev alabilmeniz dileğiyle :16:

Sen benim diğer konumu da biliyorsun değil mi kadercim?
Bak nerden nerelere geldik, buna şükür yani... Dediğin gibi düğün takılarını da ekleyip yine FATİH'ten :52:ev alıcaz nasipse.
3 ay kadar zaman kaldı, bu darlıkta gidip saçma sapan bir ev alırız dedik o psikoloji ile, en iyisi salim kafa ile almak...
:9:

:46::46:

Çok sevindim canım.. Hayırlı uğurlu olsun.
Fotoları mutlaka bekleriz, merak ettim şimdiden.
İnşallah gönlünüze göre mutlulukla yaşayın evinizde :16:

Bizim evinde rütüşlara ihtiyacı var, olucak o kadar.
İlla bi badana ufak bir tadilat yapmadan olmuyor.
Ama olsun, onlar hallolur... Önemli olan evinde mutlu olduğunu hissetmen :34:

teşekkür ederim canım :) bende bende merak edıorm :)

bende badana falan var ama renginii pek beğenemesemde olck öyle artık ne yapalm yeni tadilattan çıkmış ev brdaha ellemeyelim dedik bizde :) ellemedik tadilatı tam güzelde br tek rengine çok takmıştım ama takmıorum artık benle yaşamıcak ev nasılsa die aynen mutlu hissediorum kendimi çok şükür :)

Kocamustafapaşa çevre tıyatrosu yakınında sanırım o daire :3::3::3:

Yok canım, koyunbaba parkının oraya yakın... Kocamustafapaşa'yı çok duydum da... Nerde bilmiyorum açıkçası... :9:
Bizim için önemli olan Fevzipaşa caddesine yakın olmasıydı, malum ulaşım anlamında en rahat nokta orası olacaktı.
Ev tam kayınvalidem ile eltimin evinin ortasında kalıyor :9:

teşekkür ederim canım :) bende bende merak edıorm :)

bende badana falan var ama renginii pek beğenemesemde olck öyle artık ne yapalm yeni tadilattan çıkmış ev brdaha ellemeyelim dedik bizde :) ellemedik tadilatı tam güzelde br tek rengine çok takmıştım ama takmıorum artık benle yaşamıcak ev nasılsa die aynen mutlu hissediorum kendimi çok şükür :)

Dediğin çok doğru.
Allah size kendi evinizi nasib etsin inşallah.
Gönlünce her yerini yaparsın... :34:

Sen benim diğer konumu da biliyorsun değil mi kadercim?
Bak nerden nerelere geldik, buna şükür yani... Dediğin gibi düğün takılarını da ekleyip yine FATİH'ten :52:ev alıcaz nasipse.
3 ay kadar zaman kaldı, bu darlıkta gidip saçma sapan bir ev alırız dedik o psikoloji ile, en iyisi salim kafa ile almak...
:9:

Evet biliyorum o yüzden hemen damladım buraya :1:

Düğünden sonra da olur birkaç ay önemli dğeil ama düğünden hemen sonra halledin derim , kira parası boşa gideceğine kredi ödeyip uzun vadede olsa ev sahibi oluyor insan. Bizde takıları eve verenlerdeniz de ordan biliyorum :34: Allah ağız tadı ile oturmayı nesip etsin :16:

Yok canım, koyunbaba parkının oraya yakın... Kocamustafapaşa'yı çok duydum da... Nerde bilmiyorum açıkçası... :9:
Bizim için önemli olan Fevzipaşa caddesine yakın olmasıydı, malum ulaşım anlamında en rahat nokta orası olacaktı.
Ev tam kayınvalidem ile eltimin evinin ortasında kalıyor :9:

Fatihte yetişmiş biri olarak oldum olası heryerini beğenirim :9::9::9: Ulaşım heryönden rahattır dediğin gibi insanlarıda eskilerden kalma yerleşiklerdir tam bir mahalle kültürü vardır oralarda.Sevindim senin adına güzel bir muhitte oturacağın için.

