İşte Çalışma Günleri ve Saatleri

seksibeybi

Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2020
75
76
29
Herkese merhabalar, başlıktan anladığınız üzere bu konuyla ilgili genel bi sorum olacak. Beden eğitimi öğretmeniyim. 5 yıl oldu mezun olalı ve 5 yıldır özellerde öğretmenlik antrenörlük yapıyorum. Şu anda da bi yerde online eğitmenlik yapıyorum, evden çalıştığım için(miş) sigorta yok, 1700₺ maaş alıyorum 10.00-16.00 arası çalışıyorum haftasonu tatil. Evliyim ve böyle işlerde nereye kadar devam edicem bilmiyorum. Kpss, polislik vs devlet dairesi şanslarımı deniyorum ama bi yandan tam anlamıyla çalışamadığım için bi yandan kısmet olmadığı için olmuyor maalesef. Bi arkadaşımda bi plazada çalışıyor, oraya eleman aranıyormuş güvenlik kamera sistemleriyle ilgili bi firma. İhale, satın alma gibi bölümlere alacaklarmış. Bana söyledi çalışmak istiyor musun diye, çalışma saatleri de 09.00-18.00 haftasonları tatil asgari ücret.. Benim sıkıntım çalışma saatleri.. Yani gerçekten çok fazla geliyor zaten büyükşehirde yaşıyorum arabam yok, eve geleyim demeye saat 7 buçuk olacak. Oturduğım yere çok uzak değil yarım saat kadar ama otobüs bekle metro bekle derken 1 buçuk saati buluyor. Sizce ne yapmalıyım bu gibi şirketlerde yükselme şansım var diğer türlü özel okullarda böyle bi şansım yok maalesef. Sizlerin çalışma saatleri nasıl çok çoğu kişi bu şartlarda çalışıyorda ben mi çok abartıyorum acaba merak ettim gerçekten. Uzun olduysa affola ♥️

İş hayatı zor, ekmek aslanın ağzında. Zorlanmadan hiçbirimiz para kazanamıyoruz. Ben işe ilk başladığım yıl eve gelir gelmez sızar kalırdım. 5 kez antibiyotik kullandım, hem hasta hem yorgun. Hayatımın en kötü yılıydı ama insan alışıyor

Canım, bir özel sektör çalışanı olarak şunu söylemek isterim ki maalesef yükselme olanağı sıfır. Hangi iş olursa olsun beden işçisisin. Gereğinden fazla ve bedeli ödenmeyen mesailer.. ucuz ücret... Sömürge... Yani diyeceğim o ki imkan varsa otur kppsye odaklan

Merhaba, evet abartiyorsun :) yabancı ortaklı kurumsal bir şirkette satın alma departmanında çalışıyorum. Çalışma saatlerim 08.00 ve 17.45 arası. Evim ve işim arasında 40 km var.. Sabah 7 de evden çıkıp, akşam 7 de eve giriyorum. İlk senelerde gece 11’e kadar mesai yaptığım oluyordu. Yani eve geliş gece 00.00 sabah kalkış 6.15. Çalışmak dışında yaşamıyor gibiydim ama sonra terfi aldım ve mesailer sona erdi. Şimdi pandemi başından beri evden çalışıyorum :) iş hayatı hiç kolay değil ama para kazanmak çok güzel 😉 ben özel sektörden memnunum çünkü iyi çalıştığında emeğinin hakkını alabileceğini düsünüyorum.

Yoo abartmıyorsun bunlar daha hiç bir şey daha kötü durumlarla ve şartlarla karşılaşabilirsin o yüzden atanabiliyorsan atanmanın yoluna bak hangi memurluk olursa olsun bu kadar diyorum.

kurumsal bir firmada sabah 7 akşam 16 çalışıyorum.
haftasonları yok, operasyonel bölümler 6 gün çalışıyor sadece.
arabam var ama 16da da çıksam eve dönmem 1 saati geçiyor trafikten.

bir de plaza olunca yükselme şansı olur algınızı normal buluyorum, çünkü pompalanan bu. emin olun öyle ortamlarda yükselmek hiç dizilerdeki gibi değil.
5-10 sene beklemeniz gerekebilir.
ha kariyerimi o yönde ilerletir ileride işimi değiştiririm derseniz ilk adım olarak kullanabilirsiniz.

