İstanbulun Gülleri... (Buluşma gülleri)

Slm kızlar nabersiniz
Hava miss değil bugün azıcık karamsar ben gibi

Neyse şimdik anneciğime bakırköye gidip dolaşalım diyoruz:13:
Belki biraz açılırım iyi gelir dimiii
Öpüyorum sizi canlarrrrr

tamam canım daha sık gel lütfen
bizim yerimize de gezz

slmlarrr deryacım neyin var kuzum yaa ( iyi gez açılırsın belkimm

bugun hava bozdu gene yaa

hadi yaaa bi haftasonu geziyoz haftaiçi eve tıkalıyoz poffff

biz bu hafta büyük akvaryuma gidicez :)

slm kızlar..

elıne saglık ceydacıgım.. emırgan korosunu da koyabilirmsin.. lale mevsımınde harıka oluyor orası... sarı ve pembe köşk var. ama yemekleri berbat.. orada laleler arasında çay içmek harıka olur diye düşünüyorum...

bu arada hepımız heycanla buluşma beklıyoruz galıba.. nısan ortasına yapalım mı? ne dersınız...

slm kızlar..

elıne saglık ceydacıgım.. emırgan korosunu da koyabilirmsin.. lale mevsımınde harıka oluyor orası... sarı ve pembe köşk var. ama yemekleri berbat.. orada laleler arasında çay içmek harıka olur diye düşünüyorum...

bu arada hepımız heycanla buluşma beklıyoruz galıba.. nısan ortasına yapalım mı? ne dersınız...

hay hay hemracım işlerimi halleder halletmez Emirgan fotoğraflarını da ekleyeceğim inş. hazır Emirgan fotoğrafları eklerken naçizane benim de Emirgan' da çektiğim kareleri paylaşırım sizlerle.. :fırsatçıceydasmili:

ayyy üşüdüm çok soğuk hava kızlarr .. poyraz uyuyo bende bi bakim dedim nevar ne yok ...

EMİRGAN KORUSU

Fotoğrafları gezinirken bir yandan bu şahane ezgiyi de dinlemenizi tavsiye ederim kızlar.. Tatlı bir aşkın gözyaşları gibi naif ve kırılgan.. ee Göksel Baktagir farkı ne de olsa

Not: 1. dakikadan sonrası muhteşem..
[video=youtube;GqoVmsdk3HE]http://www.youtube.com/watch?v=GqoVmsdk3HE[/video]

Emirgan Parkı, Boğaz'ın antikiteden gelen büyük ağaç varlığının günümüze kalmış zengin parçalarından biridir.

17.yy, da IV. Murat'ın Roma seferinde beraberinde getirdiği işret arkadaşı İranlı Prens Emir Güne Han' a hediye etmesiyle tarih sahnesine çıkan bu yeşillik Feridun Bey Bahçeleri adıyla, yüzyıllar boyu birkaç kez el değiştirdikten sonra 1860' lar sonunda Mısır Valisi iken payitahttan " Hıdivlik ünvanını koparan İsmail Paşa nın eline geçmiş ve onun kıvıya yaptırdığı büyük ahşap sarayının arka bahçesi olarak kullanılmıştır.

Hıdiv, in İngiltere. Fransa tarafından indirilmesinden sonra, daha bir süre aile elinde kalan park,1930, larda Satvet Lütfıi TOZAN tarafından satış alınmış, Tozan, ın bir davetine icabet eden Vali ve Belediye Başkanı Dr. Lütfi KIRDAR'ın ilk kez gördüğü çevresine bakınıp " bir kişiye bu kadar yer çok " demesi ile,1940' lar başında kamulaştırılıp şehrin mülkiyetine geçirilmiştir. Koruluktaki üç köşkü de İsmail Paşa yaptırmıştır.

SARI KÖŞK

Hidiv İsmail Paşa tarafından yaptırılan Sarı Köşk, Şale üslûbunda olup bir kuş evi görünümündedir. Türk insanının geleneksel yaşama düzeninin gereği olarak bir sofa etrafinda toplanan plan şeması uzun yıllar değişmeden sürdürülmüştür. Sarkis Balyan tarafından tasarlanan yapıda, tavan ve duvar süslemeleri, büyük yüksek, kapı ve pencereler, iç mekanlarda parlak renkle zenginleştirilmiş işlemeler önem taşımaktadır. San Köşk, üst katında üç oda bir salon, alt katta dört oda, hol ve mutfak ve bir bodrum katından oluşur. Süsleme sanatının en ince özelliklerini taşır. İç tavanda çiçek motifleri yağlı boya figürler, dış cephe süslemeleri oyma el sanatının tipik örneğidir. San rengi beyazla birlikte motife edilmiş bir kuş evini andıracak şekilde dekore edilmiştir.

PEMBE KÖŞK

Korulukta İsmail Paşa tarafından yaptırılan üç köşkten biri olan Pembe Köşk İki katlı tam bir Osmanlı evi üslubunda. ahşap kaplamalı, ismine uygun olarak sardunya pembesine boyatılmış, pembe renkli bir köşktür.

Köşke giriş üç kapıdan yapılır. Protokol kapısı, ön kapı ve personel kapısıdır. Ön girişte, büyük geniş bir salon ve salona açılan iki oda, protokol kapısı girişinden ise gizli bir oda daha mevcuttur. Ayrıca birinci katta Tuvalet, banyo ve mutfak vardır. Salondan ikinci kata geniş bir merdivenle çıkılır. İkinci katta. Merdivenden çıkınca, geniş büyük bir salon ve salona açılan iki büyük odası haricinde. salondan ara koridora geçince koridora açılan beş büyük odası ve iki küçük sandık odası daha vardır.

Günyadın kızlarrrr
ceydacım resimler süper valla emirgan korusunu çok severim ben bir de yıldız parkını

mesaj tekrarı.................................

Son düzenleme:
Efkan Şeşen'in Renkler ve Islıklar albümünden Dillirga eşliğinde Yıldız Parkı'ndan görüntüler.

[video=dailymotion;xcyuao]http://www.dailymotion.com/video/xcyuao_yyldyz-parky-korusu-2009_travel[/video]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…