Güle güle oturman dileğiyle
Darısı başıma internetten evlere baktıkça içim daralıyor umarım bende içime sinen bir ev bulabilirim...

Evet biliyorum o yüzden hemen damladım buraya :1:

Düğünden sonra da olur birkaç ay önemli dğeil ama düğünden hemen sonra halledin derim , kira parası boşa gideceğine kredi ödeyip uzun vadede olsa ev sahibi oluyor insan. Bizde takıları eve verenlerdeniz de ordan biliyorum :34: Allah ağız tadı ile oturmayı nesip etsin :16:

Amin canım, bizim bu evi tutmamız da enteresan oldu.

Kayınvalidem benim çok rahatsızlıklar geçiren bir insan (biraz da psikolojik olabiliyor) o akşam biz bir emlakçı ile görüşecektik.
Bir kaç daire bakacaktık fakat ne hikmetse 3 sefer randevulaşmıştık bu emlakçı ile bi türlü görüşememiştik.
Cuma akşamı (geçen hafta) randevulaştık tekrar ve dedik ki saat 7 gibi buluşalım.
Gittik saray muhallebicisinin oraya, telefon bekliyoruz emlakçıdan.
Bu arada ben ve nişanlımda defalarca aradık tel cevap vermiyor.

O sırada kayınpederim aradı nişanlımı, tahlil için onlar hastaneye gitmişlerdi oradan dönerken eve gitmeden bir kaç sokağa bakalım demişler, bu evin olduğu sokağı tarif etti gelin diye.
Bizde gittik, onlarda tesadüfen görmüşler kiralık yazısını ve zor okunuyordu telefon numarası, biz bile şaşırdık nasıl aradılar da buldular adamları diye.
Gerçi yan apartmanda oturuyor daire sahibi :9:

Kadın baya aksi davranmış kayınvalidemlere "ne biliyorsun gelin beğenecek mi daireyi, gelinin ailesi beğenecekmi" diye.
Kayınvalidemde kadına demiş ya ben konuştum gelinimle biliyorum nasıl birşey düşünüyor, hem bir görsünler falan gibisinden bi sohbet geçmiş aralarında.
Neyse biz hemen yanlarına gidince zaten ev sahipleri de şaşırdı. O akşam öyleydi böyleydi derken tuttuk evi.
Kayınvalidem bile şoktaydı "tarih yazmaz böyle 1 günde ev tutanı" diye :9:

Zaten evi alan bu kadının kızıymış.
Evi alalı 40 gün olmuş ve daha o gün asmış kiralık yazısını.
Bizim de nasibimizdeymiş.

Kayın pederim kıza dedi ki "sen belki daha güzel daire alır bunu da bize satarsın"... Ay öyle birşey olsa dünya benim olur.
Ev tam istediğim genişlikte ve istediğim düzende... Rabbim gönlümüze göre versin inşallah.
Tek dileğim o, yoksa dediğin gibi ev almak en mantıklısı ve en doğrusu...
Kira havaya gideceğine, bari ödediğimiz para ile mal sahibi oluruz...

Fatihte yetişmiş biri olarak oldum olası heryerini beğenirim :9::9::9: Ulaşım heryönden rahattır dediğin gibi insanlarıda eskilerden kalma yerleşiklerdir tam bir mahalle kültürü vardır oralarda.Sevindim senin adına güzel bir muhitte oturacağın için.

Sağolasın canım, ben pek Fatihi bilmem, Karagümrük doğumlu olmama rağmen malesef hiç orada oturmadım.
İlk kez "doğum yerim"de oturacağım bakalım.
Babam Karagümrüklü aslında...

Kayınvalidem ve kayınpederim sağolsunlar, onlar çok önem verdiler oturduğumuz muhite.
Bir de Fatih'in eskileri oldukları için, neresi nedir hangi mahalle nasıldır iyi bilirler.
Bende az buçuk öğrendim ev bakma vesilesi ile...
Nişanlım zaten "senide Fatih'li yaptık özüne döndün" diyerek dolanıyor ortalıkta :9:

Back
X