İş hayatı zor, ekmek aslanın ağzında. Zorlanmadan hiçbirimiz para kazanamıyoruz. Ben işe ilk başladığım yıl eve gelir gelmez sızar kalırdım. 5 kez antibiyotik kullandım, hem hasta hem yorgun. Hayatımın en kötü yılıydı ama insan alışıyor
Kesinlikle, özellikle özel sektör tabi ki daha zor şartlarda çalışan emekçilerde var, Allah yardımcımız olsun 🙏🏼

Canım, bir özel sektör çalışanı olarak şunu söylemek isterim ki maalesef yükselme olanağı sıfır. Hangi iş olursa olsun beden işçisisin. Gereğinden fazla ve bedeli ödenmeyen mesailer.. ucuz ücret... Sömürge... Yani diyeceğim o ki imkan varsa otur kppsye odaklan
Aynen öyle sömürge.. tek çare kpss yeniden denicem ☹️
Merhaba, evet abartiyorsun :) yabancı ortaklı kurumsal bir şirkette satın alma departmanında çalışıyorum. Çalışma saatlerim 08.00 ve 17.45 arası. Evim ve işim arasında 40 km var.. Sabah 7 de evden çıkıp, akşam 7 de eve giriyorum. İlk senelerde gece 11’e kadar mesai yaptığım oluyordu. Yani eve geliş gece 00.00 sabah kalkış 6.15. Çalışmak dışında yaşamıyor gibiydim ama sonra terfi aldım ve mesailer sona erdi. Şimdi pandemi başından beri evden çalışıyorum :) iş hayatı hiç kolay değil ama para kazanmak çok güzel 😉 ben özel sektörden memnunum çünkü iyi çalıştığında emeğinin hakkını alabileceğini düsünüyorum.
Tabiki para kazanmak çok güzel 😌 ama keşke hak edilende verilse de insanlar da çalışmak dışında yaşamanın ne olduğunu bilse ☹️ Tek sıkıntım çalışma saatleri yani işimi bitirdikten sonra orada boş boş geçirilen saatler için içim acıyo gerçekten ama buna da çare yok sanırım

Yoo abartmıyorsun bunlar daha hiç bir şey daha kötü durumlarla ve şartlarla karşılaşabilirsin o yüzden atanabiliyorsan atanmanın yoluna bak hangi memurluk olursa olsun bu kadar diyorum.
Çok daha zor şartlarda çalışanların Allah yardımcısı olsun gerçekten hayat sadece para kazanmaktan ibaret resmen çalış karnını doyur uyu maalesef. Memurluk sanırım hem çalışıp hemde yaşadığını bi nebze anlayabilmek adına en iyi seçenek

kurumsal bir firmada sabah 7 akşam 16 çalışıyorum.
haftasonları yok, operasyonel bölümler 6 gün çalışıyor sadece.
arabam var ama 16da da çıksam eve dönmem 1 saati geçiyor trafikten.

bir de plaza olunca yükselme şansı olur algınızı normal buluyorum, çünkü pompalanan bu. emin olun öyle ortamlarda yükselmek hiç dizilerdeki gibi değil.
5-10 sene beklemeniz gerekebilir.
ha kariyerimi o yönde ilerletir ileride işimi değiştiririm derseniz ilk adım olarak kullanabilirsiniz.
Yükselmekten bahsederken söylediğiniz gibi en erken 8-10 yılı bulacağını da biliyorum maalesef, o süreç içerisinde tabiiki planlanan şeyler olur mu ya da bunun için değer mi karar veremiyorum. Keşke memurluk olsa az para alırım ama yorulmam yaşayabildiğim kadar hayatı da yaşarım. Ama bu şekilde çok para (gerçi çok parada yok ama en azından bazı özellerde para çok olabiliyor) az zaman hep canımı sıkıyor. Akşamın, haftasonun, tatilin vs olmadıktan sonra çok paranın da bi anlamı olmuyor sanırım.

X